Ugrás a tartalomhoz

Felhívás elektronikus ügyintézésre


Krikki

Ajánlott témák

 

 Felhívás Elektronikus Ügyintézésre

Tisztelt Lakosság!

Figyelembe véve a technológiai fejlődés dinamikáját és az ügyintézés hatékonyságára irányuló növekvő igényeket, szeretnénk értesíteni Önöket, hogy hivatalunk lehetőséget nyújt az elektronikus cégbejelentési eljárásokra, az ügyfelek kényelmének és az adminisztrációs hatékonyság növelése érdekében. Ezen céllal bevezettük az elektronikus ügyintéző rendszert (e-ÜR), mely ma hivatalosan elindult, és a hagyományos, papíralapú eljárásokat fokozatosan digitális platformra helyezi át.

Az e-ÜR stratégiai célja az ügyfélkiszolgálás minőségének javítása, valamint az adminisztratív terhek csökkentése mind az ügyfelek, mind pedig az illetékes hatóságok számára. Az új rendszer lehetővé teszi lakosainknak, hogy dinamikusan, elektronikus úton nyújtsák be és kövessék nyomon cégbejelentési formanyomtatványaikat és azok aktuális állapotát, így gyorsabb és kényelmesebb módon intézhetik vállalkozásukkal kapcsolatos ügyeiket, megkerülve a személyes ügyintézést.

Az elektronikus rendszer élesítésével párhuzamosan kérjük ügyfeleinket, hogy az új online platformot részesítsék előnyben a papíralapú módszerekkel szemben. Az e-ÜR segítségével az ügyek gyorsabban és hatékonyabban intézhetők. Célunk a digitalizáció előnyeinek kihasználásával az ügyintézés folyamatának optimalizálása és az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatások magasabb szintre emelése. Fontos hangsúlyozni, hogy az elektronikus cégbejelentési rendszer kizárólagos használata kötelező lesz mind az új vállalkozások alapítása során, mind a már meglévő cégek esetében, ezzel biztosítva az eljárások egységes és átlátható menedzsmentjét.

Amennyiben kérdéseik vagy nehézségeik merülnének fel az új rendszerrel kapcsolatban, kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot a feltüntetett elérhetőségeken. Munkatársaink rendelkezésre állnak, hogy segítsék Önöket az átállás folyamatában és az esetleges problémák megoldásában.

Az alábbiakban bemutatjuk a szükséges lépéseket:

  • Dokumentum benyújtása:

Az első lépés a szükséges dokumentumok elektronikus benyújtása az e-ÜR platformon keresztül. A rendszer lehetővé teszi a dokumentumok digitalizált formában történő csatolását, ami felgyorsítja az adminisztratív folyamatot és minimalizálja az esetleges hibák lehetőségét.

https://forum.octans.hu/forums/topic/6613-business-certification-form-bcf/#comment-25445

  • Kapcsolatfelvétel egy ügyintézővel:

Miután az ügyfél benyújtotta a szükséges dokumentumokat, kapcsolatfelvételre kerül sor egy dedikált ügyintézővel, aki készségesen áll az Ő rendelkezésére, hogy segítsen az esetleges kérdésekben, vagy akár telefonon és e-mailen keresztül is felveheti velük a kapcsolatot.

  • Kéréseknek való elégtétel és ellenőrzés:

A folyamat utolsó szakaszában ügyintézőnk átvizsgálja a dokumentumokat és ellenőrzi azokat a jogi előírásoknak való megfelelés szempontjából. Az illetékes személyek dinamikusan és hatékonyan reagálnak az esetleges kérésekre vagy módosítási igényekre.

Célunk, hogy hivatalunk részéről minden bejelentés három napon belül megoldásra kerüljön.

Továbbá, tiszteletteljesen megkérünk minden érintett személyt és intézményt, hogy fordítsanak figyelmet az e-Ügyintézési Szabályzat frissített változatára, és gondosan alkalmazzák annak tartalmát. A szabályzat célja, hogy meghatározza az elektronikus ügyintézésre vonatkozó pontos szabályokat és eljárásokat.

Elektronikus Ügyintézési Szabályzat

Spoiler

Elektronikus Ügyintéző Rendszer (e-ÜR)

Az e-ügyintéző rendszer (e-ÜR) a digitális platform, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára az elektronikus ügyintézést. Az e-ÜR segítségével az ügyfelek dokumentumokat tölthetnek fel, online kapcsolatba léphetnek az ügyintézőkkel és nyomon követhetik a kérelmeiket.

  • Ügyfelek kötelezettségei
  1. Az ügyfeleknek kötelező elektronikus úton benyújtaniuk minden szükséges dokumentumot az e-ÜR-en keresztül.
  2. Az ügyfelek csak és kizárólag valóságnak megfelelő információkat tölthetnek fel az e-ÜR használata során.
  3. Az ügyfeleknek gondoskodnia kell a feltöltött iratok érvényességéről és azok felhasználhatóságáról jogi keretek között.
  4. Az ügyfelek felelősek a személyes adatok biztonságának fenntartásáért és az adatvédelmi előírások betartásáért az e-ÜR használata során.
  5. Az érintett ügyfél rendszeresen tájékozódni köteles az e-ÜR-en keresztül az ügyintézés aktuális állapotáról és az esetleges üzenetekről.
  • Önkormányzati hivatal kötelezettségei
  1. Az önkormányzati hivatalnak kötelessége az e-ÜR-en keresztül fogadni és kezelni az ügyfelek által benyújtott dokumentumokat és kérelmeket.
  2. Az önkormányzati hivatalnak gondoskodnia kell arról, hogy az ügyfelek megfelelő tájékoztatást kapjanak az e-ÜR használatáról és az ügyintézés menetéről.
  3. Az önkormányzati hivatalnak biztosítania kell az e-ÜR biztonságát és stabilitását, valamint megfelelő támogatást kell nyújtania az ügyfeleknek az esetleges problémák megoldásában.
  • Jogvédelem és személyes felelősség
  1. Az e-Ügyintézési Szabályzat megsértése esetén mind az ügyfelek, mind az önkormányzati hivatal felelősségre vonható.
  2. Az e-ÜR használata során bekövetkező technikai hibákért és abból adódó adatvesztésekért sem az ügyfelek, sem az önkormányzati hivatal nem tehető felelőssé.

Záró rendelkezések

Az e-Ügyintézési Szabályzat azonnal hatályba lép, és minden érintett fél számára kötelező jelleggel betartandó. Az esetleges módosításokról és frissítésekről az érintetteket időben tájékoztatni kell az e-Ügyintézési Rendszeren vagy más megfelelő kommunikációs csatornákon keresztül. 

A módosítás jogát fenntartjuk.

 

 

Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
  • Új létrehozása...