Ugrás a tartalomhoz

helikopter nerf


light

Ajánlott témák

ÖTLETEK


Ötlet megnevezése: helikopter nerf
Discord név, azonosító: light#7769
Ötlet kifejtése: Szerintem túlságosan erős az a helikopter, amit a PD állománya használ. Unfairnek tartom, hogy az operátornak konkrétan a kamera lockolás után, hátra kell dőlnie, eheti a kis kajáját, cigizhet stb. Ráadásul falon keresztül is lockol, egyértelműen nem lehet lerázni, esélytelen körülbelül. Nem értek hozzá, de nem hiszem hogy IRL is így van egy helikopter kamera. (ha már minden PD-s állandóan az irl videókat spammeli) Csatolmányokban szemléltetve lesz, hogy mi is a főbb problémám. 
Talán az lehetne megoldás, hogyha vissza lenne téve az alap GTA-s kamerára, amihez kell némi "skill" is, a player mozgatná a kamerát, sokkal realisztikusabb lenne..
Esetleg valami item az illegálnak, amivel lehetne blokkolni a helikopter kameráját, őszintén fogalmam sincs, buta vagyok ilyenekhez.
Remélem érdemi hozzászólások lesznek, nem akarok veszekedni sem a PDsekkel, elég volt az utóbbi egy-két hétben, normális keretek között szeretném az ötletet meg"tárgyalni".
Miért gondolod, hogy indokolt a bekerülése?: Fentebb részleteztem
Csatolmány(ok): https://streamable.com/b78xsk
 

 • Tetszik 8
 • Köszönöm 3
 • Haha 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Nekem szerencsere jopar kellemes elmeny fuzodik a rendvedelmi szervekkel valo rphez, viszont azt erzem, hogy tulsagosan nagy elonye van a rendvedelemnek az illegallal szemben. Tobbek kozott ez a helikopter is. Szoval, hogy kicsit jobban balanceba keruljon ez a helyzet, elkezdodhetne a helikopter nerffel. Tamogatom.

Szerkesztve Benji által
 • Tetszik 5
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Fejlesztő

Sziasztok.

Annyit tudok hozzáfűzni tényszerűen, hogy a helikopter kamera járműre való lockolásakor, ha legalább 2 másodpercre eltűnik akkor elveszi a lockot. Máskülönben rendkívül érzékeny lenne és egy villanyoszloptól is elvesztené a lockot, ami viszont irreális.

Ebben a videóban pont egy olyan látszódik, ahol nem telt el 2 másodperc, így ezzel az állítás, hogy hátra kell dőlnie a kamera kezelőjének kicsit túlzásnak hangzik.

 • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet AdamB felhasználótól.

A korábbi szerverek tapasztalatából mondhatom, hogy ez a legreálisabb helicam, amit eddig láttam. 

A helicam lock xray közben is van egyébként? Valamint az xray milyen szinten mutatja meg az adott járművet az objektumokon keresztül? Ha például lemegy egy jármű a föld alá (tegyük fel bicikli megy le a metróhoz) akkor a rendőrségi helikopter ott is mutatja az embert és a biciklit? 

Csak mert ha a válasz igen, akkor valóban OP a rendőrségi helikopter, mert ha megjelenik akkor lényegében esélytelenné válik a menekülés.

Ha a válasz nem, akkor részemről szerintem nem OP. 

Nekem gyanús hogy ahol felbukkan a helikopter ott tulajdonképpen a menekülés esélytelenné válik bármilyen járművel is van az ember, mert bárhova megy valaki ott a rendőrségi xray cam tisztán látja. 

Szerintem a hőkamera xray funkcióját ki kellene venni és a lockolással sem lenne semmi probléma. 

A rendőrségi helikopterben tudtom szerint a hőkamera azt a célt szolgálja hogy éjszakai fényviszonyok között is tisztán kivehető legyen az üldözött személy, nem pedig azt hogy a világ összes objektumán keresztül is követni lehessen valakit. Szerintem ez eléggé unfair de mivel fogalmam sincsen hogyan működik az xray a rendőrségi helikopterben ezért csak spekulálok és várom egy olyan személy válaszát aki szokta is használni a PD helikoptert és tudja hogy pontosan hogyan működik a kamerája. 

