Ugrás a tartalomhoz

Attesz

Játékos
  • Hozzászólások

    14
  • Csatlakozott

  • Utoljára aktív

  • Nyert napok száma

    1

Posztok, írta Attesz

  1. A mostanában sokszor lerágott csont jön megint : "játékosok számának fenntartása/növelése, Civil élet, a még többször lerágott biznisz rendszer." Ezt a témát nem csak a saját ötleteimnek dobtam fel, mivel ez a téma az egész játékosbázist érinti.


    Az én látásom szerint a fő probléma nem más mint az alap munkák és a grindolás. A játékos-bázis NPC-k körüli gondolkodása, illetve az IG egy nap alatt akarok gazdag lenni mentalitás. Mivel mi jön az alap munkákból, mi jó származik a szervernek jelenleg? Látásom szerint semmi csak a unalmas A cpből a Bcpbe való furikázás stb. + játékosok kivonása az RP elől mivel jelenleg inkább grindol pár napot, hogy legyen kocsi meg ez-az amaz. Jobban kéne építeni a játékosok köré és megtalálni az egyensúlyt az NPC-k és az RP közt. Én például eltüntetném az alapmelókat úgy ahogy van majd script rásegítéssel biznisz rendszert nyomatnék. Mit értek ez alatt?

    Igen-igen tudom.. megint a bizniszek.

    Egymásra épülő bizniszek például nem egy rossz ötlet szerintem (Pl., mivel érintkezel emberekkel, RP-zel, és még pénzt is keresel vele.) És nem hiszem, hogy unalmassá válna mint egy villanyszerelő/kamionos meló ahol egyik cp-ből a másikba szaladsz a NPC főnököd utasítására. Na de.. a nagy kérdés, hogy lehet megvalósítani? Ez szerintem egy komplex dolog, viszont ha meg lenne valósítva akkor végre kiugranánk a scriptes alapmeló, tuning vutututu autók és a 1bites kereskedés triumvirátusának magyar szerveres státuszából.

    Szerintem script rásegítéssel (akár saját itemek, akár passzív jövedelmek a fenntartáshoz, bármi) sehogy sem lehetne megvalósítani, mivel valahonnan be kell indulnia a körforgásnak és valahonnan kéne jönnie a pénznek. Teljesen még nem gondoltam át a menetét mi szerint lehetne ezt teljes mértékben behozni. Valószínűleg egy átgondoltabb bizniszrendszerrel a kezdetekben az alapmunkák mellett. (Jelenleg is fejtegetem hogyan lehetne ezt magyar közösségben megvalósítani. Hamarosan kibővítem még amint teljesen kész.) 

    Spoiler

     

    (FIGYELEM! Nem teljes mértékben értek egyet az itt linkelt poszttal sőt.., szimplán egy segítségként szántam hogyan is kéne elképzelni kürölbelül a rendszert. Ez főként a "Dinamikus vállalkozások, import/export, szállítmányozás" cím alatt van a posztban kifejtve.) (Hamarosan kifejtem én is látás pontomat a dologgal kapcsolatban, csak mivel ez egy komplex téma így egy kis türelmet kérnék.)

     

    Mi előnyünk származna ebből?

    - Reményeim szerint nagyobb eséllyel láthatunk több embert RP-zni akár pénz szerzés végett.
    - Az illegálnak is megoldás lenne a valamiért sokat emlegetett "pénz problémára" hiszen saját bizniszét vihetné illetve megnyitna nem egy utat. (Ha bár nem értem ezt a nincs pénz problémát, nem     egy nap alatt kell gazdaggá válni.)
     - Mivel azért valljuk be egy illegális frakciónak nem kéne a nap 24 órájában illegális ügyletekkel és dolgokkal foglalkozni. Ugyan úgy van civil életük stb.
    - Élvezetesebb pénz szerzés
    - Rengeteg RP lehetőség (Alapból maga a biznisz vezetése/dolgozók, de a versengés, a bizniszek közti kapcsolat és kereskedelem, az illegális frakciók befolyása és bizniszek körüli rp stb.)

    Hátránya nem más mint a megvalósítás, picsa nehéz de nem lehetetlen. (Későbbiekben kifejtem.)

