Ugrás a tartalomhoz

Deqavious R Brooks


Ajánlott témák

Személyes információk:

Név: Deqavious R Brooks

Anyja neve, foglalkozása: Maggie Smith (Kórházi ápoló) 

Apja neve, foglalkozása: David R Brooks (Tűzoltó)

Születési hely,idő: Los Santos, 2001.05.25.

Anyanyelv: Amerikai Angol, Strawberry környéki szlengeket gyakran használ.

Nemzetiség: Egyesült Államokbéli állampolgár.

Hobbi: Szerencsejátékok, alapszintű testedzés.

Karakter leírása,megjelenése:

185cm magas, 83kg, színesbőrű férfi. Megjelenése kedve és motiváltságától függ; egyik nap igényes vasalt ruhában ékszerekkel látható, másik nap mosatlan kapucnis pulcsi edzőcipővel. Átlag feletti magasság, testi kidolgozottság/elhízás nem megfigyelhető. Hanglejtése mély, beszédjén nem sokszor tapasztalható a pillanatnyi érzelme. Arcszőrzete dús, ápolatlan borostás szakállból áll. Nincs állása, hirtelen kiugrásokból eredő kezdeményezések kudarcba fulladnak vagy sikerrel járnak, "Alkalom szüli a gazdagot" elven él.

Negatív tulajdonságok:                                                                                                   Pozitív tulajdonságok:

-Megfontolatlan                                                                                                                                                                                                       -Atlétikus
-Kedvorientált                                                                                                                                                                                                          -Karizmatikus
-Befolyásolható                                                                                                                                                                                                         -Szókimondó
   

Szenvedélyek,betegségek:

 Berögződött depresszió, kezeletlen. Reguláris marihuána fogyasztó.

 


1. Rész: Bevezetés 

Deqavious egy pénteki napon jött világra a Los Santos-i Pillbox Hill Medical Center szülészeti osztályán 2001 márciusában, Maggie Smith, akkori kórházi ápoló és David R Brooks, akkori tűzoltó gyerekeként.
A szociális és pénzügyi státuszukra való tekintettel csoda hogy nem otthon született meg, feltehetőleg édesanyja kórházi dolgozói titulusának köszönhetően mehetett végbe a szülés egy ilyen intézményben. Akkoriban Strawberry környékén ahol ő is felnőtt, az otthon történő szülés volt elterjedt, hisz a lakosság felső egy százaléka engedhetett meg magának olyan egészségügyi biztosítást, amely nem vinné őket teljes anyagi csődbe egy kórházi látogatás után.
Születése nem egy pénzügyileg stabil lábon álló család döntése volt, az akkoriban frissen megválasztott körzeti politikusok által nyújtott támogatások bizalmat adtak Deqavious szüleinek a gyerekvállaláshoz ez későbbiekben befolyásolta szüleinek viszonyulását egy szem gyerekükhöz.
Teherként tekintettek rá, mivel nem sokkal megszületése után szüleikben realizálódott a gyerektartás terhe pénzügyileg és fizikailag. Stresszes szakmájuknak, és az előbb felsorolt tényezőknek köszönhetően Deqaviousra sokszor tükröződött a szülők feszültsége. Édesapja a szakmájában közvetlenül szembesült horroroknak köszönhetően az alkoholholizmus útján ment le, mely továbbá sebesítette képességeit fiának felnevelésében.
Anyja, Maggie ebben az időszakban folyamatos nézeteltérésekbe került Daviddel. Ennek köszönhetően romló házasságuk bűnbakjaként tekintett fiára.
Legfelsőbb iskolázottságát a Davis High Schoolban szerezte meg, melyet kettő bukással tudott lezárni. Strawberry kegyetlensége miatt a környék utcai bandák és kisebb társaságok gyülekezetéből tevődött ki. Mivel ő nem találta a helyét ezek között, sokszor kizsebelések, iskolai verekedések és fenyegetések célpontjává vált.
Az utóbbi tényezők, és az instabil kapcsolata szüleivel megalapozta fiatalkorában kialakuló, de máig őt végigkísérő depressziót, amely lassan személyiségének védjegyévé vált.

