Ugrás a tartalomhoz

Szerverszabályzat


Gergő

Ajánlott témák

 • Menedzser
Elküldve (szerkesztve)

octansv.png


SZERVERSZABÁLYZAT 

TARTALOMJEGYZÉK


I. ÁLTALÁNOS VISELKEDÉS A SZERVEREN
II. METAGAMING
III. POWERGAMING
IV. DEATHMATCHING
V. RABLÁS ÉS ÁTVERÉS
VI. FRAKCIÓKRA VONATKOZÓ SZABÁLYPONTOK
VII. CHARACTER KILL
VIII. UNDORÍTÓ RP
IX. HIRDETÉSEK
X. EGYÉB SZABÁLYOK


 

 

 


I. ÁLTALÁNOS VISELKEDÉS A SZERVEREN


ROLEPLAY STÍLUSOK

A szerveren nem teszünk különbséget a roleplay stílusok között, amíg azok a közösség és a szerver előhaladását elősegítik. Mindenkit támogatunk abban, hogy saját stílusához megfelelően szerepjátszon, addig amíg az nem a közösségrombolásért, vagy a feszültségkeltésért történik. Ugyanakkor minden olyan személy, csoport, aki más szerepjáték stílusát aktívan vagy passzívan kifigurázza, lenézi, inzultálja, szankcióban részesül.

 

VISELKEDÉS

Mindig gondolkozz, mielőtt írsz! Legyél kedves, tisztelettudó játékostársaiddal és csapatunk tagjaival is, akik azért vannak, hogy neked segítsenek! Szigorúan tilos a funolás. Értjük ez alatt azokat a tevékenységeket, melyeknek fő célja nem a szerepjáték, hanem a tevékenységből adódó örömnyereség. Mindig, minden körülmények között játszd a szereped! Mindig mondj igazat, ne vezesd félre, és ne közölj hamis tényeket, állításokat a csapat tagjai, játékostársaid felé!

 

ROLEPLAY MEGSZAKÍTÁSA

Nem szegheted meg a szerver szabályait csak azért, mert más is megszegte. Ehhez kapcsolódik, hogy nem szakíthatod meg az RP szituációt, vagy kerülheted el azt, amíg egy adminisztrátor arra fel nem szólít.

Jelen szabálypont értelmében az alább felsorolt tevékenységek nem elfogadottak:

 • kilépni pl. a letartóztatás elől vagy rablás elől csak azért mert úgy gondolod, hogy ok nélkül történik;
 • megállítani a szerepjáték szituációt mindaddig, amíg egy adminisztrátor arra fel nem szólít;
 • hirtelen felindulásból jelenteni olyan playereket, akik nem követtek el szabálysértést.

 

OOC MEGNYILVÁNULÁSOK

A szerveren nincs olyan, hogy "OOC minősítés", senkit nem fogunk szankcionálni, mert leírja normálisan véleményét. Ugyanakkor a passzív-agresszív hozzáállás nem számít normális véleménykifejtésnek.

Nem toleráljuk azon megnyilvánulásokat, melyek a játékosközösség egy bizonyos tagja, vagy csoportja ellen lenéző, sértő stílusban kerülnek bármely platformon publikálásra. 

 

KARAKTERNÉV-HASZNÁLAT

A szerveren tilos a magyar rendszerű névhasználat (Vezetéknév_Keresztnév), mindig az angol stílusút kell alkalmazni (Keresztnév_Vezetéknév).
Ha valaki más, nem angolszász, a California államban jelenlévő átlagostól nagyon eltérő, például magyar nemzetiségű karaktert szeretne alakítani, akkor ellenőrzött karakterlapot kell benyújtania (enélkül nem kezdhető el a karakteralakítás).

 

KARAKTEREKKEL VALÓ KERESKEDÉS

Szigorúan tilos a karakterek, azok tulajdonjainak átadása és átvétele. Az ezekkel való kereskedelem a szerverről való kitiltást vonja maga után.

 

MULTIACCOUNT

A szerveren személyenként csak és kizárólag egy felhasználó birtoklása megengedett.

