Ugrás a tartalomhoz

James McCarthy


Geri

Ajánlott témák

James McCarthy

194626bd154be466ed4814fa477ffff2.thumb.png.81bcd09457892665d7ca49641c445b5d.png

Személyes információk

Születési hely, idő: 1995.03.30, Dublin, Írország

Nemzetiség: Ír

Beszélt nyelvek: angol(anyanyelv), spanyol


Személyleírás

James 180 cm magas, 90kg-os fehér bőrű ír, tipikus vörös haja van és zöld szeme. Testalkata sportos. Megjelenése a hétköznapokban: smart casual vagy business casual.


 

Belső tulajdonságok

Pozitív:

 • Bátor
 • Szorgalmas
 • Eltökélt
 • Megfontolt

Negatív:

 • Indulatos
 • Szigorú
 • Őnfejű
 • Bosszúvágyó

Szenvedélyek

 • Láncdohányos
 • Koffein függő

Karakterörténet

194626bd154be466ed4814fa477ffff2.thumb.png.81bcd09457892665d7ca49641c445b5d.png

James McCarthy-nak hívnak, 1995-ben láttam meg a napvilágot Dublin-ban. Szüleim mindig szerettek és óvtak a világtól. Így kerülhetett sor arra is, hogy magán iskolába írattak 4 éves koromban.

Az iskolába hamar beszoktam mivel egy nagyon kedves tanárt kaptam. Az osztályom is befogadó volt, már az első nap sok barátra tettem szert. Az első három év csak úgy elrepült, elsajátítottuk az alapokat.  Így amikor 6 évesen elkezdtem a 4. osztályt könnyedén vettem az akadályokat. Az elkövetkezendő évek kemény tanulással teltek. Így 12 évesen a középiskolai felvételi remekül sikerült és felvettek oda ahová jelentkeztem.

Középiskola

„A középiskola alatt továbbra is a tanulásra összpontosítottam. Ritkán jártam csak el otthonról a barátaimmal szórakozni. Gyakran mentem el édesapámmal vadászni, mivel érdekelt a dolog. Így a középiskola végére letettem a vadászvizsgát és saját fegyverrel jártam el vadászni édesapám oldalán. Általában csak beszélgettünk az ilyen alkalmakon, ritkán sikerült csak vadat lőni. A 15. születésnapomon édesapám kivitt vadászni, a szokásos beszélgetős tempóban mendegéltünk a les-ig. Azonban egyszer csak egy neszre lettem figyelmes és amikor kinéztem a bokor mögül, ott állt egy szarvas bika. Édesapám unszolására célba vettem a bakot, és becéloztam annak szívét. Vettem egy mélylevegőt és elsütöttem a puskát. Ekkor a szarvas futásnak eredt és eltűnt a közeli erdőben. Mi a rálövés helyére siettünk vérnyomokat keresni, majd miután találtunk a vad nyomába eredtünk. Rövid séta után meg is leltük a vadat egy bokorban fekve. Ezt akkor hatalmas siker élményként könyveltem el. Ezt követően sikeresen letettem az iskolai Junior Certificate vizsgát. Ezután még két év tanulás következett, majd annak a végén az érettségi (Leaving Certificate) vizsga.”

-részlet James naplójából.

A nagy betűs élet

„17 évesen a nagy betűs élet kezdetén az egyetemi tanulmányaim kapujában állva a sikeres érettségi vizsga miatt egy Valencia nyaralással jutalmazott édesapám. Nagyon megörültem amikor meg tudtam mit kapok ajándékba, hiszen eddig nem nagyon hagytam el a szigetet. Mivel a repülőjegy 1 hónappal későbbre szólt vettem néhány spanyol leckét, hogy megértessem magamat a helyiekkel. Az 1 hónap alatt egy eléggé alap szintig sikerült eljutnom, ami a kitűzött cél volt. Eljött hát a várva várt utazás, egy bőrönddel álltam a reptéren várva a repülőt. Minden le volt szervezve, a Valenciai reptéren egy sofőr várt, aki elvitt a szállodába. Előre kifizettem a szobámat a 2 hétre édesapám tanácsát megfogadva. Miután lepakoltam és kipihentem a nagy utat megvacsoráztam egy közeli étteremben és elindultam felfedezni a várost. Egészen az első kocsmáig jutottam, ahová is betértem inni egy jó ír whiskey-t, miután honvágyamat csillapítottam a hazai ízekkel, megnéztem a közelben található látványosságokat majd nyugovóra tértem. Az elkövetkezendő 2 hetet a város és annak látványosságainak felfedezésével töltöttem. Minden este lementem a partra és megittam egy Jamesont. Egyik ilyen alkalommal találkoztam egy helyi lakossal, aki meghívott egy italra. Kapva kaptam az alkalmon és elfogadtam a meghívást. Bemutatkoztam hát neki és ő is nekem, ahogyan szokás. Mivel sokat ittunk az ő kontójára így nem emlékszem a nevére. Aztán a két hét elteltével visszautaztam haza, a reptéren már várt édesapám, a hazaúton megtartottam az élménybeszámolót és hosszasan taglaltam neki a táj szépségét.”

