Ugrás a tartalomhoz

Bushido武士道


Ajánlott témák

spacer.png


A Bosozoku történelme:

A bosozoku először a második világháborúból hazatérő veteránokból kezdett összeállni. Számos veteránnak a háború okozta pánik nehézségeket okozott a társadalomba való visszailleszkedésben, és a legszélsőségesebbek alternatív utakat kerestek hogy kielégítsék a hiányzó izgalmaikat. Jó páran egyedi autók készítésébe, és utcai, bandajellegű tevékenységekbe kezdtek hogy helyettesítsék az adrenalin löketet. Számos inspirációt merítettek az amerikai greaser kultúrából (ötvenes évek motoros/hotrod fiataljai) és az importált nyugati filmekből. Ez magyarázza az amerikai motoros kultúra és a bosozoku közötti hasonlóságokat. Több fiatal vonzónak találta ezt az életstílust, különösen olyan egyének, akik marginalizálva voltak, és változást akartak. Végül, ezek a fiatalok felvették az új identitást, létrehozva a modern bosozoku alapjait.

A bosozoku megnevezés először az 1970-es években kezdett feltűnni. Ennek a korszaknak már jellemzői voltak a tényleges összetűzések a fiatalok és a rendőrség között. A bosozoku megnevezést valójában nem maguk a motoros csoportok alkották meg. A név csak elterjedt, és ezek a csoportok átvették. Az 1980-as és ’90-es években a bosozoku gyakran tömeges motoros felvonulásokat szervezett, ahol több mint 100 motoros vonult együtt lassan az autópályákon és autóutakon. Előszeretettel motoroztak sisak nélkül, cikáztak a sávok között, ezzel veszélyhelyzetet kialakítva, a piros lámpát is zöldnek látták, és a rendőri összetűzésektől sem riadtak vissza. Fémcsövekkel, baseball ütőkkel és akár Molotov-koktélokkal is szembementek a rend szigorú őreinek. Az újévi fordulókat gyakran használták a tömeges felvonulásaikra. A motorosok gyakran bezúzták autók ablakait, és fenyegetéssel vagy veréssel tartottak vissza minden olyan szemlélőt, akik ellenezték a viselkedésüket. Ezen bandák tagságainak csúcsa 1982-ben volt, 42 150 taggal. Így vált a bosozoku a fiatal bűnözés legfőbb formájává.

Az 1980-as évek csúcsától következően lassan csökkenni kezdett a tagok száma. Bizonyos jelentések körülbelül 28 000 tagot regisztráltak az 1990-es évek végére. 2004-ben, a japán kormány olyan közúti közlekedési törvényt fogadott el, ami teret adott a rendőri szerveknek vakmerő motoros bandák elleni erősebb fellépésnek. A megnövekedett letartóztatások és felelősségre vonások erősen megszabdalták a bosozokuban résztvevőket. 2015-ig összesen 6 771 aktív bosozokut jelentettek Japánban. 2013-ban a Nemzeti Rendőrügynökség (National Police Agency) „ál-yakuza” szervezeteknek sorolta be a bosozoku motoros bandákat.

A Bosozoku szervezett bűnözéssel összeköthető szálai:

Általánosságban, a japán kormány egy erősen szervezett csoportnak tekinti a bosozokut, ami több módon kapcsolódik a nemzeti államszövetségekhez. A meglepően jól irányított szerveződésükről ismertek, annak ellenére, hogy csak egy maroknyi tagja van húsz év felett. Általánosságban véve szigorú szabályokat alkalmaznak, és egyenruhát, szimbólumokat és egyéb szerveződéshez kapcsolódó jeleket használnak. Bizonyos csoportokban még tagsági díj és büntetési formák is vannak. A japán bűncselekmények túlnyomó részét ezek a csoportok teszik ki. Ezen bűncselekmények közé főleg a vandalizmus, a közlekedési szabályok megsértése, és más egyéb bűncselekmények tartoznak.

A tagok bűnözői élete általában nem ér véget mikor a húszas éveikbe érnek. Becslések szerint a bosozoku 25%-a van húsz év felett. Emellett számos kötelék található bizonyos yakuza szervezetekkel. Sőt, bizonyos számok azt mutatják, hogy a yakuzába toborzott tagok egyharmada valamilyen bosozoku csoportosulásból jön. Azonban, ezek a csoportok már egyre kevésbé fordulnak elő, így a yakuzával kötött szálak is egyre kevésbé láthatóak. Manapság egyre többet toboroznak olyan marginalizált csoportokból, mint a japán burakumin vagy a Zainichi Koreiak.

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Bōsōzoku

Bushido武士道

A Bushido egy Japán etnikumú, kitalált, lore-friendly banda, ami a valós "bosozoku" szubkultúrájára lesz felépítve, és kiélezve.
A banda legfőképpen illegális autós és motoros találkozók / versenyek megrendezésével, valamint kábítószer kereskedelemmel szeretne foglalkozni.

Egyéni ismertetőjeleik közé tartozik a fehér, személyre szabott bosozoku bőrdzseki, amit kifejezetten csak a bandában elfogadott, és a már meglévő tagjaik hordhatnak.
Továbbá könnyen felismerhetőek még az extrém - végletekig módosított, feltuningolt járműveikről. Legyen itt szó akár autóról, akár motorról.

Mivel a Bushido tagjai rendkívül hűek a kultúrájukhoz, így nem egyszer megfigyelhetőek lennének az autós / motoros felvonulásaik, amikkel forgalmi zavart próbálnának meg létrehozni Los Santos utcáin.(Természetesen szigorúan ügyelve a megfelelő, korrekt játékmenetre és RP-re.) 


spacer.png • Legális oldal:

Az első legális célunk a szerver kezdeténél egy saját szerelőműhely beszerzése lenne, amit gondos, tényleges odafigyeléssel építenénk fel annak érdekében, hogy minél több emberrel megismertethessük a kultúránkat, és a játéktudásunkat is. 
Ezt követően a Del Perro-ban található Up-N-Atom gyorséttermet üzemeltetnénk be annak érdekében, hogy minél több kíváncsi járókelőt tudjunk a lakótelep utcáira csábítani. 

 • Megközelítés:

Bárki akit érdekel, vagy tiszteletben tartja a kultúráját a bandának az nyugodt lélekkel közeledhet felénk. Ettől függetlenül a bandába kerülés egy hosszú bizalmi szálon eredő folyamat, amihez a Japán etnikum elengedhetetlen.

Amennyiben egy már meglévő bandatag úgy érzékeli a közeledő játékost, hogy érdeklődik a kultúra, és a banda iránt. Úgy amennyiben az etnikumi elvárásnak is megfelel, és elég időt tölt a bandatagok között, úgy idővel egy egyénre szabott beavatási munkára küldhető. Aminek sikeres elvégzésével a bandába avatható lesz.
(Ez természetesen nem egy két napos folyamat, hanem gyakorlatban több időt vesz igénybe)  

 • Terület:

spacer.png


 • Rangok:

OuCY1pM.png


 

Spoiler

 

1. Oyabun.

A vezető - mindegyik tag által elfogadott és tisztelt személy, nagy valószínűséggel aktív, vagy ex jakuza tag. Ő van a motoros és autós felvonulások élén, valamint ő az aki az elsődleges kapcsolattartó a konkurens illegális szervezetekkel. Ő az aki elosztja és kezeli a piszkos munkákból befolyó pénzt a banda előnyére. Általánosságban ő adja meg az engedélyt az Arubosunak ha valami komolyabb akciót tervez a banda végrehajtani.