    Civil élet

    Jelenleg nem valami sok támogatást kap ez a réteg, vannak új dolgok amik csak az illegál frakciók részére jönnek pl. (Én nem látom értelmét, lehet velem van a baj.) Így ne is várjuk el, hogy az emberek komolyabban vegyék a civil-rpt. Az átgondolt bizniszrendszerrel már javulna az a probléma miszerint nincs Civil élet a szerveren, habár ezért főként a játékosok is kellenek azért így elég nagy esélyt látok arra, hogy az emberek több eshetőségben fognak inkább a bizniszükkel foglalkozni/dolgozni és egy kicsit civilebb körökben RPzni (Esetleg még egy rendszert adni vagy hétköznapibb dolgokat csinálni saját maguk karakterének az lenne csak a hűha) mint hogy 0-24 illegál vagy alapmeló vagy egyéb frakciók.


    És jöhet még egy nagy falat : A gazdaság.

    Igen, megtalálni a balanszt a gazdaságban és nem hagyni, hogy elkanászodjon mint látáson vagy egyéb helyeken ahol rendes feszül az emberek zsebe egy kiló kenyér árának hordásától mert akkora az infláció. Értéket kell teremteni a pénznek.
    Valahogyan kivezetni a pénzt ha nem is most de a későbbiekben. (Pl. akár adók, vagy valamilyen szervezet létrehozásával ami figyeli a számlákat. Így a piszkos pénzt át kéne mosni ergo lassabban jönne a tisztán elverhető pénz.) Mivel a játékosok nagy része egy nap alatt szeretne hatalmas profitokat leakasztani így ezt kéne erősen gátolni.
    Kriptonvalutáknak több értelmet adni (Vagy átgondolni), mivel jelenleg egy frakció csak bevásárol rigekből majd afkol amíg nincs meg az elegendő mennyiség. (Dobjatok meg kővel ha esetleg ezen a ponton valamit rosszul mondtam mivel ebben a dologban nem vagyok teljesen 100%-os.) (Szimplán csak látom kilóra hirdetik a bitcoint ugyan azon emberek így merem feltételezni, hogy nem veszik.)


    Player-szám fenntartása és növelése.

    Szerintem ezekből már stabilizálódna a jelenlegi szám, esetleg növekedne is. Miért? Mert egyedivé válik a szerver idehaza. Elmozdul a régről hozott rossz alapoktól és valami újat és kreatívat mutatna be. Egy újabb pl: "bányász" meg pl: "farmer" script melóval nem jutnánk előrébb, még két új autóval se. Ideig-óráig elég de nem fog hatással lenni a játékosokra.

     

    Folytatása folyamatosan jön, szimplán szeretnék nyitni a közösség fele egy ilyen témával, más ötletének meghallgatásával, remélhetőleg kulturált viták indításával. Illetve felmérni az igényét egy ilyesfajta elképzelésnek. Később esetleg közös ötlet kidolgozása, vagy érdeklődés hiány esetén az ötlet temetése.

     

    Új szerkesztés: (Lehetséges megoldás.)

     

    Spoiler

    Figyelem! Ez egy vázlat amit próbáltam érthetően össze írni, plusz ötleteket lehet írkálni.. én csak egy ötletet dobtam fel, nem kell a teljesen komolyan venni. A leírásban lehet találni hibát, biztos van mivel nem egy nap alatt dobtam össze.

     

    Szóval.. jelenleg szerintem három-négy út létezik.
    1. a nagyon hardcore gazdaság kiépítése.   ---> Több grindolás, élvezet elvesztése, akik nem tudnak órákat beleölni végül kiesnek.
    2. GTA:W-hez hasonló bizniszrendszer.
    3. Alap helyzet (Tehát minden marad ahogy jelenleg, és megy az alapmunka grind)


    A lehetséges megoldás.  (Asszem a GTA:W nem hazai szerveren is hasonló rendszer van.. megkövezni megint ér mert nem tudom, nem követem. Csak hallásból tudom. 😞 )


    Mi is a jelenlegi helyzet?

    Jelenlegi preferált pénzforrások: Kb így csökennő sorrendben.
    - Alap meló grind
    - Jármű kereskedelem
    - Illegális kereskedelem
    - Ingatlan? (nem biztos.) 
    - Egyéb bizniszek.
    - Egyéb RPből származó bevétel.