 

TÁMOGATÁS

A szerveren lehetőség van támogatásra, amiért cserébe prémium pont (PP) kapható. Ez azonban semmilyen esetben sem mentesít a szabályzat bármely pontja alól. Az erre való hivatkozást az ügyed elbírálásakor negatív tényezőként vesszük figyelembe.

 

HIBAJELENTÉS

Ha bármilyen hibát (bugot) vélnél felfedezni a szerveren, kötelességed azonnal jelenteni. Bővebb információ: kattints.

 

CHATHASZNÁLAT

IC chatben egyedül a magyar nyelv használható. Kerüld az internetes szleng használatát. OOC chatben szintén a magyar nyelv használata a kötelező. Ha más nyelven szeretnél beszélni IC, akkor azt úgy tedd meg, hogy leírod a szöveget magyarul, viszont a szöveged előtt [NYELVKÓD] cédulát használsz.

Jelen szabálypont értelmében az alábbi példa elfogadott:

 • Antonio Luciano mondja: [ITA] Szép napot kívánok, uram.
 • Cornelio Augustus Rinaldi mondja: [ITA] Viszont kívánom!

 

SEGÍTSÉGKÉRÉS

Ha kérdésed van a szerverrel kapcsolatban, keresd fel az adminségedeket (/admins és /pm), ha problémád van, mindképpen keress meg egy adminisztrátort Discordon vagy a szerveren. Amennyiben InGame van szükséged segítségre, azonban nincs online adminsegéd vagy admin, a /dhelp parancs beírásával tudsz Discord üzenetet küldeni, amelyet az adminsegédek és adminok látnak. Segítségkérésed során igyekezz tömören fogalmazni, de minden a segítség megadásához szükséges információt megadni.

 

FIXKÉRÉS

Tilos az indokolatlan fix, jármű teleportálás, illetve élet, éhség, szomjúság szint újratöltésének kérése. Ide tartozik az is, ha a kérés jogosságát nem tudod igazolni képpel vagy más hiteles módon.
 

Jelen szabálypont értelmében az alábbi példák nem elfogadottak:

 • "Véletlen ütköztem, összetört a kocsim.";
 • "Ütköztem valakivel, de elhajtott. Megfixeled a kocsim?".

 

AFK

A szerveren bármeddig lehetsz AFK, ameddig azt olyan helyen hajtod végre, ahol a többi játékos nem tud interakcióba lépni a karaktereddel. Viszont azt figyelembe kell venned, hogy egy bizonyos időkorlát után nem fogja számolni a játszott perceidet, és nem fogsz fizetést se kapni.  

 

PANASZTÉTEL CSAPATTAGRA

Ha úgy gondolod, hogy egyik csapattagunk visszaél hatalmával, helytelenül jár el egy ügy során, jelentheted azt a fórum megfelelő témájában.

 

RP SZITUÁCIÓBÓL VALÓ KILÉPÉS

Abban az esetben, ha kilépsz, vagy kifagysz egy szerepjáték szituáció közben, és nem jössz vissza, egy adminisztrátor admin jailbe tehet határozatlan időre, mindaddig, amíg nem térsz vissza a szerverre, a szituáció folytatásának céljából. Ehhez a ponthoz hozzátartozik pl. a kilépés bármilyen rablás közben és/vagy után is, a letartóztatás, vagy miközben a rendőrök elől menekülsz.

 

FELHASZNÁLÓI BIZTONSÁG

Az OctansV adminisztrátori csapat tagjai semmiképp nem fognak privát Facebook, illetve egyéb platformon keresztül megkeresni ajánlatokkal, követelésekkel. Amennyiben ilyet észlelsz, átverés áldozata lehetsz. Ebben az esetben azonnal vedd fel a kapcsolatot valamelyik vezetőségi taggal a szerver bármely hivatalos platformján.

