Ugrás a tartalomhoz

Animok, parancsok


Fierre

Ajánlott témák

ÖTLETEK


Ötlet megnevezése: Animációk, fontos parancsok
Discord név, azonosító: Fierre#0002
Ötlet kifejtése: Elsősorban két anim modról lenne szó, az egyik egy graffiti anim, a másik pedig valódi gang signokról szól. Ha már itt tartunk, egyszerű séta animációkat is jó lenne bent látni, eközben ugyanúgy tudnánk IC chaten beszélgetni, RPni de közben sétálna a karakterünk.
+1 még két parancsot szeretnék felhozni, mégpedig; /createscene és /examine
Miért gondolod, hogy indokolt a bekerülése?: Az első két mod nyilvánvalóan a bandák, tagbangerek javára szolgálna, tök jól néznek ki, szebb élményképeket lehet velük készíteni. A séta animáción azért gondolkodtam rengeteget, mert kb minden szerveren probléma, hogy csak autókkal, motorokkal járkálókat látunk, gyalogosokat alig alig. Talán egy kicsit megkönnyítené a dolgunkat, ha egyszerű anim segítségével is tudnánk A pontból B-be jutni úgy, hogy az RP nem szakad meg és nem lennének ennyire kihaltak az utcák.
+1 azaz a két parancssal kapcsolatban a /createscene parancsal számos szitut hozhatnánk ki; adott plakátokat, graffitiket, esetleg hirdetéseket vagy verekedés nyomait is lehetne velük RPni, határtalan mennyi mindenre lehetne használni. Az /examine parancs pedig nyilvánvalóan arra szolgálna, hogy egy karaktert alaposabban is "szemügyre" tudjunk majd venni. (már ha kerül be regisztrációkor /karakterleírás /description vagy hasonló parancs a karakterünk külsejével kapcsolatosan.

Csatolmány(ok):

Szerkesztve Fierre által
  • Tetszik 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Fierre megváltoztatta a címet a következőre: Animok, parancsok

Az animok kapcsán én mindent támogatok. Szerintem az a jó, ha az ember minél szabadabban ki tudja fejezni a karaktere érzéseit, cselekedeteit. Ha pedig van lehetőség, hogy ezt animációkkal grafikusan is megjelenítsük, akkor érdemes kihasználni a lehetőségeket. Hiába text alapú szerver és minden le is lehet írni, akár fórumon is le lehet játszani jeleneteket, mégis egy grafikai világban játszuk le az RP-t. Ez pedig adja magát, hogy akkor amellett/esetekben akár helyett, hogy leírjuk mit csinál a karakterünk, meg is mutathatjuk az animációk segítségével.

Viszont minél több animáció elérhető, annál nagyobb szükség van a rendszerezésükre és a felhasználóbarát menü rendszerre. Mert az nem járja, hogy több száz animáció parancsainak sorából mazsolázza ki az ember amire éppen szüksége van. Több féle menüt is ki lehet találni hozzá. Lehet használni egy alap GTA-s menüt.

MP Animations Menu - GTA5-Mods.com

 

Vagy még mindig maradva a GTA design-nél egy kör menü ikonokkal, mint a fegyverek és a zene csatorna váltás (nekem személy szerint ez jobban bejön).

De lehet valami egészen egyedi is. A lényeg, hogy intuitív legyen.

Szerkesztve Telek által
  • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy válaszolhass

Csak felhasználóként kommentelhetsz.

Regisztrálj

Légy közösségünk tagja még ma! Csak fél perc.

Regisztrálok

Jelentkezz be

Már van felhasználód? Lépj be!

Bejelentkezek
×
×
  • Új létrehozása...