    Tehát miből is állna ez a átalakulás? és mi kell ehez?

    Alap melók megtartása.
    Később ezek esetleges csönkentése és kivonása.
    Miért? Mert nem generál semmi féle RP-t, esetleg egy minimálisat csak. Illetve ha sokan nyomják akkor károsá válhat hosszú távon az éterből behozott pénz mennyiség ami nem mozog.

    Egy rugalmasabb rendszer kialakítása, elérhetőbb bizniszekkel mint tulajdonos mint a munkaerő részének olyan bérezéssel ami nagyobb mint az alap munkába. EGYSZERŰ SCRIPTEK HOZZÁADÁSÁVAL.
    - Jelenleg főként ugye illegális frakciók rendelkeznek legális bizniszekel + páran akiknek van. 
      - Nekik főként civil munkások foglalkoztatását kéne szorgalmazni.
        Miért is kell egy biznisznek támogatás? Mivel nem éri meg többségben annyira, hogy civileket foglalkoztass vagy tényleg csináld és ne csak ott legyen, hogy hehe a frakció történetbe pont jó volt meg faszán néz ki és kész.
        egy nightclub vagy a pub termelhet profitot de valjuk be ez álltalában vagy annyi, hogy kifizeti azt a pár melóst vagy még annyi se. Egy sokkal másabb biznisznek esélye sincs profitot termelni (kereslet és kínálat egy rp
        szerón nincs balanszban.)
    - Pénz biztosítása a bizniszeknek, hogy munkásokat kitudják fizetni. (Így a melós is jól jár és a biznisz tulaja is mivel a profitot megtartja.) (Természetesen megszabott árakon, ne tudjon az egyik cég pl. 10k/órát a másik meg 20k/órát fizetni.)
    - Az átlagtól eltérő bizniszek támogatása, (Ahol nem jön be játékosoktól semmi profit szinte.) (Lényegében egy ilyen non-profit szintet létrehozva.)
      Vagy azzal támogatni, hogy ha egy munkás elkezd dolgozni egy adott helyen (Látják mások hogy aktív a biznisz) akkor a közeli hasonló NPC boltok (vagy az összes) "kikapcsol" arra az időre. Így rákényszerítve a játékosokat az interakcióra
      és az RPre. (Boltok, Fodrászat, Tetoválás, Benzinkút, Ruha bolt. stb.) Tehát az NPC-ket csak akkor használjuk ha nincs online és "szolgálatban" olyan játékos aki ellátná az ilyen feladatokat.
    - Adó behozása (Vagyontól függően) ami Gov-hoz megy és ők támogatnák a bizniszeket vagy projekteket. Esetleg ide repülhetne a büntetések értéke stb.. stb.. stb..
    - A már most is bentlévő nagyker tovább gondolása --> Az összes biznisznek kell "nyersanyag" vagy "áru". Ezeket szétdobhatnák egyéb futározásra, kamionozásra szakosodott bizniszek. (Vagy ha nincs más opció akkor NPC.)
    Így amint fent írtam a GTA:Whez (ha nem így van ordíts) hasonlóan egy zárt kört létrehozva ahol forog a pénz és nem eszetlenül pumpálódik befele az éterből alap melón keresztül hanem irányítható admin oldalról azzal, hogy a govnak
    mennyi pénzt adnak pluszban. Mivel ha látják, hogy a gov nem bírja tartani az adókból a bizniszeket.. akkor hozzá adnak a körforgáshoz stb. Vagy a nyersanyag ellátáson keresztül.
    Mi pozitívum származik ebből? - Kevesebb idő megy el a grindolásra. - Több idő arra, hogy tényleg RP-z. - Esetleg RP "munka" közben. - Új játékosok/Kevésbé tapasztalt játékosok RP-re való csalogatása. - Más emberekkel való kapcsolat.
    - Roleplay "hotspot" probléma enyhülése.
                                  

    Kamionos meló átalakítása, átformálás bizniszek számára. (Skill rendszer mardhatna, kamionosok látnák el áruval a bizniszeket.)

    Hogy ne menjen kárba az a sok kamion amit vásároltak, így kezelhetnék ők a áru mozgásokat a nagyker és a bizniszek között. Ők megveszik a nagykerből X darab ládát X dollárért, majd leviszi a rendelőnek X összegért.
    Így bizniszek épülhetnek erre az ágra, esetleg magán kamionosok csinálhatnák. Hogy a script se menjen kárba és a bele fektetett munka, maradhatna lazán a skill rendszer.