2. Arubosu.

A vezető jobbkeze, a felvonulásokon ő szokott a vezető mellett motorozni, valamint ő az aki átveszi a banda feletti felügyeletet, ha az oyabunnak városon kívüli dolga akad. Ő felügyeli az illegális tevékenységek nagy részét, gondolva itt a drog, és fegyverek beszerzését, ezeknek tovább osztását. Ezen felül ellenőrzi a raktárban történő folyamatokat.


3. Gaikökan.

A frakció tanácsadója, ő felügyeli és látja el tanácsokkal a vezetőket, valamint szolgáltat információkat a városban menő illegális dolgokról.


4. Tenshu - Setsuzoku

Tenshu - A frakció raktárosa, ő az aki 3 naponta ellenőrzi és naplózza a frakció készleteit, és jegyzőkönyvbe írja a megfelelő sablon szerint a tárgyak mennyiségét.

Setsuzoku - A frakció kapcsolattartója, amennyiben más illegális frakciók vezetőivel kell tárgyalni, vagy információt közölni úgy a vezető helyett a Setsuzoku-t küldik.
Fontos hogy egy Setsuzoku viszonylag aktív tag legyen, és készenlétben legyen annak érdekében hogy küldeni lehessen őket a beszélgetésre.


5. Chüi.

A banda hadnagya, ő felel a warumonok viselkedéséért.


6. Warumono.

Nagyra becsült tag, ezt a rangot azok az emberek kaphatják meg akik eleget bizonyítottak a bandának a hűségükkel.


7. Insaida.

Miután a rükik teljesítették a rájuk kiszabott feladatot, úgy abban az esetben a beavatási szertartásuk letudása után léphetnek be a frakcióba.


8. Rüki.

A kívülállók, ők azok akik nem tudnak semmit a frakció illegális tevékenységeiről, és csupán lazulgatnak és beszélgetnek a bandatagokkal.

 

 


Egy pár szó rólam:

 

Több mint tíz évnyi roleplay tapasztalattal rendelkezem. A karrieremet SAMP-on, azon belül a külföldi LSRP-n kezdtem egy "Black Gangster Disciples" nevű bandában még 2009-ben, majd rövid időn belül (tapasztalat hiányában) abbahagytam. 2011-ben SeeRPG-n, folytattam a pályafutásomat, ahol egészen a szerver bezárásáig tevékenykedtem.  A tíz év alatt ezeken felül megfordultam még jópár szerveren, de újból 2019-ben kezdtem el igazán tevékenykedni egy magyar konkurens GTA5 text-rp szerveren, ahol rengeteg intelligens, remek RP tudással rendelkező barátra tettem szert.

Elképzelés.
2019-ben ráébredtem arra, hogy legkönnyebben úgy lehet folytonos minőségi roleplay élményben részem, ha megépítem a saját közösségemet. Ezért 2020-ban egy ex frakcióvezetőm segítségével létrehoztam a saját discord szerveremet, és időközben beinveltem oda az összes olyan játékostársamat, akikkel az idők során minőségi roleplay élményben volt részem.
 A frakciót 18 (fix) emberrel tervezem elindítani. 18 olyan emberrel, akikkel az évek során szinte teljesen összenőttünk, és olyan mértékben megbízok bennük hogy a barátaimnak is nevezhetem őket. 

Elég sok időt fektettünk ebbe a pályázatba, és bár a Bosozoku történelmi, és bűnügyi részéhez előhívtam az angol wikipédiát (mivel magyarul nagyon minimális infó van róluk) ennek ellenére azt is kézileg fordítottuk le, hogy minél jobb minőséget tudjon szolgáltatni. 

A játékban készített képek egy konkurens szerveren készültek, viszont engedéllyel tehettem közzé őket, hogy ezzel is prezentálhassam azt az élményt, és minőséget, amit ennek a szervernek is képesek lennénk átadni.

 

Szerkesztve Disprove által
 • Tetszik 13
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Részese lehettem, és rpztem is veled. Komolyan veszed amit csinálsz, számomra egyedi ez az egész, és ez hozza a varázsát. Én mindenképpen látni akarom a szerveren.
Tudatában annak hogy mit is tudsz, mind rp, és mind vezetés szinten tökéletes alkalmas vagy erre a pocizóra. Nem innen onnan összehordott pályázat. A csapat pedig mind tele van rátermett tagokkal. Akik aktívan tudják hozni a részüket, ez nem egy kamu, 18 aktív ember.

Bátran ajánlom. A gta v rp közösségben ismertebb a neved, de ettől nem kell félni senkinek. A szerveren majd bizonyítja rátermettségét.

Szerkesztve snake által
 • Tetszik 5
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Volt már alkalmam látni és átélni az RP szintet amit hoz a banda, nem egy terminátorbrigád, és tartják azt az imázst, azt a szerepkört, amit a Bosozoku formájában kezdetben elképzelnek. 
Csak támogatni tudom, mind a fraki pályázatot, mind a tagjait, tora! Tora! Tora! 😛

 • Tetszik 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Tisztában vagyok vele, hogy a következő hozzászólásom vegyes fogadtatásokat fog kapni amiatt mert mint egy hasonló frakciót pályázó fórum felhasználóként írom le a következő sorokat. Azonban a félreértések elkerülése végett csak a véleményemet szeretném kifejteni Disprove szellemi munkájával kapcsolatban.

Ami legelőször feltűnt, hogy nagyon ismerős a szöveg amit olvasok. Nincsen baj azzal, ha valaki egy adott oldal (jelen esetben az angol nyelvű wikipédia) tartalmát fordítja le magyarra, elvégre az is időbe telik. Jómagam is használtam forrást a szakdolgozatomhoz, ugyanakkor el kellett helyeznem egy forrás megjelölést az adott részhez kapcsolódóan. Kihangsúlyoznám, hogy nem azzal van gond, hogy lefordított valamit magyarra, hanem azzal, hogy ezt forrás megjelölés nélkül tette meg és a topicnak a 80 százalékát egy angol nyelvű forrás nélküli tartalom 1:1 fordítása teszi ki.

Hiányolom magának a bushido hitvallásnak a bővebb kifejtését, hiszen maga a szervezet is erről kapta a nevét. Nem cáfolom meg, hogy nem értesz hozzá, azonban szerintem ilyenkor jobb róla kicsit bővebben már csak azért is mert a fórumfelhasználók többsége nem rendelkezik mélyreható tudással a szigetországgal kapcsolatban.

Harmadik és egyben utolsó megjegyzésem és egyben kérdésem magával a rangrendszerrel kapcsolatos. Maga az oyabun mint kifejezést a yakuza vezetőjére használják. Olyan mint az olasz szervezeteknél a keresztapa és igazából a jelentése is hasonló. Ugyanúgy egy apafigurát jelent akinek a szervezet tagjai a fogadott gyermekei. Emellett ha jól értelmeztem, akkor igazából ti egy banda lennétek, de ahhoz képest túlságosan is jól organizált szervezetként működnétek a rangrendszeretek alapján.  "A kívülállók, ők azok akik nem tudnak semmit a frakció illegális tevékenységeiről, és csupán lazulgatnak és beszélgetnek a bandatagokkal." - Igazából ez a mondat volt ami még szemet szúrt, mivel ez a mondat még a pár évvel ezelőtti felfogást sugallja számomra mikor az associate-ek úgy voltak kezelve, mintha semmit sem tudnának a bűnszervezetről és azoknak a tagjairól mikor az olasz (-amerikai) bűnszervezetek jelentős részét ők teszik ki.