 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Volt egy eset amikor egy elég nagy beton falon látott át ez a bizonyos hőkamera. Őszintén fogalmam sincs, hogy IRL pontosan milyen eszközök vannak egy ilyen helikopteren, viszont ha reális is a mostani helikopter, attól függetlenül még unfair. És rengeteg dolog van, amiben a szerver inkább a játékélményt és a balance-t helyezi főpriorításnak, nem pedig azt, hogy egy az egyben IRL-hez hasonlítson (hozhatnék példákat autókról, stb, de nem kívánok most). Szerintem ebben a témában is jó lenne ha ezt az elvet követné, mert ha helikopter előkerül, senki nem fog tudni elmenekülni a jelenlegi rendszerben, és ez eléggé eltudja rontani a másik fél játékélményét (velem még nem volt ilyen, ritkán menekülök mert nem vagyok nagy pilóta GTA V-ben, szóval ezt csak objektívan írtam le).

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Ez van a szabályzatban róla:

 A rendvédelmi szerveknek a helikoptert, és annak hőkameráját a környezeti tényezők (populáció) figyelembevételével kell használni. 

Tehát a példában ha olyan időpontban menekül valaki a metróba amikor az tele lenne emberekkel, nem használható a hőkamera hogy kövessük merre megy.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Nekem elég nagy sérelmem, hogy egy jármű a szerveren például kilőtt kerékkel 187-el tud 90 fokos kanyart bevenni kicsúszás nélkül, de ezt le kell nyelnem ha kicsit nehezen is megy. Ettől függetlenül a kicsit a hőkameráról amit tudok és alkalmazunk: Szerverszabályzat kötelez rá a használata közben, hogy ha tegyük fel a menekülő olyan épületbe, helyre megy be ahol más ember is tartózkodna akkor ennek megfelelően kell kezelnünk, tehát tilos leinfózni, hogy az épület Észak-Nyugati sarkában guggol, már ha ezt egyáltalán látjuk. Nem lát át mindig mindenen, például a metróban nem vesz észre a korábbi példára reagálva. Továbbá a hőkamera az csak hőképet jelez és konkrétan teljesen maxig be kell zoomolnod és lehet, hogy még a magasságot is csökkenteni kell, hogy láthass valakit. Tehát konkrétan az a feltételezés nem helyes, hogy csak úgy bekapcsoljuk és máris látjuk, hogy hol vagy, elég nehéz vele menekülő embert megtalálni. Továbbá, mint írtam csak a hőjel látszik, a látkép további része ilyen sötét lilás-kékes rész, nem látod, hogy történik-e bármi. Van éjjellátó kamera funkció ami még talán hasznos, de az kb. egy mezei biztonsági kamerán is van, nem hogy egy csúcskategóriás helikopter kameráján. Nem tudom, hogy tudnék-e hozni referenciát a valóéletből, ennek még sosem néztem utána. Továbbá emlékszem, pont téged üldöztünk egyszer az SG4-eddel Light, amikor lehagytad a helikoptert.

 

Amit még fontosnak tartok megjegyezni, hogy amint elveszti a menekülő személyt a helikopter, a kommunikációt és információ közlést egy földi egység veszi át, tehát ha egy metróba menekülsz be mondjuk, akkor a földi egység fog jelenteni és nem a helikopter, hogy hol vagy. Ha bemenekülsz egy parkolóházba akkor annyit fogunk kapni, hogy: "A gyanúsított bemenekült az X-y parkolóházba, elvesztettük" Ekkor fogják megkezdeni a keresést a földi egységek. Nyilván nem egyszerű lerázni, de ahogyan ha ültetek IRL autóban és esetleg véletlen ténylegesen versenyeztetek is városi körülmények között, akkor tudjátok, az sem olyan, mint itt a játékban tesszük, tehát nem lehet száz százalékig párhuzamot húzniuk.

