Ugrás a tartalomhoz

Több karakter - vezetőségi jóváhagyással


senti180

Ajánlott témák

Több karakter - vezetőségi jóváhagyással

Q&A

Q: Miért érné meg a vezetőségnek, hogy ezt bevezesse?
A: A válasz egyszerű. A szerepjáték magját a karakterek képezik, ez pedig azt jelenti, hogy minél több karakter van, annál színesebb a szerver és annak környezete.

Q: Mi haszna lenne a szervernek ebből?
A: A szerveren több karakter lenne jelen, így sokkal változatosabb, egyedibb és élvezhetőbb szerepjáték szituációk alakulnának ki.

Q: Azt gondolom, hogy a szerepjáték közösség még nem érett erre. Mi a megoldás erre a problémára?
A: Ahogy azt a topic címében is írtam: több karaktert csak is a vezetőség jóváhagyásával lehetne alakítani.

Q: Hogyan működne a második - esetleg több - karakter igénylése?
A: A fejemben a procedúra szinte ugyanaz lenne, mint az első karaktered ellenőrzése: A fejedben összerakod a történetet, megformázod majd kirakod a karaktertörténetek fórumrészbe "xy. karakter" címkével. Ezt egy vezetőségi tag ellenőrzi, és az alapján eldönti hogy érdemes-e második karaktert alakítanod. Ez csak az én elképzelésem, az ötlet elfogadása esetén a vezetőség megoldása ettől eltérhet.

Q: Lehetne például rendőr karakter mellett maffiózót alakítani?
A: Erről az a véleményem, hogy egészen addig kivitelezhető a dolog, ameddig a két karakter szálai nem kapcsolódnak össze. Onnanstól nem folytatható tovább a több karakteres dolog. Ez csak az én elképzelésem, az ötlet elfogadása esetén a vezetőség megoldása ettől eltérhet.

Q: Lehet mindkét karakterem ugyanabban a frakcióban?
A: A legtöbb ember ezt a lehetőséget úgyis erre használná, így igen. Adott Anonymus, aki az LSSD vezetője (Sheriff, továbbiakban SHR), viszont a SHR nem végez járőrszolgálatot és adminisztrációs, politikai munkát végez - ez pedig unalmas. Anonymus szeretne egy második karaktert, hisz, az első elég unalmas. Az ötlet elfogadása esetén Anonymusnak van erre lehetősége, másképp nincs. Ez csak az én elképzelésem, az ötlet elfogadása esetén a vezetőség megoldása ettől eltérhet.

Ahogy azt a téma címébe is beleírtam: a nem érett a közösség kommentek megelelőzése érdekében ez nem egy általánosan elérhető funkció lenne, hanem szervervezetőségi engedélyhez kötöttként gondoltam.

Kérlek titeket, hogy a téma alatt nyugodtan fejtsétek ki gondolataitokat - természetesen ezt kultúrált formában tegyétek meg -, azonban, hogy a vezetőség részletes felmérést tudjon készíteni arról, hogy ki támogatja és ki ellenzi az ötletet, használjátok az alábbi "tageket" a hozzászólásaitok alján:
 

+ | Támogatom az ötletet.

- | Nem támogatom az ötletet.

S | Semlegesen állok az ötlethez.

Szerkesztve senti180 által
 • Tetszik 21
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet senti180 felhasználótól.

+

Mindenféleképpen pozitív ötletnek tartanám, ha az embernek lehetne egy B.) verziója is a szerveren, elvégre csupa pozitív tulajdonsággal bír, ha az ember egy picit jobban kinyithatja a fantáziáját, és nincsen "beszorítva egy testbe", hanem van lehetősége akár két, egymástól kurvára távol álló dolgot is cselekedni, méghozzá nagyjából egy időben. Mindenképpen támogatom!

 • Tetszik 4
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon


Támogatni tudom ezt az ötletet, mivel sok esetben jól jöhet az, hogy valakinek van egy második karaktere, gondolok itt arra, hogyha valakinek megjönne a kedve egy másik szerepet is alakítani, ezt könnyedén megtudja tenni.

 • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Kissé szkeptikusan állok az ötlethez, de még itt az elején leszögezném azt, hogy nem ellenzem az ötletet inkább tartózkodok.