Összefoglalva látom, hogy sok munka bele lett fektetve a pályázatba, ugyanakkor a már leírt dolgok miatt úgy érzem nincs meg a kellő tudás egy ilyen jellegű frakcióhoz. De ez csak a személyes véleményem. Tisztában vagyok vele, hogy egy pályázatból nem lehet megismerni az adott fórum felhasználó teljes tudását.
 

 • Tetszik 1
 • Köszönöm 1
 • Szomorú 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Elküldve (szerkesztve)
Idézet Tennō felhasználótól.

Hiányolom magának a bushido hitvallásnak a bővebb kifejtését,

- Ezt azért hiányolhatod, mert semmi köze a Bushido hitvallásához a frakciónak. Szimplán csak a nevet vettük fel mert az tetszett meg nekünk, és abban látunk egy kis szellemi érvényesülést. Mi alapvetőlegesen a Bosozoku kultúrájából merítjük az összes tudásunkat, viszont ezúttal úgy éreztem hogy Bosozoku-ként nem pályázhatom meg a frakciót, mivel a valóságban is külön bandaneveket használnak. Például "Rising Sun". 


 

Idézet Tennō felhasználótól.

forrás megjelölés nélkül tette

- A pályázatba beleírtam hogy a "Bosozoku történelmi, és bűnügyi részéhez" használtunk wikipédiát, mivel egy valós szubkultúra, és banda leírását nem fogom kifacsarni, valamint nem releváns dolgokkal kiegészíteni. 

 

 

Idézet Tennō felhasználótól.

oyabun mint kifejezést a yakuza vezetőjére használják.

Nem véletlenül tartották a bosozokukat "ál yakuza" szervezetnek. Ha utána olvasol a történelmüknek akkor megértheted hogy teljesen elfogadható ha Oyabunként van megszólítva a bandavezető rangja. Meg szerintem alapjáraton nem a rang megnevezése fogja eldönteni azt, hogy milyen RP-t képviselünk majd a szerveren. 

 

 

Idézet Tennō felhasználótól.

akkor igazából ti egy banda lennétek, de ahhoz képest túlságosan is jól organizált szervezetként működnétek a rangrendszeretek alapján.

Egy bűnszervezet nem ott kezdődik hogy képes vagy leltározni a kábítószermennyiséget, és csapatban bűncselekményeket elkövetni, vagy arról hogy hierrarchia alapján megkülönböztetni bárkit is. Ettől még nem válik valami szervezetté, de ha csipkelődni akarnék mondhatnám azt hogy alapjáraton a banda is egyfajta bűnszervezet. 

A bosozoku bandákról bőven lehet találni hiteles forrásokat amik leírják azt hogy 

Idézet Disprove felhasználótól.

Általánosságban, a japán kormány egy erősen szervezett csoportnak tekinti a bosozokut, ami több módon kapcsolódik a nemzeti államszövetségekhez. A meglepően jól irányított szerveződésükről ismertek, annak ellenére, hogy csak egy maroknyi tagja van húsz év felett.

És ezektől függetlenűl ugyanúgy bandaként vannak kezelve. 

Idézet Tennō felhasználótól.

Igazából ez a mondat volt ami még szemet szúrt, mivel ez a mondat még a pár évvel ezelőtti felfogást sugallja számomra mikor az associate-ek úgy voltak kezelve, mintha semmit sem tudnának a bűnszervezetről és azoknak a tagjairól mikor az olasz (-amerikai) bűnszervezetek jelentős részét ők teszik ki.

Ne vedd támadójellegűként ezt a választ, de jó lenne ha ezt a "sugallást" úgy alapjáraton elfelejtenénk, mert ha csak sugallásokból kellene frakciókat véleményeznem akkor én például valószínűleg egyet sem támogatnék.

Nem tudom mit kezdhetnék azzal hogy neked mit sugall a leírás, mert nem hiszem hogy az én frakcióimban láthattál valaha is olyat amit leírtál.

Ha ez egy amatőr próbálkozás lenne akkor nem hiszem hogy három és félszer több résztvevője lenne az én pályázatomnak, mint a tiédnek. 

 

 

Idézet Tennō felhasználótól.

Nem cáfolom meg, hogy nem értesz hozzá

 

Idézet Tennō felhasználótól.

úgy érzem nincs meg a kellő tudás egy ilyen jellegű frakcióhoz.

Emiatt az ellentmondás miatt alapjáraton kicsit feszűltebben kezeltem a kérdéseid megválaszolását, meg igazából amiatt is, mert ha ténylegesen időt fektettél volna abba hogy átolvasd a pályázatot akkor a kérdéseid 80%-át fel sem kellett volna tenned. De igazából ezzel semmi baj sincsen, ha esetleg valamilyen mellékelt bizonyítékra van szükséged a frakcióvezetési képességeimmel kapcsolatban akkor nyugodtan rámírhatsz privátban discordon. Elvégre már amúgy is váltottunk pár mondatot. 

 

Szerkesztve Disprove által
 • Tetszik 4
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Bocsáss meg, de nem leszek kamu kedves.

Quote

Ha ez egy amatőr próbálkozás lenne akkor nem hiszem hogy három és félszer több résztvevője lenne az én pályázatomnak, mint a tiédnek. 

Ha már így szurkálódunk akkor érdemes megemlíteni, hogy a pályázatod 80%-ának semmi köze a kreativitásodhoz, hanem esetleg az angoltudásodhoz, vagy hogy milyen szinonímákkal tudod módosítani a google fordítós szöveget. Inspirálódni tök fasza meg minden, de az, hogy 1:1 lemásolsz valamit, remélve, hogy senki nem fogja lecsekkolni, hogy saját tartalom-e és ezt ráadásul a frakció pályázatod IC részének tudod be szerintem elég amatőr húzás. Tartottál egy előadást a bosozoku szubkultúráról, mint ahogy középben szokás a jobb jegyért, majd odavágtad a saját szavaid 5 mondatban, ooc részként, egy atom sablon rangrendszert aminek semmi értelme egy ilyen szervezetnél akárhogy akarod belemesélni és egy videót amivel elhiszem, hogy volt munka, de nehezen hiszem el, hogy ez komolyan ide került.

Nálam már alapból red flag volt a topic olvasása előtt, hogy nektek a drogrendszer teljes használata mellett egy esetleges rablásrendszer(???) miatt lenne szükségetek a scriptre (dc beszélgetés alapján). Ezután meg sajnos elolvstam a témát.

Alapból gerinctelenségnek találom, hogy egy gyakorlatilag ugyan olyan alapokkal bíró szervezetet pályáztatok meg, mint mi, azzal a különbséggel, hogy a mi témánk kb. 1 hete már elérhető volt és ti valószínűleg láttátok is ezt. Ha még ez nem is lenne az, az már inkább, hogy a topic közzététele után egyből megkerestél, hogy "halika ti milyen frakció vagytok??", ahelyett, hogy előbb konzultáltál volna velünk, hogy nem-e gáz, ha egy hasonló típusú pályázatot adsz be. Azzal meg meg se próbálkozz, hogy ebbe a topicba rengeteg munka volt és már jóval a postolása előtt elkészült.