-részlet James naplójából.

Diploma

„Elérkezett az október és ezzel az egyetem első éve is. Apám unszolására biztonságtechnikai mérnöknek jelentkeztem.  Az egyetem első éve kicsit nehézkesen indult, hiszen nagyobbak voltak az elvárások és én még az egyetem mellett spanyol órákat vettem, mivel nagyon megtetszett a nyelv, továbbra is vadásztam, és életem első saját autóját is megkaptam. A második évben már ösztöndíjas voltam és szárnyaltam. A harmadik és negyedik évet is könnyűszerrel befejeztem, majd lediplomáztam.”

-részlet James naplójából.

A biznisz

„A dimploma után édesapám segített beindítani a biztonságtechnikai céget. A cég zökkenőmentesen üzemelt, hiszen a konkurens cégek valami csoda folytán mindig visszaléptek a megbízásoktól, így hát szárnyalt az üzlet. Nem sokba tellett rájönnöm, hogy a rejtélyes visszalépések mögött édesapám áll, de elfogadtam, hiszen az üzlet szárnyalt és teljesen legálisan üzemelt. Persze tudtam, hogy a háttérben illegális szálak húzódnak, hogy látszólag legálisan üzemeljen a cégem. Szóvá is tettem édesapámnak, aki már várta, hogy szóvá tegyem neki. Elbeszélgettünk tehát és arra a döntésre jutott, hogy ad mellém pár embert és csináljam magam, amit eddig ő csináltatott az embereivel, persze ellátott tanácsokkal is és adott egy pár telefonszámot. Ráléptem tehát az útra amire nehéz letérni, és bepiszkoltam a kezemet, innentől én kényszerítettem meghátrálásba az ellenfeleimet. A kezdeti nehézségeken hamar túllendültem és folytattam a bizniszt.”

-részlet James naplójából.

Bosszú

„Ezt az idilli életet azonban nem sokáig élvezhettem már. Fél évvel később édesapám a helyi cigányokkal üzletelt, akik tőrbe csalták és megölték. Ekkor én lélekben teljesen összetörtem és ugyanakkor bosszúvágy uralkodott el rajtam. Ha testvérem Sean nem kezeli a helyzetet olyan hidegvérrel ahogyan kezelte akkor most nem lennék ott, ahol. Átsegített a gyászon és a kezembe nyomott egy fegyvert, hogy álljunk bosszút. Ekkor beavatott édesapám dolgaiba, amikről még nem tudtam ez idáig, nagy meglepetések ugyan nem értek mert korábban sejtettem dolgokat, csak nem akartam őket firtatni. Sean összehívta édesapám embereit és a cigányok keresésére küldte őket. A fejesüket mi magunk akartuk a túlvilágra segíteni. Egy hét véres eseményei után a kezünkre került és igazságot szolgáltattunk a magunk módja szerint. Én képtelen lettem volna meghúzni a ravaszt ezért Sean húzta meg.”

-részlet James naplójából.

Napjaink

„A bosszú hadjárat után én Amerikába repültem elő készíteni a terepet Sean és a többiek érkezésére, akik a szigetország feletti hatalmunkat szilárdították meg. Amikor megérkeztem A McGrath család feje fogadott és igazított el a helyi ügyekben.”

-részlet James naplójából.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • 3 héttel később...

ÉRTESÍTÉS A VEZETŐSÉGI ELLENŐRZÉS EREDMÉNYÉRŐL


Kedves @Geri!
Örülök, hogy időt és energiát áldoztál arra, hogy elkészítsd a karaktered történetét ellenőrzésre. 

Tartalmilag jelenleg még nem felelt meg, nem teljesíti a követelményekben megfogalmazottakat.
Helyesírásilag megfelel.
Stilisztikailag kifogásolható.


