Ugrás a tartalomhoz

DarkWeb illegális frakciók részére.


Death

Ajánlott témák

Ötlet megnevezése: DarkWeb illegális frakciók részére.
Discord név, azonosító: Death#6451
Ötlet kifejtése: Arra gondoltam az illegális frakciók számára lehetne lehetőség a telefonjaikon aktiválni valamilyen formában a DarkWeb használatát. Itt tudnának feladni illegális tevékenységekkel kapcsolatos hírdetéseket, értem ezalatt: fegyer/drog eladások, esetleges illegális megbízásokra való emberek bérlése, pl. bérgyilkosság, emberrablás, stb. Ez történhetne akár még részletesebb megvalósításban is, feltételezem van köztetek olyan akinek mond valamit a DarkWeb legnagyobb illegális piaca a SilkRoad. Valamilyen illegális piaci webes felületet kaphatna a telefonon a dolog. Ezen felül megbízások feladására is lehetne valamilyen webes felület, ahol természetesen a munkáért járó fizetést is meg kellene adni. Ha nagyon tovább akarjuk ezt vinni még a kriptovaluták is bevezetésre kerülhetnek, elvégre az ezekkel történő fizetés miatt virágzik a DarkWeb, lenyomozhatatlan.
Miért gondolod, hogy indokolt a bekerülése?: A mai világban sok bűnszervezet már haladt a korral és a kiberbűnözésben is részt vesz. DarkWeben keresztül végeznek eladásokat, bérgyilkost is lehet ott bérelni. Rengeteh illegális drog, fegyver és a végtelenségig sorolható dolog kerül értékesítésre a SilkRoad utód weboldalain. Véleményem szerint a DarkWeb jelenléte frakciók közötti interakciókat szülhetne, és további lehetőségeket adna RP szituációkra.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Helló.

Alapvetően úgy gondolom, hogy az illegális frakciók a szerver egyik legkimagaslóbb szerepjáték színvonalát fogják majd képviselni a jövőben. A DarkWebes megoldás megölné az IC kapcsolatoknak az érdekeit és lebukás mentesen lehetne kereskedni az illegális tárgyakkal. Az illegális kereskedelem szerves része a kapcsolatokra épül, melyeket mint már írtam is, a DarkWeb ennek a teljes ellentéte. Egy egyszerű telefonhívással le lehet beszélni a fegyverek megvásárlását/eladását és emögött szinte semmilyen szerepjáték sem lapulna. Úgy gondolom, hogy erre jelenleg nincs szükség a szerveren és csupán a roleplay rovására menne.
Ha kiberbűnözésben szeretne részt venni majd a jövőben valamelyik illegális frakció, arra biztosan találni fognak megoldást, ellenben ez a téma (DarkWeb) már unalmas számomra és sokszor hallhattunk már róla különböző szervereken.
Kifejtenéd kérlek bővebben azt, hogy milyen RP szituációkat és lehetőségeket nyújtana ez a funkció?

Szerkesztve Kolbász által
 • Tetszik 5
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • 2 héttel később...

Dehogy lehet. Egy közösségi média platform nem alkalmas ilyenre. Ezernyi hatóság figyeli meg, minden ilyen tevékenységet gond nélkül lenyomoznának. Egyébként már van felírva egy hasonló ötlet a fejlesztőknek, meglátjuk mi lesz.

 • Zavarodott 1
 • Szomorú 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

A DarkWeb, vagy bármi, ami ahhoz hasonlít, csak más néven pusztít, a létező legeslegnagyobb rákfenéje mindegyik olyan szervernek, ahol megtalálható. Megöli egyben az illegál lényegét, a titokzatosságot, a kapcsolatépítés(eke)t a gyökerétől tépi ki a földből, és ami a legszarabb az egészben - kiöli a lényeget a szerepjátékból, mert egyszerűen nem lesz kontakt játékos, és játékos között illegális téren. Persze, lehet mondani, hogy RP -zve lenne minden, meg így, meg úgy, de pontosan tudjuk jól, hogy az ilyen DarkWebes csacsiságokon általában az megy, hogy felrakok valamit, valaki felhív, elmegyek a megbeszélt találkahelyre, ott ráhúzom a cuccot, de előtte azért köszönök neki, és már megyek is. Borzalmas, gyermeteg, és egyben fantáziátlan az egész. Nagyon, de nagyon nem támogatom!