 

 

Azt nem gondolom, hogy esélytelen lenne illegális frakcióként érvényesülni ugyanis vezettem Gyagyass és Bobby barátommal itt illegális frakciót és majdnem teljes mértékig tudtunk érvényesülni, igen nekünk is meggyűlt a gondunk az akkori PD-vel, de túltettük rajta magunkat és ha vesztettünk akkor vesztettünk egy szituációban. Sőt bármi hihetetlen mi minden egyes gyilkosságunk után automatikusan 911-es bejelentést tettünk és körbe placedo-ztuk magunktól a helyet, egy esetet leszámítva. Jelenleg én mint PD-s ilyet csak akkor tapasztaltam amikor adminként köteleztem rá a játékost, hogy heló gyere vissza és tegyél le valamit, ami alapján tudnak a srácok nyomozni. Jelenleg ha bármi történik illegális oldalról akkor kb. csak a tettenérés az egyetlen lehetőségünk, hogy bárkit elkapjunk ezért próbálunk minél effektívebbek lenni, mert sajnos jelenleg nyomozást nagyon nehéz vinni a szerveren. Tényleges informátorok alig léteznek például, nem igazán vannak aktivitások és hiába próbálunk meg akár IC karakterhűen akár OOC normálisan hozzáállni egyszerűen nem kapjuk meg viszont azt, amit próbálunk nyújtani. Szívesen folytatok erről az egészről eszmecserét egy discord beszélgetés keretében bárkivel, továbbá lesz egy frakciók közötti megbeszélés hamarosan, ott is válaszolunk minden hasonló kérdésre, de én nem jelenteném ki ilyen határozottan, hogy a PD/SD-nek hatalmas előnye van az illegális frakciókkal szemben. (Főleg, úgy, hogy utasításként van kiadva a PD vezetőségének részéről a frakciók után nyomozó egységeknek, hogy amíg nem csinálnak orbitális nagy butaságot, addig szóba se kerüljön a buktatás)

Szerkesztve Morcsog által
 • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet

Nekem elég nagy sérelmem, hogy egy jármű a szerveren például kilőtt kerékkel 187-el tud 90 fokos kanyart bevenni kicsúszás nélkül, de ezt le kell nyelnem ha kicsit nehezen is megy. 

Erről amúgy tudnál videót küldeni? Csak mert számomra elég hihetetlen. 

Idézet

Azt nem gondolom, hogy esélytelen lenne illegális frakcióként érvényesülni ugyanis vezettem Gyagyass és Bobby barátommal itt illegális frakciót és majdnem teljes mértékig tudtunk érvényesülni, igen nekünk is meggyűlt a gondunk az akkori PD-vel, de túltettük rajta magunkat és ha vesztettünk akkor vesztettünk egy szituációban. 

Igazából nem mondtam, hogy itt 100%-os elnyomás van, és esélytelen minden helyzetben az illegál, viszont én úgy látom, hogy túl nagy az esélyek közti különbség, és kicsit jó lenne közelebb hozni a kettőt (nem akarok 50-50%-ot, mert logikus, hogy a PD valamelyest előnybe van, viszont sok dolog van amiben túl nagy előnyt látok nekik). Illetve azt is vedd figyelembe, hogy nemtudom mikor vezettél frakciót, de a PD szerver nyitása óta csak erősödik, az illegál pedig (imo) gyengül. 

És még egyszer kiemelném, hogy jó párszor kellemeset RP-ztem a PD/SD-vel, viszont ezektől elvonatkoztatva, objektíven (már amennyire tudom úgy kezelni) ez az én meglátásom. Tehát belőlem nem a harag, vagy a csalódottság beszél, mert még nem volt nagy károm (ami ne lett volna utólag megoldva) PD/SD által. 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Minden tisztelettel jegyezném meg, hogy nettó butaságnak érzem amit írtál. Nem arról beszélek, hogy ne érezhetnéd így, de például a kezünket megkötő szabályzatokat hoztak be, amivel nincs is gond, hisz szigorúbb belsős szabályzatunk van, mint ami a szerverszabályzat. Ettől függetlenül bakik mindig történni fognak, hibázni mindig hibázni fognak az emberek, nem csak itt a játékban hanem a való életben is. Nyilván vannak következmények, light a tanú rá, hogy a mai üldözésénél animba esett, mert belé laggolt egyikünk és konkrétan úgy mondtam neki DC-n, hogy ha tényleg nem RP-zik a srác akkor AJ-be vágom kérdés nélkül. Ezt csak így kicsit a függetlenségem miatt írom. Szóval jelenleg van egy félig használható MDC rendszerünk amiért amúgy nagyon hálásak vagyunk és tényleg tök jó, csak elég nehezen kinyomozható benne, hogy mi kihez tartozik főleg ha nem történik erről rendes bejelentés. Egyrészt. Másrészt konkrétan lenyomozhatatlan fegyvereket tud az illegál használni tehát kérdés nélkül tudtok megúszni bármilyen gyilkosságot szinte a legsúlyosabb törvénysértést a szerveren. Szerintem az eszemet nem tudom, hogy mikor kapcsoltunk le utoljára igazi dílereket, na most vagy azért nem kapcsoltunk le dílereket, mert nincsenek vagy azért mert nagyon ügyesen csinálják. Ez a két lehetőség vagy kb. Vagy mi vagyunk bénák, de az megint a ti oldalatokra billenti a mérleg nyelvét.

