Ugrás a tartalomhoz

Zunbain

Játékos
  • Hozzászólások

    25
  • Csatlakozott

  • Utoljára aktív

Posztok, írta Zunbain

  1. Te aztán csak tudod, hogy milyen ember vagyok. Az IQ szintedre vall, hogy képes voltál betenni a mondatodba az "unironikus" szót, ami még csak nem is helyes.
    Arról nem is beszélve, hogy a Genshin nem VR játék. ¯\_(ツ)_/¯
    De ha nagyon kíváncsi vagy, nem. Nem játszom vele. 🙂

  2. Ez hiánypótló volt. Ugyanakkor ne várjuk az emberektől, hogy mindent is leírnak. Három rétegre tudnám osztani a magyar rp közösséget:
    1. Semmi nem kell, csak RP legyen. Ők tényleg csak azért járnak fel, hogy írjanak. Nem annyira érdeklik őket a pénz vagy a vagyontárgyak. Leülnek a VH elé és RP-znek. Nincs bajuk azzal, hogy a karakter kezében nincs semmi, vagy épp nem az van, aminek kéne lennie.
    2. Jó az RP, de azért kéne valami más is. Ők azok, akiknek fontos, hogy legyen egy sör a kézben ha isznak. Nekik kéne a cigi a szerverre (és nem csak az anim). Ők vesznek négy hotdogot, osztják el a haverokkal és tolják le az utolsó falatig /me /do segítségével. Nekik kellenek a kézzelfogható tárgyak.
    3. Mi az az RP? Én csak grindolni járok. Szerintem ezt nem kell ragozni. Amikor valaki nem képes végigtolni egy RP-t, mert "siet" valahova, vagy egyáltalán nem is képes rá.

    Az első rétegnél bőven megvan ez a passzív RP, velük nem is nagyon foglalkoznék most. A második rétegnél viszont (ezen a szerveren) nagyon nagy részt nincs. És itt leginkább a szokásokra gondolok.
    Nincs egy cigi, amit meg tudsz venni, és elosztogatni. Ezáltal nincs meg az érzés, hogy pár szál múlva mehetsz boltba. Itt máris elbukik egy RP lehetőség, ha nem több.
    Persze nem azt mondom, hogy örömmel nézném ahogy a pisisek szaladgálnak és kéregetik a "cigit buszjegyre". Egyszerűen csak annyi, hogy nekik fontos a kézzelfoghatóság. A sör a kézben ha isznak (és nem egy kortyos "instant lehúztad a Jimet" rendszerrel), vagy a különféle animok (mint például az ölelés).
    Amíg ilyen alap dolgok nincsenek meg a szerveren, ettől a rétegtől ne nagyon várjuk el, hogy sokkal durvábban belemegy a leírásba.
    (Tisztelet a kivételnek)
    A harmadik réteggel meg nem tudunk mit kezdeni. Feljönnek és elvannak maguknak. Senkire nem lehet ráerőszakolni az RP-t. Nyilván "minek jön fel, ha nem tudja mi a szokás", de ebbe bele kell törődni. Lehet, hogy csak új és még nem bontakozott ki. Velük mondjuk végigolvastatnám ezt a kis szöveget.

    ((Azért remélem valamennyire érthető, ha már félkómásan, alig látva írogatok :D))

    • Tetszik 1
  3. Támogatom!
    Esetleg annyit tennék hozzá, hogy az új játékosoknak a legolcsóbb, legalapabb telefon egyből az inventoryban legyen. (amivel csak telefonálni lehet)
    Elvégre nem mindenki szeret kezdés után kétszáz évet metrózni. Illetve rp alapnak is tökéletes ha taxit hív vagy ismerős megy érte.
    Plusz az alap számokat tartalmazza a telefon (Taxi, Vészhívó stb)
     

    • Tetszik 2
  4. Idézet armi felhasználótól.

    Maradjon csak ilyen monoton, hátha egy idő után rájönnek a grinderek hogy roleplayel élvezetesebb pénzt keresni.

    És hogy tervezted?
    Két órán keresztül tolom az rp-t és lesz 200k a számlámon?
    Itt nem azzal van a baj, hogy néhány grinder csak a pénzért van fent, hanem azzal, hogy retek lassan lehet pénzt keresni.
    Ha az ember szerencsés, húsz perc alatt farmol össze 2k-t horgászással. Persze az se annyi, mert költeni kell a tűzre.
    Egy normális autó minimum 50-100k. A javításuk offline nem éri meg. De még csak szerelővel is úgy, hogy előtte válogatsz közülük.
    Az egyetlen "normális" kereseti lehetőség a kamion vagy a frakció. Esetleg a szerviz. Utóbbihoz minimum 150k szükséges, és akkor még nem is vontat az ember.
    Nyilván alig van rp, ha nincs pénz. Oké, hogy az árak szinte semmik (gondolok itt az ételre és az italra), de amíg kb 400 dollárt kell költenem arra, hogy megtankoljam az autóm, amivel eljutok több tíz órán keresztül kamionozni, hogy kifarmoljak pár száz ezret (megsúgom, túl sok idő), hogy aztán (talán) belefogjak egy olyan vállalkozásba, ami pénzt is hoz (az egyetlen normális lehetőség a szerviz), addig igen is horgászni és kamionozni fogok.
    Nem azt mondom, hogy pénz nélkül nem lehet élni, mert ez nincs így, de egyáltalán nem szórakoztató, amikor látod, hogy X-nek saját kamionja van, Y frakis ilyen csúcskategóriás autóba ül be, Z meg olyanba.
    És nem, ők sem azért érték el, mert az rp pénzt hoz.

×
×
  • Új létrehozása...