Ugrás a tartalomhoz

Palomino Outfit (vagy; Palomino Avenue Mob, Lake City Crime Family, West Los Santos Mafia)


Ajánlott témák

spacer.png

"There’s no such thing as good money or bad money. There’s just money" - Lucky Luciano

 

Az olasz-amerikai maffia története egészen a 1881-ig vezethető vissza. Ebben az évben tartóztatták le az első olaszországból emigrált "maffiózót".  A Cosa Nostra bölcsője a korabeli New York volt, innen származik a híres öt család is. A szervezett bűnözés melegányai New York, New Jersey, Philadelphia, Las Vegas és Miami. Az FBI már Al Capone idején felfigyelt a szervezett bűnözésre, de komoly előrelépések sosem történtek, leginkább a korrupció miatt. A hatvanas, hetvenes évek környékén kezdték el igazán szorongatni a maffiát. Ebből a korszakból származik a Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, ezen ratifikáció lehetővé teszi, hogy egy szervezet fejét elítélhessék adott bűncselekmények megrendeléséért is. Régebben ha egy mob vezetője kiadott egy gyilkossági parancsot akkor a törvény alapján nem lehetett elítélni, mivel közvetlenül nem vett részt a gyilkosságban. A RICO Act ezen személyek elítélését teszi lehetővé, ezután következtek a lehallgatással és nyomkövetéssel kapcsolatos ratifikációk amelyek mégjobban megnehezítették a maffia dolgát. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy szervezett bűnözés a mai napig létezik, ámbár lecsendesülőben van. A frakció célja egy nyugati parti, olasz-amerikai szerveződés lehető legélethűbb megformálása, kétezerhuszonegyben. 

 

Palomino Outfit (vagy; Palomino Avenue Mob, Lake City Crime Family, West Los Santos Mafia)

Bay City Avenue egy relatíve hosszú sugárút mely átszeli nyugat Los Santost, a legtöbb nyugaton fekvő szórakozóhely is itt kapott helyet. A sugárúttól nem messze találhatjuk meg Los Santos egyik nevezetességét, de inkább nevezetességeit, Vespucci Beach-et és Del Perro Beach-et. Ezen két partszakasz teszi ki a város turizmusának majd hatvan százalékát, nem véletlen, hogy a szervezett bűnözés is felütötte a fejét a környéken. Bay City Ave-el határos Palomino Avenue adja otthonát a Palomino Outfit nevű bűnszervezetnek melynek fő profiljai; csalások, illegális bukmékerkedés és fogadások és illegális szerencsejáték, betörés, autólopás, illegális autóbontás és orvgazdaság, illetőleg egyéb szervezett bűnözéssel kapcsolatos tevékenységek.

Kötődéseik vannak a Chicago Outfithez az egyik alapító tagon keresztül, Vincent "Hot Head" "Vinny Boy" Bucca, button man Chicagóban. 

 

Maga az elképzelés

A PO alap pillérét a tagok adják, ők három (eleinte) részre oszlanak illetve tovább rangsorolódnak a már megszokott "LCN chain-of-command" által. 
Személyszerint 30-50 tagra tervezek, ebből 15-25 rendelkezne frakció felülettel. A projektnek nem az a célja, hogy scriptet osztogasson, lehet bűnözőt RP-zni minden script nélkül.
A frakciót olyan emberek részére tervezem akik szeretnének kicsit elmélyülni az olasz-amerika szerepjátékban.  A pályázat egyik fő kérdése, hogy mit adna hozzá a szervezet a szerverhez. Alapvetően nem egy klikknek képzelem el, a tagok a bizniszeikkel a mindennapok fontos részévé válnának, a frakció által működtetett szolgáltatások pedig bárki számára elérhetőek. Escort oldal, chop-shop, boltok, szórakozóhelyek ahova esténként eljárhatsz bulizni vagy bevásárolni vagy esetleg beülni egy sörre.

 

Jelenleg hatan vagyunk: Jómagam és Sherman, Smoky, Rísz, beles, gutch és Lucio.

