Ugrás a tartalomhoz

FF UCP-hez kötve.


Dante0629

Ajánlott témák

ÖTLETEK


Ötlet megnevezése: FaceFinder UCP-hez kötve.
Discord név, azonosító: 𝙳𝚊𝚗𝚝𝚎𝚃𝚑𝚊𝙶𝚘𝙳#0629
Ötlet kifejtése: Szerintem rengeteg troll profil van és rengeteg használaton kívüli is. Sokan csak menyoo karaktereket managelnek amelyek FIKTIV KARAKTEREK ami valamilyen szinten illúzió romboló. Szerintem jó lenne, ha csak a szerveren lévő játékosok tudnának FF profilt csinálni.
Miért gondolod, hogy indokolt a bekerülése?: Fentebb leirtam.
Csatolmány(ok): -

Szerkesztve Dante0629 által
  • Tetszik 8
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Teljes mértékben támogatom! Viszont kiegészíteném az ötletet azzal, hogy a CK-zott karakterek kötelesek legyenek új Facefinder profil létrehozására! Egyrészt, az új karakter nem rendelkezik ugyanazokkal az ismerősökkel, másrészt elég zavaró, hogy ugyanaz a profil hirtelen másé lesz, és egy azelőtti ismerős ismeretlenként kerül velem szemben.

Szerkesztve Martinezz.bro által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Én érteni vélem a szándékot, amivel valahol ki is egyezek, de próbáljuk meg ezt a kérdést mindenfelől megközelíteni. Például nekem azért van azért van több ff profil a birtokomban, mert például egy adott oldalnak, ami szintén a karakteremet képviseli, nem lehet privát üzenetet küldeni. Azért nem kivitelezhető részemről mindezt a karakterem nevéhez hozzákötni, mert a karakterem nem szeretné, ha az IC nyilvánosság tudná, hogy az is ő. Plusz nyilván sok a trollprofil ezzel egyet értek (és olykor ez zavaró is tud lenni), de ez IRL is egy olyan dolog, hogy millióan kreálnak fake profilokat, akár trollkodásra, akár információszerzésre vagy bármi hasonló. Ez esetben tanácsos lenne, hogy az adott személy tudjon megfelelő RP-t felmutatni, hogy kreál egy fakeprofilt ilyen-vagy olyan formában. Én inkább csak OOC alapon tennék egy jelzést, az adott profilhoz, ami azt jelzi, hogy a felhasználó tulaja létezik-e a szerveren, és akkor valamilyen szintű validitás szűrő jönne létre ezzel, és az sokaknak elvenné (de nem mindenkinek) a kedvét a fakeprofilkészítéstől. Az is egy fontos érv, hogy sokaknak van már nem használatos karakter után fennmaradt profil a birtokában. Ők ezt tartják mint egy emlék. Például én a mai napig nosztalgiából visszanézem a legelső karakterem profilját, hisz nagydolgokat vitt véghez, és nagyon sok más ismerősöm is rendelkezik hasonló felosztással. Az UCP-hez kötéssel ezek a profilok minden bizonnyal törlésre kerülnének. Pedighát korántsem biztos, hogy ezek a karakterek egyszer nem térnek majd vissza a szerverre. A jelet támogatom. Reagálva @AdamB mondatára, ebben is bőven van realitás, így az invalid profilok kivezetését, és a meglévők UCP-hez való kötését nem, vagy csak részben támogatom.

Szerkesztve Thomas Jr. által
szócsere
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Én nem értem, kit zavarnak ezek a fake profilok, amik igazából nem is fake -ek, hanem szimplán valaki(k) fenntart(anak) egy helyet egy képzeletbeli - ha úgy tetszik -  harmadik karakterüknek, akivel a Világ bármely pontján (Paleto Bay, Grapeseed, stb) tartózkodhat úgy, hogy közben bár a játékosbázisban nem léteznek, mégis egy olyan különleges, érdekes, és minőségi életet tudnak folytatni, ahogyan azt Ők szeretnék, olyan lehetőségekkel élve, melyekkel a szerver nem tud szolgálni a jelenlegi tudása szerint. Ezzel nem értem, mi a gond. Még ha valami trollkodós szart tennének ki, de nem - minőségi képeket készítenek, és szerintem senkinek sem ártanak azzal, hogyha valaki beszélőviszonyba kerül velük, minőségi, értékes idővel adakoznak cserébe. Nekem is van tapasztalatom egy olyan karakterrel, ami a story szerint Paletóban él, és mondanom se kell szerintem, hogy amit csinál, az lenyűgöző!

Ha majd ártanak valakinek, vagy szét trollkodják az Octans Univerzumát, vagy ilyenek, akkor hogyne, tüntessük el őket! De az mitől lesz valakinek illúzió romboló, hogy valaki a menyoon készít képeket, és fullba nyomja az RP -T? Egyem azt az érzékeny kis szíveteket! Meg amúgy is, ameddig a szerver (és azon belül a Finder) minőségét, megítélését felfelé viszik, addig kár lenne szankciókat, meg különféle szabályozásokat bevezetni, mert azokból bizony van bőven!

Engem azok a profilok idegesítenek, amelyeken a kamera szembe van fordítva a karakterrel, és telibe van verve az F12 800x600 -as felbontással. Na, azt tényleg szankcionálnám, mert kurvára rombolja az illúziót! Ne legyünk már ennyire ellene mindennek, ami jó! Nevetséges, de komolyan...

Ha valaki észérvekkel el tudja magyarázni, miért okoznak problémát a közösségnek az említett profilok, én azt őszintén megköszönném! Az nem elég indok szerintem, hogy "nekem nem tetszenek".

Szerkesztve EyezOfAPsycho által
  • Tetszik 4
  • Köszönöm 3
  • Zavarodott 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • 2 hónappal később...

Támogatom, ha még aktuális..   Fake profilok még elmennek, de az nagyon gáz, hogy egy másik szerveren játszó játékosközösség is használja az oldalt..   Jó pár üzenetet kapok Finderen  olyan tartalommal hogy "Üdv. Ön, OneCitynen él?"   

Na meg a mém profilok is gázak.  Sztálin, és hasonló csodálatos profilok.  

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Tudom, hogy korábban én is az UCP-hez kötés ellen nyilatkoztam, ám elkövettem egy olyan hibát, hogy nem számoltam annak a lehetőségével, hogy ha megnyit egy konkurens szerver, abban bizony rejlik egy olyan veszély, hogy az ottani felhasználók is használni fogják, például az alábbi fotón látható szituációval, ami nekem eléggé kellemetlen volt hogy őszinte legyek. Vagy UCP, vagy legyen valami szabályozás / visszaigazolási forma, hogy egy adott RP szálhoz kell OCTANSON, hisz feltehetően ez ellen csak mi akarunk tenni. Nem állítom, hogy ez biztosan így van, de elképzelhető lehet hogy akár odaát is simán tudhatnak erről a jelenségről mégse történt emiatt semmi, hisz ha történt volna akkor már (így másfél hónap távlatából), már nem létezne a jelenség.

ffme.png

  • Haha 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Menedzser

Már volt több ilyen ötlet, valami ki lesz rá találva. Addig ha valami szabályba ütközik, értelemszerűen nem a megfelelő módon van használva, jelentsétek a finderen, intézik a moderátorok.

  • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Gergő lezárta ezt témát
Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
  • Új létrehozása...