Ugrás a tartalomhoz

London mob's Pályázat


Ajánlott témák

image.thumb.png.da48d40ef00d52ab705289e4af1b9af9.png
 

Frakció története

A szervezett bűnözés már az ókorban is jelen volt de,a ma elterjedtebb kezdeti dátumai az 1600-1900-as évekig is visszatekint.Kezdetben leginkább olaszországi Cosa Nostra-val, A japán Jakuzá-val, és egyéb kisebb-nagyobb, távolibb bűnszervezetekkel találkozhattunk.Anglia kis szigete mindig is különb volt más földrészek,és országoknál.Próbálták a szervezett bűnözést is távoltartani maguktól de, sajnos egy idő múlva nekik sem sikerült.Az első kisebb utcai bandáról az 1970-es években beszélhetünk először még névtelenül.A tagjai főképp utcai elszegényedett hétköznapi emberekből alakult ki, akik küzdöttek a túlélés érdekében,azokból akik már minden reményünket elvesztették.Kezdetben kisebb pitiáner cselekedetekkel keresték a kenyerüket mintpéldául bolti lopások,utcai rablások,szűkebb körű prostítúció futtatás,utcai verekedések,robbantgatások(stb), és fel sem értek más nagyobb bűnszervezetek hírnevével.Egyre több ember, idős,fiatal,nők, és férfiak kerül London utcáira, és csatlakozott a bűnszervezethez.Az 1978-as években amikor már-már egy nagyobb létszámú bűnszervezetté, forrta ki magát ekkor kapták gúnynevüket a “London Mob’s”-ot akik már-már maffiává kezdték kinőni magukat.1979-ben sikerült más bűnszervezeteknek is beszivárogni Angliába, a London Mob’s feje George Jones, nem nézte jó szemmel hogy elkezd terjeszkedni a drog terjesztésre,fegyvergyártásra,csempészet és egyéb más területekre, hogy szeretett London utcáit, ahol felnőttek, ahol meg keresték kenyerüket, és talpra álltak, más nagyobb szervezetek is uralni kívánják.Vérben úszó bandaháborúk folytak London utcáin amit már egy idő után a rendőrség sem tudott tovább ölbe tett kézzel ülni.

A Londonban tartózkodó bűnszervezetek 80%-át lecsukták, vagy éppen halálra ítélték nagy nehezen a 8 évig tartó fenyegetés után.

A London Mob’s 1980 környékén meggyengült, és a bűnszervezet feje is beteg lett. Az elkövetkezendő pár évében betegsége ellenére is azon volt hogy fenntartsa a maffiát viszont ez időközben megismerte Sophie Rogerset akibe világian beleszeretett.Későbbiekben 1995-ben,született egy kislányuk.George szerette lányát de, a halála utáni lehetőséget is látta benne. Úgy döntött hogy halála után lányára, és unokatestvérére Charlottera hagyja a maffiát.A kórházba kerülve átadott egy-egy levelet a családja minden tagjának(Sophia,Henry,Charlotte és szeretett lányának is)Kezdetben ez az időszak nagyon megviselte a maffiát elgyengülésük mellett de, George halála után Sophie és fogadott testvére, Henry Bailey minden erejükkel a maffia megerősítésén dolgoztak, és képezték a két fiatal lányt, ahogy George kérte, akik ezáltal szinte már testvérekként nőttek fel. 2000-es évekre sikerült újra megerősíteni közösen a maffiát, 2016-ban Sophia elhunyt egy lövöldözés során,majd 2018-ban Henry úgy döntött hogy átruházza nagyobb lányaikra a maffiát, és visszavonult.Henry felől azóta se hallottunk de, a két lány azóta is keményen vezette a maffiát..Nő létükre senkit se tévesszen meg, ezután még keményebben vezettéka  maffiát mint valaha.Keményen büntették az árulókat, és behozták a feltűnés nélküli alvilági élet szabályait.Későbbiekben úgy döntöttek más területekre is terjeszkedni kezdenek, és kicsit átírják az elavult szabályokat amiket a lány apja hozott még a kezdetekkor.