 

Azelőtt vezettem egyébként illegális frakciót, mielőtt átvettük a PD-t Chy-ékkal. Azóta jelzem, plusz ruhákon kívül és egy unmarked autón kívül nem kapott semmi újat a frakció. Pusztán kihasználjuk a frakció által nyújtott lehetőségeket, amelyre az illegális szerepjátékozó lurkóknak is lehetősége. Ott az autólopás 10-ből szerintem 6 esetben simán megléptek, mert időnk nem volt odaérni a lopott kocsihoz. Még ezután is úgy érzed, hogy erős a PD? Szimplán az illegált érzem gyengének. Még egyszer ezt úgy mondom, hogy a lehetőség mindenki számára adott illegál téren is, hogy olyat alkosson amit még más sosem, vagy épp olyat amivel irányíthatja a várost. Jelenleg erre a szerverre van lehetőség, csak vegyétek azt kérlek figyelembe, hogy 2022 van és nem 1925, más módszerekkel kell tudni érvényesülni az illegális életben. De hogyan egy street gang-ként tudtok funkcionáló frakciót fent tartani, úgy egészen a fehér galléros bűnözésig minden adott lenne a szerveren, pusztán a kreativitás hiányzik és nem kellene száz százalékig feladni amikor történik bármi kellemetlen, inkább kellene úgy hozzáállni, hogy na akkor majd most legközelebb mi jövünk ki jól. Ide hoznék egy szabadon idézett mondatot melyet annak idején egy illegális frakcióban lévő magasabb pozícióban lévő személy mondott: "Én már elértem mindent, amit a frakció által kaphattam, én már szinte csak a frakciótól függetlenül szerepjátszom a karakterem magánéletét."

 

Szerintem elgondolkodtató az a mondat amit idéztem, lehet nem szóról szóra, ezért elnézést de a lényegi mondandója ez volt.

 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Morcsog felhasználótól.

Nekem elég nagy sérelmem, hogy egy jármű a szerveren például kilőtt kerékkel 187-el tud 90 fokos kanyart bevenni kicsúszás nélkül, de ezt le kell nyelnem ha kicsit nehezen is megy.

Ha jól gondolom ezt arra az esetre írod ahol @light bal hátsó kerekét lőtted ki egy parkolóban és ő a defektes kerékkel is tovább menekült. Hátsó defektes keréknél a valóságban sem fog kicsúszni egy kanyarban az autó véleményem szerint, de ezt azért nem szeretném firtatni mert nem ezen van a hangsúly és én sem vagyok autószakértő. 
 

Idézet Morcsog felhasználótól.

Szerverszabályzat kötelez rá a használata közben, hogy ha tegyük fel a menekülő olyan épületbe, helyre megy be ahol más ember is tartózkodna akkor ennek megfelelően kell kezelnünk, tehát tilos leinfózni, hogy az épület Észak-Nyugati sarkában guggol, már ha ezt egyáltalán látjuk.


Én konkrétan arról beszélek ahol egy menekülő járműre úgy van rátapadva a rendőrségi helikopter a levegőben, hogy az minden létező alagútban manőverezve próbálja meg lerázni magáról és mindezt sikertelenül. Ilyen helyzetnél szerintem teljesen mindegy hogy a rendőrségi helikopter mit infózik, mivel józan paraszti észből is ha látom a társamat (aki a helikopterben ül) akkor tudom hogy elég magát a helikoptert követnem a rendőrségi krúzerrel ahhoz, hogy megtaláljam a menekülő járművet. 
 

