Balkanska Mafija

RowXX

 • Újonc
 • *
  • Hozzászólások: 4
 • Respect: 0
  • Profil megtekintése
0
Orosz maffia

Kedves olvasó és tisztelt "zsűri" !

A jelenlegi frakciópályázati lehetőséget kihasználva, ezennel benyújtanám a frakciópályázási kérelmemet.

Fogadjátok sok szeretettel a részletes leírásomat az általam megpályázandó frakcióról.


Balkanska Mafija - " Balkansa ruta... majmune brisi sa puta"
Sok államnak van maffiája, de csak nálunk van a maffiának saját állama.
Betekintés a Balkáni Maffia életébe.
E maffia-biztosítócégek lettek a szárba szökkenő bolgár kapitalizmus törvényen kívüli urai. Tulajdonosai bődületes pénzeket kaszáltak, s nagy királyként éltek, de életük annyit sem ért, mint egy Shakespeare-dráma mellékszereplőjéé a harmadik felvonás elején. A legnagyobbnak tartott ilyen céget egy Peter Tsarytsin nevű exbirkózó alapította, szerényen a Peter Tsarytsin Security (PSS) nevet adta neki. A PSS-t 1994-ben be is tiltották a bolgár hatóságok, de csak hogy kisvártatva PSS-2 néven folytassa tevékenységét. Miután Petert 1995 áprilisában Mercedesének ülésén ismeretlen elkövetők szitává lőtték, a vállalatot öccse, Georgi vette át. Vele tíz évvel később, a Fekete-tenger partján végzett egy mesterlövész golyója, miközben saját tulajdonú éttermében ("Sunny Beach") hangolódott rá az édes élet ízeire.

A Korona-ins nevű biztonsági cég vezetője, Sergej Konstantin evezősbajnokként tett szert hírnévre, mielőtt az alvilágban is a startvonalhoz állt volna. A 90-es években már "Keresztapaként" emlegetett gengsztertől származik az a bonmot, miszerint "a jó fiúk a mennybe mennek, a rosszak meg választásuk szerint, ahova akarnak".

Az állam és a maffia.
Ha részletesebb ismertetőt szeretnél akkor érdemes elolvasni.

A "Balkán Szicíliájában" az 1990-es évek közepe óta tartó leszámolások, merényletek felderítésében a helyi rendőrség szánalmas teljesítményt nyújtott. A 2000 és 2005 között regisztrált 156 bérgyilkosságból a nyomozóknak összesen 17-et sikerült megoldaniuk. Az évtized mélypontja az volt, amikor 2008 áprilisában több sikerkönyv ünnepelt szerzőjének, Georgi Sztojevnek a halála ügyében kellett a szőnyeg szélére állnia a belügyi vezetésnek. Sztojev persze nemcsak, sőt nem elsősorban tollforgató volt, hanem kiugrott gengszter is. Vitatott hitelességű emlékirataiban (például A bolgár keresztapában) névvel, címmel számolt be a bolgár alvilág üzelmeiről.


A rendőrségről sokat elárul,nyilvános vallomása alapján egyetlen eljárást vagy nyomozást sem indított. Sőt: a több mint egy évtizede meggyilkolt bolgár exminiszterelnök gyilkosait sem tudta a mai napig börtönbe csukni. Andrej Lukanovot, az ország 1990-ben regnáló kormányfőjét saját lakása előtt gyilkolták meg 1996 októberében.

A bűnözéssel kapcsolatos politikai botrányok sorozatosan kísértik a Balkán államokat. A Bolgár Szocialista Párt (BSZP) egyik nagyágyúja, Rumen Petkov 2008 áprilisában kénytelen volt lemondani belügyminiszteri posztjáról, mert kiderült, hogy számos rendőri vezető szoros kapcsolatokat ápolt a szervezett bűnözés prominens figuráival, akik így időben értesültek a bűnüldöző szervek ellenük irányuló akcióiról. Az informátorok cserébe nagy értékű ajándékokat, vadászpuskákat és laptopokat kaptak. Maga a miniszter is találkozott a fent már megénekelt Galevékkel, bár az ő verziója szerint ez "nemzetbiztonsági érdekből" történt.