image.thumb.png.a0af141be0faf624862780c6e3368a30.png

Frakció szerepe a szerveren

Alapvető szerepünk:
-Fegyverkereskedelem
(lőszergyártás,eladás,vétel,csempészés,fegyvergyártás)
-Drogkereskedelem
(Drogok készítése, termelése, eladása, megvétele)
-Munkálatainkat legális vállalatokkal fedeznénk.
(Egy szórakozóhely, és egy vegyes kisbolt /élelmiszer,elektronika stb/)
-]Illegális szerencsejáték
-Illegális autóversenyek
-Nem feltűnő illegális élet a szerveren
-Beépülések
Rpétől függően belemegyünk:
- Pénzmosásba
-Adott frakciók,személyek védelmébe (védelmi pénz fejében)
 -Bankrablásba
-Emberrablás/Embercsempészés/Túszejtés
-Hivatali személyek megfenyítése
 -Kisebb szervezetek megfenyítése(Bandák,Cartel stb)
-Gyárfoglalás
-Egyéb legális vállalatokkal való kereskedelembe a maffia érdekében
(hotel,autókereskedés,vegyesboltok,szórakozóhelyek,kocsmák,ingatlanok eladása stb)
-ingatlan- és építőipari tevékenységekbe
 -Illegális prostitúció

image.thumb.jpeg.383d89de515df8f8ca4566120b4f6709.jpeg
Terveink a frakcióval

1. Frakció aktivizálása,légkör családiasítása,összetartozás megerősítése:
Miért?
Azért mert manapság a frakciók nagyrésze inaktív,és ezen nagyban szeretnénk változtatni az alábbi ötleteinkkel, és kissé egyedi felfogásunkkal.Élvezhetőbbek az rp-k, esetleg többet kommunikálhatnánk együtt,könnyebb az együttműködés, azért mertük megkockáztatni ezt is a terveink közé, mert nagyon sok frakciónál látjuk azt hogy nagyon széthúznak a tagok, és azt gondoljuk ez  a frakcióra, is eléggé rá megy.Ezen szeretnénk valamilyen úton-módon változtatni bár, tudjuk hogy ez nagyrészt a playerek mentalitásától is függ.
Hogyan?
Minél több minőségi, és ötlet gazdag rp biztosítása/megszervezése a szerveren,megértő kedves de, szigorú vezetés,nonosok kiszűrése.Kisebb IC,OOC csapatépítő tréningekkel, a frakció rangjai egymásra alapszanak(mindenkinek fontos a másik munkája),kedvességet , és megértést tanusítanánk viszont ha kell vasszigort.Reméljük hogy kellő odafigyeléssel, és a playerek szempontjainak meghallgatásával,playerek segítésével, és az új ötleteinkkel családiasabb,összetartóbb, aktiv frakciót kovácsolhatunk.
 

Frakcióban található rangok és szerepeik(16).

1Mob’s boss: A főnök. Ő a frakció feje azaz Sophia Jonesi.Ő vezeti a frakciót, figyeli meg az embereit, tartat meetingeket , és kezeskedik az embereiért. Akár védelemről, akár büntetésről legyen szó.

2.  Deputy boss:Ő lenne az Alleader.Közösen döntenek a Mob’s Boss-al, vagy ha a Mob’s Boss-al közösen megbeszélve szabad kezet is kaphat dolgokba, majdnem ugyanakkora rangon áll mint a Mob’s Boss viszont , a főnök szava szent és sérthetetlen, első sorban az lesz amit a Mob’s Boss mond, ő figyelné meg a termelést, és a megfigyelőket.

3.  Old head: Alfőnök segédje.Az alfőnök jobb keze. Ő intézi  Deputy Boss-al együtt a beszerzést, és az eladást az üzletben vagy a Mob’s Boss, és a Deputy Boss távollétében ő hozhat döntéseket, illetve ő lenne a kidobók feje.

      (Amiről kötelező beszámolnia mindkettőnek, különben szankciót, kirúgást vonhat maga után!)