Alapvetően azt látom a lapodban, hogy próbálod a Peaky Blinders, illetve a Gangs of London névre hallgató sorozatokra alapozni a karaktered, ami egy bizonyos pontig még megállná a helyét, de ez már sok. Példának okául kiemelném „Beleszülettünk ebbe a bizonyos világba. Ezt nekünk választották. Egyesek brutálisnak gondolják. Én azt mondom, hogy dicsőséges.” Nem fest túl jól, ha konkrét idézetet veszel át a sorozatból, és építed be a karaktertörténetedbe.

Ha történetet írsz, akkor ne használj ilyen piros a 'do'-t helyettesítő kiemeléseket, hanem inkább szépen fogalmazd bele a szövegbe, sokkal esztétikusabb lesz.

Az első "fejezetben" arról írsz, hogy nem akar belecsöppeni ebbe az életbe, az utána következőben pedig már sport autót kap, és a pénzügyeket intézi. Kicsit zavarosak a szálak, illetve a karaktered jellemfejlődése sem nyomonkövethető teljesen. Azt javaslom, hogy próbálj tulajdonságokat társítani bizonyos cselekmények mellé, illetőleg hogy a karaktered ezek események milyen érzéseket váltottak ki belőle, esetleg milyen tanulságot szült le.

Arra sem derült fény, hogy végülis akkor Layla miről szerzett tudomást, vagy mi volt a telefonhívás konkrét tárgya. A törzs megölte az apját -Oké, no de miért? Aztán végeztetek a törzsel - Oké, de hogy? Tehát rengetek dolog van még benne, amit jobban ki kéne fejteni, hogy aztán tényleg átlátható legyen mégis milyen gyengéségei, erősségei vannak a karakterednek. 

Próbálj meg elrugaszkodni minél jobban attól, hogy a sorozatokra alapozol és inkább a saját kreativitásodra támaszkodva formáld át egy picit.

Bármilyen kérdés, segítség esetén nyugodtan vedd fel a kapcsolatot egy csapattaggal, vagy írj nekem. Kérlek jelezd hozzászólással, ha a változtatást eszközölted. 

Várom a folytatást.


FÜGGŐBEN.

 

 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon


ÉRTESÍTÉS A VEZETŐSÉGI ELLENŐRZÉS EREDMÉNYÉRŐL


Kedves @Geri!

Örülök a gyors reagálásnak. Pár észrevétel:
Ha az egyik legtehetősebb családba született, miért iratták állami iskolába?
Mit jelent az, hogy csak a "legális oldallal kellet foglalkoznia"? Ezt pontosítsd.
A betűméret hatalmas, kérlek változtass rajta, stilisztikailag nem néz ki jól.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Szia @Bobby!

Módosítottam a betűméretet, remélem megfelel. Emellett kitértem arra, hogy miért állami iskolába iratták: "Persze én ebből mit sem vettem észre, mindaddig amíg be nem kerültem az iskolába. Szüleim állami iskolába írattak, mivel jobbnak láttak, ha nem érzem magam különbnek a többi embernél, emellett nem szerettek volna kérkedni vagyonukkal." És pontosítottam mit értek legalális oldal alatt:  "Ekkor nagyrészt még csak a legális oldallal kellett foglalkoznom én felügyeltem a bizniszeket és foglalkoztam a pénzügyekkel is."

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • 1 hónappal később...

Kedves @Geri!

 

Örömmel olvastam a kiegészített történetedet, kezd már kerek egész lenni a karaktered fejlődése. Ugyan már eddig is rengeteget pontosítottál, nekem lenne még egy pár kérésem feléd, amire szeretném, ha kitérnél. Szeretnék ezekre választ kapni, ezzel is téged segítve a karaktered pontosabb kidolgozásában.

 

 • Szeretnék arról olvasni, hogy hogy hatott a személyiségére az a látvány, amikor apja megöletett egy embert a testvérével, szeme láttára. Hogyan változott a kapcsolata az említett kettő személlyelezek után?
 • Arra fény derült, hogy az illegális ügyek mit takarnak, viszont nagyon kíváncsivá tett, hogy milyen legális ügyleteket kellett lebonyolítania a karakterednek.
 • Milyen szerepet töltött be az illegális szervezetben és azt hogy érte el? (Hogy bizonyított, vagy csupán apja miatt került arra a szintre, ahova?)
 • A cigányok vezetőjének megölése után hogy változott a személyisége a karakterednek? Térj ki kérlek, 1-2 mondattal, hogy hogy befolyásolja a jövőjét.
 • Nekem egy kicsit homályos a történet vége. Layla látta őt és Sean-t kijönni a kocsmából, viszont hogy derült ki számára, hogy illegális tevékenységeket végeznek a fiúk? Mi történt a holttesttel? Nyomozás indult ezzel kapcsolatban? Annak mi lett a vége?