És végre elértem ahhoz az egy dologhoz, amit igazából válaszként akartam írni erre: Minőség > mennyiség. Nem a pályázatod minősége miatt vagytok annyian amennyien, hanem mert olyan emberek vannak itt, akikkel "az évek során szinte teljesen összenőttetek". Jelenleg nincs 30 életképes szerepjátékos a magyar szcénában és kétlem, hogy a 18 tagotokból legalább 16 ebbe a "kihaló fajba" lenne sorolható. 

Szerkesztve icecrown_citadel által
 • Tetszik 1
 • Haha 1
 • Zavarodott 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet icecrown_citadel felhasználótól.

Ha már így szurkálódunk

Először is te szurkálódsz, és ezzel az arrogáns viselkedéseddel csak saját magadat fogod lejáratni. 
 

Idézet icecrown_citadel felhasználótól.

Ha már így szurkálódunk akkor érdemes megemlíteni, hogy a pályázatod 80%-ának semmi köze hozzád, hanem esetleg az angoltudásodhoz, vagy hogy milyen szinonímákkal tudod módosítani a google fordítós szöveget.

A szöveget nem én fordítottam, hanem az egyik barátom, aki jelenleg egy Dél Afrikai egyetemen tanul, és mivel eléggé sok időt töltött roleplay szervereken a múltban (ott is ismertem meg) így ő segített kézileg lefordítani azt a wikipédia cikket (magáról a kultúráról) amivel te próbálsz fogást találni rajtam ebben a vicckategóriájú veszekedésben. 

Mivel nem fogom a személyes adatait közzé tenni az engedélye nélkül, meg amúgy is valószínűleg van bőven jobb dolga mint a hozzád hasonló srácokkal veszekednie egy ilyen frappáns
téma alatt, így remélem ennyivel megelégszel ami az ő fordítási tudását illeti. 

xddd.png.6bd6c264aa0858d864f4820c83d2cc4a.png
 

Idézet icecrown_citadel felhasználótól.

egy atom sablon rangrendszert

Az a baj, hogy a hozzád hasonló mentalitással rendelkező toxic játékosok miatt nem sikerül elég sok normálisan felépített szervernek minőségi rp-t produkálnia. Ilyenkor mutatjátok meg igazán hogy mennyire lennétek képtelenek bármit is elvezetni.

 

Idézet icecrown_citadel felhasználótól.

Nálam már alapból red flag volt a topic olvasása előtt, hogy nektek a drogrendszer teljes használata mellett egy esetleges rablásrendszer(???) miatt lenne szükségetek a scriptre (dc beszélgetés alapján)

Értem, akkor mivel beleegyeztél abba (úgy körülbelül a nyolcadik kérésemnél) hogy felhasználhassam a beszélgetésünket, így most akkor ezeket közzé is tenném. 
1.thumb.png.91fa657a9b020dcef55bbc86b1059322.png
2.thumb.png.50ae3689174b10399a7f7e8467ae78f6.png
3.thumb.png.a63d6bd7e5b4d335276016727bcd8005.png

Egy szóval nem írtam hogy a "drogrendszer teljes használata mellett egy esetleges rablásrendszer(???) miatt lenne szükségünk a scriptre" Én azt írtam le neked ami a képeken is látszik. "Én nagyon remélem, hogy nem ilyen kezdő pénz / kezdő fegyveres dolog lesz a script elnyerése" 

Erre rá te írtad a pirosan bekeretezett szöveget, amire én azzal reagáltam hogy ez a téma erősen rendszerfüggő lehet. Ha például scripthez lenne kötve a kábítószer előállítás, vagy hogy milyen mértékben lehet helyeket (például boltokat) kirabolni, akkor bizony már egy fontosabb dolog lenne a script (AMÚGY, és nem pedig nekünk, mert ezt sem írtam le sehol.)

Mert ha van egy kis eszed, és nem próbálsz meg álszentnek tűnni akkor tudod jól hogy ha te például egy kábítószerekkel foglalkozó bandát, vagy komolyabb bűnszervezetet akarnál felépíteni, akkor script hiányában eléggé nehéz lenne kábítószert ELŐÁLLÍTANI. 

Szintúgy, ha akármilyen illegális szervezetet irányítasz, és nem akarod telibe leszarni a karaktered elveit és scriptelt alapmunkákban szerezni a napi betevőt, akkor eléggé kellemetlen lenne ha mondjuk nem tudna a gettótelepi néger egy stukkerrel boltot rabolni, mert a script nem engedné.

Én ilyen téren beszéltem neked a script "RENDSZERFÜGGŐ" fontosságáról, nem pedig úgy hogy FUHH nekünk kell a script, mert anélkül nincs semmi. 

Mellesleg még ezzel tudok neked szolgálni ezügyben. Vagy is nem neked, mert nem hiszem hogy téged ez bármennyire is foglalkoztat azok után hogy képes voltál kiprovokálni egy ilyen semmit nem érő veszekedést. Hanem inkább azokban akik még ezek után is kételkednének a szavaimban:

xd2.thumb.png.a6f0637fb7e667fea635e5196e4cf403.png
  

Idézet icecrown_citadel felhasználótól.

Alapból gerinctelenségnek találom, hogy egy gyakorlatilag ugyan olyan alapokkal bíró szervezetet pályáztatok meg

 Én azt tartom gerinctelenségnek hogy megpróbáltál bemocskolni, és nem csak ebben a posztban provokálsz, hanem miután az engedélykéréssel kapcsolatban rádírtam, alpári stílussal folytattad ott is. Mivel alapjáraton csak erre a három képre kértem tőled engedélyt, ezért a többit inkább nem küldöm be pedig azok külön megérnének egy misét. 

Leírtam neked a beszélgetésünk kezdeténél is, hogy az egyetlen közös vonás a két frakció között az maximum a Japán etnikum. És nem hiszem hogy neked, vagy a barátodnak bármilyen külön kiváltsága lenne arra, hogy kisajátíthasson magának egy etnikumot. 
 

Idézet icecrown_citadel felhasználótól.

Ha ez egy amatőr próbálkozás lenne akkor nem hiszem hogy három és félszer több résztvevője lenne az én pályázatomnak, mint a tiédnek. 

Ebből az idézetemből tévesen azt gondoltad hogy lenéztem a frakciópályázatotokat holott az egyetlen dolog amit kifejeztem vele az az, hogy ha három és félszer többen vagyunk a pályázatomnál akkor nem lehet amatőr. Ezzel együtt egy szóval nem mondtam hogy a ti frakciópályázatotok, vagy ti magatok amatőrök lennétek, mivel ha azt gondolnám rólatok hogy azok vagytok, akkor eleve nem kezdeményeztem volna beszélgetést veletek discordon. Ezután a megnyilvánulásod után, valamint a discordon folytatott beszélgetésünk után viszont nem azt gondolom hogy amatőrök vagytok, hanem azt hogy kifejezetten toxic viselkedést tanusítotok. Te legalábbis egészen biztosan, mivel erre minden bizonyíték rászolgál. 

Jó reggelt. 

 

 • Tetszik 8
 • Haha 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Disprove felhasználótól.

- Ezt azért hiányolhatod, mert semmi köze a Bushido hitvallásához a frakciónak. Szimplán csak a nevet vettük fel mert az tetszett meg nekünk, és abban látunk egy kis szellemi érvényesülést. Mi alapvetőlegesen a Bosozoku kultúrájából merítjük az összes tudásunkat, viszont ezúttal úgy éreztem hogy Bosozoku-ként nem pályázhatom meg a frakciót, mivel a valóságban is külön bandaneveket használnak. Például "Rising Sun". 

