Ugrás a tartalomhoz

Fórumszabályzat // 2021.05.25.


EnterR

Ajánlott témák

octansv.png


FÓRUM SZABÁLYZAT


 

A fórum mindenkori szabályzata és ezek pontjai a közösségi normákhoz mérten került meghatározásra. Az alapvető emberi/erkölcsi normák betartásán kívül megfogalmaz kötelezően betartandó pontokat, melyek alól egyik felhasználó -fórumon betöltött szerepétől függetlenül- sem képez kivételt.


Az alábbi pontokban megfogalmazott szabályoktól való eltérés esetén a fórum moderátora/adminisztrátora és egyéb, a fórum rendjéért felelős tagja fenntartja a lehetőséget megfelelő szankció kivetésére. A kiosztott szankciók közösségre vetített súlyosságuk alapján kerülnek meghatározásra, melyek jelenthetnek figyelmeztetést, elnémítást és fórumról való kitiltást időszakosan, vagy véglegesen.

A fórumszabályzat alábbi pontjai és rendelkezései irányadó jellegűek és betartásuk kötelező érvényű.

A fórumszabályzat bekezdésekbe szedett, szempontrendszernek megfeleltethető formában készült:

 • Regisztráció, felhasználók
 • Etikett
 • Általános szabályzat hozzászólásokra vonatkozóan
 • Általános szabályzat avatarokra és aláírásokra vonatkozóan
 • Moderálásról


Regisztráció:

 • Minden természetes személy szabadon regisztrálhat számszerűsítve egy darab felhasználót, amelyen keresztül a fórumon és a közösségben képviselteti magát.
   
 • Felhasználónévvel kapcsolatos módosításokkal az illetékes jogkörben szereplő fórumtagok (lásd: adminisztrátorok, managament tagjai) privát üzenetben, vagy bármely más csatornán felkereshetők. Ezen tagok megítélésük szerint járnak el felhasználónév-váltás kapcsán. Regisztrációkor, és regisztrálást követően az alapvető személyes adatok, ideértve a fórumon szereplő aláírást, szabadon módosítható a felhasználó által.
   
 • A felhasználó regisztrációjával és hozzászólásaival automatikusan beleegyezik aktuális IP-címének tárolására. Fórumról való kitiltás esetén értelemszerűen a hozzászóláskor aktuális IP-címek egyaránt tiltólistára kerülnek.
   
 • A felhasználó kizárólag egyként felelős az általa közölt szöveges/linkesített/képi/videós tartalmakért. A kártékony tartalmaktól mentes fórum a közösség közös érdeke. Bármely kártékonynak vélt hozzászólás a bejelentő adatainak közlése nélkül jelenthető a moderátorok/adminisztrátorok felé, akik tényszerű megítélésük szerint fognak megfelelően eljárni. A fórum tulajdonosa, üzemeltetője nem garantálja a fórumon közölt tartalmak mindenkori hitelességét (lásd: más felhasználók hozzászólásainak hitelessége). A kifogásolható tartalmak a korábban említett eljárás szerint bejelenthetők.

 Etikett:

Az etikett olyan alapvető emberi normák betartását előirányozza, melyek követése nem szükségszerű, de a közösség egészére tekintettel erősen javasolt.
 

 • Adott felhasználó hozzászólásának idézése abban az esetben indokolt, ha annak tartalma releváns a következő hozzászólás kapcsán. Egymást követő, összefüggő hozzászólások esetén nem indokolt a korábbi hozzászólás idézése. Az idézet célja a korábbi hozzászólás egy szóban forgó részletének kiemelése, ennek fejében alkalmazandó. Az idézet hamisítása (lásd: átírása, melyre a fórummotor lehetőséget ad hozzászólás készítésekor) figyelmeztetést von maga után.
   
 • Az összefüggés fenntartásának érdekében fontos, hogy a megfelelő hozzászólás a megfelelő témába kerüljön. Erre kisebb szabadságot nyújt az OFF-topik jelzők használata, azonban fontos, hogy a téma relevanciáját ne befolyásolja. A moderátor/adminisztrátor/management tag az áthelyezés jogát fenntartja, amennyiben indokolt.
   
 • Az egymást követő hozzászólások (lásd: ugyanazon felhasználó) helyett a hozzászólás módosítása ad lehetőséget az elküldött hozzászólás szerkesztésére.
   
 • Fontos, hogy a felhasználók fenntartsák a topikok egységességét azáltal, hogy indokolatlan esetekben (lásd: fontosabb, kiemelendő témák közlése nélkül) nem alkalmaznak feleslegesnek bizonyuló színezéseket, és egyéb formázásokat.
   
 • Erősen ajánlott a caps lock-os szöveg kerülése, annak teljes terjedelmére vonatkozóan.
   
 • Felesleges témák nyitása törlésre kerül. Nyitásuk abban az esetben indokolt, ha a fórum nem rendelkezik hasonló témakörű beszélgetéssel.

 Általános szabályzat hozzászólásokra vonatkozóan:

 • A hozzászólás nem tartalmazhat a közösség egészére, és annak egy részére, felhasználójára tekintve sértő, leminősítő, személyeskedéssel összefüggésbe hozható tartalmat. Minden fórumtag fórumon betöltött pozíciójától függetlenül alanyi jogon megérdemli a tiszteletet.
   
 • Minden fórumtag szabadon, korlátozások nélkül leírhatja szubjektív véleményét a céltéma kapcsán, amennyiben ez nem sérti a fentebb említett szabálypontot. A rágalmazás bármely formája kimeríti a szabálysértést. A kritikus szemléletmód kifejezetten értékelendő, amennyiben megfelel az erkölcsi normáknak.
   
