Ugrás a tartalomhoz

Alfi

Játékos
  • Hozzászólások

    34
  • Csatlakozott

  • Utoljára aktív

  • Nyert napok száma

    2

Posztok, írta Alfi

  1. Idézet Whitehawk felhasználótól.

    Nem tudom hogy észrevetted-e hogy nem lesz szar se :D. Közleményeket olvasd el Octans dc-n. A szerver kb halott

    nem tudom észrevetted-e a hozzászólás dátumát

  2. Én egy szóval sem említettem, hogy alapmunka eszmét osztok. Épp ellenkezőleg. Azt az alapot akarnám erősíteni amit a vezetőség már elkezdett kialakítani, hogy RP-vel kereshesd a kenyered. Véletlenül sem tartom megoldásnak, hogy alapmunka fizetéseket emeljünk meg hajajj 2x-es szorzót a népnek, hogy a gép előtt grindoljon egy RP szerveren mikor otthon van. Igenis RPn keresztül keresse meg a player azt, amit máshol monoton kattintgatással lehet. Igenis keressen RPvel többet, mint a grindolással. Elkellene felejtenie az embereknek ezt az álszenteskedést, hogy ne a pénzért akarjanak RPzni az emberek. Már több, mint egy évtizede látok bele ebbe a közösségbe és az elmúlt évek irányának ezt látom, így tudod motiválni az új, fiatal játékosok nagy részét az RP-re. Az öregebb motorosok pedig örülhetnének, hogy valahol olyan szemlélet van, miszerint ebből lehet egyről a kettőre jutni. Előbb lehet ezen az úton rávezetni az embereket az RP élményének megismerésére, mint bármi mással. 

    • Tetszik 1
    • Köszönöm 1
  3. Akkor csak további jó szórakozást tudok kívánni a jelenlegi player szám mellett. Nem egy-két hónapról beszélünk, hacsak nem irl meló helyett napi 8 órában itt ülsz. Nem mindenkinek végtelen a szabadideje amit erre tud szánni, sajnos a jelentős többség nem 18-20 éves. 

    • Köszönöm 1
  4. Idézet Whitehawk felhasználótól.

     Ismerted Ren-t? Neki is voltak nem tudom mennyit érő autói. De őt kurvára nem azért ismeri a nagytöbbség mert drága autókkal járkált meg hogy nyugat Los Santosban kb minden az övé volt. Hanem azért mert rengeteg mindenkivel Rp-zett. Bevont rengeteg embert az rp-jébe, színesítette mások játékát is ezzel. Miért ismeri mondjuk az egész szerver Fearghal-t? Hát nem tudom az a moci amivel jár nem lehet több 100 rugónál 😄 . Szimplán az rp-jük minősége és a hozzáállásuk az amik "naggyá" tették a karaktereiket. 

     

    Ebből is látszik az, hogy nem minden kőgazdag játékos rp képtelen. Nem ez a meghatározó tényező. Az én személyes tapasztalatom ugyanakkor az, hogy több "gazdag" ugyanakkor RP-s, közösségnek jót tevő emberrel találkoztam, mint olyannal aki bárhol bármikor csóri körülmények között aktívan tesz a közösségért és a színvonalért. De a kettő említett embertípusból egyik sem fog olyan helyen aktívan játszani, ahol 15 player van fent. Rengetegszer leírtam már, nem gazdag rpt kell csinálni a szerverből, csak a mezei playernek alapvető dolgok (felső középkatos autó felszerelve, ház garázzsal nem a gettóban) eléréséért ne kelljen küzdeni hónapokat. Nem fognak ott hagyni egy másik szervert az emberek azért, hogy hónapokat beleöljenek újra abba, hogy megteremtsék amiben jól érzik magukat. Már pedig itt új playerről nem lehet beszélni, itt maximum elcsábítani lehet. 

  5. Idézet MariusHaray felhasználótól.

    az ember azért játszik, hogy a másik karakterének majd legyen mit a tejbe aprítai, azt már ott megette a fene. Én is csináltam, persze, majdnem mindenki csinálja. Csak nincs sok értelme. Ez nem lehet a játék célja. 

    Azért szerintem nem ördögtől való, hogy nem minden karakter a semmiből indul. 