 • Tetszik 5
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet DylanB felhasználótól.

Dehogy lehet. Egy közösségi média platform nem alkalmas ilyenre. Ezernyi hatóság figyeli meg, minden ilyen tevékenységet gond nélkül lenyomoznának. Egyébként már van felírva egy hasonló ötlet a fejlesztőknek, meglátjuk mi lesz.

Szégyenszemre bevallom, hogy nem olvastam el az ötletet a hozzászólás megírásakor. 

No most, hogy megtettem, visszavonnám előző állításom. Semmi szükség nincsen egy ilyen rendszerre.

(Az általam említett ötlet egy ellátó oldalról szólna, ahonnan a különböző bűnszervezetek szerezhetik be az adott fegyvereket, illegális tárgyakat. Így legalább nem a semmiből lesz, a vezetőség által addolva, hanem kisebb kihívás lesz a kereskedelmi célú fegyverek megszerzése.)

Az ötletben említett formában tényleg nincs rá semmi szükség, sőt. Tönkretenné mind azt, amit a szerver képviselni próbálna.

 

 • Tetszik 1
 • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Könyörgöm csak ezt ne. Így is nagyon elhaladtunk már afele, hogy minden a játékos alá van rakva és még csak kicsit sem kell megerőltetnie a fantáziáját ahhoz, hogy hozzájusson ehhez-ahhoz, bekerüljön a kívánt frakcióba, lebonyolítson egy roleplay szituációt, stb. Már láthattuk máshol, hogy nem működik ez a dolog, hiába csak az illegális szervezeteknek van hozzáférése.

Vannak alacsonyabb színvonalat képviselő frakciók, amolyan gyűjtők akik több tagot vesznek be egy közös csgo vagy lol meccs után, mint rendes IC kontaktus után és ezeknek az embereknek nem szabad ilyet a kezükbe adni, mert megjelennek a "AK töli eladó 40000 db" hirdetések, ami valljuk be elég illúzióromboló. A frakciók másik oldala, akik valamivel jobban megválogatják a tagjaikat pedig sose éltek ezzel a lehetőséggel.

Előttem azt is leírták, hogy megölné a szerepjátékot, ami teljes mértékben igaz. Véleményem szerint sokkal jutalmazóbb érzés, hogy valamilyen úton módon (hosszab folyamat során, mint egy hirdetés feldobása) megszerzed egy illegális körökben mozgó személy telefonszámát / egyéb elérhetőségét, megbeszéled vele az igényeid és mindketten profitáltok a dologból, mivel rp-ztetek. A másik oldalon pedig jó annak a személynek lenni a 10 közül akinek hozzáférése van fegyverekhez / drogokhoz és mindenki téged keres az igényeivel normális roleplay keretek közt.

Hozzátenném azt is, hogy amíg ez a rendszer nem volt jelen sehol addig is ugyan úgy el lettek adva a dolgok, pörgött a piac és mindenki boldog volt ezzel.

Szerkesztve icecrown_citadel által
 • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

A DarkWeb azért működik hogy a bűnözők viszonylag nehezen lenyomozható identitással legyenek képesek üzleteket lebonyolítani egymás között, valamint lekövethetetlen eredetű tartalmakat megosztani. 

Na most, a valóságban nyílvánvalóan komoly szaktudás kell ahhoz, hogy az ilyen oldalak üzemeltetőit a rendvédelmi szervezetek (például FBI) képes legyen lenyomozni, viszont a szerveren nem várhatjuk el azt hogy átlagos civil játékosok között erre bárki képes legyen. Ez még mindig csak egy játék, és az is marad. 

Mivel alapjáraton létezni fog közösségiháló a szerveren ahol majd az emberek kommunikálni tudnak egymással, így ezért az ötleted csak úgy lehetne megvalósítható ha a DarkWeb teljes mértékben lenyomozhatatlan lenne. 