 


II. METAGAMING


METAGAMING

OOC információ felhasználása IC szigorúan tilos a szerveren. Másik játékos MG-re való buzdítása is tilos. Ez alatt érthetjük azokat a nem látható cselekvéseket és történéseket (/me és /do), amiket a többi játékos amúgy nem tudna érzékelni (gondolat, szaglás, látás, ízlelés, tapintás, hallás), illetve a múltbéli történések konkretizált és elvont említése, amennyiben az közvetlenül befolyásolná a szerepjáték szituációt.


Jelen szabálypont értelmében az alábbi példák nem elfogadottak:

 • elolvasni egy játékos nevét, és azt RP-zi, hogy ismered;
 • /me előveszi azt a fegyverét, amivel kettő órával ezelőtt megölt kettő embert;
 • /me azon gondolkozik, hogy megöli azt az embert, aki rátámadt;
 • VoIP progamok használata - mint például Teamspeak, Skype, Discord - IC kommunikációra szigorúan tilos.

 

SÚGÁS

Ha scriptileg látja a /c-s súgást egy harmadik személy, szerepjátszhatja azt, hogy hallja. Kivételt képez ez alól, ha mindkét fél kocsiban van, vagy leRP-zik, hogy egymás fülébe súgnak.

 

 

 


III. POWERGAMING


POWERGAMING - FORCE ROLEPLAY

Tilos a szerveren olyan tevékenységeket végezni, melyek nem lehetségesek a való életben. A powergaming szabálypont nem korlátozódik kizárólag a /me használatában. Tilos továbbá a saját szerepjátékot más személyre erőltetni, fair esély meghagyása nélkül. Tilos minden olyan karakteralakítás, mely során a karakter nem emberi tulajdonságokkal kerül felruházásra. Tilos olyan események szerepjátszása, amelyek nem történtek meg.

 

Jelen szabálypont értelmében az alábbi példák nem elfogadottak:

 • bármilyen olyan tárgy felemelése, eldobása, eltolása, mely lehetetlen lenne a valóságban;
 • figyelmen kívül hagyni a halál esélyét, például magas emelvények közti ugrálás, járművel ugratás, stb;
 • kirabolni járművet, bármilyen rejtett tárolót, melyről szerepen belül nincs ismerete a karakternek. Ugyanilyen szabálypont sértésnek számít az is, ha információval, de megfelelő szerepjáték nélkül kerül kirablásra az adott tároló;
 • bilincs eltávolítása nem életszerű módszerekkel (pl. saját erővel megsemmisíteni, széttörni, lőfegyverrel szétlőni stb.);
 • azt szerepjátszani, hogy egy karakter tárolójában lévő tárgy nincs ott, vagy más tárolóban van. Kivételt képeznek ez alól az olyan szituációk, melyek az adott szerepjátékot nem befolyásolják (pl. nálad maradt egy előző napi buliból néhány üdítő);
 • animba esés után saját lábadon vagy segítség nélkül elhagyni a területet, anélkül, hogy elláttak volna;
 • unfair előnyt nyerni, scriptileg nem megvalósított szituációk szerepjátszásából;
 • azt szerepjátszani, hogy a személyed/tulajdonod NPC-kkel van védve;
 • bármilyen járművel vízbe ugrani a menekülés érdekében;
 • vízbe fulladni meneküléskor;
 • folytatni a tűzharcot közvetlenül az ellátás után;
 • rendvédelmi szerveket hergelni üldöztetés, lövöldözés generálás céljából.
   

Mindig, minden körülmények között kötelező a karakter félelmét valósághoz hűen, realisztikusan és megfelelő szinten szerepjátszani. Minden olyan szituációt kötelező megfelelő körültekintéssel szerepjátszani, melynek végkimenetele akár sérülés, halál, vagy bármilyen veszteség lehet. 

Azon esetek során, ahol a félelem megfelelő szerepjátszása elmarad, a karakter vagyona és a karakternél lévő tárgyak, értékek elvételre kerülnek a kiosztott szankción felül.

 

Jelen szabálypont értelmében az alábbi példák nem elfogadottak:

 • védett helyeken* előrántani egy fegyvert, és kirabolni valakit;
 • lőfegyverrel rendelkező személy elől való menekülés*, félelem szerepjátszásának elmulasztása, túlzott magabiztosság mutatása;
 • megöletni magad a rendvédelmi szervezetekkel azért, hogy elkerüld a letartóztatást, börtönbüntetést.