4.  Manager: A maffia menedzsere. Az főnököknek segít intézni a beszerzéssel , és eladással kapcsolatos ügyekben, olykor ő végzi a leadott papírmunka ellenőrzését, és a munkások megfigyelését is, illetve ő lenne az irodások feje, de körül néz a termelők között is ha valami nem működik rendjén.

5.  Supplier III-I:Az az „szállító”. Ők szállítják az eladandó/felszámolandó árukat, a termeléshez szükséges alapanyagokat(olykor be kell segíteni termelni az alapanyagot amit szállítanak, ha az elfogyott és sürgős a termelendő áru), és a megvett árukat.

6.  Office worker III-I:”Irodai dolgozó” , ő intézi a pénzügyekkel, termeléssel kapcsolatos papír munkát. Le van e termelve az adott lőszer/drog mennyiség, mennyiért lehet manapság eladni, mennyi a fogyasztói ára stb,Illetve a legálisan eladott bevétel feljegyzése.

7.  Employee III-I: „Munkavállaló” Ők termelik a különböző lőszereket, drogokat, és a hozzátartozó alapanyagot is ők szerzik be.

8.   Bouncer: Azaz ,,Kidobó” csoport. Ők végzik úgy mond a „piszkos munkát”.Ha valaki veszélyt jelenthet a frakcióra, vagy szabályt szeg frakción belül, a leader/alleader társaságában kellőképpen megbüntetik őket. CK-ban is nagy szerepet játszanak, illetve ők részben kidobó féleséget is játszanak a legális rp-n belül.

9.  Initiated: Frissen beavatott tagok. Ők végzik a legális munkákat, a legális fedő helyeken (pultos,recepciós, extra erotikus szolgáltatások stb),ők vannak ott megbeszéléseknél ha kikell szolgálni valakit vagy ilyenek viszont nem szólhatnak bele. Idővel dönthetnek hogy megfelel e nekik a legális munka vagy eggyel nagyobb rangra szeretnének -e lépni.

10. Uninitiated: Beavatlan tagok, Ők a még nem beavatott tagok , a kis „botfülűek”. Ők végzik az általános rendes legális munkát kedvük szerint, ők nem lehetnek ott illegális ügyletek megbeszélésén vagy ilyenek de rpézhetnek másokkal vagy a tagokkal alap dolgokat(Kinyitja/meghirdeti/ a kocsmát és kocsmárost rp-zik ha betévedt valaki, hotel recepciós stb).Bizonyos idő elteltével be lesznek avatva ők is, ha szeretnék.
 

image.jpeg.574199629e59ba8126b5d8a68c331c0f.jpeg
Ooc:

22 éves vagyok jelenleg franci országba élek. Frakció vezetésével elég sok tapasztaltom van más szervereken. Rp-zni kb 5 éve rp-zek más szervereken is föleg illegális szervezetkbe van nagy tapasztaltom és azoknak a vezetésével. Köszönöm szépen hogy elolvastad a lapot. 

 

Szerkesztve Harleyclaudia által
 • Tetszik 1
 • Köszönöm 1
 • Haha 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Kérlek legyen még egy bűnszervezet a másik 10 mellé. Bandából meg elég az az egy. 

Amúgy maga a dolog nem lenne rossz, csak annyira kell a szervernek, mint homok a sivatagba. 

Szerkesztve Kriszh által
 • Tetszik 1
 • Köszönöm 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Idézet Harleyclaudia felhasználótól.

Kriszh azért nem banda pályázat lett mert 3 éve maffia rp-t csinálom mint leader/alleder más szervereken és sajnos vagy nem sajnos az jobban megy mint egy banda rp ami ilyenkor sokat tud számitani szerintem 

Megértem a helyzetet, csak mondom, hogy nincs nagyon igény most másra. 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Én egyáltalán nem vagyok ellene az illegális frakcióknak. Én is ezt az irányvonalat vittem/viszem, de (és ez egy nagyon nagy de) a szerver létszáma egyáltalán nem indokolja azt, hogy még kisebb klikkekbe tömörüljenek a playerek. Most ki kellene a használni a már bent lévő frakciókat és közösséget, úgy, hogy a civil RP se csorbuljon. De amíg nincs elég civil vagy legálos ember, még egy illegál frakciónak szerintem nincs létjogosultsága, mert nem hiányzik a jelenleginél is nagyobb megosztottság. Ha esetleg egy frakció kikerül és az aktív tagok egy zászlóalj alatt egyesülnek akkor még talán megoldható lenne szerintem.