Azért is hiányoltam igazából, mert a bosozoku bűnbandák a Bushidot tekintik követendő erkölcsi példának. Emiatt is állhatott az elő, hogy a történelmük eggyé vált a yakuzákkal és ugyanazon okból fogják teljesen elbukni a szigetországban meglévő befolyásukat.

Idézet Disprove felhasználótól.

- A pályázatba beleírtam hogy a "Bosozoku történelmi, és bűnügyi részéhez" használtunk wikipédiát, mivel egy valós szubkultúra, és banda leírását nem fogom kifacsarni, valamint nem releváns dolgokkal kiegészíteni. 

Ez elkerülte a figyelmemet, ezesetben az első hozzászólásom forrásmegjelölés részét tekintsd részben semlegesnek részemről.

Idézet Disprove felhasználótól.

Nem véletlenül tartották a bosozokukat "ál yakuza" szervezetnek. Ha utána olvasol a történelmüknek akkor megértheted hogy teljesen elfogadható ha Oyabunként van megszólítva a bandavezető rangja. Meg szerintem alapjáraton nem a rang megnevezése fogja eldönteni azt, hogy milyen RP-t képviselünk majd a szerveren. 
 

Tisztában vagyok mindkettő történelmével ezért sem reális az, hogy a 2 szervezetet összekötő személyt oyabunként jelölitek meg. Attól, hogy  egy banda/bűnszervezet vezetője még nem lesz oyabun. Már csak azért is, mert a kifejezés az abszolút vezetőt jelképezi. De hozok erre egy fiktív példát az államokból, amire akár @Pufika is rácáfolhat vagy megerősíthet benne. Tegyük fel van New York XY városrészében a nyomozóhatóságok által csak Zalcutta Crime Ringnek nevezett bűnszervezet amit Michael Zalcuttáról kapott az organizáció. Zalcutta a maffia belső körébe tartozik mint soldato, de ugyanakkor akkora befolyással rendelkezik, hogy akár egy 20 fős csapatot is a keze alatt tart. De ettől függetlenül ő a maffiában betöltött szerepe alapján "csak" egy soldato, akit közvetlenül a capojának tartozik hűséggel, a capo pedig magának a szervezet fejének. Meglehet, hogy az általatok pályázott Bushido frakciónak az élén egy yakuza tag áll, ugyanakkor mint írtad ő köti össze a szigetországban megtalálható maffiával, tehát alá tartozik. Ugyanolyan befolyással és hatalommal rendelkezik, mint a példámban felhozott Michael Zalcutta.

Idézet Disprove felhasználótól.

És ezektől függetlenűl ugyanúgy bandaként vannak kezelve. 

Ahogy az összes többi, a szigetországban megtalálható bűnszervezet is. A japán kormány és hatóságok nem tesznek különbséget ilyen téren közöttük.

Idézet Disprove felhasználótól.

Emiatt az ellentmondás miatt alapjáraton kicsit feszűltebben kezeltem a kérdéseid megválaszolását, meg igazából amiatt is, mert ha ténylegesen időt fektettél volna abba hogy átolvasd a pályázatot akkor a kérdéseid 80%-át fel sem kellett volna tenned. De igazából ezzel semmi baj sincsen, ha esetleg valamilyen mellékelt bizonyítékra van szükséged a frakcióvezetési képességeimmel kapcsolatban akkor nyugodtan rámírhatsz privátban discordon. Elvégre már amúgy is váltottunk pár mondatot. 

Nincs benne ellentmondás, csak szövegkörnyezet nélkül emelted ki a két mondatrészletet. Az első mondatrészt a bushidoval kapcsolatban írtam, a másodikat pedig a pályázat egészéről. Ráadásul hozzátettem, hogy személyes véleményem szerint. Alapból nem támadásnak szántam az első hozzászólásom megírását. Van itt a fórumon olyan személy, akivel a kapcsolatom nem túl rózsás (@almightysg), de vele a való életben sem jönnék ki, két különböző személyiség vagyunk. Ugyanakkor a tudását a szerepjátékkal kapcsolatban elismerem és szurkolok neki, hogy frakciót kapjon mert ha időt fektet egy projektbe az nem szokott rosszul elsülni. 

De le is írtam, hogy nem a személyed/személyetek ellen irányult az amúgy sem támadásnak szánt hozzászólásom, hanem a pályázat tartalmáról fejtettem ki a véleményed. Ha @Aldoírta volna meg ezt a pályázatot neki is kifejtettem volna a véleményemet hozzászólásban ahogy tettem most annak ellenére hogy jó viszonyt ápolok vele és voltam vele többször is egy projektben.

 • Tetszik 2
 • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Nem hiszem hogy Tenno és a barátja képtelenek lennének elvezetni egy frakciót, ugyanis Tenno-t évek óta ismerem, nem egy kettő sikeres projektje volt. Egy kis kreativitást tényleg lehetett volna vinni a lapba, illetve nem mindegy, hogy négy jó játékos van egy frakcióban akik TÉNYLEGESEN több éves tapasztalattal rendelkeznek, vagy pedig 18 vagy több olyan tag akikre meg ráférne bőven a tanitgatas illetve az, hogy szerezzenek egy kis tapasztalatot saját maguk. Véleményem szerint ha Tenno es a barátja frakciója vagy a te frakciod közül kene valamelyiknek bekerülni, akkor Tenno és barátja frakciójának kene scriptet adni. 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Gyakorlatilag összejött a másik megpályázott, hasonló kultúrával dolgozó frakció, leírni a véleményét kisebb nagyobb sikerrel. Nem szeretnék belekötni a mondanivalótokba, mert nem alaptalan, ezekre majd @Disprove válaszol. Itt a burkolt támadások azok, amik eléggé zavaróak már számomra is, rossz véleményt teremtve rólatok.

Először kis ki beszélt itt bármilyen választásról a két frakció között jelenleg? Milyen alapon ítél meg bárki is, másik 18 embert, és azok tudását, tapasztalatát, mikor semmit se tud róluk. Szerintem ez nagyon nem jó megközelítés, és belekötés minden egyes kis dologba szándékosan. Ezzel szétspamelve a topicot, annyira, hogy amint más benéz ide, már alapból elmegy a kedve. Tudom bevett szokás ez a közösségbe, de mégis nem gáz már?Nem unalmas?

Ne menjünk már át ebbe az irányba, ha lehet ilyesmit kérni. @Tennō átgondoltan, és részletesen leírta a véleményét, miért nem lehet ezt követni? 

ui: Személy szerint meg nem értek az ilyen szervezetek működéséhez, ezért nem szeretnék álláspontot foglalni egyik oldalon se.

Szerkesztve snake által
 • Tetszik 4
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

@Tennō és @Disprove, szeretnélek megkérni benneteket, hogy a személyes jellegű csipkelődéseket hagyjátok ki a hozzászólásaitokból. A nézeteltéréseiteket legyetek szívesek privátban megbeszélni. (Amennyiben ez nem sikerül, és úgy érzitek, hogy ezek a nézeteltérések a későbbiekben megnehezítik majd az együtt játszást, keressetek fel discordon, és megpróbáljuk megbeszélni.)

A hasonló jellegű hozzászólások a továbbiakban törölve lesznek.

A megértést köszönöm.