    Ugyanakkor a leírt gondolataid is hasznosíthatóak, örülök, hogy megosztottad őket. 
    Közben számoltam egyet egy autóval, gyári állapotáról 550.000$ és 18900pp lenne az, amit ráköltenék a jelenlegi karakteremmel, akinek bele is illene a témájába. Ez jelenleg azt jelenti, hogy 100 nagyon aktívan bizniszben RPzett óra után teremtem elő a készpénzt. Ekkor még nem RPztem semmit a bizniszen a kívül. Én most azt mondom, hogy napi két-három órát játszik az ember, és annak több mint a felét bizniszben tolja le, ez akkor is legalább 50 nap. Ez szerény véleményem szerint embertelenül sok, tekintve, hogy akkor még PP-t is veszek és magáról az autóról szót sem ejtettünk. Próbálhatjuk magunkat távol helyezni a "gazdag rp"től, de ez azért szerintem mégsem egy játékhoz méltó számadat. 

    • Tetszik 1
    • Köszönöm 1
  6. Eddig annyit sikerült átvennem a mondandódból, hogy te elengedted már az egész szervert úgy, ahogy van. Milyen megoldási lehetőséget látsz a felélesztésre, mert ha azon a síkon maradunk amin érzésem szerint gondolkodsz, akkor maradnak a 20-as peakek. Nem fognak az emberek ilyen player szám mellett játszani, ki fog feljönni egy olyan RP szerverre, aminek a neve mellett 10-es szám van? Már pedig sajnos azt a fajta roleplayt amit te is preferálsz, nem játszák többen magyar viszonylatban egy nagyobb maréknyi embernél. Ha csak a magyar textrp szerverekben gondolkodom San Andreast is ide véve, nincs 100 olyan magyar ajkú, aki szerinted idevaló lenne és megüti a szintet. (itt azokra gondolok, akiknek semmi sem kell, hogy élvezzék az RPt)

    Gondolom te is kellő ideje belelátsz ebbe a közösségbe, akkor miért gondolod azt, hogy erre van igény? Újra kihangsúlyoznám, hogy nem lehet szervert üzemeltetni azokból az emberekből, akik az imént említett kategóriába esnek.  

    Idézet MariusHaray felhasználótól.

    Hanem hogy alakítom magam körül a világot azzal, hogy másokkal lépek interakcióba. De ha mindenki más csak autóversenyezni meg kocsit tuningolni akar, akkor nincs értelme az egésznek.

    Különösképp azért tettem zárójelbe, hogy ne ragadjunk le a példánál, mert ezek olyan dolgok, amiket a nép akar. Én sok olyan emberrel találkoztam már, akik nagyon jól, izgalmasan RPznek, nagyon jó interakciókat kitudnak alakítani játékosok között, de bennük is ott van a rugó, hogy igen ez kell az kell, mérhető legyen valamiben az előrehaladása az emlékezetben elvesző élményeken kívül. Legyen meg az infrastruktúrája ahhoz, hogy bármikor olyat RPzhessen amilyet akar, alakíthasson egyszer ezt, egyszer meg azt egy másik karakterrel. Ami pedig egy garázs mélyén el van rakva, mert nem illik az éppen aktuális karaktere életébe, az hadd legyen az övé. Hány olyan ember van, aki azért játszik x szerveren, mert ott már vannak ingóságai amiket nem akar a háta mögött hagyni.. 

    Továbbra sem azt erőltetem, hogy gazdag rpt csináljunk a szerverből, de azért legyenek elérhetőbb távolságra a dolgok RPn keresztül.

    Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy hátrébb kell lépni kettőt és körül nézni, objektívan tekinteni a szitura és megoldást keresni, ahelyett, hogy eltemetjük az egész szervert cakkumpakk mert nincs kivel interaktálni. 

    • Tetszik 1
  7. Most ugye nem azt akarod mondani, hogy azon a szerveren, ahol 10x többen vannak és jobb is perpill még az RP is, nincsenek ilyen emberek? Esküszöm, mintha buborékban élnének azok az emberek, akik azt hiszik csak simán az RPre lehet építeni pénz nélkül. A való életben is elég kevesen vannak azok, akik az isten hátán is megélnek a semmiből. Mit RPzel? Azért jössz fel RP szerverre, hogy eljátssz valamit, amiből nem kapsz aztán semmit? IRL sem azért dolgozol meg cselekszel, hogy egy helyben toporogj. Tolod nagyban az illegál RP-t, csak épp értelmes pénzed nem lesz belőle, pedig IRL miről szól az illegál? Nagy kockázat nagy nyereség, könnyű pénz. Olyan érzés az ilyen kommenteket olvasni, mintha az lenne csak az RP, hogy vacsorázok meg sétálgatok és beszélgetek, meg társasági életet élek. Azért egy karakter élete sem erről szól. Hanem arról, hogyan törjön felfelé, mert ez a mozgatórugója az emberek nagy részének. 

