Ugrás a tartalomhoz

Iqbaal

Játékos
 • Hozzászólások

  53
 • Csatlakozott

 • Utoljára aktív

 • Nyert napok száma

  4

Iqbaal utoljára Október 12 napon nyert.

Iqbaal rendelkezett a legtöbb lájkolt tartalommal!

Utolsó profil megtekintők

873 profil megtekintés

Iqbaal Eredményei

63

Közösségi hírnév

 1. + meg minden, TÁMOGATOM2017 Teljesen megértem, ha valaki számára nehézségekkel járhat a dual roleplay. Annyit tudok mondani, hogy ez csupán egy választható lehetőség. Akinek kevés az ideje, az továbbra is összpontosíthat egyetlen karakterre. Viszont legyen adott szerintem a lehetőség azok számára, akiknek igénye van erre. Külföldi szervereken ez egy elég régi feature, a "magyar rp" különleges módon mégsem tudta normálisan befogadni az évek alatt. Arányában elég kevés hazai szerveren volt jelen a dual roleplay. Sőt, némelyik szerveren még a fiktív karaktereket sem engedélyezték, ezért a command officerek rohangáltak az upr-rel atm rablásra. Totál nonszensz. Igen, biztosan visszaélnének a rendszerrel páran, de ez még a "sérthetetlenül tökéletes" külföldi szerókon is előfordul(t) tömkelegével. Csak sajnos a magyar szerókon - megint idézem unalmas, túljáratott mantrámat - szokásjog rendszereket azért nem megvalósítani normális játékosok számára, mert néhányan visszaélnek vele. Mindenféle nyalizás nélkül mondom, hogy szerintem az itteni vezetőség ennek szöges ellentéte. Talán ez a rendszer akadályozná meg, hogy a játékosbázis egy része tiszavirág-életű karaktereket alakítson. A CK itthon szinte elvesztette szerepjátékelem jellegét, egyesek hetente jönnek elő egy új karakterrel. Jó, ez önmagában megint egy teljesen másik téma, de szerintem a dual roleplay kicsit fantáziadúsabb alternatívája egy szerver felfedezésének. Ha az ember ráun egy karakterre, akkor egyidejűleg nyugodtan építgethet egy másikat, a megunthoz akármikor visszatérve. Ha jól értelmeztem, akkor a Senti által felvázolt procedúra részeként az igénylést a karaktertörténetekhez kellene írni, ami nekem nem igazán jön be. Egy full külön szekcióban rendezettebb lenne, de ezt Senti is csak elképzelésként jegyezte meg.
 2. Ha minden illegálos drogot csempészhetne 5 órán keresztül farmolásként - mert a script lehetővé teszi számára -, akkor mi létjogosultsága lenne egy drogkartellnek? Szerephűtlenségre hivatkozva váltaná fel az átlagos paycheck melókat, miközben a csempészet sok esetben sokkal szerephűtlenebb, mint egy „polgári meló." A folyamatos freeroam csempészgetés megölné a megalapozott, valós szerepjátékelemként feltűnő csempészetet. Egy idő után minden farmolás monoton lesz, felesleges mögé különösebb IC indíttatást elültetni. Inkább valóban fontosabb egy olyan illegál pénzforgást létrehozni, amit követve nem probléma a megélhetés, nem kell pizzákkal rohangálnod. Saját tudomásom szerint nyitáskor nem lesz olyan scriptes frakció a szerveren, amely támogatás nélkül, hátrányból indulna. Kötve hiszem, hogy akármelyik scriptes illegál fraki ott fog állni nyitáskor könnyes szemekkel, mert nem jutott alapvagyon nekik. Sosem értettem, amikor rendvédelmi és bűnszervezeteket helyeztek mérlegre, aztán egyenlő vagyont és „esélyeket" követeltek. Teljesen nonszensz, nem is érdemes szerintem ezzel kapcsolatban bizonygatásokba kezdenem. Az előző hozzászólások tök jogos helyzetet vetettek fel, önmagában az egész pénzfarmolás egy OOC habitus, amivel IC szükségleteket elégítünk ki. Erről amúgy alaposan van mit beszélni, szerintem nyithatnánk ezzel kapcsolatban egy új témát, hogy itt ne térjünk el az alapfelvetéstől.
