Ugrás a tartalomhoz

Expert on Snapmatic, avagy hogyan készítsünk előnyös, jól kinéző képeket karaktereinkről. (Menyoo modifikációval)


Ajánlott témák

Sziasztok.
Ebben a topicban a professzionális karakter képkészítésről lesz szó bővebben, elmagyarázva az alap részeit a dolognak és hogy mi is ennek a módja.

Aki esetleg nem tudná miről beszélek azoknak egy kis gyorstalpaló: Ha aktív tagjai vagytok a communitynek akkor már biztosan találkozhattatok a facefinderrel ahol a karakterek profilja található meg, ha ezeket a profilokat megnézed akkor nem nehéz kiszúrni a figyelemfelkeltő egyedi profilképeket. - Ha eddig kíváncsi voltál hogyan kéne belekezdeni egy ilyen kép elkészítésébe, akkor jó helyen jársz.

TARTALOMJEGYZÉK
I. Section - Szükséges modok letöltése.
II. Section - Menyoo menü használata.
III. Section - Felvétel létrehozása.
IV. Section - Kamera és effektek használata.
V. Section - Összegzés, végszó.


I. Section - Szükséges modok letöltése.

1.1) Amire szükséged lesz azok a következők:
    - Menyoo PC [Single-Player Trainer Mod] ( Szükséges )
    - ScriptHookV by Alexander Blade ( Szükséges )
    - OpenIV ( Szükséges )
    - TrainerV vagy Enhanced Native Trainer ( Opcionális )
    - Türelem vagy egy marék szotyi passzióból legalább.

    - Open All Interiors ( Opcionális ) -
    - Egyénileg választott grafikai mod ( Opcionális ) -
    - Favourite Animations for Menyoo ( Opcionális ) -

Note: Az utolsó három azért opcionális mert ezek csak kiegészítő scriptek, hiszen a GTA keretei között elengedheted a kreativitásod és ezekkel a scriptekkel a vizuális megjelenésre adhatsz.
 

Spoiler

- Egyedi helyszínek miatt az "Open All Interiors". 
- A grafika értelemszerűen a vizuális megjelenés végett.
- a "Favourite Animations for Menyoo" pedig a custom animációkat teszi lehetővé az alap GTA-ban megtalálhatóak mellett.
(Természetesen ez csak egy javaslat custom animációk terén, hisz többet és egyedibbeket is találhatsz a Menyoo mod menühöz.)

1.2) A telepítési folyamat az összes modnál egyszerű, szinte csak drag & drop az egész install. Aki esetlegesen nem bízik magában és fél hogy elrontja vagy csak a kép elkészítése után ismét modolatlan gta-t akar, az lementheti a modolatlan GTA mappáját egy másik meghajtóra vagy egyéb helyre, illetve neten is találhat modoktól megtisztító scriptet. (e.g: GTA V Installation reset.)  

Ezek tudomásában szólnék, hogy nem vállalok felelősséget az elrontott telepítésekből származó sérelmek miatt. ( Ha jót akarsz, ne csatlakozz fel a modokkal GTA Onlineba. )

Főbb dolgok telepítése:
    - Menyoo SP rarból szükségünk lesz a Menyoo.asi állományú fájlra, illetve még a MenyooStuff mappára, ezt a kettőt csak bedobod a játék főkönyvtárába.
    - ScriptHookV rarból a ScriptHookV.dll illetve dinput8.dll, ezeket is csak bedobod a játék mappájába.
    - FavouriteAnims rarból az xml fájlt pedig bedobod a MenyooStuff mappába.
    - az OpenIV-t megnyitva, ez az ikon: 
image.png.adcc29d161b9ceb4937544bf84bc69e1.png  nyitja meg az Asi Manager felületet, ahol az Asi Loader és az openIV.asi-t kell installálni és ezzel kész is vagy.

1.3) Karaktered kinézetének adatait az UCP-ről tudod leszedni, az "XML adat: letöltés" gombra kattintva.
Ezt követően a kapott XML fájlt csak szimplán bedobod a menyooStuff/Outfit mappába.