A szervezett bűnözés az önkormányzati szintre sem sajnálta a pénzt - legalábbis a Demokrácia Tanulmányok Központja elnevezésű civil szervezet szerint, amely másfél évvel ezelőtt azzal a megdöbbentő kutatási eredménnyel állt elő.


A megrázó sorokat hasonló gyilkosságok és leszámolások jellemzik. A Balkán maffia egyik ismeretető jele a brutalitás és a hidegvérű gyilkosság. Ahogy tudjuk a Szerb-Horvát háború után ( 1995 ) nagyon sok háborús bűnös megtartotta a pozícióját kisebb "hadseregeket" vezetve. Ezek az embereknek a nevéhez emberek ezrei halála kötődik. Ezek nem szimpla kis utcákon felnőtt gangszterek.. nem.. ezek mind ex katonák, speciális bevetési egységeknek a katonái. Ahogy a Horvát tényekben is közölték:

" Ez már egy hadsereg. Ők nem kis utcai bunyókból jutottak fel, hanem egy háborúból. Ezek az emberek már nem ismerik a félelem fogalmát. Ha ellenük fordul az ember az nem nyomozás... az kémkedés.. hiszen ők nem egy kis család, hanem egy sereg. "

A háború után Európa legtöbb fegyvere a mai napig is a Balkánon található.

A szervezet felépítése a szerveren
Egy ilyen jellegű szervezetnél nagyon fontosnak tartom a részletes pontos felépítést. Szigorú szabályokkal szeretném ezeket a pontokat betartattni. Célom a szervezettel, hogy a szerveren a legjobban működő illegális frakciót hozzam létre. Precíz jó RP-k sorozatait szeretném lebonyolítani. Teljesen a bekerüléstől a tagságig sok hosszú RP jellemezze a szervezet tagjait. Nem csak a frakciómnak hanem ezzel más illegális vagy legális szervezetnek is szeretnék sok RP lehetőséget teremteni. A rendőrségnek komoly, hosszú és bonyolult nyomozásokat míg a többi szervezettel különböző illegális találkozókat.

Mivel nem csak a megszokott maffia stílus a célunk hanem egy kifinomult stílust szeretnénk követni, ezért az RP-ink nem a megszokott régi módon fognak lebonyolodni. Igazi kis terrorszervezetként szeretnénk a várost rettegésbe tartani. Ezzel valódi feladatott adnánk a rendőrségnek és a nyomozóknak adni.
A szervezeten belüli nyelv akármelyik Balkáni lehet. Nyugodtan használhatnak a  játékosok  Horvát vagy Szerb szavakat is, teljesen mindegy viszont bizonyos szavak folyamatos használata kötelező!

Ezekről a szempontokról szeretnék az elkövetkezendő sorokban részletesen írni.


I.) A szervezet rangjai és a hozzájuk csatlakozó feladatkörök.
Beveztés
Maga a szervezet egy biztonsági cégként működik. Személy és vagyonvédelem és az egyéb ehhez hozzátartozó marhaságok. A lehetőségek végtelenek. A szervezetnek a vezetője rendelkezik egy klubbal/irodával ( megbeszélés alapján ) amelynek a védelme a folyamatos munkakőr. Viszont mi az embereinket jelképes összegért eladjuk, bizonyos ismertebb embereknek pl. Sztárok, Gazdagok stb..és az ő vagyontárgyaikat vagy egészségüket fogják óvni és őrizni a szerveren. Ez nekünk egy oldalsó, passzív bevételi forrás ami mindig jól jönni, hiszen ebből fogjuk fizetni a frissen bevett biztonságiakat. Emellett a mi frakciónk nem a millió csicsás rangról lenne ismert hanem inkább a kevés viszont sok lehetőséget kínáló beosztásokról.

Tagfelvétel menete.
Én mindig is  olyan ember voltam aki a tagfelvételnél nem az OOC-t helyezi előtérbe hanem az IC-t. Nem vagyunk egy kötött szervezet, szóval a meghírdetett munkáinkra ugyan úgy lehet pályázni mint akármelyik másikra. Kérdőív vagy fórum, még kiderül. Viszont én egy jó felkereső munkavállalót IC sem fogok elküldeni, ha jó akkor nem kell haboznunk a fórummal. Az RP teljesítmény a fontos és nem az, hogy OOC jó fej. Nekem a minőségi játékosok a célcsoportom. Igyekszem őket a megfelelő úton, módon elérni.

