Ugrás a tartalomhoz

A szerver környezete


Ajánlott témák

 • Menedzser

 

octansv.png

Az OctansV környezete

 

Ebben a témában olyan fontos információkról olvashattok, amelyek az OctansV szervere, és a karakterek teljes környezetét határozzák meg, foglalják össze. A témában fellelhető információk kiemelten fontos szerepet játszanak a szerver játékosainak mindennapi életében. Tudásuk elengedhetetlen ahhoz, hogy az OctansV közössége egy olyan kiemelkedő színvonalon tudjon funkcionálni, amelyet néhányan már megtapasztalhattak, mások pedig mindig is szerettek volna megtapasztalni. Célunk, hogy minden olyan szükséges lépést megtegyünk, amelyek a kiemelkedő szint megteremtéséhez szükségesek. Jelen téma is ebből az okból kifolyólag íródott.

Tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy több olyan dologról is szó eshet, amivel korábban sokan még máshol nem találkozhattatok. Függetlenül ettől, a szerver vezetőségének egyhangú véleménye alapján kimondhatjuk, hogy fontos nekünk az, hogy minden játékos pontos, és kidolgozott környezetben játszhasson, a különböző nézeteltérések elkerülése érdekében.

 

 

 • San Andreas (a GTA világában megtalálható állam) a valóságbeli California államot helyettesíti. San Andreas állam az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján helyezkedik el. 
   
 • San Andreas törvényeit a San Andreas State Penal Code tartalmazza. Ezen Penal Code (röviden: PC) célja, hogy összegezze, ismertesse az igazságszolgáltatás, a végrehajtói hatalom, valamint a lakosság számára a San Andreas államban jelenleg hatályban lévő büntetéseket. Az OctansV minden környezetében PC van jelen, és érvényben így a Büntető Törvénykönyv (röviden: BTK) kifejezés nem használható. A magyar törvényekeket használjuk abban az esetben, ha a szerveren belül nem írtuk meg a saját játékbeli törvényünket (pl. Penal Code) egy törvény helyettesítésére, vagy a helyettesítő törvény nem tér ki megfelelően egy adott jogesetre. A játékbeli jogszabályok felülírják a valóságbeli jogszabályokat. Amennyiben egy adott törvény egy teljes másik helyettesítésére hivatott, a hasznos tartalom (pl. bűncselekmények) listájából hiányzóakat nem egészítjük ki a magyar törvényekkel, azonban amennyiben ez a helyettesítő törvényben nem részletezett, például a bűncselekmények további jogi részleteit (többek között a bűncselekmény jogi definícióját) a valóságbeli törvényekkel egészítjük ki. A magyar törvények használatának oka, hogy a játékosbázisunk nagy része természetesen nem ismeri az USA-beli törvényeket. A magyar és USA-beli törvények közötti lényeges eltéréseket játékbeli helyettesítő jogszabályokkal hidaljuk át.
   
 • Los Santos az állam fővárosa. Los Santos a legnagyobb népességgel rendelkező város San Andreas államban, ezért ez a legbefolyásosabb település politikai, társadalmi, jogi és gazdasági szempontból is.
   
 • A GTA márkák léteznek In Character. A játékban megtalálható minden márka létezik szerepen belül. Az italok, dohánytermékek, ruházkodási cikkek márkái (pl. Pißwasser, Redwood cigaretták, ZIP) fellelhetőek IC.
   
 • IRL ruházkodási márkák, dohánytermékek, italok, elektronikai cikkek is léteznek In Character. Célunk elérése érdekében kiemelten fontosnak találtuk, hogy megjelenítésre kerüljönek olyan márkák, melyek a játékélményt szolgálják. Általunk is utólagos hozzáadásra kerültek olyan ruhák, melyek a valóságban is megtalálhatóak, (pl. Nike, Champion, Gucci) ezek szerepjátszása engedélyezett. Mivel a játék alaptörténetének nem túl széles a választéka, így a valóságban fellelhető dohánytermékek, és italok, elektronikai cikkek (pl. Marlboro, Jameson, Corona mint sör, Samsung, iPhone, Dell, HP) fellelhetőek IC.
   
 • A GTA játékbeli fegyverek IRL másai léteznek In Character. Szükségesnek éreztük, hogy a játékban megtalálható fegyvereket elnevezzük megfelelően, így minden - a szerveren használt - fegyver megegyezik az IRL másával.
   
 • Csak a GTA játékbeli járművek márkái léteznek In Character. Mivel járművekben a Rockstar Games igazán széles választékot kínál, így arra a döntésre jutottunk hosszas egyeztetések során, hogy az IRL márkák nem lesznek jelen a szerveren.
   
 • A GTA világában fellelhető szövetségi ügynökségek léteznek In Character. Federal Investigation Bureau (röviden: FIB), Drug Enforcement Administration (röviden: DEA), International Affairs Agency (röviden: IAA) léteznek, és nem a valóságbeli másaik. Egyetlen szövetségi ügynökség tagsága sem szerepjátszható. Kivéltel lehet ez alól, ha arra a Management vagy Project Management engedélyt adott.
   