Idézet Morcsog felhasználótól.

Továbbá a hőkamera az csak hőképet jelez és konkrétan teljesen maxig be kell zoomolnod és lehet, hogy még a magasságot is csökkenteni kell, hogy láthass valakit. Tehát konkrétan az a feltételezés nem helyes, hogy csak úgy bekapcsoljuk és máris látjuk, hogy hol vagy, elég nehéz vele menekülő embert megtalálni.

Én szívesen megnéznék egy videót arról, hogy pontosan a rendőrségi hőkamera hogyan funkcionál a szerveren mondjuk egy olyan rendőrségi üldözéses videóban ahol az adott jármű alagutakon keresztül is végig megy. Úgy biztosan könnyebb lenne eldönteni hogy mennyire nehéz azzal a hőkamerával embert befogni, mert szerintem a nehéz részét annyival letudjuk zárni hogy belockolja a kamera az illetőt és kész. 
 

Idézet Morcsog felhasználótól.

de én nem jelenteném ki ilyen határozottan, hogy a PD/SD-nek hatalmas előnye van az illegális frakciókkal szemben. (Főleg, úgy, hogy utasításként van kiadva a PD vezetőségének részéről a frakciók után nyomozó egységeknek, hogy amíg nem csinálnak orbitális nagy butaságot, addig szóba se kerüljön a buktatás)


Azzal én is egyetértek hogy egyáltalán nincsen a rendőrségnek fergeteges előnye az illegális frakciókkal szemben, engem csak azért foglalkoztat ez a kamerás dolog mert volt tapasztalatom azzal kapcsolatban hogy amikor egy rendőrségi helikopter követett a metrórendszerig a biciklimenekülésemnél, az tulajdonképpen még azután is képes volt követni hogy a davisi megállónál (RP szerint) leszálltam a metróról a biciklivel, majd a csatornákon keresztül végig mentem egészen Little Seoulig vele.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Morcsog felhasználótól.

Minden tisztelettel jegyezném meg, hogy nettó butaságnak érzem amit írtál. Nem arról beszélek, hogy ne érezhetnéd így, de például a kezünket megkötő szabályzatokat hoztak be, amivel nincs is gond, hisz szigorúbb belsős szabályzatunk van, mint ami a szerverszabályzat. Ettől függetlenül bakik mindig történni fognak, hibázni mindig hibázni fognak az emberek, nem csak itt a játékban hanem a való életben is. Nyilván vannak következmények, light a tanú rá, hogy a mai üldözésénél animba esett, mert belé laggolt egyikünk és konkrétan úgy mondtam neki DC-n, hogy ha tényleg nem RP-zik a srác akkor AJ-be vágom kérdés nélkül. Ezt csak így kicsit a függetlenségem miatt írom. Szóval jelenleg van egy félig használható MDC rendszerünk amiért amúgy nagyon hálásak vagyunk és tényleg tök jó, csak elég nehezen kinyomozható benne, hogy mi kihez tartozik főleg ha nem történik erről rendes bejelentés. Egyrészt. Másrészt konkrétan lenyomozhatatlan fegyvereket tud az illegál használni tehát kérdés nélkül tudtok megúszni bármilyen gyilkosságot szinte a legsúlyosabb törvénysértést a szerveren. Szerintem az eszemet nem tudom, hogy mikor kapcsoltunk le utoljára igazi dílereket, na most vagy azért nem kapcsoltunk le dílereket, mert nincsenek vagy azért mert nagyon ügyesen csinálják. Ez a két lehetőség vagy kb. Vagy mi vagyunk bénák, de az megint a ti oldalatokra billenti a mérleg nyelvét.