    • Tetszik 2
    • Köszönöm 1
  8. Inkább aranyközéputas megoldást kellene találni. Nem telibe ráerősíteni a gazdag RP-re. De szerintem az RPből keresett pénz nem feltétlen vezetne oda minden esetben. Elég nehéz ezt átbeszélni, főleg írásban. De amire megoldást kellene találni még, az az, hogy a biznisz/RP pénzkereseti lehetőség hogyan működhetne jól. Mivel jelenleg az a helyzet, hogy a bizniszben lévő játékosok saját magukkal vagy munkatársukkal RPzik, mert abból jön $, az embereket pedig nem nagyon térnek be más bizniszbe, hogy hosszasan RPzzen az ott dolgozókkal, inkább megy a saját bizniszébe shiftelni ő is. Bármennyire is fáj ez sokaknak, pénz nélkül kevés az RP. Mert a végén majdnem mindenki szeretne pénzhez jutni, az emberekben ott mocorog ez az előrejutás, amit itt előbb eltudsz érni, mint irl.

    • Tetszik 2
  9. Nem a véleményeddel van baj, hanem azzal, hogy pejoratívan beszélsz a játékosok jelentős többségéről, akik nem szívesen fognak olyan helyen játszani, ahol ezt kapják. Nem egy és nem is kettő RP-től nagyon távol álló, ám mégis RP szerveren játszó fiatal játékost vittem el olyan útra, ahol rákapott erre a dologra és teljesen átformálódott. Ha normálisan állunk a te általad grinder 12 évesnek titulált emberekhez, akkor 10-ből 2 még akár olyan arc is lehet idővel, aki egy RP-s társaság magját képezi. Segíteni kell meg rávezetni az embereket az RP-re, nem titulálni meg szidni őket. Ezen a szerveren nekem baromira tetszik, hogy a bizniszrendszerrel épp arra veszi rá a játékosokat, hogy RPzzenek és azzal keressék a pénzt. Ha jelentősen meglett volna emelve a bizniszrendszerek fizetése, annyira, hogy jobban megérje mint kamionnal grindolni, lehet több játékos maradt volna és indult volna el egy jobb úton. Ezt kellene erőltetni, hogy úgy legyen valaki "tehetős", hogy RPvel megszerzi azt a pénzt, nem pedig egy farmon kattintgatva 12 óránként. Az alap megvan hozzá szerintem itt, csak a már emlegetett lehetőséget kellene megteremteni és megragadni ilyesféle ráerősítő újításokkal és promókkal. Ne kelljen 50-70 órát RPznem, vagy 40-et grindolnom azért, hogy kitudjak optikázni egy autót és a többi. (ne ragadjunk le annál, hogy ne ezért RPzzen valaki kérlek)

    • Tetszik 1
  10. Nekem még nem tűnt annyira zavarónak, mert viszonylag jól meg van csinálva és eltűnik egy másodpercben belül, ha nem közvetlen a plakát előtt állsz. De a plakát leszedés még legalább RPs formája lehetne a probléma orvoslásának.

  11. Az a gond, hogy annyira belevagytok már-már szerelmesedve ebbe a mentalitásba amit most is osztasz@Whitehawk, hogy képtelenek vagytok belátni, magyar viszonylatban esélytelen az, amire vágytok. A jelenleg vetésforgóban lévő 30 playerből is van olyan, akinek fingja sincs róla mit jelent a karakterfejlesztés. Ha szerinted nem kell a magyar "rp" közösség 90%-a a szerverre, akkor gondolom most is nagyon jól elvagytok, mert ettől többen nem leszünk. Legalább 10-20+ fős társaságok tűntek el a szerverről azért, mert itt nincs player. Tudod hol vannak? Jórészük nem worldön vagy MTAn, szóval sok tipped már nem lehet. Pontosan ott játszanak, ahonnan téged kipermáztak.
    Megkérdezhetnéd tőlük miért? A válasz az lesz, mert ott van player. 
    Magyarul ha van player, még ha hígabb közösséggel is, akkor van élet a szerven, illetve lenne közöttük olyan is, akiket már te is emberszámba tudsz venni.
    Mikor elkezdtem játszani a szerveren nagyon megörültem, hogy mindenféle ooc nélkül pörögtek a random játékosokkal az izgalmas RPk, de aztán kezdhettem pillázni mikor felnéztem fórumra és egymás után olvashattam a legnagyobb RP károjok öntelt fröcsögését. Az ilyen kis szervereket rendesen már az megtudja ölni, hogy az önjelölt RP őrök elveszik a kedvét mindenkinek azzal a stílussal amit tanúsítanak páran. Nekem is elment a kedvem mikor egy /nickname parancstól felállt a szőr a hátán minden nagykirálynak. 
    Egy szó, mint száz, nyugodtan lehet sírni ríni, hogy nincs player, de amíg változatlan a hozzáállás mindenki fejében, nem is lesz semmi. Lehet még boncolgatni itt ezt a témát, de érdemes?