 

Ha pontosítottad a történetet, akkor kérlek jelezz vissza nekem, és örömmel fogom végigolvasni.
Ha bármi kérdésed van, akkor keress bátran itt, privát üzenet formájában, vagy akár Discordon is (Debi#0007).

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Nagyon tetszik a karaktertörténet ,feldobta a napomat de tényleg. Viszi a pálmát. 😄 Amúgy jól össze ír-tad, ez a cigányölő story sokat dob a történeten.

angry-gypsy.gif

Szerkesztve Wezli által
 • Tetszik 2
 • Haha 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Menedzser

Szia Geri!

Dacára annak, hogy több visszajelzés is érkezett már neked arról, hogy próbáld meg abban a korban elhelyezni a történetet, melyben azt aktuálisan szerepjátszani szeretnéd, továbbra is súlyos hiányosságokat és nemmegfelelőségeket olvashatok a történetben.
A problémám az, hogy a segítségül szolgálató kérdéseket, és javaslatokat olyan formán valósítod meg, hogy magyarázatot adsz az adott dologra, de ez a magyarázat teljesen abban a világban marad, melyről már írtak előttem. Filmek, sorozatok, és a többi. Nincs ezekkel baj, de ezek nem a jelenben játszódnak, ezáltal ezt egyszerűen nem tudod a szerverre hozni, mert nem egyezik a jelenkor szokásaival.
Folyamatosan olyan érzést kelt a történet, hogy a karaktered olyan képességekkel szeretnéd felruházni, hogy gyakorlatilag egy joker kártya legyen, mindenhova bevethető legyen. Ilyenre itt, nálunk, ebben a környezetben nem lesz szükség. Nem kell, hogy a karaktered az üzletek pénzügyeiben otthon legyen, és közben saját kezével járjon megtorlásokra, gyilkolni. Összeférhetetlenek a megtorlások, pénzügyek, a luxus, és még néhány dolog. A napjaink szervezett bűnözésében eltúlzottnak érzem azt, hogy az organizáció vezetője, a családfő személyesen viszi kisgyermekét agyonlövetni valakit, csak hogy jobban tanuljon. El tudod a napjaink világában képzelni azt, hogy legyen szó bármilyen szervezetről is, maga a kigyó feje személyesen megy - egy teljesen random, indokolatlan - embert kivégezni, csak azért, hogy az iskolás gyermekét tanulásra ösztökélje? Te tanulnál? Biztos, hogy az apának ezt így kellene demonstrálni? Ha még megtörténne, és beszélne a gyereke erről, megöletné a saját vérét? Azért érezzük, hogy ez így nincs rendben. Az ilyen emberek szellemileg egy elképesztően magas szinten kell, hogy elhelyezkedjenek, mert másképp nem lennének ott ahol, és valljuk be, tudatában ennek, ez azért magától értetendő, hogy nem fér bele. 

Bármikor nagyon szívesen segítséget nyújtok a továbbiakkal kapcsolatban, és ne értsd félre, az egész csapatunk nevében mondhatom, hogy értékeljük bármely hozzánk leadott történetet, és tulajdonosát. Itt én érzem azt, hogy próbáltad úgy kialakítani ezt a történetet, hogy egy olyan karaktert hozz, amely megfeleljen azoknak az elvárásoknak, és teljesíteni tudná a megélhetés feltételeit, ha olyan körülmények lennének, mint amiket korábbi szerepjáték pályafutásod alatt tapasztaltál. Megnyugtathatlak ugyanakkor, hogy itt ilyenre nincs szükség, mert nem lesz ilyen, és nem is engedünk, nem célunk ilyet kialakítani.

További módosításokig az átláthatóság érdekében az ellenőrzésre váró tageket leszedem. Jelezz légyszives ha aktuális lesz.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Geri megváltoztatta a címet a következőre: [Ellenőrzésre]James McCarthy
 • Gergő megváltoztatta a címet a következőre: James McCarthy

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy válaszolhass

Csak felhasználóként kommentelhetsz.

Regisztrálj

Légy közösségünk tagja még ma! Csak fél perc.

Regisztrálok

Jelentkezz be

Már van felhasználód? Lépj be!

Bejelentkezek
×
×
 • Új létrehozása...