Rangok:
Hobotnica Security Guard - A cégünk neve található az elején , ami magyarra fordítva nem mást jelent mint "Polip" a további részei a névnek már mindenki számára ismerősek lehetnek. A megszokott felosztásból amit már sok év alatt beépült a rendszerbe nem szeretnénk kirúgni. Meghagyjuk a régi biztonsági cégnél, viszont most ebben az esetben mi bérbe is adjuk az embereinket.  - Bekerülés IC és OOC lehetséges.

Kik vehetik őket bérbe?
Egy jelképes összegért minden  ember kérhet maga mellé egy binzotsági őrt. Viszont a bérbeadás is feltételekhez lesz kötve, amelyek az alapítás napján nyílvánosságra kerülnek.

Upravatelj - A legális részleg vezetője, ő foglalkozik a bérbeadásokkal, hírdetésekkel és az ügyféli körnek a kiépítésével.

Clan Obitelji - A magyar megfelelője ennek a rangnak " A család tagja". Ettől kezdve az illegális életben véglegesen működhet és mozoghat. A feladatok teljesítése különböző kisebb rangokat és kitűzőket hozz neki, amiket majd beválthat fegyverekre minél több kitüző/elismerés/fokozat ( mindenki úgy nevezi ahogy akarja ) annál több lehetőség a családon belül.
Egy bizonyos fokozattól vezethetnek saját akciókat, behajthatnak saját zsebre helyekről és egyebek.

Ratnik - A harcos rang, ők már tisztként is funkcionálnak. Tapasztalt volt katonák amelyeket a gépfegyvereikről ismerhetünk meg. Általában egy tetoválás jellemzi őket a nyakukon. ( A tetoválásuk mindig a "munkakörükhöz" kapcsolódó pl. Skorpió - Droggal foglalkozik.

Glava Obitelji - A "család feje" rang már az egyik legmagasabb rangja a szervezetünknek. Az ezen a rangon lévő emberek már a saját kis csapatukat/családjukat fogják képviselni és vezetni. Alájuk tartozik a Ratnik rangon lévő játékos. Ők felelősek az embereiket munkájáért és ők versenyezhetnek egymással. Fontos, hogy ők igyekeznek beszerezni minél több pénzt. Magán akciókat vezetnek a saját embreikkel és semmitől sem hátrálnak meg. A fő számukra a családuk/csapatuk érdekei.

Glava - A feje a frakciónak. A háttérben vezeti a szálakat, kevesen ismerik igazán. Viszont szeret az előtérben is tételeskedni. Az összes bevétel hozzá folyik be célja ,hogy a szervezete uralja az egész várost.


Sokan felteszik magukban most a kérdést, hogy "tényleg csak ennyi?" és a válaszom igen. Minek több rang? A frakciómon belül a tagok ne azzal foglalkozzanak, hogy mikor lépteti őket elő a vezetőség, hanem leginkább a meggazdagodás és a hatalomvágy meg persze az rp élmény vezesse őket. Nem szeretem a szervezeteken belüli nézetteltéréseket. Úgy érzem egy illegális frakció nem rendvédelmi szerv ahol a rangok nagyon fontosak.


A tagok közötti vitákat nem fogjuk OOC büntetni, hiszen ezek IRL nagyon gyakoran előfordulnak. Akár két család harcolhat is egymás között, mivel egy igazi terror szervezetként is működünk a lövöldözések és erőszakos megnyilvánulások nem ritkák.
II.) A szervezet bevételének forrásai
Egy illegális frakciónak a bevételei elméletben mindig olyan jól hangzanak viszont ezek a gyakorlatban nem nagyon működnek, általában a 100%-nak gyorsan 40% megy a kukába. Fontos, hogy nálunk minden héten pénteken a összes családnak be kell mutatniuk a heti bevételeit majd ezeket leadni. Ezután a teljesítmény és szorgalom szerint minden tag között szétosztjuk megbeszélés alapján a beszerzett összeget.

A bevételi forrásainkat a következő képpen szeretnénk rendezni:
Legális és Illegális pénzügyekre szeretnénk ezeket osztani.


