Ugrás a tartalomhoz

Egyszeri vagy rendszeresített területbérlés


Shotx

Ajánlott témák

ZiYDsGM.webp

Municipality of Los Santos

Business Operations Division

 

Egyszeri vagy rendszeresített területbérlés


1. Los Santos város közigazgatási területén belül lehetőség nyílik a bejegyzett vállalkozások számára közterület/önkormányzati infrastruktúra bérleménybe vételére alkalmi vagy folytatólagos rendszerességgel. A bérleti szerződés bérlő által ellenszolgáltatott java az 1.1 és 1.2 szekcióban kerülnek megnevezésre.

 

1.1 A bérlő és Municipality of Los Santos között létrejövő bérleti szerződés kitételei:
1.1.1 A bérbeadó és bérlő között létrejövő szerződés tartalmát titoktartási kötelezettség zárolja, annak tartalmát a bérbeadó, valamint a bérbe vevő vállalkozás tulajdoni hányadával rendelkező természetes személyek ismerhetik.

1.1.2 A bérlő sem a bérelt területen, sem a vállalkozás más telephelyein, székhelyein nem bocsátkozhat törvénybe ütköző magatartásba, sem annak foglalkoztatott természetes személyei.

1.1.3 Bérlő a szerződésben foglalt, kölcsönösen kialkudott feltételeknek, tevékenységi kör betartására köteles szorítkozni.

1.1.4 A bérlemény igénybevétele a bérleti szerződés megkötését követően, az aláírást és kulcsátadást követően megkezdődhet.

1.1.5 A bérlemény továbbértékesítése, másodlagos bérbeadása a bérleti szerződés időtartama alatt, rendes körülmények fennállása esetén tilos mind a bérbeadó, mind a bérlő részéről.

1.1.6 A bérlő a bérelni kívánt területét az átvétel pillanatában megismeri, annak állagát a birtoklás időtartamára köteles megőrizni, a szerződés bármely okú megszűnésének esetében az átvételkor tapasztalt állag (szükség esetén helyreállítása) átadása szükséges, ennek hiányában a bérbeadó megtagadhatja a bérlő vállalkozás számára a jövőbeni szerződéskötés lehetőségét bármely, a fennhatósága alá tartozó területre vagy ingatlanra.

1.1.7 A bérlő a bérleti díjat minden esetben köteles a soron következő bérleti időszakot megelőzően átutalni a bérbeadó megjelölt elektronikus számlájára(576088), mely a szerződéskötést megelőző 3. napot, ismétlődő számlázás esetén a soron következő bérleti időszakot megelőző 5. napot foglal magában.

1.1.8 Bérlő a bérelt terület vagy ingatlanban keletkezett minden kár megszüntetésére köteles, renovációs, átalakítási terveit kérvényeznie kell a bérbeadó irányába, melyről a bérbeadó köteles egy helyszíni szemlével megbizonyosodni a kivitelezést megelőzően.

1.1.9 Minden, a bérleményt érintő beruházás, fejlesztés, állagfenntartás és azok adminisztratív és kivitelezési költségei a bérlőt terhelik.

1.1.10 Bármely felület, mely hirdetésre, propaganda elhelyezésére lehetőséget ad, szabadon elérhető a bérlő számára, annak tartalmi és formai követelményeit a mindenkori önkormányzati rendelkezések szabják meg.

1.1.11 A bérlő az ingatlanhoz kapott KETTŐ darab kulcsot nem sokszorosíthatja, azok ép állapotú visszaszolgáltatására a bérbeadó számára köteles, a kulcsokat birtokló természetes személyek nevét a szerződésben meghagyják.

1.1.12 A bérbeadó jogosult a bérbe adott terület előzetes bejelentés nélküli helyszíni ellenőrzésére, melyre a helyszínen kijelölt felelős személy jelenléte a bérlő részéről minden esetben biztosítandó, amennyiben a terület üzemel vagy publikum számára megnyitott területként aktív.