 

2. Rész: Fiatal Felnőttkor

 

Iskolában töltött éveinek végén az élet felé sugárzó motiválatlanságát egy-két napig tartó heuréka alapú elszántságok váltották, sokszor ezek jelentették az egyetlen pénzszerzési formáját, már ha ezekből bármi gyümölcs származott.
Az egyszerű munkavégzés monotonitása lehetetlenné tette Deqavious számára az elhelyezkedést. A mai napig fejből vissza tudja idézni az oly sokszor hallott "Köszönjük az idejét, keresni fogjuk."-szöveget, amiben részesült.
A mindennapos melankólikus hangulatából ideiglenes megszökés volt a marihuána; kivette belőle ő is a részét, mint minden környékbeli srác. Ellazította őt, segítette a gondolkodását, sokszor viszont biztosította az elutasítását munkahelyekről. 
Ez a kábítószer jelentette végül Deqavious egyedüli pénzforrását iskola után, és közben. Persze termesztéséhez nem értett, az túl sok munka lett volna számára; amit vett a dealerétől, továbbadta gazdagabb, ismerettség nélküli iskolásoknak/egyetemistáknak, felárral. Ez egy ritka esetet képviselt, amelyben Deqavious hirtelen ötlete sikert hozott asztalára.
Az ebből termett siker és adrenalin ami a kockázattal járt maradt talán az egyetlen hosszútávú dolog Deqavious életében, ami máig jellemző rá.
Nem konfrontálódott sokat a körzeti hatóságokkal; magányos jelleme és bandakötődés hiányában relatívan anonim tudta végezni a dolgát, és magának zsebelte be azt a kis profitot, amiből magának vett ruhát, és ételt.
Párkapcsolatai ritkán voltak, azok is a "Legszebb lánynak mindig dealer a srácja" alapon működtek nagyjából két hétig.
Fiatal felnőttkorának legnagyobb fordulópontja szüleinek a halála volt; 2019.08.12.-én egy hétfői napon szülei a helyi Cluckin Bell drive-thru-ban egy félresikerült rablás áldozataivá váltak, miután David, az édesapja felesége védelmének érdekében fegyvert rántott rablójára, aki hamarabb tüzet nyitott rájuk. David a helyszínen életét vesztette, míg Maggie-t a kórházban nyilvánították halottnak két nappal később. Szüleinek a gyilkosa végül sose került kézre.
A hír másnap juttott csak el Deqavioushoz, aki a környéki szóbeszédből derítette ki a történteket. Mivel nem töltött sok időt otthon, így nem tudhatta mi történt szüleivel. A történtek hallatán Deqavious a Central Los Santos Medical Center-be sietett, ahol utoljára találkozhatott haldokló édesanyjával. 
Bármennyire rossz volt szüleivel a kapcsolata, a halálos ágyán látni Maggiet mélyen traumatizálta Deqavioust. Utolsó búcsú hiányában ráeszmélt arra, hogy a szülei jelentették az egyetlen kapcsolatot az életében. 
Ezzel a sorsdöntő csapással realizálódott a Deqavious, akinek személyisége teljes változásnak indult; szüleivel ápolt (vagy éppen nem ápolt) kapcsolata miatt mindig is azt vallotta hogy nem rázta meg a haláluk, de tudatalatt teljes magányosságba került. Szülői házát megörökölte nagyszülők hiányában, e családi fészeknek minősége hamar romlásnak indult, hisz Deqavious képtelen volt háztartást működtetni, főleg jelenlegi állapotában.
Depressziójának megjelenése nem a szokásos öngyilkossági kísérletben realizálódott; berögződött tudatalatti gyászolás, és magányosság jellemezte Deqavioust. Kialakult egy vágyakozás a hovatartozás iránt, mely későbbiekben a legnagyobb alakformálójává vált. Sok szempontból szembe került múltbeli énjével, hisz aki eddig magányosan tevékenykedett mindennapjai során, mára bármit megtesz, hogy elfogadják, hogy azonosulhasson valakivel. Ez a valaki hamarosan egy kevésbé megbízható alak formájában be is csöppent Deqavious fejre fordított életébe.

 

3. Rész: Okosat a hasznossal, jelenkor.

 

Nem sokkal szülei elhalálozása után a spontán felhozott ötletei kiágazódtak aggresszívabb tevékenységekbe is, mint a kizsebelés, fenyegetés és az átverés. Ezek viszont nem maguktól realizálódtak; megismerkedett egy helyi gengszterrel, Busta Biggumssel, aki a Siwotiboys nevű bűnszervezet alatt operált. Busta látta a potenciált Deqavious kilátástalan és befolyásolható személyiségében, és elkezdte őt saját útjára terelni.

gang2.thumb.png.20c1c4bc16485c0e4abcbb5d711dbb8b.png

(Bal oldalt Deqavious és mellette Busta aki elhozta őt egy szórakozóhelyre.)