 

Szerverünk a lehető legtöbbet tesz a valódi roleplay megteremtése érdekében. Verified (ellenőrzött) karakterek esetén a powergaming szabálypontot mindig, minden körülmények között a karakter történetének pontos figyelembevételével kell alkalmazni.


védett helyek*: Los Santos Police Department kirendeltségei, Los Santos Fire Department épületei, bank, és annak parkolója, autókereskedés, kórház, városháza, alapmunkák helyei, és azokhoz tartozó pozíciók (pl. leadóhelyek), autóbérlő, benzinkutak, reptér és közvetlen parkolója, kaszinók, tuningműhely

lőfegyverrel rendelkező személy elől való menekülés*: Nem számít a félelem nem megfelelő szerepjátékának az, ha egyetlen egy fegyveres elől, kellőképp mobilis és biztonságos járművel próbál menekülni valaki. Nem számít kellőképp mobilis, és biztonságos járműnek például a robogó, bicikli, rossz állapotban lévő gépjármű. 

 

VEREKEDÉS

A verekedést is megfelelően /me, és /do használatával kell szerepjátszani. A kizárólag gombokkal, szerepjáték nélkül történő verekedés csak akkor megengedett, ha ahhoz minden résztvevő fél hozzájárult. A puszta szerepjáték nélküli verekedés, a /try használata verekedésnél és támadásnál nem elfogadott, mert ezek nem veszik figyelembe a karakter adottságait, képességeit.

 

FEGYVEREK, TÁRGYAK, ESZKÖZÖK ELŐVÉTELE

A fegyverek elővételéhez nem szükséges RP sorokat írni, az elővétellel járó animáció lejárta után szabadon lehet azt használni. Kivételt képeznek ez alól az egyes szerepjáték szituációban fegyvernek használt tárgyak, eszközök, melyeknek nincs elővételi animációja. Ezeket minden esetben szükséges RP-zni.

 

ÜTKÖZÉS

Üldözés közben az üldöző vagy üldözött játékosnak a nagyobb ütközést - ami személyi sérüléssel járna a valóságban - köteles megfelelő szinten, valósághűen szerepjátszani. Ebben az esetben mind a sofőrnek, mind az összes utasnak megfelelő módon RP-znie kell az ütközést. 

A kisebb ütközéseket, koccanásokat nem szükséges szerepjátszani. 

 

 

GTA FIZIKÁVAL VALÓ VISSZAÉLÉS

Tilos kihasználni a GTA fizikáját, hogy bármilyen előnyöd legyen belőle, vagy rontsd a többi játékos játékélményét.

 

Jelen szabálypont értelmében az alábbi példák nem elfogadottak:

 • mikor lőnek rád elkezdesz cikk-cakkban futni a lövések elől, vagy a lövöldöző felé;
 • ugratás bármilyen járművel egy magasabb/irreális helyről. Akkora károk keletkeznének, hogy nem tudnál tovább haladni;
 • szerveren lévő animációk olyan célra használása, hogy karaktered a látható játéktéren kívül essen;
 • kamionnal, egyéb (nagy méretű) járművel irreális helyeken közlekedni (pl. Chilliad útjai)
 • olyan hosszabb távú úszás, amire a karakter nyilvánvalóan nem lenne képes, irreális.

 

VÍZBE VALÓ MENEKÜLÉS

Tilos az üldözők elől a vízbe menekülni, a vízben való úszás csak rövidtávon megengedett. 

 

Jelen szabálypont értelmében az alábbi példa elfogadott:

 • csatornában egyik pontból a másik pontba átúszni, vagy a vízfelület egyik partjáról átúszni a másikig;
 • hajóval menekülni.

 

 

 


IV. DEATHMATCHING


DEATHMATCHING

Megölni egy játékost különösebb indok nélkül tilos és szigorúan büntetett. A provokáció is ez alá tartozik. Terrorcselekmények végrehajtása csak Menedzseri engedéllyel lehetséges. Ide tartozik a más személy elleni indokolatlan támadás, akkor is, ha nem hal meg.