Viszont ha teljes mértékben lenyomozhatatlan lenne az oldal, akkor már egyből feljönne legalább két nagy probléma a rendszerrel kapcsolatban. 

1. A rendszer nem lenne realisztikus, mivel a valóságban teljesen mindegy hogy milyen internetes oldalt használsz, azt a komolyabb rendévdelmi szervezetek letudják nyomozni előbb vagy utóbb.
(A kriptovalutás tranzakciókat legalábbis egészen biztosan vissza tudják vezetni. Erre jó bizonyíték a tömérdek hírközlési oldalakon megjelenő cikkek, amelyekben illegális darkwebes weboldalak üzemeltetőit kapcsolja le az FBI havi szinten.)

2. A rendszer unfair lenne a rendvédelemmel szemben. 

Amennyiben viszont nem lenyomozhatatlan oldalnak szánod a DarkWebet, úgy már egyből feleslegessé is válik, hiszen az elképzelésednek tökéletesen meg tud felelni majd a szerver jövőbeli közösségi weboldala, a Facefinder. 


A végére én úgy gondolom, hogy nem kellene ilyen ötleteken gondolkodni, mert azt az időt arra is lehetne szánni hogy az ember kitalálja hogy pontosan milyen karaktert szeretne majd alakítani a szerveren.

Figyelembe kellene vennie azt, hogy a karaktere amit alakítani fog, az pontosan milyen személyiség lesz? Milyen hatalmibeállítottsággal fog rendelkezni?

Egy gettótelepi gengszter lesz? Esetleg egy magas befolyással rendelkező maffiozó? 

Ha én egy gettótelepi gengsztert akarnék alakítani, akkor bőven elég lenne az ha facefinderen teríteném majd a cuccot a spanjaimnak, mivel az FIB és a különböző komolyabb bűnmegelőzési szervezetek nem azzal foglalkoznának hogy én éppen elpasszolnék két utcára való spurit, vagy egy-két lasztit a vevőkörömnek. Amennyiben meg a PD tartana egy házkutatást és terhelőbizonyítékkal sittre vágna egy kis bírsággal az meg teljes mértékben beleillene a karakterem RP-jébe.

Ha meg egy befolyásos maffiozót RP-znék, akkor figyelembe venném hogy a karakterem rengeteg veszítenivalóval rendelkezne, és így a komolyabb bizniszek lebonyolítására nem magamat küldeném ki, hanem olyan "feláldozható" embereket, akik képesek lennének képviselni is engem. Ez így lenne realisztikus, nem pedig úgy hogy oda csattanok a szét tuningolt sultanommal a helyszínre és öltönyben átadom az edzőtáskányi kokót. 


Az ötleted felesleges.

Nem támogatom.

 • Tetszik 7
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Röviden tömören Ez az ötlet egy idő után felborítja a PD-Bandák/maffiák/stb... közti egyensúlyt egy idő után. Ez pedig az illegális szervezetek felé fog billenni. Ezek a szervezetek igenis tegyenek azért, hogy kapcsolatot tudjanak kiépíteni, de ne a DARKWEBen. 
Az ötletet maximum úgy tudnám támogatni, hogy a rendvédelemnek van hozzáférése a darkwebhez. Az üzeneteket 10perccel később tudják elolvasni, esetleges hívásokat pedig 10-15 perccel a hívás befejeztével visszatudják hallgatni. 
Szintén röviden, hogy honnan jön az ötletem: Egy Riasztás epizódban az FBI olyan telefonokat dobott a fekete piacra amelyeket nem lehet "lehallgatni" stb... , mégis a telefonokat lenyomozták és ezután lecsapott rájuk a TEK. 

Amit fentebb leírtál, olyan formában nem tudom támogatni az öteletet.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Én láttam már ehhez hasonló rendszer MTA szerveren. Ott konkrétan tönkretette az illegált, hogy semmit nem kellett csinálniuk, csak Darkwebre írni és 0 a lebukás kockázata. Szóval ilyen formában nem tartom jó ötletnek.