Normális körülmények között Deqavious nem ment volna bele ezekbe a változásokba, hiszen nagyobb társaság hiányában ez túlságosan veszélyes volt, de Busta cseles befolyásának köszönhetően mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy lenyűgözze őt. Visszaéltek az akkori vágyával, hogy valakihez újra tartozzon.
Alapvetőleg nem bízott sok ismerősében, de Busta kivételt képzett; karizmatikus kisugárzásának köszönhetően célt adott Deqaviousnak. Buzdította őt cselekedeteiben, néhol együtt tevékenykedtek. Mások ezt manipulációnak hívnák, de Deqaviousnak pontosan erre volt szüksége.
Most hogy valaki táplálta a megerősítést Deqavious cselekedeteibe, visszanyerte a motivációját az élet felé. Barátja ösztönzésére a spontán kitalált dolgok folyamatosságnak örvendtek, megtörte a habitusát a repetatív dolgok felé.
Utóbbi befolyásnak köszönhetően Deqavious elsodródott a magányos dealerkedés irányából a szervezett bűnözés felé, melyben Busta lett a partnere. Egyszerű füves cigaretták árulása hamar kokain, fekete kátrányheroin és egyéb keménydrogok árulásába ágazódott ki.
Busta hatalmas befolyással volt a személyiségének alakulásában. Megtanította őt manipulálni az embereket; egy igazi szóforgatóvá faragta Deqavioust, aki erőszak mellett mostmár szavakkal is elérhette azt amit akart. Mellette a régi énje szimplán egy árnyéka volt az újonnan szerzett személyiségének.
A Siwotiboys köreiben olyan közös sikereknek örvendtek, amely kijuttatta őket a szegénységgel fertőzött Strawberry környékéről. A bűnszervezet minden volt, amire Deqaviousnak szüksége lehetett, hisz sok bandatag hasonló sorson osztozott vele, szervezetlensége pedig megadta a teret Deqaviousnak a lassú integrálódáshoz, hisz múltjának köszönhetően még mindig szkeptikus volt az ilyenféle csoportokkal szemben. Busta befolyásának köszönhető Deqavious közelebb kerülése a bandához, nélküle nem merte volna megtenni ezt a lépést.  Cselekedeteikből motivációt nyert partnere mellett, mely táplálta a saját, sokszor hülyeségnek tartott ötleteit. Ennek köszönhetően nem hagyta el régi szokásait; egy tőle megszokott spontán felhozott tervnek köszönhetően kint találták magukat Marina Bay kikötőjének területén.
Ez a lépés nyitott Deqavious és Busta közös partnersége felé kaput; a gazdagabb, biztonságos környék egy felderítetlen piacnak bizonyult bármelyik dealernek amelyik megpróbál kapitalizálni afelett. A veszély viszont adott; rivális bandák, leselkedő rendőrség, és belső viszály. A pénz mohóságot szül, és a legerősebb kapcsolatokat is pillanatok alatt széthúzhatja.
Deqavious kétségtelenül a legnagyobb változáson ment át az elmúlt egy évben. Új ismeretei megmentették a depresszió veszélyes és ártalmas szorításából. Mibe sodorták bele viszont? A szervezett bűnözés kiszámíthatatlan; a polár ellentétje a régi énjének. A tisztán látható befolyásolhatóság jelentős veszélybe sodorhatja, ha nem figyelnek rá, és rossz kezek közé kerülne.
Régi énjét hátrahagyva egy új személyiség felé halad Deqavious, melyet környezete farag belőle. Ha kérdezik hogy miért csinálja amit, szinte mindig ismétli magát; "Alkalom szüli a gazdagot, én pedig rohadjak meg ha nem leszek ott az alkalomnál." Ez az újszülött céltudatosság váltotta fel a monoton hétköznapokat. Deqaviousban feléledt egy láng; a bizonyításra törekvésnek, a sötétségben eltöltött, eltékozolt évek bepótlásának lángja, mely megvilágítja előtte a kanyargós utat. A Siwotiboysal létrejött kapcsolata továbbra is kérdéses, hisz egy régi ellenség formájában jelentek meg a lehetséges új családja. 

gang1.thumb.png.90b6ec4a5b75eab4334f546a1cb4957d.png

(A Siwotiboys Deqavioussal kiegészítve. A képen látható Deqavious távolságtartása a többiektől a jobb oldalt.)

 

  • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Menedzser

Kedves @Foza!

Köszönjük, hogy időt szántál rá, hogy karaktered történetét ellenőrzésre megírtad.

Kérlek, hogy a külalakon alakíts, mert világos témán nem jól olvasható. Erre a legjobb, ha az alap betűszínt használod, ami igazodik a fórum színeihez.
Levenni a formázást így tudod: image.png

 

Spoiler

image.png


A kinézeti formázást követően, kérlek tekintsd át helyesírásilag a történetet. Több helyen is előfordul, hogy indokolatlanul használsz kis- és nagybetűt, vagy nem kerül szóköz a vesszőt követően, és a többi. Ez az ellenőrzött karakterek esetében elengedhetetlen. 