 • Tetszik 3
 • Köszönöm 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Disprove-ot már lassan 3. éve hogy ismerem. Közelebbről pedig olyan 1,5 éve. Rengeteg közös pozitív élményünk volt az egyik GTA5 rp szerveren. Amikor ő volt a leadere egy bandának, akkor az emberei soha a büdös életbe nem unatkoztak. Mindig volt mit csinálni. A srác olyan szinten kreatív, hogy az számomra leírhatatlan. Például olyan ígényes illegális rendezvényeket szerzett, hogy gyakran a vezetőség is csak lesett.

Ha Disprove egy bandát létrehoz, nemcsak a saját frakció tagjainak ad rp lehetőséget, hanem globálisan nyújtja a kezét kezdő, és haladó játékosok felé. Egy szóval közösségcentrikus a hozzáállása.

 • Tetszik 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

A post szerzőjét már elég rég óta ismerem. Többször játszottunk egy frakcióban hol én hol ő vezette alapon. Sosem volt semmiféle súrlódás közöttünk sem baráti sem RP alapon. Megbízható csávó ahogy ideje engedi ott van és oda is teszi magát. Volt példa arra is hogy ideje nem engedte még is ott volt 😄 Egy szó mint száz jól járnátok vele mind a játékosok mind a vezetőség terén mivel korrekt módon áll a dologhoz és tapasztalatban sem utolsó.

Van pár kedvcsináló videó is ahol együtt toltuk ha úgy adódik és érdekel valakit szerintem privátban el is küldi a fent említett úr.

 

Szép szónak is sok az alja!

Én teljes váll szélességgel mellette állok és ha esetlegesen időm engedi talán bele is csöppennék.

Köszöntem szépen Kozel voltam szevasztok!

 • Tetszik 3
 • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

A poszt írója 2020-ban is megmutatta a konkurens szerveren 130 játékos alatt, hogy hogyan kell illegális frakciót vezetni. És egészen biztos vagyok benne, hogy 2021-ben itt is képes lesz rá.

Teljes mértékben támogatom a pályázatot.

 • Tetszik 3
 • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Leoszki felhasználótól.

Nem hiszem hogy Tenno és a barátja képtelenek lennének elvezetni egy frakciót, ugyanis Tenno-t évek óta ismerem, nem egy kettő sikeres projektje volt. Egy kis kreativitást tényleg lehetett volna vinni a lapba, illetve nem mindegy, hogy négy jó játékos van egy frakcióban akik TÉNYLEGESEN több éves tapasztalattal rendelkeznek, vagy pedig 18 vagy több olyan tag akikre meg ráférne bőven a tanitgatas illetve az, hogy szerezzenek egy kis tapasztalatot saját maguk. Véleményem szerint ha Tenno es a barátja frakciója vagy a te frakciod közül kene valamelyiknek bekerülni, akkor Tenno és barátja frakciójának kene scriptet adni. 

Itt látszik meg, hogy az embert le kell becsülni, mert nem ismered. Hiába tesz össze egy ilyen jó kis pályázási topicot, mert ha nem ismered akkor nyilván az ismerősödé 1000-szer jobb mint ez. Ha megismered @Disprove-t és még a további 18 barátját akkor mondj róluk véleményt (Ne a borítójáról ítéld meg a könyvet!). Igaz én sem ismerem őket (még), majd én is akkor mondok róluk véleményt, de a frakció pályázás elég fasza lett ahogy elnéztem, én támogatom mindkettő "ellenfélben álló" frakció pályázatot. Sok sikert hozzá nektek!

 • Tetszik 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

@Disprove vitatkozni még mindig tudsz, azt el kell ismernem. Vannak számomra furcsa dolgaid, nem értünk egyet mindenben, azonban az kétségtelen, hogy jó és érdekes az amit csinálsz/csináltál korábban. Külön tetszettek az RP videóitok.

A HSZ vitát pedig élveztem olvasni, úgy gondolom, hogy összességében nem toxic volt. Sokkal inkább valamilyen értelemben mindkét fél kompetenciáját bemutatta. 
Értsük az utóbbi sort ahogy szeretnénk, de semmiképpen se negatívan.

 • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Sziasztok! Én lennék a 18 tagból az egyik. Rólam annyit, hogy két éve kezdtem el RP-zni, majd ezen a bizonyos konkurens szerveren admin 2-ig jutottam, amelyet leadtam a vezetőség hozzáállása miatt. @Disprove egy hasonló bandát vezetett már a másik szerveren is, amely teljes mértékben megállta a helyét az ottani követelményeknek. Mivel nem ismerem @Tennō-t, illetve az Ő munkásságát így nehéz lenne véleményt mondanom. Szerintem mindkét frakció megérne egy lehetőséget, az meg már csak a leader jelölteken és a vezetőségen múlik, ezt hogy tudják megbeszélni, megoldani. Az viszont eléggé szúrja a csőröm, hogy @Leoszki így véleményt alkotott rólunk, főleg, hogy jórészünket nem is ismeri, pedig nem éppen olyanok vagyunk szerintem, akiket tanítgatni kéne. Kérdés, panasz, bánat, siralom: Discordom: Bryan´#1053

Spoiler

Légyszi kultúráltan, felesleges vitázni, ez egy játék.

 

 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Szerintem pont, hogy tökre jó, ha megosztja két, lépten-nyomon hasonló jellegű frakciópályázattal rendelkező fél a nézeteit, mert az esetek 90%-ában szerintem ilyenkor derül minden "turpisságra" fény, vagy ugye mint jelen esetben, így lehet a legegyértelműbben megvédenie magát az embernek, már ami a pályázatot illeti. Mind a két brigád hihetetlenül kreatívnak, agyafúrtnak, és sokszínűnek tűnik nekem. Nyilván, talán a nézeteltérés okozta szálka sosem fog teljesen kiesni a szemetekből, nem vitás, csak... naaa, értitek. Ne vigyétek át semmiképpen sem személyeskedésbe, mert abból aztán semmi jó nem fog származni. Észérvek, viták - ezek jók, meg kellenek is.  Én speckó mindkét félnek kurvára szurkolok. 

Szerkesztve EyezOfAPsycho által
 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

8 hours ago, Tennō said:

De hozok erre egy fiktív példát az államokból, amire akár @Pufika is rácáfolhat vagy megerősíthet benne. Tegyük fel van New York XY városrészében a nyomozóhatóságok által csak Zalcutta Crime Ringnek nevezett bűnszervezet amit Michael Zalcuttáról kapott az organizáció. Zalcutta a maffia belső körébe tartozik mint soldato, de ugyanakkor akkora befolyással rendelkezik, hogy akár egy 20 fős csapatot is a keze alatt tart. De ettől függetlenül ő a maffiában betöltött szerepe alapján "csak" egy soldato, akit közvetlenül a capojának tartozik hűséggel, a capo pedig magának a szervezet fejének.

Ez így van. Vezethet egy made man húsz embert is, ő attól még csak egy made man. Volt rá példa, hogy leküldtek New Yorkból vagy Phillyből valakit Floridába vinni egy racketet. Kiosztották egy Captain-re az meg vagy lement az embereivel vagy leküldte az embereit és az élükre rakott egy made guy-t akit ismert és akire rá merte bízni a felelősséget. 

Egy ilyen made guy irányíthat 30-40 embert is, beszedi a pénzt és fizeti a kick up-ot a Captain-jének aki akár otthon üldögélhet. Ahhoz, hogy egy szervezetből egy teljes crew kiváljon több dolog kell; támogatás, elegendő ember, anyagi és kapcsolati fedezet, elzárkózottság és idő.