Azonban az egy téves eszme, hogy a rendvédelem nem fér hozzá. Valóban lenyomozhatatlan, de gyakorlatilag bárki hozzáfér a Darkwebhez. Ha ott valaki olyan információt oszt meg, ami alapján be lehet azonosítani, akkor bizony könnyedén le is bukhat.

A közelmúltból egy remek példa: 

Idézet

[...] az FBI feltörte a bűnbandák titkosított kommunikációs hálózatát. A bűnözők az ANOM üzenetküldő alkalmazást segítségével tartották a kapcsolatot egymással abban a hitben, hogy nem tudják őket lenyomozni. Az FBI beavatkozása révén azonban az ausztrál nyomozóhatóságok hónapokon át tudták követni a drogcsempészettel, pénzmosással és a tervbe vett gyilkosságokkal kapcsolatos kommunikációjukat, több mint 25 millió üzenetet olvastak el.

Az akcióban több száz bűnözőt fogtak el.

Szóval, ha lesz is ilyen, azt úgy kell megcsinálni, hogy a rendvédelemnek (nyilván komoly munka árán) lehetősége legyen belelátni ebbe is. Hiszen ahogy a fizikai záraknál, úgy a tech világában is igaz, hogy nem létezik feltörhetetlen rendszer. Csak erőforrás és idő kérdése, vagy szerencsével egy szivárogtatóé.

 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Semmilyen formában sem támogatja az rp-t. Ugyanazt nem akarom leírni, mint a többiek előttem, viszont teljesen egyezik a véleményünk. Ha illegálos lennék, a hajamat tépném egy ilyen bekerülésekor. Gyakorlatilag a nagyobb co-k monopolhelyzetbe kerülnének, mert mindenkinek egyszerűbb lenne tőlük pár sms után bármit megszerezni. Egy reális street gang fraki pedig nem hirdetgetne darkweben, erre vannak az utcai interakciók. Szerintem mondanom sem kell, hogy milyen szinten részesítenék előnyben a darkwebet, az sg related frakik pedig ismét abban a helyzetben lennének, mint a magyar rp szerverek 90%-án. 

PD-s oldalról szintén zavarna a dolog. Egy normális darkweb rendszeren komoly meló következményeképp tudnánk beazonosítani akárkit is. Ezzel alapvetően nem lenne gondom, de a folyamat egyik oldalán a pd hosszas kutatás után tudna lépni akármit is, a másik oldalon pedig az egész egy pár perces folyamat, ami egyébként sok rp-t nem igényel. Én hiányolnám a hagyományos push-off rp-ket, ami szerintem ezerszer izgalmasabb a darkwebes bohóckodásnál pd-s oldalról. 

Azt pedig már nem is akarom részletezni, hogy ez hosszútávon milyen negatív hatással lehet a szerverre, mert az előttem hozzászólók megtették. 

 • Tetszik 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • 3 héttel később...

Hali-hali!
Maga az ötlet, hogy legyen DarkWeb még okés lenne... Ugye tudjuk jól, hogy a valóéletben is jelen van, sőt körül vesz minket. A probléma, hogy IRL azért működik ilyen jól mivel jóval nagyobb az adott terület a földön, mint itt a pálya. Lehet ez elsőre furán hangzik, de megmagyarázom... Szóval tételezzük fel, valaki Magyarországon akar szerezni kokaint, vagy mefedront... Miután a kokainhoz koka levél kell (ami nem él meg Magyarországon) a mefedron pedig laboratóriumi körülményeket igényel (ugye hazánkban ez sem jellemző).. Mi tudsz tenni? Kapcsolatot szerzel! De ugyan ki a fene bízna meg benned akár Kubából, vagy Mexikóból, vagy a távol keletről ha ráírsz: Csőőő kéne cucc! A DarkWeb-et konkrétan erre találták ki... Hogy ezt ki lehessen küszöbölni és aki-keres-talál elvet használni.
 Szerepen ez, mint már oly sokan említették, kifejezetten hátrányos lenne.. Nem érné meg spanolni az illegállal, se közeledni feléjük (már ha nem TGF-elsz). Az illegál RP nagyon sokrétű, pont ezért imádom én is ennyire.. Valakik leragadnak a rablásoknál, valakik a bérgyilkolásnál, valakik a fegyver- és drogkereskedelemben, kit mi motivál. De vannak akik már a kevésbé tárgyilagos és inkább RP-s közeget képviselik és korrupcióra vesznek rá embereket, vagy információval kereskednek, vagy cyber bűnözés, emberkereskedelem és társai... A DarkWeb pedig a civilek "nehéz" dolgát teszik gyerekjátékká... Hogy hogyan közelítsünk megy bűnszervezetet / bandát / mobot... Nem kell ez szerintem..