    - Bérelhető kamionok cégek réséze. (Kizárólag szállítmányozási/logisztikai cégeknek.)

    Bizniszek saját maguk állíthanának lerakó pontokat saját területükhöz.


    Boltok. (Scriptrá nem lenne más mint, hogy a kasszásnak el kell fogadni minden vásárlást.)

    NPC boltok illetve Játékos álltal birtokolt boltokban is más játékosok dolgozhatnának.
    A dolgozó X összeget kapna óránként (Jobban megérje mint egy óra kamionozás, de azért ne is száljunk el.)
    A dolgozó X összeget kapna eladott tárgyak után (Neki kell elfogadni minden vásárlást ha éppen a kasszában van, minden eladott tárgy után kap X összeget. (Függ az adott tárgy értékétől mennyit kap) Egy napi limitet kéne rá behozni
    így el lehet kerülni, hogy egy forgalmasabb helyen dolgozó nem fog gazdag lenni egy óra alatt szemben a nem annyira forgalmas helyeken dolgozó társaikkal.)

    Éttermek, Itemek.
    Item kreálás lehetősége éttermek/kajáldák számára (saját kaja itemek). (Esetleg sima italok / alkoholos italok )
    Igen-igen nem fontos az item, de ide talán még is mivel van kaja és pia csíkunk. Tehát, hogy az éttermeknek is legyen valami haszna eltudnék képzelni olyan dolgot hogy ők maguk vagy egy admin itemet tudna létrehozni bizniszek számára.
    Így kielégítve azokat is akiknek elengethetetlen vagy szükséges egy item és a étterembiznisz tulajokat is mivel valószínűleg nő majd forgalmuk. Tolhatják saját brandjüket. (+ Kaja árának növelése sima boltokban, hogy éttermekben megérősebb legyen)

    Így ők a készletük szintjéből tudnák lehívni maguknak az itemet, amit tovább adhatnak vásárlóiknak. 

    Nightclub, Pub, egyebek.

    Itt csak a kiszolgálókat lehetne támogatott fizetésen tartani. (pl: pultos, táncos) (Ők kereshetnének többet óránként mint egy boltos vagy kamionos mivel nincs mindíg nyitva és nem tudnak dolgozni folyamat vagy ha több állása lehet akkor mindegy)
    Ha plusz személyzetet akar magának egy tulajdonos (Kidobók, stb.) akkor azt saját magának kéne a profitjából fizetni.
    Így mit nyernek vele? Több marad a "belépőkből" szedett pénzből amit fordíthat más dolgozókra vagy magára. 

    Biznisz panel

    Egyértelműen a könnyebb kezelhetőség végett. Dolgozók kezelése, Biznisz nevének kezelése, Biznisz bankszámla kezelése, Jogok adása tagok számára stb. Govnak átlátás. Lerakó pontok letétele, Járművek hozzáadása, Területek hozzáadása.

    Adó

    Mivel így egy fokkal jobban áramlik be a pénz, kell valami ami ki is viszi. Pontosabban csak körbe forog a pénz és nem megy ki. 
    Az adót úgy tudnám elképzelni, hogy egy bizonyos % levonódna játszott óránként vagy naponta. Így akinek 5000$-ja van összvissz az nem érzi meg annyira. Aki pedig gazdag.. nos ő megérezheti, de így is tud valaki gazdag lenni főleg ha biznisze van.
    Szerintem bőven többet fog majd keresni ha csinálja mint adózna. pl: óránként a vagyon 0.005%-a (az kb 1k$ 200k$ után.) vagy 0.0025%-a (ugyan így 500$) 

    Érdekes/Különleges bizniszek támogatása (Ez már csak egy plusz ötlet, az agymenésem.)

    Az olyan bizniszek ami pl nem bolt,szerelőtelep,szórakozóhely stb. lehetne támogatni scriptes oldalról. Pl. Gyárakat, Szeszfőzde, Hulladékgyűjtő stb.
    Akár saját itemekkel, akár egyéb scriptes oldalról. Mondjuk ez egy érdekes dolog, mivel ugyan úgy egy monoton melót generálhat egy gyár.
    Viszont úgy gondolom, hogy megoldható lenne RPvel. Itt is óránként jöhetne a fizu vagy félóránként. Viszont támogatva lenne egyszerű scriptekkel.