 

Általában így van ez egy olyan szervezetnél is ami távolabbról jön. Ha egy japán vagy kínai maffiózó az USA-ba érkezik akkor annak zéró kapcsolata van. Komoly kapcsolatok kialakítására évekre van szükség, a pénzt pedig küldöd haza mert onnan kapod a hátszelet. 

 

----

 

Bűnözés szempontjából kimondottan hátrányos egy gyorsétterem franchise egyik éttermét RP-zni, mert nagyjából mindennel el kell számolnod. Nem fogsz tudni pénzt mosni és nem használhatod illegális tevékenységre sem mert már ha csak vádat emelnek elvehetik a franchise jogodat. Nem egy jó front biznisz ötlet.

Ha valaki bűnöző az nyílt titok, ugyanígy van ez egy szervezettel is. Ez a negyed ennek-meg-ennek a területe, ez a pletyka, nyílván nem ismeri be senki, hogy szervezett szinten árul kábszert vagy csempészik, de nagyjából mindenki tudja, ezért nem volt értelme az 1/1-ben "beavatásnak" nevezett dolognak, aki a környékre szegődik az tudja, hogy hol van.

 

Nekem a rangok vagy minek nevezzem őket, nagyon túl vannak bonyolítva egy részét feleslegesnek is tartom.

Zavar továbbá, hogy nem sokat tudunk meg a szervezet IC életéről, gondolok ezalatt az illegális részre. Én értem, hogy le lett írva, hogy mi a bosuzoku, de az japánra vonatkozik meg nekem kb annyi jött le, hogy tuning frackió lenne. Hogy működne az Egyesült Államokban egy ilyen elvont közösségnek tekinthető dolog?

Szerkesztve Pufika által
Hát ja igen
 • Tetszik 1
 • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

@Tennō Örülök hogy tudjuk folytatni kultúráltan a nézeteid megvitatását. 

 

Idézet Tennō felhasználótól.

Azért is hiányoltam igazából, mert a bosozoku bűnbandák a Bushidot tekintik követendő erkölcsi példának.

Ez esetleg részben igaz, mivel számtalan szélsőséges bosozoku banda létezik a mai napig japánban, ami a szoros ellentétét produkálja annak az erkölcsi normarendszernek mint amit a Busidó képviseltet. Ezért is mondtam neked azt hogy feleslegesen írnék magáról a busidóról, mivel alapjáraton nem tartozik gyökeresen hozzá ahhoz a frakcióhoz amit felszeretnénk építeni, és a felesleges plusz sorok csupán arra a pontra vinnék a pályázatot, hogy megkapnánk az emberektől az "ez túl lett tolva" -jelzőt. 


És az Oyabunos téma.. Értem amit leírsz, viszont:

Idézet Tennō felhasználótól.

a kifejezés az abszolút vezetőt jelképezi.

Ez nálunk is ugyan így lesz, azért mert tervezünk együttműködni bűnszervezetekkel, esetleg maffiákkal / kartellekkel, az nem jelenti azt hogy hagynánk hogy minket bárki is irányítson. 

Mivel ez továbbra is egy játékszerver, nem pedig a valóság így a szerepjáték kereteiben belül mi nem tekintünk egy bandára vagy szervezetre sem különbként, mint amik mi magunk is leszünk. A szerveren kialakított erőfölényeket fogjuk figyelembe venni, nem pedig azt hogy milyen reális alapokra visszamenőleges pályázatot adtak be.

Nem fogunk behódolni tegyük fel egy 5-6 fős orosz maffiának (ez csak egy jelentéktelen példa, mielőtt ebből is veszekedés lesz) úgy hogy ha mi kétszer annyian vagyunk, és tegyük fel jobban felleszünk fegyverkezve, csak azért mert ők azt mondják magukról hogy ők az orosz maffia. Ez nem így fog kinézni.

Belőlünk teljes mértékben In-Game RP események, és RP szálak alapján lehet majd bármilyen megítélést kialakítani. Ha nyílvánvalóan egy szervezet nem lesz olyan erőfölényben hogy megtudjon félemlíteni minket, akkor nem fogunk azzal foglalkozni hogy "de amúgy milyen IRL történelme van annak a maffiának" Viszontt ettől függetlenűl nyílvánvalóan a kötelező karakterfélelemmel lesz felszerelve az összes karakter (bár kár hogy ezt le kell írnom, mert ennek szerintem minden szervernek természetesen kéne működnie) 

Tehát, visszatérve az Oyabunra! 😄

Teljesen mindegy hogy milyen történelmi értéket képvisel a megnevezés, amikor alapjáraton nem más csak egy megnevezés. Nincsen különfajta értéke azt eltekintve hogy erről a névről ismerhető fel különfajta bűnszervezeteknek az általad leírt abszolút vezetője a valóságban. 

Ebből kifolyólag édes mindegy hogy Oyabunként van megnevezve nálunk a vezető, mert mint leírtam a mi bandánk egy Lore Friendly, kitalált bandának készűl, és nem pedig egy már meglévő bűnszervezet leírását tettük össze. 

Érthetően: A bandánk a bosozoku szubkultúrájára épűl fel, és nem pedig egy már a valóságban meglévő bosozoku bandát készülünk lemásolni, és vezetni. 

Bosozoku: Szubkultúra 

Bosozoku banda: A szubkultúrára felépűlő banda. Nah ebből van IRL.. Hát már nem olyan sok. De mi is egy ilyen (kitalált) bandát készülünk vezetni a közeljövőben. 

És ebből kifolyólag logikailag teljesen mindegy hogy milyen rangneveket adok meg, mert ha én IRL fognám magam, és 7-8 emberrel bandába verődve azt mondanám magamról hogy én egy Oyabun vezető vagyok, majd elmennék a belvárosba káoszt, és zűrzavart teremteni, akkor a rendőrök is ugyanúgy leszarnák a megnevezését a hierrarchiának, mert úgy lett kitalálva. 

Egy banda nem űgy működik a valóságban mint egy cégalapítás, hogy megkell felelnie bárminek is. De gondolom ezt tudod te is 😄 

Azért vannak a bandánkon belüli rangok így megnevezve hogy mi képben lehessünk, nem pedig azért hogy bármilyen reális rangrendszer történelmének megfeleljen.
Ettől függetlenűl simán kijelentem azt, hogy egy bosozoku bandát sem érdekelne ha az adott szervezet vezetőjét Oyabunnak hívnák, mert lényegtelen.  
 

 • Tetszik 3
 • Zavarodott 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Pufika felhasználótól.

Bűnözés szempontjából kimondottan hátrányos egy gyorsétterem franchise egyik éttermét RP-zni, mert nagyjából mindennel el kell számolnod. Nem fogsz tudni pénzt mosni és nem használhatod illegális tevékenységre sem mert már ha csak vádat emelnek elvehetik a franchise jogodat. Nem egy jó front biznisz ötlet.

18 embert neveztem meg frakciótagként mivel annyian leszünk ténylegesen a scriptben. (ha megkapjuk)

Őket leszámítva lesznek további kívülálló szimpatizánsok / bűntársak akik a frakció legális oldalával foglalkoznak majd.