II. Section - Menyoo menü használata.

2.1) Ha nem módosítottál semmit a config fileban akkor a játékba való belépést követően az F8-al tudod előhozni a mod menüt és a numerikus billentyűzet (8, 6, 5, 4, 2) gombjaival, illetve a nyilak és az Enter/Backspace segítségével is tudsz navigálni a menüben.

Karaktered importálása: Player Options/Wardrobe/Outfit és alulról kiválasztod a te karaktered nevével ellátott opciót és Apply.

Ezután tudod a karaktered kedved szerint módosítani teljes test és ruha ügyileg.

2.2) Amennyiben szeretnél egy animációt használni a fotódhoz, akkor azt a Player Options/Animations/All animations-ben találod a panel alján, illetve az alatta lévő opció a Favourites amiben a custom animációk találhatóak ha feltetted az opcionális modot hozzá. Idő spórolásképpen pedig kifejezetten ajánlom az animáció kereső felületet, ahol elég csak rákeresned a kívánt animációd kulcsszavára.

2.3) Alapvetően eléggé sok opciót találsz magában mod menüben, de a legjobban akkor jársz ha saját magad fedezed fel az egészet hiszen szinte mindenre van lehetőséged.
Pedet tudsz létrehozni és annak külön-külön feladatokat úgymond taskokat tudsz adni hogy mit csináljon, ezek közé tartoznak a társas animációk is.
Cinematic jelenetek létrehozása is egyszerű, hiszen van Identity és Object Spawner is beleépítve, de ha valami jobbat szeretnél ami nincs meg ebben a modban, akkor ajánlom az előző szekcióban felsorolt Trainerek egyikét.


III. Section - Felvétel létrehozása.

3.1) Amennyiben az előző két szekción túl jutottál, és beállítottad a karaktert vagy az adott jelenetet ahogy neked tetszik akkor az F1-es gombot megnyomván felveszel egy pár másodperces clipet a jelenetről.
Ha ez megvan akkor a Pause Menu menüsorából kiválasztod a Rockstar Editor-t és elindítod, azon belül létrehozol egy projektet és oda beimportálod a clipet amit felvettél és az editelésre nyomsz.


IV. Section - Rockstar Editor - kamera és effektek használata.

4.1) A menüben lehetőséged van a kamerák mozgatására is, van lehetőséged rögzített fix pozíciók beállítására a játékos körül, és van lehetőséged a szabadon mozgatható kamerára is, ezt persze mindenki eldönti hogy melyiket szeretné de a legjobb az hogyha te saját magad pozicionálod be a kamerát értelemszerűen a cinematic nézet végett.

4.2) Az effektek szintén egyszerű beállítással rendelkeznek a menüben, jó pár használható filter megtalálható a játékban. Válaszd ki a számodra megfelelőt és állítsd be az effekt egyes értékeit hogy jól kinéző legyen az eredmény.


V. Section - Összegzés, végszó.
 Ha eljutottál ide, akkor valószínűleg azt jelenti hogy sikeresen beállítottad ízlésed szerint a dolgokat a képeden, már csak az van hátra hogy elmentsd. az F5-ös gombbal elmented az editelésed a clipben, aztán bezárod az ESC billentyűvel az edit menüt és a TAB vagy "Take Snapmatic" gombbal tudsz fényképet készíteni az adott jelenetről.

Important note: Az elkészített kép minősége teljes mértékben a játék beállításaid + az esetleges vizuális modoktól függ!

Ez a kép a /Documents/Rockstar Games/GTA V/Profiles/-profil id-/PGTA ... néven lesz elmentve az aznapi dátummal. Ezt kimásolod és átfuttatod egy GTA V Snapmatic converter oldalon(Converter oldal), és megkapod a képed megnyitható PNG/JPG fájl formátumban.

Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed lenne akkor írj egy hozzászólást vagy PM-et.
Ha úgy érzed esetlegesen kihagytam valamit, vagy éppen bármiféle tanácsod lenne még a leírással kapcsolatban akkor nyugodtan írj egy PM-et.

Szerkesztve Flashmyname által
  • Tetszik 1
  • Köszönöm 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy válaszolhass

Csak felhasználóként kommentelhetsz.

Regisztrálj

Légy közösségünk tagja még ma! Csak fél perc.

Regisztrálok

Jelentkezz be

Már van felhasználód? Lépj be!

Bejelentkezek
×
×
  • Új létrehozása...