 

MERCY KILL

MK-ról beszélünk akkor, ha valakit azért ölünk meg, hogy elkerülje a büntetést, vagy hamarabb elhagyhassa a szituáció helyszínét.

 

REVENGE KILL

RK-ról beszélünk akkor, amikor megölnek, és bosszút forralva visszamész a helyszínre, és megölöd azt a személyt, aki végzett veled. Halálkor a karaktered emlékezete az esetről törlődik, és nem emlékszel arra sem, hogy ki támadott meg. Ha megöltek, akkor ahhoz a szituációhoz nem mehetsz vissza.

 

DRIVE BY

DB alatt nem az elütést (max. kettő alkalom) értjük, hanem ha egy játékos fáradhatatlanul addig üt el valakit, vagy áll rá valakire, amíg az animba nem esik, avagy meg nem hal.

 

VÉDETT HELYEK

 

Jelen szabálypont értelmében az alábbi helyek védettnek minősítettek:

 • Los Santos Police Department kirendeltségei;
 • Los Santos Fire Department épületei;
 • bank, és annak parkolója;
 • autókereskedés;
 • kórház;
 • városháza;
 • alapmunkák helyei és azokhoz tartozó pozíciók (pl. leadóhelyek);
 • autóbérlő;
 • benzinkutak;
 • reptér és közvetlen parkolója;
 • kaszinók;
 • tuningműhely.

 

Ezeken a helyeken tilos bármilyen erőszakos bűncselekmény (pl. emberölés, vagy emberrablás) végrehajtása, adminisztrátori engedély nélkül. Kizárólag a puszta kézzel való verekedés megfelelően szerepjátszva engedélyezett ezeken a helyeken is.

 

VÉDETT HELYRE VALÓ MENEKÜLÉS

Ha valaki egy megkezdett szituáció elől védett helyre menekül, támadható és megölhető. Több személyt nem lehet bántani a szituáció alatt, kivéve ha azok az illető védelmére siettek.

 

INFORMÁCIÓKÉRÉS A GYILKOSTÓL

Ha valaki megölt téged és nem tudod, hogy mi a pontos indok, akkor megkérdezheted a támadódat, hogy közölje veled azt. Ha te vagy a támadó, és az áldozatod kéri ugyanezt, neked is meg kell mondanod az indokod.

 

 

 


V. RABLÁS ÉS ÁTVERÉS


RABLÁS

Rablás alatt azt értjük, ha egy személytől vagyoni tulajdon kerül eltulajdonításra. Rablás során az illetőtől maximum $25.000 dollárt lehet elvenni. Fegyvereket és illegális tárgyakat bármilyen értékben lehet rabolni.

Különféle kulcsok (ház, jármű, garázs, stb.), bankkártyák, személyes papírok rablása, vagy eltulajdonítása átveréssel továbbra sem engedélyezett.

 

ALAPMUNKÁS RABLÁS

A szerveren tilos kirabolni olyan játékost, aki alapmunkát végez. Alapmunkát végző játékosnak is tilos más játékosok kirablása.

 

EGYÉB RABLÁS/ÁTVERÉS SZABÁLYPONTOK

 • Tilos hirdetésből rabolni, illetve átverni. Továbbá tilos hirdetésből történő összetalálkozás után kirabolni, illetve átverni bárkit.
 • Tilos egy segélyhívást követően a kiérkező szervezet tagjai ellen rablást indítani.

 

ÁTVERÉS A SZERVEREN

A szerveren a vagyoni tárgyakkal való átverés $25.000 értékhatárig megengedett, csak és kizárólag IC. Az OOC átverés, valamint a prémium pontokkal, illetőleg prémium pontokból szerzett tárgyakkal való átverés továbbra is tiltott. Nem számít átverésnek, ha a tudtodon kívül áron alul adsz el terméket.