    AFK, Bug/Egyéb kihasználások.

    AFK-ban ne teljen a fizuhoz szükséges perc. Miért? Mert az se jó ha valaki egész nap egy helyben áll 0 energiát belefordítva RP oldalról és közben kapja a casht.
    Egy frakció ne tudja kihasználni ezt a rendszert. Pl. Egy frakció megtölti munkásokkal a nightclub bizniszét, miközben nagyrésze nem is dolgozik vagy csak kidobó. (Erre volt ötletem, hogy csak adott pozíciók legyenek támogatva GOV álltal.)
    Adminok bármikor átudják nézni a bizniszek beállításait. (Elkerülve ezzel egyéb mókolásokat.)
    A támogatott fizetéseket a GOV határozza meg. Miért? Mert ha a biznisz vezető teszi akkor káosz lesz, és a támogatott pénz a barátok zsebébe landolna. A támogatott fizuknak magasabbnak kell lennie mint egy alap meló fizuja.
    A fizetéseket félóránként vagy óránként kapnánk. (Szolgálatban töltött idő.) Csak is munkaidő közben kapnád pénzed. (Egyértelműen megint kiemelem, hogy egy óra munka többet érjen mint egy óra kamionozás.)


    Egyéb.

    Max 2 bizniszes munkahelyed lehetne. (Átgondolandó.)
    Egyértelműen kéne rá egy szabály, vagy korlátozás hogy ne tudjon az ember naponta máshol dolgozni.

    Megoldás lenne a boltrablás szegmensre is. Mivel játékosok a kasszások így jóval RP-sebb közeg alakulna ki rablásoknál. (Esetleg lehetne rabláskor itemeket vinni boltból, nem csak a pénzt.)
    Megoldás lehet a "roleplay hotspot" problémára.
    Megoldás lehet a playerszám problémára. (Nem biztos, nem teljesen biztos hogy mindenki vevő ilyen dolgokra.)


    Elfogadom ha nincs valami rendben a leírással, szimplán egy vázlatként irkáltam össze. 

     

    • Tetszik 4
    • Köszönöm 1

  2.  

    lQ1Lw.png.5f2feec54327f322c4ce7ce292e02c24.png

    MUNICIPALITY OF LOS SANTOS
    Vállalkozás bejelentése

     


    IGÉNYLŐ ADATAI


     

    Igénylő neve: Callen Osmond
    Igénylő születési helye, ideje: Los Santos 1990.02.15
    Igénylő lakcíme: Carson Ave 46.
    Igénylő bankszámlaszáma: 1827226
    Igénylő elérhetősége: 513054 ((Attesz#9931))


    VÁLLALKOZÁS ADATAI


     

    Vállalkozás neve: Legion Financial Group
    Vállalkozás megcélzott székhelye: Hawick Ave, Power St 

    https://imgur.com/3qOf11k

    Vállalkozás egyéb telephelye(i): -
    Vállalkozáshoz tartozó jármű(vek) rendszáma(i): 10AAC204
    Vállalkozáshoz tartozó alkalmazott(ak) neve(i): Dennis Callaghan, Cormac Callaghan, Joshua Callaghan, Finn Campbell

    Milyen foglalkozásokat céloz meg a cég? 
    Egyéb, (Pénzügyekkel, Biztosítással foglalkozó cég) 

     


    EGYÉB INFORMÁCIÓK


    A vállalkozás bejelentésének kérelme és annak elbírálását követően keressen fel egy illetékest a városházán! Kérjük mutassa fel érvényes személyi igazolványát, amennyiben szükséges a székhely területbérlési szerződését és tűzvédelmi nyilatkozatát!

    A sikeres ügyintézést követően az előterjesztett vállalkozás bejegyzése megtörténik, mely a határozat életbe lépésének idejétől hivatalosan is működtethető.

    A bejelentett vállalkozásokat itt ellenőrizheti:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1paAsxNDA8i-Jh6ZczitPn4x40nu4dJVNIFI8hZXPK5U/edit?usp=sharing
     



     

×
×
  • Új létrehozása...