 • A hozzászólásnak legyen témája és tartalma. A fórum, mint közösségi platform nem összetévesztendő az üzenőfallal, chates felülettel. A szabályzat ezen pontja kifejezetten érvényes pályázatok, jelentkezések beküldése esetén, ahol a fórumszabályzat megköveteli a támogatás/elutasítás alátámasztását. A tartalmi értéket nem képviselő hozzászólások törlésre kerülhetnek, ezek sorozatos elkövetése figyelmeztetést vonhat maga után. A témától teljes egészében eltérő hozzászólások törlésre kerülhetnek.
   
 • Hozzászólás írásakor elvárt, hogy annak legyen értékelhető, esztétikus megjelenése. Indokolatlan esetben nem használható megnövelt betűméret és színezett szöveg használata. A fórum hátteréhez, egyaránt világos és sötét megjelenéséhez igazítva választható szín. Eltérő esetben a moderátor/adminisztrátor felhívhatja a felhasználó figyelmét mihamarabbi módosításra. Ennek mulasztása a téma lezárását és törlését vonhatja maga után. A reakciók spammelése nem elfogadott, a fórum vezetősége minden körülmények között felülvizsgálhatja, eltávolíthatja ezeket. A reakciót spammelő személy ellen figyelmeztetéssel, ideiglenes kitiltással élhet a fórum vezetősége.
   
 • Szándékos feszültségkeltés és uszítás esetén (lásd: trollkodás) a moderátor/adminisztrátor a figyelmeztetés és/vagy kitiltás jogával élhet.
   
 • Hozzászólások indokolatlan leminősítése (-) esetén, amennyiben az észrevétel vagy bejelentés megalapozott, a moderátor/adminisztrátor felszólítást követően szankcionálhat figyelmeztetés, vagy időszakos kitiltás formájában. A hozzászólások negatív minősítése nem ad teret személyes konfliktusok kezelésére, így ezt más felületen kell megoldani.
   
 • Eredendően tilos az agresszív viselkedés és pitiáner veszekedés. Fontos megjegyezni, hogy a vita és a veszekedés nem egymás szinonimái. Ellentétes esetben a moderátor/adminisztrátor a probléma súlyosságának megfelelően szankcionál.
   
 • A fórum fejlődésének gátolása, és közösségének rombolása alapvetően tilos.
   
 • Panaszkönyvek témájában (adminisztrátorra és játékosra egyaránt) TILOS olyan személyek hozzászólása a témához, aki nem a panaszt tevő, vagy a panaszolt fél. Kivételt képez, amennyiben egy vezetőségi tag engedélyt ad erre.

 Általános szabályzat avatarokra és aláírásokra vonatkozóan:

 • Minden fórumtag szabadon választhat profiljához illő avatart és tetszőleges aláírást mindaddig, amíg az alábbi szabálypontok bármelyikét meg nem sérti.
   
 • Felnőtt tartalmak és önkényuralmi jelképek használata/promótálása szigorúan tilos. Az ebben az esetben kivetett szankciók figyelmeztetéstől kitiltásig terjednek.
   
 • A megosztott képi/szöveges tartalom nem lehet mások személyes adataiért cserébe kupont, pénzszerzési lehetőséget ígérő tartalom. A piramisjáték eredendően tiltott. Hasonló esetben a moderátor/adminisztrátor felszólítás nélkül szankcionálhat.
   
 • Nem megbízható, biztonsági szempontból kérdéses forrásra hivatkozni tilos.

 Moderálás:

 • A fórum tagjai tisztában vannak azzal, hogy a személyesen érintett ügyeikben eljáró moderátor/adminisztrátor pártatlanságot képviselve, arányosan jár el minden felhasználóval szemben.
   
 • A moderátor/adminisztrátor panaszkezelése bírálható, amennyiben az eljárás nem méltányos vagy aránytalan. Ennek lehetőséget ad a fórumon megtalálható Panaszkönyv. A panaszkezelés menete abban az esetben halad, ha a probléma higgadt közlése mellett nincsenek az ügykezelést hátráltató tényezők (lásd: adott moderátor/adminisztrátor zaklatása).
   
 • A moderálásra szánt bejelentett téma/hozzászólás megköveteli a moderálás pontos indoklását. Megfelelő indoklás hiányában a moderálás elutasítható. Ha a fent említett pontok bármelyikét sérti a jelentett tartalom, az minden további nélkül eltávolításra kerül.
   
 • A moderátor/adminisztrátor nem utasítható feladatra. Közösséget érintő probléma esetén a fórum bejelentés funkciója ad lehetőséget annak közlésére.


A változás jogát határozatlan ideig fenntartjuk. A szabályzatban foglaltakat az OctansV csapata elfogadja. A szabályzat teljes egészének, vagy bármely részletének nem megfelelő ismerete nem mentesít a szankcionálás alól.

 • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

 • 2 héttel később...
 • Menedzser

VÁLTOZÁSOK NAPJÓLA


Reakciók - 2021.06.14.

Hozzászólás írásakor elvárt, hogy annak legyen értékelhető, esztétikus megjelenése. Indokolatlan esetben nem használható megnövelt betűméret és színezett szöveg használata. A fórum hátteréhez, egyaránt világos és sötét megjelenéséhez igazítva választható szín. Eltérő esetben a moderátor/adminisztrátor felhívhatja a felhasználó figyelmét mihamarabbi módosításra. Ennek mulasztása a téma lezárását és törlését vonhatja maga után. A reakciók spammelése nem elfogadott, a fórum vezetősége minden körülmények között felülvizsgálhatja, eltávolíthatja ezeket. A reakciót spammelő személy ellen figyelmeztetéssel, ideiglenes kitiltással élhet a fórum vezetősége.

 


 

Szerkesztve Richárd által
 • Tetszik 1
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
 • Új létrehozása...