Nem értem miért van amatőrségre spekuláció csak azért, mert sok játékostársammal készülök frakciót vezetni. Elhiszem hogy nehéz elhinni bizonyos MTA szerverek képviselete után azt, hogy vannak még tehetséges (már amennyire szerepjátékhoz tehetségesnek kell lenni) roleplay játékosok. De jó lenne ha ezt a közösséget nem úgy indítanánk el, hogy mindenben kételkedés van, mert akkor sosem fog a szerver előlrébb jutni. 
 

Idézet Pufika felhasználótól.

Nekem a rangok vagy minek nevezzem őket, nagyon túl vannak bonyolítva egy részét feleslegesnek is tartom.

Ezt meg kifejezetten nem értem. Legfőképpen azért nem, mert van olyan frakciópályázat ahol 12 rang van pályázatba foglalva, és mégsincsen bonyolúltnak nevezve, vagy pedig túltoltnak bélyegezve. 

Csak hogy érdemleges példát mondjak, a te pályázatod rangleírása is több rangból áll, mint az enyém. Az egyetlen különbség az a rendszer kinézete. Szerintem 9 rangban nincs mit bonyolúltnak vélni, de ez a te meglátásod és igazából nem tudok vele mit kezdeni azon kívűl hogy megköszönöm a kritikát. 

 

Idézet Pufika felhasználótól.

Zavar továbbá, hogy nem sokat tudunk meg a szervezet IC életéről, gondolok ezalatt az illegális részre.

Pedig ez is le van írva a pályázatban. 
 

Idézet Pufika felhasználótól.

nekem kb annyi jött le, hogy tuning frackió lenne.

Tehát, ez le van írva.

Mindenesetre.. Egy illegális rendezvényszervezéssel, és kábítószerkereskedelemmel / futárkodással foglalkozó banda leszünk. Ez a fix. 

A többi meg majd az idő elteltével kialakúl. Nem szeretek olyan terveket leírni amikre még azt sem tudom hogy lesz e lehetőség megvalósítani, vagy sem, ezért maradok mindig a fix dolgoknál. 

Mégegyszer köszi a kritikát.

A dupla HSZ ért, meg bocsánat 🙂

 • Tetszik 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Sziasztok, a 18 kezdő tagnak én is a része vagyok. 
Az RP-t még régen, SAMP-on kezdtem, nagyjából 7-8 éve. Nem folyamatosan, de kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is játszom. 
Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt kezdtem a GTAV RP-t, az előzőekben említett konkurens Text-RP szerveren. Ott találtam a többiekre, akikkel elkezdtem lógni IC, majd egyre bizalmasabbá vált a kapcsolatunk, így idővel volt részem megtapasztalni Disprove bandavezetését, illetve a többiek hozzáállását. Őszintén szólva, az évek alatt sosem volt jobb RP élményem. A srácok véleményem szerint nagyon magas minőségű RP-t játszanak, és ebből nem adnak, hiszen az RP lényege pontosan ez, másképp idővel hanyatlana az élmény. Jelentős játékosszámot képes megmozgatni az egész csapat, és nagyon jó RP élményt nyújtanak. Kreatívan játszanak, és kreatívan fejezik ki magukat. Nem tartom lehetségesnek, hogy vele rosszul járna a szerver közössége. Teljes mértékben támogatom Disprove-ot, negatív tapasztalatom sosem volt vele sem RP, sem baráti értelemben.

Mindezekkel együtt úgy érzem, hogy a másik csapat csipkelődése ellenére is bizonyára tapasztalt, választékos, értelmes játékosok. Ugyan mindkét fél szeretné a frakciót magáénak tudni, erről nem mi döntünk, felesleges ezen vitatkozni. Természetesen továbbra is nagyon szívesen válaszolunk bármilyen felmerülő kérdésre.

 

 • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Szépséges napokat kívánok a társaságnak!

 

A megemlített 18 kezdő tag egyike lennék, így van némi rálátásom a tapasztalataikra, illetve a képességeikre. Előttem már bőven megfogalmazták értelmesen aggályaikat a felsorakozott egyének, mindkét részről, szóval nem is megyek bele okfejtésekbe, nagyobb tényfeltárásokba. Mindenki eldöntheti a szerver nyitása után, hogy mennyire tartja megfelelőnek egyes személyek hozzáállását, esetleges problémamegoldó képességét különböző szervezetek igazgatására. Látatlanban és egymást nem ismerve feleslegesnek tartom ezt boncolgatni. 

Két azonos kultúrájú szervezetről van itt szó, viszont úgy vélem nem feltétlen vetélytársakról beszélünk, ami a pályázást illeti. Különböző nézetek, egymás mellett tökéletesen működtethető frakciók. Olyan ez, mintha két, különböző felfogással és nézetekkel rendelkező motoros klubot pályáztak volna meg. Nem kell feltétlen ellenségként gondolni egymásra. 

Nyugtatólag pedig hozzáfűzném az egészhez, hogy maga a csapat tényleg egy összeszedett társaság. Akik ismernek, tudják, hogy jómagam nem foglalnák helyet egy olyan közösségben, amiről aggasztó híreket kaptam, vagy netalán rossz tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy akad bőven tapasztalt és rátermett ember a többi pályázat mögött is, ezért inkább segítve egymást próbáljon mindenki hasznosan részt venni a szerver életének ezen ágában, elfelejtve a gyűlölködést és személyeskedést. 

Remélem az itt kikerekedett vita eltűnésével minden kompetens személy inkább a szerver életének pozitív irányba való terelésével foglalkozik, függetlenül attól, hogy megkapja-e a pályázott frakciót. Használjátok ki tapasztalataitokat a szerver és a közösség javára. 

Minden esetre azon leszek én is, ha esetleg a "kicsiny" társasággal lehetőséget kapunk, hogy pozitív hatást gyakoroljunk munkásságunkkal, ezzel elősegítve a publikum játékának élvezhetőségét.  

 

Mindenkinek sok szerencsét kívánok és jó szórakozást a jövőben! ❤️

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Remek, tehát egy másik etnikum/nemzetiség is szerepet kap a közelgő szerver alvilágában. Az illegál diverzitása csak jót tesz a szervernek és így az egész játékélménynek, kiváltképp ha jó RP-sek csinálják azt. Egyes jövendőbeli tagotokat ismerem, pozitív benyomásaim voltak más szerverről. Maga a pályázat is rendben van! Részemről Támogatom és sok sikert kívánok! 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Úgy látom elég nagy vihart keltett ez pályázat, szóval én is beszállok a buliba. 

Alapvetően én ezt egy jó pályázatnak tartom, mert megfelel a feltételeknek amit Doki szabott. Olvashatunk a frakció történelméről, a tevékenységéről, az elképzeléseidről, a tagok számáról, a rangokról, egy szóval én kaptam egy teljes képet a frakcióddal kapcsolatos elképzeléseidről. Ez teljesen rendben van, én kifejezetten örülök, hogy részletesen kifejtetted a mondanivalódat és az a 18 tag szép szám kezdésnek.

Ettől függetlenül nem tudok elmenni a tény mellett én sem, hogy az angol nyelvű wikipedia cikk lett lefordítva és bemásolva. Teljesen mindegy, hogy ki fordította le, ez egy netről szedett fordítás, amit más néven plágiumnak nevezünk. A pályázati feltételek között ott van, hogy nem lehet plagizálni, saját munkákra kíváncsi a vezetőség. Szerintem azt a részt, ami le lett fordítva, inkább fogalmazzátok át és keressetek további információkat erről a szub-kultúráról. 

Szerkesztve Aldo által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Doki lezárta ezt témát
Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
 • Új létrehozása...