 3. Mandzsúriai meg japán animált emlőket akár még a Ludwig múzeumban is kiállítanék
 4. Pont én szoktam mondani, hogy ne vétózzunk egy ötletet csak azért, mert egyes játékosok visszaélnének vele. Viszont a legtöbb magyar szerveren azt láttam, hogy az ehhez hasonló rendszerek egyáltalán nem biztosítanak rp szituációkat egy idő után. Pont az ellenkezőjét érik el ezek általában, mint amiért elkészülnek. A rendszer egy idő után monoton lesz, a legtöbb játékos pedig 4-5 alkalomnál többször nem fogja rp-zni a folyamatot, egyszerűen rp-t skippelve elvégzi a script által elvárt folyamatot, aztán megy a dolgára. A fegyverek amortizációjának ebben a formában nem látom semmi értelmét. Láttam olyan szervert, ahol halálkor nem veszett el az inventoryban lévő fegyver, ezért gyakorlatilag szinte ez volt az egyetlen rendszer, ami biztosította a fegyverek számának csökkenését. Ennek a célnak sem felelt meg, gondolom nem véletlenül. Ez a százalékos rendszer teljesen sematikus, na meg irreális is.
 5. Sziasztok én ilyen reppes vagyok remélem nem baj yt1s.com - Kultúrprogram Orbán Viktor egy borozóban énekel_360p.mp4
 6. Mikor jött ki? Csodálom, hogy még nem hallottam róla. Faszának tűnik, bár lehet, hogy én kicsit hiányolni fogom belőle a komolyabb stratégiát a sok CK, meg TW után.
 7. A HIP tényleg sokat dob a játékon. Nosztalgikus kis játék, tényleg nagyon jó. CK2-nél számomra már csak a régi Total War kiadások nosztalgikusabbak, bár azért azok jóval korlátozottabbak és lehülyítettebbek.
 8. Semmilyen formában sem támogatja az rp-t. Ugyanazt nem akarom leírni, mint a többiek előttem, viszont teljesen egyezik a véleményünk. Ha illegálos lennék, a hajamat tépném egy ilyen bekerülésekor. Gyakorlatilag a nagyobb co-k monopolhelyzetbe kerülnének, mert mindenkinek egyszerűbb lenne tőlük pár sms után bármit megszerezni. Egy reális street gang fraki pedig nem hirdetgetne darkweben, erre vannak az utcai interakciók. Szerintem mondanom sem kell, hogy milyen szinten részesítenék előnyben a darkwebet, az sg related frakik pedig ismét abban a helyzetben lennének, mint a magyar rp szerverek 90%-án. PD-s oldalról szintén zavarna a dolog. Egy normális darkweb rendszeren komoly meló következményeképp tudnánk beazonosítani akárkit is. Ezzel alapvetően nem lenne gondom, de a folyamat egyik oldalán a pd hosszas kutatás után tudna lépni akármit is, a másik oldalon pedig az egész egy pár perces folyamat, ami egyébként sok rp-t nem igényel. Én hiányolnám a hagyományos push-off rp-ket, ami szerintem ezerszer izgalmasabb a darkwebes bohóckodásnál pd-s oldalról. Azt pedig már nem is akarom részletezni, hogy ez hosszútávon milyen negatív hatással lehet a szerverre, mert az előttem hozzászólók megtették.
 9. Talán nem wikileaks szintű szivárogtatás, ha annyit elárulok, hogy már most elég nagy ruhaválaszték áll finomítás, bekerülés alatt. Semmiképp sem kell attól félni, hogy pont az sg "szubkultúra" lenne unalmas, divatjamúlt öltözködésre forszírozva. Én sem vagyok akkora hódolója az alap ruháknak, bár sosem foglalkoztam sokat a karakterem öltözködésével. Noha arra még emlékszem, amikor annó sampon a leader TS-en fenyített, hogy melyik skint hordhatja csak ő. Sokat fejlődött az évek alatt a lehetőség arra, hogy a karaktered külsejét kedved szerint alakíthasd, a GTA V pedig ennek a zászlóshajója jelenleg.
 10. Monsieur Senti tényleg komoly elhivatottsággal teljesíti kötelességeit, legalábbis nekem ez meggyőződésem. Biztos vagyok benne, hogy ő nem tunyulna bele. Sikereket az úrfinak!
 11. Iqbaal

  Join LSPD

×
×
 • Új létrehozása...