 

Azelőtt vezettem egyébként illegális frakciót, mielőtt átvettük a PD-t Chy-ékkal. Azóta jelzem, plusz ruhákon kívül és egy unmarked autón kívül nem kapott semmi újat a frakció. Pusztán kihasználjuk a frakció által nyújtott lehetőségeket, amelyre az illegális szerepjátékozó lurkóknak is lehetősége. Ott az autólopás 10-ből szerintem 6 esetben simán megléptek, mert időnk nem volt odaérni a lopott kocsihoz. Még ezután is úgy érzed, hogy erős a PD? Szimplán az illegált érzem gyengének. Még egyszer ezt úgy mondom, hogy a lehetőség mindenki számára adott illegál téren is, hogy olyat alkosson amit még más sosem, vagy épp olyat amivel irányíthatja a várost. Jelenleg erre a szerverre van lehetőség, csak vegyétek azt kérlek figyelembe, hogy 2022 van és nem 1925, más módszerekkel kell tudni érvényesülni az illegális életben. De hogyan egy street gang-ként tudtok funkcionáló frakciót fent tartani, úgy egészen a fehér galléros bűnözésig minden adott lenne a szerveren, pusztán a kreativitás hiányzik és nem kellene száz százalékig feladni amikor történik bármi kellemetlen, inkább kellene úgy hozzáállni, hogy na akkor majd most legközelebb mi jövünk ki jól. Ide hoznék egy szabadon idézett mondatot melyet annak idején egy illegális frakcióban lévő magasabb pozícióban lévő személy mondott: "Én már elértem mindent, amit a frakció által kaphattam, én már szinte csak a frakciótól függetlenül szerepjátszom a karakterem magánéletét."

 

Szerintem elgondolkodtató az a mondat amit idéztem, lehet nem szóról szóra, ezért elnézést de a lényegi mondandója ez volt.

Igazából itt el is dőlt, hogy nincs értelme vitáznom veled, hisz érvelhetek, sajnos azt a stílust tapasztalom nálad, amit azelőtt is. Nehéz a hibákat belátni, és olykor "saját magad ellen beszélni", viszont ez így akkor sem működőképes. Olyan, mint ha el se olvasnád amit írok, hanem te egyből támadsz, hogy itt nem a pd op, csak az illegál gyenge, konkrétan a szerver összes illegáljáról elmondtad, hogy ötlettelen (hiányzik a kreativitás), bezzeg ugye amikor a te kezed alatt futott illegál frakció, azt ugye elmondtad, hogy példaértékű volt. Nem kedvelem ezt a lenéző stílust amit ismét felvillantottál, és sajnálom, hogy pont te képviselted a PD-t itt és most, mert mással talán elment volna egy jobb irányba a beszélgetés. 

Szerkesztve Benji által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Úgy gondolom, hogy a rendvédelem oldaláról bármelyiken szívesen elbeszélgetünk az adott illetővel és igyekszünk rendezni a nézeteltéréseket és csillapítani a felek közötti feszültséget. Lehet, hogy tévedek (ha valóban így lenne akkor elnézést érte) de nem hiszem, hogy bárki is felkeresett volna valakit a rendvédelem tagjai közül, hogy próbáljunk meg dűlőre jutni. 

Említésre került az az illegális frakció amelynek én is az egyik leadere voltam ezzel kapcsolatban annyit szeretnék reagálni, hogy messze nem voltunk tökéletesek, viszont a nullánál nagyobb százalékban fogadtuk el azt, hogy nem nekünk állt a zászló. 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Disprove felhasználótól.

Azzal én is egyetértek hogy egyáltalán nincsen a rendőrségnek fergeteges előnye az illegális frakciókkal szemben, engem csak azért foglalkoztat ez a kamerás dolog mert volt tapasztalatom azzal kapcsolatban hogy amikor egy rendőrségi helikopter követett a metrórendszerig a biciklimenekülésemnél, az tulajdonképpen még azután is képes volt követni hogy a davisi megállónál (RP szerint) leszálltam a metróról a biciklivel, majd a csatornákon keresztül végig mentem egészen Little Seoulig vele.

Biztos vagyok benne hogy ez a szabályzat módosítás előtt történt, ameddig nem létezett ez a szabálypont, ha mondhatjuk így a "nerf" már megtörtént.

Amúgy nincs mindig fent helikopterünk, de ha szükség van rá mert a maxig húzott autók sokadszorra is állva vannak hagyva, akkor élni szoktunk a lehetőséggel.