Maga ami a pályázatot illeti sajnos tele van helyesírási hibával, a szerkesztés kissé követhetetlen, a fogalmazás pedig elég pongyola. Nem támadni szeretném a pályázatot, csak próbálok fejlesztendő pontokat javasolni neked a jövőre vonatkozóan. Hátha egy kicsivel is hozzátudok járni ahhoz, hogy egy minőségi pályázat születhessen a jövőben. Úgy gondolom, hogy a képek szerkesztése egy pályázatnál kritikus pont. Itt hol összenyomva, hol pedig szétnyújtva van egy kép. A betűtípus, színek annyira nem fontosak, viszont elhanyagolhatni sem lehet őket, mert itt vagy nagyító kell vagy messzebbről kell nézni. De ami talán ezeknél is fontosabb, az maga a történet. Az nagyon jó, hogy valami önállót szeretnél létrehozni, abszolút becsülendő és süvegelendő. Ennek ellenére kicsit úgy érzem, hogy maga a sztori nem elég átütő és csak itt-ott nagyolni szeretne, de mégsem robban olyan nagyot.

Ez lenne a véleményem és a tanácsom. Ha valamit elraksz belőle, nagyon örülök, viszont ha nem, akkor sem leszek szomorú. Köszi szépen kedves szerző, ha elolvastad.

Szerkesztve Big Dane által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Szia! Jelenleg nincs nyitva frakciópályázat, viszont felülvizsgálati kérelmet adhattok be, aminek feltételeit a kiemelt témában megtalálod, de lentebb be is linkelem neked.

A frakció nevét átgondolatlannak érzem, a történet tele van pontatlanságokkal és nincs részletezve hogy egy angliai bűnszervezet hogyan kerül az államokba, ezen kívül a halálbüntetést jóval az általad feltüntetett dátum előtt eltörölték az UK-ban. Nekem úgy tűnik hogy random évszámokat dobtál csak be, szerintem mindenképp érdemes lenne utánanézni mélyebben az angliai szervezett bűnözésnek és átgondolni ez alapján a sztorit.

A frakció szerepénél felsoroltál kb mindent, van köztük ami be is illene a szerverbe, de több pont is van ami lehet máshol bevett szokás de itt nem létező fogalom, gondolok itt például a gyárfoglalásra. Tehát kapunk egy listát de nem igazán tudjuk meg hogy mi is a cél, mit képviselne a frakció, mi lenne a fő bevételi forrásotok.

A "rangok" engem inkább valami cégre emlékeztetnek az XY 1 - 2 - 3-al, manager-el és a többivel. Nem vagyok benne a modern bűnszervezetek felépítésében, de a pályázat elején felhozott LCN-nek vagy Yakuza-nak sem voltak ilyen beosztás szerű rangjai.

 

 

 • Tetszik 4
 • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Menedzser

Szia @Harleyclaudia!

Ahogy azt megírva látod a fórumrész kitűzött pályázati információs témájában, jelenleg csak felülvizsgálati kérelem leadásán keresztül van lehetőséged az OctansV-n új frakciót létrehoznod. 

A felülvizsgálati folyamathoz és kérelemhez szükséges információkkal és instrukciókkal teli leírást olvashatod itt:


A sikeres felülvizsgálati kérelem leadásához javaslom a fentebbi téma figyelmes elolvasását és az abban leírtak kidolgozását, valamint a jelen pályázatodra érkezett építő jellegű hozzászólások meggondolását.


Sok sikert kívánunk neked,
OctansV Management

 

 • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • Gergő lezárta ezt témát
Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
 • Új létrehozása...