1.1.13 A megkötésre kerülő bérleti szerződésben foglaltak módosítására kizárólag a kulcsokat birtokló személyi változás, valamint a bérlő képviselőjének személyes adatainak változása esetében van lehetőség, mely egyszeri 5.000 USD adminisztrációs díj megfizetése ellenében történik meg.

1.1.14 A szerződés módosítását illető minden egyéb változás esetében az aktív szerződés felbontása szükséges. Szerződésmódosítás szándékának jelzése esetében 5 napos FELFÜGGESZTETT státusz veszi kezdetét, mely legfeljebb 5 napig, de minden esetben az új szerződés létrejöttéig áll fenn. 

Felfüggesztett státusz esetén a bérlemény bérlő általi igénybevétele, tevékenységi kör folytatására nincs lehetőség, a bérlő azonban minden esetben előbérleti joggal rendelkezik a terület felett, annak kiközvetítése nem lehetséges más vállalkozások számára a bérbeadó részéről az átmeneti időszak alatt. 

1.1.15 Az alkalmi vagy rendszeresített bérleti díj minden esetben az állam területén használatos devizanemben értendő.

1.1.16 Rendkívüli felmondás esetén a bérlő köteles a bérleti szerződésben foglalt bérleti díj 30%-át kötbérként megfizetni 24 órán belül, ennek hiányában a bérlő a továbbiakban nem indíthat bérleti eljárást a bérbeadó irányába.

1.1.17 Bármely bérelt területen történő rendezvény megszervezését illetően, a bérbeadót nem terheli semmilyen esemény, amely a bérlő és a rendezvény házirendjét sértő tevékenység, folyamat.

1.1.18 Bérlő a bérelt területen folytatott tevékenység körein belül jogosult bármely, jogszabály szerint lehetséges tevékenység folytatására, azok engedélyeztetése a megfelelő szerveknél a bérlő feladata (sorsolás, beléptetési díj, házirend betartatása)
 

1.2 Szerződés keletkezésének és folytatólagosságának körülményei

1.2.1 ALKALMI bérbevétel

1.2.1.1 Ilyen típusú szerződés létrehozása esetén, a bérbevételre szándékolt időszakot megelőző 72 órával szükséges a bérbevételi szándék jelzése a megfelelő formanyomtatvány benyújtásával, ettől eltérő igényt a bérbeadónak jogában áll elutasítani.

1.2.1.2 A bérelni kívánt terület birtokba vétele a megjelölt bérleti időszakot megelőző 4 órával kezdődhet meg. A bérleti idő lejártát követő 2 órán belül a bérlő köteles a területet a bérbeadó számára helyszíni bejárással visszaszolgáltatni, az eredeti állapot helyreállításának kötelezettségével.

1.2.1.3 Bérbeadónak jogában áll a szerződést azonnali hatállyal felbontani, amennyiben a szerződésben megjelölttől eltérő tevékenység zajlik, vagy az általános szerződési pontok megszegésre kerülnek (lásd 1.1)

1.2.1.4 Az alkalmi területbérlés bérleti költsége minden esetben egyéni szerződések szintjén meghatározott, de legfejlebb 50.000 USD lehet.

1.2.1.5 A bérleti idő nem haladhatja meg a 24 órát.
Minden egyéb kérdéses esetben az 1.1 pontban foglaltak szerint szükséges eljárni.

 

1.2.2 RENDSZERESÍTETT BÉRBEVÉTEL

1.2.2.1 Rendszeresített bérbevétel esetén a bérbeadó kötelezett minden bérleti periódusban egy alkalommal helyszíni bejárásra és állagfelmérésre, melyről előzetesen egyeztetnie szükséges a bérlővel.

1.2.2.2 Amennyiben a bérlő a bérleti szerződés meghosszabbításának megszakítását kezdeményezi a bérbeadónál, úgy a bérlő a már kifizetett időszak lejártáig használati joggal rendelkezik a terület felett, az aktív időszak utolsó napjának 20:00 órájáig köteles az 1.1 pontban foglalt állagmegőrzés és helyreállítási folyamatok véghezvitelére és a kulcsok átadására.