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet RossMane felhasználótól.

A probléma, hogy IRL azért működik ilyen jól mivel jóval nagyobb az adott terület a földön, mint itt a pálya. Lehet ez elsőre furán hangzik, de megmagyarázom... Szóval tételezzük fel, valaki Magyarországon akar szerezni kokaint, vagy mefedront... Miután a kokainhoz koka levél kell (ami nem él meg Magyarországon) a mefedron pedig laboratóriumi körülményeket igényel (ugye hazánkban ez sem jellemző).. Mi tudsz tenni? Kapcsolatot szerzel! De ugyan ki a fene bízna meg benned akár Kubából, vagy Mexikóból, vagy a távol keletről ha ráírsz: Csőőő kéne cucc! A DarkWeb-et konkrétan erre találták ki... Hogy ezt ki lehessen küszöbölni és aki-keres-talál elvet használni.

Ez mondjuk egyáltalán nem így van.

Kezdjük azzal hogy a kábítószerek és más illegális anyagok előállításánál (pl szteroidok) az a szó hogy "laboratóriumi körülmény" maximum csak a Breaking Bad-hez hasonló sorozatokban létezik. 

A metamfetamin előállítása nem egy laborban kezdődik (általában) hanem egy sima mezei pet palackban (shake and bake módszer) 

A valóságban a különböző kábítószerek előállításához nem szükséges laboratóriumi körülmény, és a dealerek javarésze nem is ismeri azt, hogy milyen laboratóriumi körülmények között kábítószert előállítani. 

A valóságban a kábítószerterjesztők legális utakon próbálnak mindenféle prekurzort beszerezni, hogy ezzel is csökkentsék a lebukás esélyét, a DarkWeb-et nem prekurzorok beszerzésére használják, mert azzal már alapjáraton illegális útra térnének egy olyan lépcsőfoknál, aminél még egyáltalán nem kellene rizikót vállalniuk. 

Írok egy jó példát erre. 

Tegyük fel ecstasy tablettákat szeretnél legyártani és árulni, hogyan teszed? 

Szükséges egy házillag összeeszkábált tablettaverő gép. Ezt jobb esetben egy kovács ismerősöddel összetudod eszkábálni pár ezer forintért, rosszabb esetben 30-40 ezerért vásárlod meg egy ismeretlen személytől. (egy barkácsolt tabllettaverő gép önmagában nem illegális, szabadon vásárolható eszköz) 

Következő lépés egy megbízható prekurzor beszerzése. Igazából ez a nehezebbik lépés, ugyanis ha nem kész terméket akarsz vásárolni, és abban reménykedni hogy majd haszonnal elfogod tudni adni, akkor kábé évente - kétévente kell szerezned egy megbízható prekurzort. (a prekurzorok olyan kémiai vegyületek, amik kölcsönhatásba lépnek és ezáltal lesz előállítható a kész termék) 

Pár évvel ezelőtt megbízható választás volt ilyen téren a benzofuran, vagy a 3,4-MDP-2-P (PMK Glicidát) mivel ezeket a szereket olyan kozmetikai célokra használták elsősorban az emberek, mint például körömlakk lemosónak/egyéb szépségápolási szerek létrehozására.

unnamed.jpg.cbf9b39f4918996f370d8789148cca7d.jpg (PMK Glicidát)

Csak hogy megemlítsem mennyire könnyű volt pár éve mondjuk a PMK Glicidát beszerzése: Konkrétan ha Magyarországról leadtál kínába egy rendelést, akkor akár száz kilónyit is betudtál teljesen legálisan hozatni az országba. Száz kiló PMK Glicidáttal és mondjuk 3 deci metilonnal, plusz a barkácsolt tablettaverő gépeddel akár  50-70 kilónyi ecstasy tablettát is legyárthattál. 