A történeti részt illetően, átgondolásra szorul néhány helyen. Nehezen lehet párhuzamot vonna a kórház, és tűzoltóként dolgozó szülők gyermek eltékozlásában. Az otthon születős sztori sem állja meg manapság a helyét. Nem jellemző. Azok jóval régebbi idők. Nem teljesen sikerült párhuzamot vonni aközött sem, hogy elsősoron bántalmazzák a bandák, társaságok a karaktered, később pedig mégis a bandázáshoz fordul. Általában ha valakit ilyen támadás ér, az inkább elhatárolódik, menekül az ilyenféle dolgoktól. A Clucking Bell-es drive thru sztori elég rövidre sikerült, nem túl kifinomult, kidolgozott dolog a "lelőtték mindkét szülejét" dolog. A kizsebelés, fosztogatásos téma is hirtelen jön a képbe, korábbi banda affiláltság teljes hiányában, így ebben a formában nem túlzottan érzem késznek. 

Kérlek nézd át, kösd össze a történeket, ellenőrizd le, és gondold át a kritikus pontjait a történetnek.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Szia @Gergő!

Köszönöm hogy elolvastad a karakterem történetét, és sajnálom hogy bizonyos dolgok nem nyerték el a tetszésedet!
Számos dolog amit a karakter történetében leírtam valamilyen szinten megmutatkozott már a szerveren, így hatalmas változtatást nem hoztam létre a módosításában, mivel az szerephűtlenné tenné a karakteremet, meghazudtolná a múltját.
Ellenben legjobb tudásom szerint orvosoltam a szóközhiányokat, melyek a szövegszerkesztőből átmásolás során jöhettek létre, hiszen a vázlatom nem így nézett ki első sorban.
Bizonyos részeknél úgy vettem észre, hogy félreértés történt az általad értelmezett szöveg, és a történet között, melyet tovább akartam adni. Jelenleg a karakter születési körülményeire gondolok, melynek utánaolvastam, mielőtt belevezettem a történetbe, gondolok itt az otthon születésre, kontrasztban a kórházi szüléssel. Deqavious mint karakter az utóbbi körülmények között lett elképzelve, és megírva.
Tény és való hogy az általad kijelölt részletek valamilyen szintű hiányt tükröztek, ezeknek részletezésére ügyeltem a történet szerkesztésében.
Remélem hogy a módosított verziója a karakterem történetének megfelel a kitűzött elvárásoknak!
 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Menedzser

ÉRTESÍTÉS A VEZETŐSÉGI ELLENŐRZÉS EREDMÉNYÉRŐL


Köszönjük, hogy időt és energiát fektettél a karakterlapod megírásába. Az eszközölt módosításokkal elfogadom.

VERIFIED STÁTUSZT KAPOTT.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • krekor megváltoztatta a címet a következőre: Deqavious R Brooks

Deqavious a Facefindert böngészve megtalálta a Vanilla Unicorn Gentleman's Club hirdetését, miszerint biztonsági őröket keresnek az újonnan nyíló klubba. A sok elutasítás ellenére kapott az alkalmon, felkereste személyesen az egyik menedzsert az állással kapcsolatban. Nem is a meló érdekelte igazán, hanem az ezzel járó lehetőségek. Sikeres interjút követően, egy korrekt fizetést kiharcolva megkapta élete első munkáját.

 

vanilla1.thumb.png.88c2f9fe83b4ad0dd62328ebb2d76a6b.png


A nyitás napján Deq kicsit félve, kábítószerrel a zsebében besétált a klubba, hogy megkezdje az aznapi műszakot. Szerencséjére minden zökkenőmentesen ment, fellélegezhetett. Amint megérkeztek társai, átadta nekik a becsempészett narkotikumokat akik megkezdték azok terítését.

 

vanilla2.thumb.jpg.139fa64854258571a9b56f9e5de49892.jpg

 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 Deqavious az elmúlt egy hétben nagyobb figyelmet fordított a bandába történő beilleszkedésre. Kisebb közös balhékra is elment új barátaival, akiket egyre jobban bizalmába fogad. Sok idő után végre úgy érzi, hogy tartozik valahová.

deq2.thumb.png.7b1118c0d899f20a8899f41944086702.png

deq1.thumb.png.6e32b37f955ec8ccf2070ecc29d173f3.png

 

Az új egyben első munkahelyén is jól érzi magát. Bár önös érdekből jelentkezett, egyre jobban megkedvelte a klubbot és pár ott dolgozót is egyaránt. 

 

deq3.thumb.png.a229f180b732d0eb20b7c748a2bd409a.png

 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy válaszolhass

Csak felhasználóként kommentelhetsz.

Regisztrálj

Légy közösségünk tagja még ma! Csak fél perc.

Regisztrálok

Jelentkezz be

Már van felhasználód? Lépj be!

Bejelentkezek
×
×
  • Új létrehozása...