 

RABLÁS MEGKEZDÉSÉHEZ SZÜKSÉGES FELTÉTELEK

Ahhoz, hogy valaki kirabolhass, a rabolni kívánt és rabló személy(ek)nek legalább 10 játszott órával kell rendelkeznie (vagyis ne legyenek kezdők). 

Miután megtörtént a rablás az áldozatodat nem ölheted meg, kivéve ha rablás közben megpróbál segítségért kiáltani, vagy magára vonni a figyelmet. Önmagában az, hogy ennek tanúja volt, semmiképp nem lehet elegendő ok a megölésére vagy megöletésére.

Minden rablást szükséges megfelelően RP-zni, kötelező a /me és /do parancsok használata ennek szabályos végrehajtásához.

 

EMBERRABLÁS SZABÁLYAI

Emberrablás során tilos "kamutúszt" ejteni, hazudni a túszok számát illetően. Az elrabolt személy legyen ténylegesen elrabolva és ne egy beépített ember legyen.

Emberrablás során a maximum kérhető összeg $100.000. Ettől Menedzseri engedéllyel lehet csak eltérni.

 

UZSORAHITEL FELVÉTELE

Személytől felvenni hitelt, és illegálisan szerencsejátékot játszani csak is saját felelősségre lehet, ebben az esetben az adminisztrátorok nem tudnak segíteni neked.

 

 

 


VI. FRAKCIÓKRA VONATKOZÓ SZABÁLYPONTOK


HALÁLOS ERŐ ÉS KEVÉSBÉ HALÁLOS ERŐ HASZNÁLAT RENDVÉDELMI SZERVEKNEK

Renvédelmi szervek járműből kizárólag súlyos körülmények között adhathak le lövést.

 

Jelen szabálypont értelmében az alábbi példák elfogadottak:

 • a menelülő(k) tüzet nyitott(ak) menekülés közben;
 • ha bizonyos személy(ek) halálos fenyegetést jelentenek a környezetre.

 

Kevésbé halálos eszközök/fegyverekre az alábbi irányelvek vonatkoznak.

Sokkoló használata nem engedélyezett például az alábbi szituációkban:

 • ha a személy, aki ellen sokkoló kerül használatra, vízben van;
 • ha a személynél, aki ellen sokkoló kerül használatra, éles lőfegyver van.

 

Babzsák sörétes használata nem engedélyezett például az alábbi szituációkban:

 • a gyanúsított nagy sebességgel közlekedik motoron vagy kerékpáron;
 • a gyanúsított éles fegyverrel tüzet nyitott a rendőri szervekre.

 

FRAKCIÓJUMP

Ha nem töltöttél el legalább kettő hetet a frakcióban melyből kilépsz, akkor a kilépésed után legalább 10 napnak el kell telnie ahhoz, hogy csatlakozz egy másik frakcióhoz. 

 

LEGÁLIS FRAKCIÓJÁRMŰVEK ELTULAJDONÍTÁSA

Legális frakció járművét kizárólag csak nyomós indokkal, élethűen szerepjátszva lehet eltulajdonítani. Ezeket viszont tilos garázsba vinni, valamint a benne lévő berendezéseket bármiféle szerepjáték során deaktiválni, kiszerelni, megsemmisíteni, eltulajdonítani.

 

Jelen szabálypont értelmében az alábbi példák nem elfogadottak:

 • egy összetűzés után úgy dönt a karakter, hogy megszívatja az illetőt, és ellopja a szolgálati járművét;
 • intézkedés közben meghal egy frakciótag, és menekülő lehetőségként a szolgálati jármű marad ott.

 

LEFOGLALT TÁRGYAKKAL VALÓ KERESKEDÉS

A rendvédelmi szervek által lefoglalt tárgyakkal való kereskedelem, valamint azok magáncélú használata csak Menedzseri hozzájárulással engedélyezett.

 

ILLEGÁLIS TEVÉKENYSÉGEK LEGÁLIS SZERVEZET TAGJAKÉNT

A rendvédelmi, állami, illetve egészségügyi szervek tagjai által végzett illegális cselekményhez Menedzseri engedély szükséges. 