 

spacer.png


Ahogy az ábrán is látható legalul állnak az Associate-ek. Nekik nincsen komoly kapcsolatuk a szervezetben. Az associate-k dolga a saját bizniszükkel való pénzkeresés, a reputációjuk növelése, feladatok elvégzése a made man-ek számára. Lényegében pénzt csinálnak aminek egy részét kick-up révén továbbítják annak a személynek akinek dolgoznak. (made man vagy captain)
Az associate-té válásra a legjobb példa ha mondjuk ismert mob-helyekre jársz (kocsmák, night clubok ahol a szervezet tagjai rendszeresen összegyűlnek) és terjeszted a neved vagy szimplán egy érdekes személyiséget képviselsz. Meg fogunk keresni és interakcióba fogunk veled lépni, segíteni fogunk az utadon. Az Associate-eknek megfelelő tisztelettel kell kezelni a felettük álló made man-t. Sokszor saját ötletekkel állnak elő, nem várnak a csodára. Ha az ötlet jó akkor egy made man hamar meg fogja őket keresni és be fog szállni a bizniszbe, felülvizsgálja azt és lefölözi a megkeresett pénzt mindazonáltal segít az associate-nek a reputáció növelésben.

A következő szint a made man-ekből áll. Ők általában tagjai egy jól működő racket-nek. Ilyen racket lehet például egy drog dealer csoport, chop-shop, pénzmosoda és a többi.  A legtöbb made man felkarol egy associate-t vagy "parancsra" vagy azért mert lát az illetőben potenciált. Az associate-ek a megkeresett pénzük egy részét megtarthatják a többit pedig "kick up" révén leadják annak a made-mannek akinek dolgoznak vagy aki segít(ett) nekik a dolgaiban. A made man lényegében érinthetetlen mivel komoly pénzt csinál a szervezetnek. Ezen racketek bárhol lehetnek. A made-maneket fogják össze a Captain-ek. Van, hogy egy Captain egy városrészt fed le, van, hogy egy nagyobb racketet ez esetenként változik. Hozzá érkezik be a pénz, adott százalékot eltesz a maradékot pedig leadja az Underbossnak és/vagy Boss-nak.

A harmadik szintbe tartoznak azok a személyek akik inkább financiális és politikai szereplők, illetve a Boss és az Underboss is. Az előbbi maga, általában nem vesz részt közvetlen bűncselekményekben, nem tart kapcsolatot Soldier-ekkel és Captain-ekkel, ez mind az Underboss feladata. Tartozhat ebbe a rétegbe Captain is, nagyon változó. Ez az a réteg aki minimálisan vagy egyáltalán nem kötődik az erőszakos és "pitiáner" bűncselekményekhez.  Ezen a szinten követődnek el a fehérgalléros bűncselekmények, a komolyabb csalások és sikkasztások, korrupció. Befolyásuk van a városvezetésben, bíróságon és a szakszervezetekben.  A frakció ezen része a kezdetekben nem lesz RP-zve mert nincsen értelme, ha szervezet későbbiekben komolyabb bűnszervezetté avanzsál akkor lesz majd ez a réteg kihasználható.

spacer.png


Megközelítés

A frakcióban nincsen jelen az úgynevezett "re-roll". Illetve, ez így nem teljesen igaz, azon személyek akik be akarnak kerülni, azoknak nincsen lehetőségük re-rollra. Olyan karakterrel kell Associate-nek lenned ami megfelel azon kritériumoknak amelyek szükségesek ahhoz, hogy valaki made man legyen. Ahhoz, hogy soldier avagy made-man legyél legalább apai ágról olasznak kell lenned, ergó olasz származású a vezetékneved. Ha ezek nem teljesülnek akkor maradsz associate és a leaderrel történő egyeztetés után a későbbiekben re-roll-olhatsz. Alapvetően a "wise-guy" roleplay 85 százaléka kivitelezhető associate-ként.