A legális pénzügyek minden leadózott, normális és szabályokat tisztelő bevételi forrást magukba számolnak. Az az a tagjaink nyugodtan dolgozhatnak, a bérbeadásból is származnak bevételeink, party-k a klubjainkban, különböző áruknak a forgalmazása.

Az illegális fognak a legjobban dominálni nálunk. Fontos , hogy ezeket nagyon pontosan közelítsük meg és nem az elméletre fogunk támaszkodni. Mögöttem lassan 10 év RP van és ennyi idő után már jól tudja az ember mi működik és mi nem. Mi a következő tévékenységeket fogjuk itt előtérbe helyezni:

Fegyverek forgalmazása - Nem csak használjuk őket napi szinten, de igyekszünk árulni is.

Rendöri információk árulása - Mindenhol igyekszünk keríteni beépített embereket, nem vagyunk egy átlagos kis banda és igyekszünk úgy működni, hogy szinte a kívülállók semmit se tudjanak rólunk. Viszont mi szeretünk mindenről, mindent tudni.. így a hozzánk eljutott információkat szívesen fogjuk különböző összegekre cserélni.

Illegális boxrendezvények rendezése - Az évek során gyakran tapasztaltam, hogy erre igen sok jelentkező van. Igyekszünk érdekes box gálákat szervezni ahol meghírdetjük a városunk övét. A nyertes lesz a városunk box bajnoka, aki nem csak sok pénzt nyerhet el, de tiszteletet is a többi frakció elött. Mert bajnok csak egy van és lesz!

A mérkőzések idején mindenki tehet fogadásokat, majd ezeket a nyerteseknek igazságosan kifizetjük.

Kábítószerek forgalmazása - Mi nem egy átlagos drogbanda szeretnénk lenni. Terroristákként ez csak számunkra egy szabadidő foglalkozás szintén lévő üzlet.

Piac - Résztveszünk a fekete piac forgalmának szabályozásában, igyekszünk ezt a területet teljesen felügyelni és betartatni a többi frakcióval az általunk előírt szabályokat.

Szöktetések - Katonáink zsoldosokként résztvesznek bizonyos összegekért különböző szöktetésekben vagy rendvédelmi szervek elleni csapásokban.

Fontos számunkra a kapcsolatok építése és ápolása is. Nem szeretnénk mindenkivel rossz kapcsolatokban lenni, nem ez a célunk. Úriember módon is megegyezhetünk.III.) Járművek Skinek és a székhelyünk

A skinek szabadon választhatóak, ezt minden játékos eldönti magának melyik skin számára szimpatikus.
Az 1-es rangnak a skinje kötelezően viselendő,hiszen a biztonsági őr egyenruhában dolgozik.
A járművekből se kérünk sokat, inkább 4-5 jármű de több kezdetleges költő pénz mint sok kocsi de semmi pénz amit a frakcióba tudnánk fordítani.  Viszont ezeket a szempontokat a későbbiekben szeretném megbeszélni.

A székhely körül nyugodtan megegyezhetünk még akár csak valami kis épületbe ami irodaként fog üzemelni.


Miért pont én szeretném ezt a frakciót?
Nem szeretném az IRL életemet összehozni a kis gamer hobbymmal. Lassan 6 év RP van a hátam mögött, sok szervert megjártam már ahonnan különböző tapasztalatok "lavináját" hozom magammal. Szeretnék egy olyan frakciót vezetni amelynek a felépítését teljesen 0%-ról kezdhetem, hogy újra legyen egy kis kihívás elöttem. Célom, hogy a szerver egyik legjobb frakcióját/szervezetét hozzam létre.

Csak kevés magamról:
Évekig vezettem különböző illegális szervezeteket. Jó pár éve rpzek már, szinte kimondhatatlan mennyi. Ebben a pár évben megismertem elég sok mindent, és sok újat is tanultam. Mivel horvát frakcióval kezdtem a pályafutásomat mtan belül emiatt az ilyesmi balkáni frakció jobb kezekben nem is lehetne. Tele vagyok erről információkkal  nagyon könnyedén tudok újdonságokkal szolgálni a szerveren. Célom egy innováció és nem egy megszokott szervezet.Szeretnék a sok játékosnak még több RP lehetőséget kínálni és még azokat az embereket is belevonni az RP-be akik nem is a szervezet tagjai.Elöttünk van egy olyan szerver amely tömérdek lehetőséget kínál az RP-re, ezek mind kiszeretném használni!Köszönöm a figyelmet!
További szép napot kívánok!
Kérdést vagy kritikát  a megjegyzésbe.