A témától egy kicsit eltérve mi az, amit fel kéne adjunk, mert túl nagy előnyünk származik belőle?

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Chy felhasználótól.

A témától egy kicsit eltérve mi az, amit fel kéne adjunk, mert túl nagy előnyünk származik belőle?

Elméletileg holnap kifogjuk tudni próbálni a helikopter kamerarendszerét így addig nem szeretnék semmit sem biztosra mondani. 

Én kizárólag csak azzal kapcsolatban írok amiért a helikopter hőkamerája objektumokon keresztül is képes látni egy menekülő személyt a járművében.

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Sziasztok!

Az elmúlt hetekben folyamatosan nerfelve lett a rendvédelem, új szabálypontokat kaptunk amik kevesebb lehetőséget adtak az adott egyén azonosításához, új helikopter operátor szabályzat is bekerült amit korábban le is írtak, a rendvédelmi autók handlingje szintén nerfelve lett korábban, üldözés közbeni manőverek és eljárásrendek szintén "nerfelve" lettek. Hány bört akartok még lehúzni? Elmondom nektek még egy normális adatbázisunk SINCS már mert az egyetlen amit használni lehetett normálisan az-az ALPR volt, de már azt sem. A helikopteres egység létrehozásához pedig -2 földi egységet kell ahhoz kivonnunk hogy az létrejöhessen, arról már nem is beszélek hogy létszám és playerszám végett jó ha havonta egyszer fent van a helikopter, de lehet ezzel már sokat is mondtam.

Szóval a kérdésem a következő, hány bört szeretnétek még lehúzni rólunk?

Szerkesztve aTrenton által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Los santos területén esélytelen az autók maximális teljesítményének kihozatala, a kanyargós és sikátoros utcákon a megfelelő vszetési technikával ugyan úgy lerázható az üldöző egységek. Akár egy alap autóval is. (tapasztalat) kifejezetten én sem a ramolásra gondoltam mert azzal teljes mértékben és 100%-ban egyetértek. Ami számunkra neccesebb és szintén egyetértek az a pitt.. tekintve arra hogy a kocsik zöme 0-100-ra kb 3 másodperc.

 

Visszatérve pedig, los santos területén talán csak a boulevardok azok a területek ahol a kocsik egy nagyon rövid ideig teljes ereje kihasználható, de már az is neccesen. A felelösségvonás pedig ugyan úgy megtörténik amennyiben  a panasz felvételre kerül, de az valahogy mindig elmarad... 

Szerkesztve aTrenton által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Patkosi felhasználótól.

Kihallgatások során a nyomozókon nincs badgecam, hang/képrögzítést nem rp-znek így az MG-n és az OOC panaszon kívül nincs lehetőség.

Ezzel azért erősen vitatkoznék. Szerintem minden kihallgatás első mozzanata a hangrögzítő bekapcsolása. Ha nem lenne RPzve akkor kb semmit nem lehetne felhasználni a vallomásból.

 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Ahogy AdamB is írta, alapból történik kép és hangrögzítés egy kihallgatás során, ha véletlen ezt nem RP-zné az ember, ami ritka az legfeljebb azért lehet, mert elkerülte OOC a figyelmét, hisz IRL ez protokoll szerű lenne, de szerintem nem várható el mindenkitől az a tudás, mint egy valóéletben az LAPD-nél szolgáló nyomozótól vagy Officertől.

Szerkesztve Morcsog által
 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Az pedig hogy felettünk senki nem ítélkezik vagy dönt az pedig még nagyobb túlzás. @Luger hónapok óra vár, hogy valaki panaszkodjon. De helyette itt vagy dscordon fröcsög arról hogy miért op a rendvédelem. A kocsik ügye. Lehet hogy gyorsan gyorsúlnak viszont 100 fölött kénytelen vagy felvenni egy vallást annak érdekében hogy valaki fele imát mondj ha jön egy kanyar, a fékezésről ne is beszéljünk Bryant a vonattal elöbb megáll mint én a rendvédelmi autóval. Na de akkor játszunk tisztán. Statisztikáim alapján a menekülők 95%-ka a miért ne alapon menekül. Nem csinált semmit és csak egy szaros forgalmi jelzéses szabalysértést kapna, helyette inkább menekül mert unatkozik vagy janiskodik majd ha veszít akkor pont szül a feleség, vagy akkor kötik be az áramaot és mennie kell. Nem is értem miért kéne egy több milliárd dolláros fundolt szervezettel felvenni a kesztyűt bárkinek is. De maradjunk a balancenál. Nekünk jogilag SOKKAL kevesebb eszköz áll rendelkezésünkre hogy veletek bármit is interaktáljunk az esetek túlnyomó többségében csak azértlehetséges mert elkezditek vágni a fát magatok alatt, tisztelet a kivételnek de azok el is mennek.