1.2.2.3 Bérleti szerződés jelzett megszüntetése esetén a bérbeadó jogosult új pályázatokat befogadni.

1.2.2.4 Új bérlőjelölt esetén a helyszíni bejárást, amennyiben még aktív bérleti időszakkal rendelkezik a jelenlegi bérlő, köteles biztosítani a bérbeadó és az új bérlő számára.

1.2.2.5 A bérleti díj megfizetését tekintve a bérleti időszak minden esetben a szerződéskötést követő vasárnapon esedékes, a szerződés létrejötte tehát amennyiben tört időszakra esik, úgy a megkezdett hét is egész időszaknak számít. ((tehát ha szerdán veszed át a kulcsot, az arra a hétre vonatkozó bérleti díjat is meg kell már fizetned, vasárnap pedig a következő hetit))

1.2.2.6 Amennyiben az 1.1 pontban foglaltak, valamint az 1.2.1.3 pontban foglaltak megszegésre kerülnek, a bérbeadónak jogában áll azonnali hatállyal felmondani a szerződést.

1.2.2.7 A bérleti időszak minden esetben 1 hetes periódusokat foglal magában.

1.2.2.8 A bérleti díj meghatározása minden esetben egyéni szerződéskötés alapján készül, az azonban nem haladhatja meg a 25.000 dollárt bérleti időszakonként.

1.2.2.9 A bérleti szerződés automatikusan meghosszabbítottnak számít minden bérleti díj megfizetését követően.

1.2.2.10 Bérlőt a bérleti szerződés védi azzal szemben, hogy a bérbeadó más pályázók számára, a bérlő felmondási szándékának hiányában kiértékesítse.

1.2.2.11 Bérlő a bérlési szándék jelzésére a megjelölt tevékenység megkezdését megelőző legfeljebb 72. óráig köteles bejelenteni a megfelelő formanyomtatvány útján.

Minden egyéb kérdéses esetben az 1.1 pontban foglaltak szerint szükséges eljárni.

 

1.3 Különleges helyszínek

Jelenleg 3 olyan helyszínen biztosít a Municipality of Los Santos lehetőséget, melyre adottságaiból fakadóan kivételt képzőként szükséges tekinteni. Ezeknek a bérbevételére csupán alkalmi szerződés kötésével van lehetőség, az 1.2.1 pont minden rendelkezése szerint. Ez alól kivételt képez az 1.2.1.4 pont, eszerint a bérleti díj meghatározásának felső limitje nincs, az minden esetben tárgyalás részét kell, hogy képezze, a minimum bérlési összeg 20.000 USD összegben került meghatározásra, függetlenül a bérleti időtől (4-24 óra).

 

1.3.1 Az alábbi helyszínek állnak jelenleg rendelkezésre a leírtak szerint:

 

CyberBar (játékterem, vendéglátóegység)

Képek a helyszínről: https://imgur.com/a/QYh3H7h

 

Bahama Mamas (szórakozóhely)

Képek a helyszínről: https://imgur.com/a/MwtMcMd

 

Richman Mansion

Képek a helyszínről: https://imgur.com/a/ctcaHzo

 

1.3.2 A megjelölt különleges helyszínek esetében minden esetben az 1.1, valamint 1.2.1 pontok állnak kiegészítésként rendelkezésre.

 

1.4 Az aktív és lejárt bérleti folyamatok az alábbi linken érhetőek el:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MJ8nBf16cSFfxyB3UquhY5CPHGdilbvF8QUjYF62-IQ/edit#gid=0

1.5 A bérletigénylési formanyomtatvány az alábbi linken érhető el:

https://forum.octans.hu/forums/topic/6301-egyszeri-vagy-rendszeresített-területbérlési-igény-bejelentése/#comment-24496

 

Szerkesztve Shotx által
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Lejó rögzítette és kiemelte ezt a témát
Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
  • Új létrehozása...