Jelen szabálypont alól kivételt képeznek a következő esetek:

 • drogfogyasztás;
 • drogvásárlás.

 

HÁZKUTATÁS

Rendvédelmi szerveknek házkutatáshoz Menedzseri engedélyt kell kérniük. Kivételt képez ez alól, ha az illető menekülés közben az ingatlanba (ház, garázs, biznisz, HQ, illetve bármilyen egyéb interiorba) megy.

 

RAZZIA/FRAKCIÓBUKTATÁS

Rendvédelmi szerveknek mielőtt razziát vagy frakcióbuktatást akarnának végrehajtani, Menedzseri engedélyt kell kérniük, úgy, hogy bemutatják az eddig megszerzett bizonyítékokat, elvégezett nyomozásokat.

 

RENDVÉDELMI SZERV TAGJA ELLENI TÁMADÁS

Tilos egy rendvédelmi szerv tagját csak azért megtámadni, mert az belépett egy szervezet területére. Kivételt képeznek a szabály alól a rajtaütések, razziák.

 

LEZÁRT TERÜLETRE VALÓ BEHATOLÁS

Lezárt területre behajtani és belépni szituációhoz köthető nyomós indok nélkül tilos. Tilos a lezárt területet járművel nem reális módon (például: vasúti sínen, járdán, parkosított területen, árkon-bokron keresztül stb.) kikerülni.

 

 

 


VII. CHARACTER KILL


CHARACTER KILL

CK-t, vagyis a karaktered tényleges megölését csak menedzsment tag, vagy főadminisztrátor engedélyezheti.

Jelen szabálypont értelmében az alábbi példák Character Killel járhatnak:

 • életfogytiglani tartó börtönbüntetésre ítéltek;
 • frakcióba lépéskor elfogadtad, hogy CK-zhatnak.

 

A szabályzat módosítás alatt áll.

 

 


VIII. UNDORÍTÓ RP


UNDORÍTÓ RP

Előzetes OOC engedélykérés (admintól, vagy áldozattól) nélkül tilos a szerveren az alábbi események szerepjátszása:

 • nemi erőszak;
 • kannibalizmus;
 • pedofília;
 • bestialitás;
 • nekrofília;
 • feldarabolás.

Ha megkaptad az engedélyt az Undorító RP-re, akkor annak a játékosoktól messze kell történnie, ott ahol szituációban résztvevő személyeken kívül más nem látja.

Lehetőséged van bármikor megszakítani az RP-t, ha kellemetlenül érzed magad, még akkor is, ha megadtad az előzetes OOC engedélyt.

 

 

 


IX. HIRDETÉSEK


Hirdetésekre vonatkozó korlátozások, és szabálypontok:

 • Tilos irreális stílusban hirdetéseket írni;
 • A hirdetések szövegét kötelező minél pontosabban megadni, szlengek használata nélkül;
 • Tilos bármilyen illegális termék, anyag, fegyver, tárgy hirdetése legális hirdetések között. Ez alatt a burkolt hirdetéseket is értjük;
 • Tilos irreálisan sokszor, túl gyakran hirdetni.

 

 

 


X. EGYÉB SZABÁLYOK


 • Az OctansV valamannyi platformján tilos az adminisztrátori, menedzseri, és fejlesztői erőforrások indokolatlan felhasználása.
 • A házszéfeket tilos a falba helyezni úgy, hogy azok ne látszódjanak.
 • Szerverünk a lehető legtöbbet tesz a valódi roleplay megteremtése érdekében. Verified (ellenőrzött) karakterek esetén az egyes szabálypontot mindig, minden körülmények között a karakter történetének pontos figyelembevételével kell alkalmazni.

 

A szabályzat ismeretének hiánya semmilyen esetben sem mentesít a következmények alól.
Jelen szabályzat egyes bekezdései nem csak az azokhoz tartozó példák megszegésének valamelyikével sérülnek.

 

A változtatás jogát fenntartjuk.

Szerkesztve Debi által
Management, Manager --> Menedzser
 • Tetszik 6
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Gergő megnyitotta ezt témát
Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
 • Új létrehozása...