 • Tetszik 4
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet aTrenton felhasználótól.

Nem is értem miért kéne egy több milliárd dolláros fundolt szervezettel felvenni a kesztyűt bárkinek is.


Nem kesztyű felvételről van szó, hanem arról hogy van egy adott helikopteretek aminek a kamerája bármilyen objektumon keresztül is képes megmutatni egy menekülő személyt a járművében amit ha a kamera lockolással egybekötünk, akkor annak a menekülő személynek szinte lehetetlenség lesz elmenekülnie egy esemény alól. 

És persze, lehet azt mondani hogy de egy autóstalálkozón nem nagy ügy ha nem tud elmenekülni valaki, de ha mondjuk egy olyan heist alatt történne meg ez az esemény ahol CK rizikó van a karaktereken és a helikopter miatt történetesen nem lehetne meglépni mert lockolva alagutakon és hidak aljában is követ, akkor ott eléggé komoly feszültséget és balhékat szűlne meg OOC ez a dolog a korrektség játékmenet megkérdőjelezése miatt.

Csak azért mert van egy olyan ember aki egyszer kitudta játszani a rendőrségi helikoptert (bár hozzáteszem szerintem ez is az a szitu volt ahol egyedül Doki vezette a helikoptert azután hogy valaki crashelt a PD-ből és lezuhant vele.) attól még általánosságban véve elmondható hogy az esetek 99%-ában ha megjelenik az a hőkamerás helikopter akkor ott eldöntheti az ember hogy vagy feladja magát, vagy pedig letol egy 2 órás menekülést a semmire, mert tudja jól hogy hiába rázza le akár tízszer is az őt üldöző földi egységeket, az a helikopter akkor is megállás nélkül felette fog repkedni és mint valami lebegő checkmark mutatja majd őt a városban. 

És részemről továbbra sem magával a lockolással van probléma, hanem azzal hogy egyáltalán nem lehet eltűnni a rendőrségi helikopter "szeme" elől. Nekem tulajdonképpen az is megfelelne hogy legyen a lockolás erősítve a helikopterben, de ha egy jármű bekerül egy objektum mögé akkor a hőkamera ne láthassa a járművet, és a lockolás ne tudja az objektumokon keresztül is követni azt. 

Edit: Ha egyébként konkrét szabálypontotok van arra, hogy épületben / fedett helyen tartózkodó menekülőt nem infózhattok le egymásnak a hőkamera kihasználásával, akkor igazából ti is tudjátok jól hogy ez a funkció unfair a helikopterben. Tehát tulajdonképpen át is lehetne dolgozni hogy egyáltalán ne legyen az ember látható egy alagútban / épületben. 

Így legalább nektek sem kell külön szabálypontokat írnotok erre. 

Szerkesztve Disprove által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Levan szabályozva igen, nem infózhatjuk igen. Akkor mi a probléma? Ahogyan most ezt olvasom, verjük az asztalt arról hogy a leszabályzott dolgot szabályozzuk le. Amennyiben azt tapasztalod hogy ezt kihasználják jelentsd egy adminnak vagy leaderek fele és megtesszük a lépéseket a tagokkal szemben. A heistről ne beszéljünk mert nem is csináljátok. 

Szerkesztve aTrenton által
 • Haha 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy válaszolhass

Csak felhasználóként kommentelhetsz.

Regisztrálj

Légy közösségünk tagja még ma! Csak fél perc.

Regisztrálok

Jelentkezz be

Már van felhasználód? Lépj be!

Bejelentkezek
×
×
 • Új létrehozása...