Jó ha van már egy elképzelésed arról, hogy hogyan akarsz pénzt keresni. A mob általában nem csak drog és fegyverkereskedelemből áll. Nyílván ezek is részét képezik a profiljuknak, de ezeket az üzelmeket azok a személyek végzik akiknek van megfelelő kapcsolatuk. Ha valaki belekerül a dologba mondjuk latinoként, de van ismerőse aki heroint terít nagy tételben akkor ő elláthat egy made man-t vagy captain-t kábítószerrel, ezen személyek továbbadják az anyagot egy kijelölt crew-nak vagy embernek.  Legyél kreatív, üzemeltess akár saját bizniszt vagy csinálj backdoor poker partykat, underground boxmeccsekket, csalásokat satöbbi, legyél kreatív. Fontos, hogy ne mászkálj be a tipikus mob barokba és clubokba és kéregess csak úgy munkát, ez nem egy jó módja a frakció megközelítésének.

Másik módja a frakció megközelítésének baráti és/vagy ismerettségi alapon működik. Ergo IC ismersz valakit, ő ajánl téged valakinek és szépen bekerülsz a dolgokba. Fontos, hogy itt általában kezeskednek érted tehát ha valaki beszervez egy rendőrt vagy spiclit az nagyon megjárhatja, a téged beszervező ember felelősséggel tartozik érted. 

 

Karakter

Egy LCN based frakcióba nagyjából bármilyen karaktert hozhatsz. A határ az esszerűség, nem kell gyilkológépnek lenni, legyenek érzései a karakternek, ha történik vele valami a magánéletében akkor az legyen kihatással az "üzleti" életére is. Érdemes a karaktereded 18 és 30 éves kor közé tájolni a vagyoni háttér mindegy, ha milliók vannak a számládon akkor meg tudd indokolni, hogy
honnan vannak a milliók IC! A karaktered tulajdonságai teljesen rád vannak bízva. Kiemelném, hogy nem érdemes pszichopata vagy hasonló mentális betegséggel rendelkező karaktert hozni mert ki az aki rábízna egy ilyen emberre egy komolyabb munkát, na ugye? A karaktered életének mindössze nagyjából 15-20 százalékát teszik ki bűncselekmények, átlagosan. Szerezz barátokat, szocializálódj a városban, találd fel magad. Fontos, hogy a karaktered tudja, hogyha shady vagy illegális dolgokba kezd akkor előbb-utóbb elkezdik megfigyelni.

A 21. században leginkább 4-5. generációs olaszok működnek a szervezett bűnözésben, ők nem beszélnek olaszul, olasz akcentusuk sincsen egyértelműen. Amit filmekben és sorozatokban lehet hallani az New York-i, New Jersey-i akcentus nem pedig olasz. Mellőzd az olasz szavak használatát, semmi gond nincs azzal ha néha elengedsz egy "Ciao"-t vagy "Madonne"-t, ha mérges vagy egy "Capishe?"-t, de nem kell belőle rendszert csinálni.

A karaktered öltözzön úgy mint egy civil, nem kell magad megkülönböztetni, minek? Rajtad áll, hogy a karaktered designer ruhákban vagy melegítőben jár, de a kalapos-öltönyös maffiózót hagyjuk. A karaktered keresztneve legyen Amerikai a vezetékneve pedig legyen olasz. Fontos, hogy ne egy híresség vagy hírhedt maffiózó nevét vedd fel. Legyen valamilyen erőssége vagy hátránya a karakterednek amivel ki tűnsz a többiek közül, nem kell bűntetett előéletűnek sem lennie. Lehet edukált vagy edukálatlan, izmos vagy kövér, magas vagy alacsony, professzionális sportoló vagy könyvelő, csak a képzelet szab határt.


Rólam pár szóban

Az MTA közösségben Pufika néven ismerhetnek sokan, leginkább SeeMTA-ról. Több sikeres frakciót is vittem már, futtattunk egy Roselli Outfit nevű frakciót V3-on, Lejóval és Smokyval.
Lényegében Lejó miatt szerettem meg az olasz-amerikai roleplayt, később játszottam kicsit LSRP-n és Március elején kezdtem játszani GTA WORLD-ön ahol jelenleg is a Martorano Crime Family berkeiben tevékenykedek.

Igényeink

Egy darab sztriptízbárra és egy húsboltra tartanánk igényt.

LE ismertség

Az LE szervezetek a következő információkkal rendelkez(het)nek:

Vincent Bucco - Befolyással üzérkedés, zsarolás - 3x vádolták meg ezen bűncselekményekkel, a vádakat mindhárom esetben ejtették.