Bevezetést szeretnél a Balkáni világba?

[ Invalid YouTube link ]
« Utoljára szerkesztve: 2020. Április 29. - 20:56:11 írta RowXX »


Carloska

 • linda
 • Teljes tag
 • ***
  • Hozzászólások: 247
 • mészáros
 • Respect: +77
  • Profil megtekintése
+1
Szia, ugyan ezt a pályázatot adtad le a múltkor is, ígéretesnek tűnt, de ahogy vezettétek, és amiket csináltatok, az kriminális volt.
Szerintem hanyagold.
cigányok királya.
ha újpesti vagy hmu és tekerünk egy zigit.
LSBA
Tyndall Reid - HAWK-1
aphrodité♡


RowXX

 • Újonc
 • *
  • Hozzászólások: 4
 • Respect: 0
  • Profil megtekintése
0
Szia! Én nem az vagyok akire gondolsz. A pályázatot azzal a bizonyos személlyel irtam aki ezt a frakit régebben vezette. Én egy másik személy vagyok. Csak vele együtt irtam a pályázatot. És most benyújtottam.


Carloska

 • linda
 • Teljes tag
 • ***
  • Hozzászólások: 247
 • mészáros
 • Respect: +77
  • Profil megtekintése
0
Mind a kettő leader rosszul végezte a dolgát.
cigányok királya.
ha újpesti vagy hmu és tekerünk egy zigit.
LSBA
Tyndall Reid - HAWK-1
aphrodité♡


RowXX

 • Újonc
 • *
  • Hozzászólások: 4
 • Respect: 0
  • Profil megtekintése
0
Én pont nem vagyok benne abba a 2 emberbe. Az egyik leaderrel írtam a pályázatot.


kamion

 • the purpose of war is peace
 • Kölyök tag
 • **
  • Hozzászólások: 59
 • Kavion Payne a/k/a T.G. Truck
 • Respect: +7
  • Profil megtekintése
+1
Nem tudom miért kell ezt csinálnotok. Egyik szerveren megpályáztok egy frakciót, elveszik tőletek. Jöttök vissza ismét pályázni, hogy megint elvegyék tőletek. Ez egy nagy minusz!
"Eltávozni annyi, mint egy kicsit meghalni"


RowXX

 • Újonc
 • *
  • Hozzászólások: 4
 • Respect: 0
  • Profil megtekintése
0
Nem tudom miért kell ezt csinálnotok. Egyik szerveren megpályáztok egy frakciót, elveszik tőletek. Jöttök vissza ismét pályázni, hogy megint elvegyék tőletek. Ez egy nagy minusz!
Előző válaszomba kifejtettem magam. Olvasd vissza.


kamion

 • the purpose of war is peace
 • Kölyök tag
 • **
  • Hozzászólások: 59
 • Kavion Payne a/k/a T.G. Truck
 • Respect: +7
  • Profil megtekintése
+1
Szerintem inkább hanyagoljátok ezt az egész Balkanska Mafija dolgot, nem működött a szerveren.
"Eltávozni annyi, mint egy kicsit meghalni"


Carloska

 • linda
 • Teljes tag
 • ***
  • Hozzászólások: 247
 • mészáros
 • Respect: +77
  • Profil megtekintése
0
Szerintem inkább hanyagoljátok ezt az egész Balkanska Mafija dolgot, nem működött a szerveren.

Már csak azért is mert mindenféle jöttment fel lett véve aki Szerbiában él IRL és volt tájszólása, aztán nem lehetett normálisan RP-zni a frakcióval.
cigányok királya.
ha újpesti vagy hmu és tekerünk egy zigit.
LSBA
Tyndall Reid - HAWK-1
aphrodité♡


morcsog

 • Szuperadmin
 • Törzstag
 • *
  • Hozzászólások: 285
 • Respect: +40
  • Profil megtekintése
0
Szuperadmin morcsog
 A pályázatod elutasítom.


 

SimplePortal © 2020 | Fájlfeltöltés