Tudom jól, hogy külföldi szervereken bevett dolog az, hogy egy playernek több karaktere is lehet egy időben, de saját magamból kiindulva nem tudom, hogy mennyire segíti az RP-t az, ha egyszerre több karaktere lehet valakinek.
Elsősorban nem azzal van problémám, hogy elősegíti az MG-t, mert aki két karakterrel MG-zne, az egy karakterrel is bőséges OOC információt tud megszerezni amivel aztán a játék során vissza él, viszont a több karakter esetében sokkal nagyobb eséllyel történnek olyan dolgok, amik nem szándékos inditatással történnek. Ugyanis ha az embernek több karaktere van, a karaktereknek más ismereteik vannak így könnyen megtörténhet, hogy egy-egy információt amit megszereztünk rossz karakterhez társítjuk.
Továbbá a karakterek közti határ megtartásának nehézsége más módon is lehet negatív. A mennyiben 2 eltérő személyiségű karakter megszemélyesítése közt ugrálunk, véleményem szerint sokkal nehezebb az adott karakter "fejébe" képzelni magunkat, ami miatt előléphetnek olyan problémák, hogy nem tudjuk hitelesen átadni azt a karaktert, ahogy azt megálmodtuk. 
Illetve még olyan problémát látok benne, hogy ha az időnket megosztjuk több karakter között, akkor ahelyett, hogy több karaktert tudnánk eljátszani/megszemélyesíteni, ahelyett egyet se fogunk tudni igazán.

Persze ha valaki úgy érzi, hogy ő képes arra, hogy teljes mértékben elkülönítse az általa játszott karaktereket egymástól, én nem fogom azt mondani, hogy ne csinálhassa. Szóval ezzel szerettem volna érzékeltetni azt, hogy talán mégse annyira egyszerű ez a téma mint amilyennek először tűnik.

 • Tetszik 5
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

+ meg minden,  TÁMOGATOM2017😎

Teljesen megértem, ha valaki számára nehézségekkel járhat a dual roleplay. Annyit tudok mondani, hogy ez csupán egy választható lehetőség. Akinek kevés az ideje, az továbbra is összpontosíthat egyetlen karakterre. Viszont legyen adott szerintem a lehetőség azok számára, akiknek igénye van erre. Külföldi szervereken ez egy elég régi feature, a "magyar rp" különleges módon mégsem tudta normálisan befogadni az évek alatt. Arányában elég kevés hazai szerveren volt jelen a dual roleplay. Sőt, némelyik szerveren még a fiktív karaktereket sem engedélyezték, ezért a command officerek rohangáltak az upr-rel atm rablásra. Totál nonszensz. Igen, biztosan visszaélnének a rendszerrel páran, de ez még a "sérthetetlenül tökéletes" külföldi szerókon is előfordul(t) tömkelegével. Csak sajnos a magyar szerókon - megint idézem unalmas, túljáratott mantrámat - szokásjog rendszereket azért nem megvalósítani normális játékosok számára, mert néhányan visszaélnek vele. Mindenféle nyalizás nélkül mondom, hogy szerintem az itteni vezetőség ennek szöges ellentéte. 

Talán ez a rendszer akadályozná meg, hogy a játékosbázis egy része tiszavirág-életű karaktereket alakítson. A CK itthon szinte elvesztette szerepjátékelem jellegét, egyesek hetente jönnek elő egy új karakterrel. Jó, ez önmagában megint egy teljesen másik téma, de szerintem a dual roleplay kicsit fantáziadúsabb alternatívája egy szerver felfedezésének. Ha az ember ráun egy karakterre, akkor egyidejűleg nyugodtan építgethet egy másikat, a megunthoz akármikor visszatérve. 

Ha jól értelmeztem, akkor a Senti által felvázolt procedúra részeként az igénylést a karaktertörténetekhez kellene írni, ami nekem nem igazán jön be. Egy full külön szekcióban rendezettebb lenne, de ezt Senti is csak elképzelésként jegyezte meg. 

Szerkesztve Iqbaal által
 • Tetszik 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

On 9/17/2021 at 10:33 AM, Iqbaal said:

A CK itthon szinte elvesztette szerepjátékelem jellegét, egyesek hetente jönnek elő egy új karakterrel. Jó, ez önmagában megint egy teljesen másik téma, de szerintem a dual roleplay kicsit fantáziadúsabb alternatívája egy szerver felfedezésének. Ha az ember ráun egy karakterre, akkor egyidejűleg nyugodtan építgethet egy másikat, a megunthoz akármikor visszatérve. 

Tények. 

 

Annyit hozzátennék, hogy bizonyos dolgokat csak main characterekre lehessen igényelni, legyenek a karakterek szabályozva. Ha valaki például frakció leader az egyik karakteren, és mondjuk a második karakterén is akar valamilyen frakcióba menni, akkor kelljen egyeztetnie az FM-mel. Ha a main-jén rendőr a másodlagosán meg valamilyen illegális üzelmet folytat akkor az egyik karakter ne nyomozhasson a másik után, illetve a karakterek ne ismerhessék egymást.

A névváltásról nem sok információm van, de nagyon remélem, hogy az lesz a minimum, hogy valamihez hozzá van kötve mert ez a; "hát meguntam ezt a projektet, gyorsan nevet váltok és csinálok egy újat, ami megint menni fog kemény két hétig" szindróma erősen jelen van a magyar szerverek közösségében. 