Bill Spignola - Tudhatják, hogy Connected guy.

Anthony Rastelli - Tudhatják, hogy Connected guy és ült autólopásért.

Sztriptízbárunkról tudhatják, hogy V. Bucco tulajdona.

A húsboltról tudhatják, hogy ismert mob gyűjtőhely, gyakran vannak a környéken az ismert személyek.

 

spacer.png

 

 

 

Szerkesztve Pufika által
  • Tetszik 18
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Alapvetően sajnos nekem a fülemen jönnek már ki az olasz - amerikai co-k, de tudom, hogy te milyen profizmussal vágsz bele a projektjeidbe. Legjobbakat kívánom Pufi úr! 

Szerkesztve Iqbaal által
  • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Iqbaal szavait tudom csak osztani, sajnos eléggé sok negatív tapasztalattal rendelkeznek a magyar RP playerek, ellenben minden alagút végén van fény (kivéve, ha az beomlott, de akkor mi a fasznak mennél be) így nagyon reménykedem abban, hogy ha megkapjátok, akkor végre kaphatunk egy minőségi olasz maffiát. 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Elküldve (szerkesztve)

A napokban még beleírok ismert(ebb) made man-eket, hogy meglegyen a keménymag. Leszünk páran csak össze kell szervezni, a bíztató szavakat pedig köszönjük!

Szerkesztve Pufika által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

On 5/28/2021 at 8:56 PM, Aldo said:

duo.png.c11b1fc472dda9f2d5eeb79ff8123510.png

 

2009493686_609E8C9C-C7E6-4B6D-89D9-32AACA64B12C.png.c5cdea8cdc48e7550b3ddf28335e3a28.png

aha értem, kösz hogy átvertél pedig mi megbíztunk benned

 

amúgy a topicról csak annyit hogy nagyon tetszik pufák és lejó barátom kollaborációjából csak jó sülhet ki véleményem szerint

  • Zavarodott 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Na jól van Puffkó. Utána jártam jobban a 'Martorano Crime Family' -nek és egy színvonalas frakciónak tűnik. A tényből, miszerint egy ilyen frakcióban vagy tag, arra enged következtetni, hogy valóban megértél a frakció vezetés feladatára. 
Bár az LV-s próbálkozásod nem volt valami meggyőző, az jóval az előtt történt, hogy gtaW-re csatlakoztál volna. 
Sok sikert szeretnék kívánni!

A legnagyobb fuckyou amit minden kételkedőnek adhatsz, az nem más, mint amikor egy ezerszer bejárt úton találsz olyan lehetőségeket, amiket mások nem láttak vagy nem éltek velük.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet senti180 felhasználótól.

2009493686_609E8C9C-C7E6-4B6D-89D9-32AACA64B12C.png.c5cdea8cdc48e7550b3ddf28335e3a28.png

aha értem, kösz hogy átvertél pedig mi megbíztunk benned

 

amúgy a topicról csak annyit hogy nagyon tetszik pufák és lejó barátom kollaborációjából csak jó sülhet ki véleményem szerint

Én csak OOC segítséget adok a férfiaknak, a szívem már a PD-é.

  • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Gyerünk, csináljátok. Tetszik az ötlet, kell egy jó olasz a szerverre. Örülnék, ha valaki hozna itthon olyant, mint az RCRP-n még SAMP-on volt anno az Ancelotti Crew. Remélem itt is minőség lesz, kiváncsian várom mit lesz ebből kihozva. Cheers

  • Tetszik 1
  • Szomorú 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Doki lezárta ezt témát
  • Menedzser

octansv.png


PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA


Kedves Témanyitó, a Vezetőség nevében szeretnénk köszönetet mondani, hogy időt és erőforrást szántál a pályázat megírására, mindazonáltal sajnálattal kell közölnöm, hogy pályázatodat elutasítjuk.
Privát üzenetben értesítünk a bírálatunk indokáról, továbbá sok szerencsét kívánunk a szerveren!

 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Gergő megnyitotta és lezárta ezt a témát
Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
  • Új létrehozása...