 • A COVID-19 nincs jelen In Character. A vírus nem létezik a környezetben, nem szerepjátszható a szerveren. Kikapcsolódás, a játékmenet élvezése, és a szórakozás a fő cél. Rendezvények jelen vannak, azokon tömeg megjelenhet. A poltikában sem megjeleníthető a COVID-19.
   
 • Az IRL politika van jelen In Character. Nyugodtan be lehet vonni a valódi politikát a játékba, azonban nem elfelejtendő, hogy az USA-ban vagyunk.
   
 • Csak a játék térképén fellelhető városok, és helyek rendelkeznek GTA történetbeli névvel In Character. Korábbi GTA verziók helyei, szervezetei (pl. Red County, Blueberry, Dilimore, San Fierro Police Department, Las Venturas Police Department) nem léteznek szerepen belül. Vice City, Liberty City, és további hasonlók nem léteznek. Minden ilyen korábbi helynek, szervezetnek a valóságbeli másai (Las Vegas) vannak jelen IC.
   
 • Az IRL megtalálható közösségi médiák, megosztóportálok jelen vannak In Character. Egyetlen kivételt képez ez alól a Facebook, ami helyett az OctansV IC közösségi platformját kötelező használni szerepen belül, a Facefindert. Nyugodtan lehet készíteni élményképeket, és lehet szerepjátszani különböző közösségi média, megosztóportálok (pl. Instagram, Snapchat, YouTube, Spotify) bevonásával.
   
 • A közúti közlekedés szabályaira vonatkozó rendeleteket a Traffic Rules elnevezésű dokumentum tartalmazza. Jelen pontban megnevezett dokumentum célja, hogy ismertesse azon elveket, melyek a közúti közlekedésre vonatkoznak In Character. Ennélfogva a sokak által ismert KRESZ rövidítés nincs jelen szerepjátékon belül. A Traffic Rules dokumentum a teljes nevén, rövidített nevén (TR), vagy Közlekedési Szabályzat néven ismert ismert, elfogadott IC.
   
 • A városon kívüli területek rendvédelmét is a(z) LSSD biztosítja. Tekinettel arra, hogy jelenleg nincs más rendvédelmi szervezet, így IC teljesen elfogadottnak tekintendő, hogy a rendőrök a város határán kívül is intézkedhetnek.
   
 • Nem a valóságban lévő Bitcoin van jelen In Character. A valóságbeli bitcoinnal kapcsolatos hírek, információk és árfolyamváltozások nincsenek kihatással a szerveren lévő kriptovalutára, így ezeket szerepen belülre vinni nem elfogadott.
   
 • Kizárólag a jiffyShare van jelen e-carsharinggel foglalkozó cégként San Andreas államban. A telefonon megtalálható applikáción bérelhető autókra egyéb eltérő márkannéven hivatkozni, másképp szerepjátszani nincs lehetőség. Ettől függetlenül játékosok által létrehozható, vezethető jármű bérbeadással foglalkozó vállalkozás, különböző néven.
   
 • Az általunk ismert, környezetünkben jelenlévő gyógyszerek, gyógyászati eszközök és kezelési elvek vannak jelen In Character. Tekintettel arra, hogy az USA-ban használt gyógyszerek, eszközök és kezelési elvek közösségünkben kevésbé ismertek, így a környezetünkben elérhető, használt másaik vannak jelen szerepen belül, San Andreas államban is.
   
 • A rendvédelmi szervek nem rendelkezhetnek állandó információval In Character a fegyverszállítást végző hajó útvonaláról, érkezési helyéről, és idejéről. Fontosnak érezzük, hogy biztosítsuk az illegális frakciók számára azt a teret, mely hozájárul ahhoz, hogy stabil alapokon, biztosan működhessenek. Jelen pont értelmében a rendvédelmi szervek állandó információval nem rendelkeznek a hajóról, kizárólag csak akkor végezhetnek rajtaütést, rögzíthetnek nyomozati anyagokat, ha az adott rendelésről korábbi szerepjáték szituációból, megfigyelésből, vagy informátortól értesülnek. Ez jelenti továbbá azt is, hogy az adott információ, csak az éppen aktuális alkalomra szól, így a későbbiekben a pozíció ismerete nem használható fel. Erre azért van szükség, mert a valóságban egy ilyen szállítmány útvonala, érkezési helye kevésbé állandó, és könnyen kiszámítható
   
 • Az autóban hallott magyar rádiók magyar tartalmai nem szerepjátszhatóak. Az autós rádióban, illetve ritkább esetben, elvétve a szórakozóhelyen hallott magyar tartalmak szerepjátszására nincs lehetőség, ezekre In Character ismeretlenül, külföldiként kell hivatkozni.
 • Tetszik 13
 • Köszönöm 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Gergő kiemelte, rögzítette és lezárta ezt a témát
Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
 • Új létrehozása...