Ugrás a tartalomhoz

Kuzco Kazucci

Játékos
  • Hozzászólások

    5
  • Csatlakozott

  • Utoljára aktív

Utolsó profil megtekintők

Ez a funkció ki van kapcsolva, így nem láthatja a többi felhasználó!

Kuzco Kazucci Eredményei

5

Közösségi hírnév

  1. Ugyanez a problémám évek óta. Így, ahogy leírtad, minden szavával egyet értek. Rosszul vagyok amikor OOC chatbe megkérdezik például egy drug deal előtt, hogy 'van item is vagy csak rp?', vagy '/pay vagy csak rp?' Valós itemekkel, valós IG pénzzel kell zajlania bármilyen jellegű kereskedésnek, pláne ha illegális dolgokról beszélünk. Nyilván kell egy jó gazdasági rendszer, ahol tartósan érték tud maradni a pénz, és az itemek, illletve jól átgondolt rendszer a drogokkal, fegyverekkel, és ezeknek a mozgásával kapcsolatban. A magyar RP szerverek gazdasága mindig ott csúszik el, hogy elárasztják a szervert mindennel, amire igény van és így full értéktelen lesz minden egy idő után. Ekkor marad az például egy mob esetében, hogy "hát, legalább fórumon a képeken nézzen ki úgy, mintha nem tudnánk hozzájutni bármihez kibaszott könnyen". Nagyon megöli ez az élményt. Amikor "úgy RP-zzük, mintha, de igazából..." Sokkal nehezebb így motivációt találni. Vagy egy másik, nagyon primitív példa: egy fiatal bandatagot alakítok, aki füvet árul. Tegyük fel, hogy egy olyan szerveren játszok, ahol jelen van az elgazdagosodás és az elértéktelenedés, mondjuk a PP rendszer miatt. A karakterem gyűjt egy 12,000 dolláros autóra. Van egy alapmeló, amit ha mondjuk 8 órán keresztül egyhuzamban farmolok, meg van a 12k. Mivel mindenkinek van mindene, a szar rendszer miatt, így füvet senki nem akar venni. Ezért inkább fent maradok egy éjszaka, farmolom az alapmelót, összeszedem a pénzt, és "majd úgy RP-zem, hogy elment ennyi meg annyi fű, és akkor innen van a pénz." Fórumra meg ugye mehet majd a movie szerveren lőtt kép, amire utólag "rátettük az RP-t". Aha, tök jó, csak semmiféle interakció nem történt a szerveren más játékosokkal, illetve úttisztítóztam 8 órát a karakteremmel, aki amúgy elvileg nem ebből él. Tehát elvesztette a lényegét az egész, a szerveren töltött időt sem élveztem. Kinek jó ez? Az RP-nek nem csak egy képzeletbeli dolognak kéne lenni, amit összeokoskodunk Photoshopban, majd posztoljuk élményképek topicba, hanem 100%-ban egyeznie kéne a szerveren valóban történő dolgokkal. Ezért megyünk fel játszani. Ha ehhez biztosítva vannak a feltételek, akkor nem unatkoznak a játékosok*, és nincs szükség olyan "unaloműző" rendszerekre, amit ez a topic is felvet. *(Játékosok alatt itt azokat értem, aki egy szerverre a roleplay élmény miatt megy fel. Aki így is unatkozik, az nem RP szerveren fogja megtalálni azt amit keres)
  2. Kibaszott kemény a befejezés, de így az igazi. Mestermű.
  3. Értem mit mondasz, de erre nem megoldás az ötleted. Az illegális üzleteknek playerek közötti interakciókon keresztül kell történnie. Valós itemekkel, droggal, fegyverrel, pénzzel. Ez kimutatható, érzékelhető, kézzelfogható. Nem csak a fejekben, és a chat ablakban létezik, ahogy fogalmaztál. Ez nem unalmas. Amit te írsz, az semmiben nem különbözik a farmolós alapmelóktól, amiket más szervereken megszokhattunk.
  4. Littletown volt az első RP szerver amin játszottam, imádtam. Igazából az első multiplayer élményem is az a szerver volt. Utána jöttek ilyen DesertTown, Confederacy, Oxford, de ezek színvonalban mind bőven LT alatt voltak. Aztán amikor ezek kihaltak maradtak az LS-based szerverek. Viszont még mindig emlékszek arra a feelingre amit LT adott kisgyerekként. Más volt ott a másik játékoshoz való hozzállás, mint a legtöbb szerveren. Nagyon jó közösség volt az, úgyhogy jó hogy itt vagy.
×
×
  • Új létrehozása...