Az egyetlen dolog amit esetlegesen DarkWebről beszerzett az ember, az maga a metilon volt, mivel a metilont többnyire csak a szasszafrász babérfa gyökeréből lehetett eredményesen kinyerni. 

download.thumb.jpg.a735acc28f88a43d41ee36f5c1c10b06.jpg
Na és akkor a kokainleveles dolog. 

Kokalevelet nem vásárolnak terjesztők az internetről, mert ahhoz hogy normális mennyiségű kokaint tudj előállítani ahhoz többszáz kilónyi kokalevél kellene és a kokalevél már önmagában illegális a legtöbb országban / régióban, ami alapján esélytelen hogy eltudna jutni az eladótól a vevőig. 

A terjesztők nem kokalevelet vásárolnak a DarkWeben, hanem már magát az anyagot (kokaint). 

Miután megszerezték az anyagot, azt általában ammóniával és koffeinnel felöntik, és egy merőkanálban addig forralják ameddig megnem nő a térfogata. A térfogatnövekedés által 2-3x több adagot tudnak levágni, és miután a szarabb minőségű kokót eladták az utcán akár három - négyszeres  bevételre is szert tehetnek. 

1096780461_download(1).thumb.jpg.a001578eba655b72ef45e9a2f11e33d1.jpg


Egyébként a szintetikus kábítószerpiac eléggé gyér az interneten, mivel ha csak nem nem tudja az illető hogy hogyan kell az adott szert felütni úgy, hogy profitálni tudjon belőle, úgy igazából miután eladta a cuccot csak több lesz a kiadása mint a bevétele.

A DarkWeben leginkább a hasis - marijuana biznisz megy, mivel sokkal olcsóbban is belehet szerezni, és sokkal könnyebb eladni is. (meg akinek van egy kis türelme, az saját magának is megtudja termeszteni) 

997435848_download(2).thumb.jpg.9bc7c88420bfa9d721ef90c35c169d6c.jpg

Őszinte leszek. Ezt a leírást azért készítettem mert unatkoztam, és mivel láttam hogy téves információk vannak megosztva a DarkWeb működésével kapcsolatban.

(Ennek a leírásomnak nincsen köze az alap poszthoz, ezzel csupán RossMane-nak kívántam válaszolni, magát az ötletet még mindig nem támogatom, és már kifejtettem hogy miért) 

Ettől függetlenűl jó lenne, ha senki nem próbálna meg a leírás alapján dealernek felvágni, mivel csupán edukációs szándékkal tettem közzé ezt az egészet. 

Aki viszont mégis megakarja próbálni, annak leírom külön hogy a fent leírt módszerek már kábé három éve elavultak, így nagy eséllyel kattanna a bilincs annak a kezén aki mégis rávetemedne 😄

-Engedéllyel tettem közzé. 

 • Tetszik 9
 • Haha 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Menedzser

Kedves Death,
köszönjük, hogy ötletedet megosztottad velünk, és szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy a szerver a közösség által, felvetett és igényelt rendszereket tartalmazzák.

Mindazonáltal meg kell, hogy említsem, a szerver fejlesztésekor törekszünk arra, hogy az RP-s szituációkat gyarapítsuk, és hogy a szerepjátékban fellelhető kreativitásoknak lehetőségeket biztosítsunk scriptileg.

A hozzászólásokban fellelhető egyhangú elutasító vélemények, pedig igazolják, hogy a közösség, legalábbis a közösség bizonyos tagjai, se szeretnék ennek az ötletnek a megvalósítását.
 

A jelenlegi fejlesztési ciklusban, az ötleted ebben a formában, nem kerül megvalósításra.

 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Doki lezárta ezt témát
Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
 • Új létrehozása...