Szerkesztve Pufika által
 • Tetszik 4
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Ez egyébként a legnagyobb hiánycikk minden itthoni szerveren. Discordon már felvetettem az ötletet, de leírom ide is hiszen merőben kapcsolódik a témához. Jó lenne ha ezeken a + karaktereken felül lenne lehetőség karaktert készíteni a börtön falain belülre is, amivel értelemszerűen csak ott tudsz játszani. Ennek az miértjét szerintem nem kell nagyon fejtegetnem.

 • Tetszik 6
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • 3 héttel később...

+++++++++
Abszolút tudom támogatni, én egy frakiban meg egyébben lévő karakter mellett tartanék egy olyan karit, ami csak úgy van, RP szituációkat alakít ki.
Pont nemrég jutott eszembe, hogy milyen lenne egy olyan plusz kari, aminek abszolút nincs köze frakciókhoz, csak szimplán civilként, esetleg pont csövesként járna-kelne a szerveren, nem függne úgy se legál, se illegál frakiktól, viszont ugyanúgy egy részletes személyiséget kapna, mint a főkarakter.
Természetesen meg tudom érteni az esetleges ellenérveket pl: de hát emgé lehet, mivel csinálsz vmit a főkariddal, majd felhasználod a másodlagossal.

Pontosan ezért kéne egy olyan szabályozás erre mondjuk, hogy a főkarakter olyan frakiban van, amibe tervezted, a másodlagosnak viszont !nem lehet! scriptes frakija. Ehhez mondjuk mit szóltok? Valszeg megoldható lenne, hisz már látjuk, mi mindent megoldottak eddig 🙂

Csak személyes példát tudnék mondani, egy engedéllyel meg mindennel rendelkező legál frakcióban lévő karim lenne a főkarakter, ez pedig scripten kívül egy amúgy scriptes illegál frakiban tevékenykedne, ahogy tud.

Másodlagos karakter: Amerikai / Ír-amerikai, stb karakter, alkesz / drogos/ csöves, szintén részletesen felépített háttérrel és személyiséggel, valszeg még járművel sem rendelkezne, és pl elég sűrűn fordulna meg böriben, kórházban, stb.  - Neki így frakciókhoz köze abszolút nem lenne tagság szempontjából, maximum más karakterekkel épít szálakat, sztorikat, volt már rá példám máshol, hogy a rendvédelmi fraki tökéletesen kezelte az egyébként ilyen típusú karakteremet (Biztos lesz olyan a komment olvasói közt, akik felismernék Madison Sawyer nevét és a vele játszott RPket :3 ), emlékeim szerint még élvezték is, kikapcsolódásként tekintettek rá az általános, tűzharc szitukkal szemben.

Köszönöm a figyelmet, és ismét: + támogatom

 • Tetszik 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • 4 héttel később...

Én támogatom az ötletet, de közben meg semleges véleménnyel is vagyok róla, mivel enged ez a rendszer nem érint, viszont ismerek embereket, akikből kinézem, hogy képesek lennének két különböző karaktert vinni a szabályok 100%-os betartásával.

Szerkesztve ghostface által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Ezt az ötletet csak támogatni tudom.

Annyi kikötés viszont lehetne, hogy ne lehessen illegál-PD karakter egymás mellett, mert utána tényleg folyton menne, hogy ez meg az MG volt és szerintem senki se szeretné ezt.

Saját tapasztalat alapján eléggé fájt a szívem, amikor azért kellett otthagyni az illegált, mert MD-zni akartam.. ez egy jó megoldás lehetne ezek kiküszöbölésére.

 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Reaper felhasználótól.

Annyi kikötés viszont lehetne, hogy ne lehessen illegál-PD karakter egymás mellett, mert utána tényleg folyton menne, hogy ez meg az MG volt és szerintem senki se szeretné ezt.

Nem kell ilyen korlátozás. Nem értem, hogy ez miért tabu még mindig itthon, bizonyos nemzetközi szerókon nyugodtan vihetsz egyidejűleg egy leo és egy illegális beállítottságú karaktert. Nyilván nem kell mindenben külföldi példákat követni, de azzal se jöjjön senki, hogy „erre még nem érett meg a magyar rp." Ha valahol MG gyanúja merül fel, akkor minden esetben ki kell vizsgálni - erre vannak az adminok - és utána az eredmény szerint intézkedni. Nem érdemes kollektíven megtiltani ezt. Ez még mindig csak egy játék, nem kell mindentől előre feszülni. Pont az a dual roleplay lényege, hogy minél több dolgot kipróbálhass. 

 • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Ez is megint egy olyan ötlet, amire én azt mondom, hogy 30 ember élne vele vissza, azokat büntetni kell 4x-es szigorral, a maradék 70 meg el lenne vele és rendeltetésszerűen használná. Azonban általában ezekre a rendszerekre jön az a véleményezés a vezetőségtől - nem itt, hanem generally speaking - hogy az arány inkább fordított lenne. Sajnos ez igaz, de kérdem én: 
Miért azt a 30 normális embert szivatjuk? 

Én támogatom. Aki eléggé felvilágosult és az RP-t azért élvezi mert RP és nem azért mert f*szt akar méregetni a másikkal, az nagyon adni fogja az ilyen és ehhez hasonló rendszereket, amik a player szabadságot népszerűsítik.

 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Iqbaal felhasználótól.

Nem kell ilyen korlátozás. Nem értem, hogy ez miért tabu még mindig itthon, bizonyos nemzetközi szerókon nyugodtan vihetsz egyidejűleg egy leo és egy illegális beállítottságú karaktert. Nyilván nem kell mindenben külföldi példákat követni, de azzal se jöjjön senki, hogy „erre még nem érett meg a magyar rp." Ha valahol MG gyanúja merül fel, akkor minden esetben ki kell vizsgálni - erre vannak az adminok - és utána az eredmény szerint intézkedni. Nem érdemes kollektíven megtiltani ezt. Ez még mindig csak egy játék, nem kell mindentől előre feszülni. Pont az a dual roleplay lényege, hogy minél több dolgot kipróbálhass. 

Személy szerint falra mászok attól, hogyha valaki MG-vel dobálózik és nem tud példát mondani, szóval most én se fogom azt mondani, hogy MG lenne belőle. Viszont azért azt célszerű szem előtt tartani, hogy ha felmerülne ennek a gyanúja valakiben (és ez már nem egy ritka dolog) akkor lennének olyan esetek, ahol nehéz lenne igazságot tenni, hogy valóban az volt-e. Szimplán ezért mondtam, hogy szerintem jobb lenne, ha nem lenne egyszerre PD és illegál karid, attól független, hogy támogatom az ötletet.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Reaper felhasználótól.

Személy szerint falra mászok attól, hogyha valaki MG-vel dobálózik és nem tud példát mondani, szóval most én se fogom azt mondani, hogy MG lenne belőle. Viszont azért azt célszerű szem előtt tartani, hogy ha felmerülne ennek a gyanúja valakiben (és ez már nem egy ritka dolog) akkor lennének olyan esetek, ahol nehéz lenne igazságot tenni, hogy valóban az volt-e. Szimplán ezért mondtam, hogy szerintem jobb lenne, ha nem lenne egyszerre PD és illegál karid, attól független, hogy támogatom az ötletet.

"Q: Hogyan működne a második - esetleg több - karakter igénylése?
A: A fejemben a procedúra szinte ugyanaz lenne, mint az első karaktered ellenőrzése: A fejedben összerakod a történetet, megformázod majd kirakod a karaktertörténetek fórumrészbe "xy. karakter" címkével. Ezt egy vezetőségi tag ellenőrzi, és az alapján eldönti hogy érdemes-e második karaktert alakítanod. Ez csak az én elképzelésem, az ötlet elfogadása esetén a vezetőség megoldása ettől eltérhet."

 

Tekintve, hogy vezetőségi engedélyhez lenne kötve, az MG-s esetek száma nulla lenne vagy majdnem nulla, nem lenne mindenkinek megadva ez a lehetőség.

Szerkesztve ghostface által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet ghostface felhasználótól.

Tekintve, hogy vezetőségi engedélyhez lenne kötve, az MG-s esetek száma nulla lenne vagy majdnem nulla, nem lenne mindenkinek megadva ez a lehetőség.

Persze, ezt megértem és jobb esetben igazad van ebben. De lássuk be, rengetegen szeretik rámondani csak random a dolgokra, hogy MG. Erre akartam utalni, hogy ha PD-illegál karid van, akkor nem lenne egyszerű minden esetben döntést hozni egy bíráló személynek, hogy valóban az volt-e.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Elég könnyű ma már utánajárni egy MG gyanús esetnek. 

Idézet ghostface felhasználótól.

a karaktertörténetek fórumrészbe

Szerintem külön fórumrész kéne erre, hiszen nem feltétlenül akar mindenki devet vezetni a másodlagos karakterével. Én mondjuk igen, de sokaknak szerintem sem ideje, sem pedig kedve nincs hozzá. 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy válaszolhass

Csak felhasználóként kommentelhetsz.

Regisztrálj

Légy közösségünk tagja még ma! Csak fél perc.

Regisztrálok

Jelentkezz be

Már van felhasználód? Lépj be!

Bejelentkezek
×
×
 • Új létrehozása...