     

    Kis edit: Legnagyobb HCRP-s emberekből még nem láttam szervert eltartani, mert általában a legnagyobb szószólok azok, akik semmilyen formában sem támogatják az üzemeltetést, mert nincs szükség PP-re megélni az RPt.

    • Tetszik 4
  12. 1.2-re véleményem szerint szükség lenne elvekben is alább adni, változtatni. A magyarnak az kell, hogy elérhetőbbek legyenek a dolgok. Lehet itt hardcore roleplay szervert üzemeltetni, de 15 playerrel minek? Még ha hígabb is a közösség, jobb 100 átlagos player, mint 15 hcrps. Szóval ha nem akarjuk megvárni amíg kisimul a player grafikon teljesen, akkor drasztikus lépésekre és promóra van szükség. Én nagyon bízom benne, hogy a vezetőség folyamatosan agyal és hajlandó, valamint képes lesz aranyközéputat találni. Volt egy lehetőség 1-2 hónapja, akkor látszólag nem lett megragadva, most viszont már lehetőséget is teremteni kell, amit aztán meglehet ragadni. 

    • Tetszik 1
  13. Hibabejelentés

    Hiba leírása: Ha egy másik ember beleül valaki autójába, még mindig megtörik rajta ez meg az, hiába láttuk előtte mindketten hibátlannak az autót.

    Reprodukálás: Random jön elő, nem minden esetben.

    Releváns logrészlet: (...)

    Kép/videó a hibáról: https://imgur.com/a/a6xRSGW

    Megjegyzés: Kicsit koncentrálni kell, de látszik a videón, hogy kimegy a jobb első lámpa miután gázt adok. 

    Discord név és azonosító (opcionális): Alfi#8687

    2023-03-13 18-40-22.mkv

  14. Idézet krekor felhasználótól.

    Nekem és sokan másoknak sikerül megjegyeznie kivel találkozott már korábban és kivel még nem. 

    Ha sikerül megjegyezned, akkor nem oly mindegy? De eleve nem a találkozásról van szó, hanem az álneves bemutatkozásról és becenevekről, mivel ha annyira emlékszel, hogy ja már találkoztatok akkor máris elolvasod a rendes nevét felülről. Amíg minimum átlagos névmemóriával bír valaki, nem is tudja értékelni ezt az funkciót. De ha ez ennyire illúzióromboló, akkor semmi gond, maximum kénytelen leszek a karakterem is analfabétaként játszani nevek terén.

  15. @PeteRRR
    Én ezt még mindig egy QoL updatenek tartanám, bármennyire ragozzuk. Sok dologról beszélgethetnénk ki mit hogy lát, de talán a topicot érintően kimerítettük a dolgot.
    Ne gondold azt, hogy én nem látnék szívesen más, ennél még akár hasznosabb fejlesztéseket is. Ez szimplán egy olyan minőségbeli pluszt jelentett eddigi játékaim során, aminek örülnék itt is, sőt, meglepődtem azon, hogy nincs. A hasznára lenne pár embernek valószínűleg, ugyanakkor kihasználni, negatívan befolyásolni vele mások játékélményét nem igazán lehetne, ebben talán egyetértünk. Ahogy abban is, hogy lehetnek és biztos vannak fontosabb topicok, de mivel ma kezdtem, nekem ez volt az első ami szembejött. 

     

  16. Elég sokszor megválaszoltam már, miért lenne jó, csak szerintem te úgy óvakodsz az álláspontod megváltoztatásától, mint a tűztől. Keresed a hibát, hogy mibe lehet belekötni, de negatívum még mindig nem hangzott el, miért csorbítaná a szerver minőségét? Én felsoroltam már pár dolgot a pozitívumairól.

    IRL SEM úgy működik a folyamat, hogy megakarom jegyezni megjegyzem. 😄 Én nem tudom te hány emberrel találkozol életed során, de vagy überjó memóriád van, vagy nem olyan sokkal. Bármilyen nehéz már harmadik hozzászólás óta megértened, nem mindenkinek olyan jó a névmemóriája, mint pl. a karakternek amit eljátszik. 

    Mondj egy olyan RP szituációt, amiben kedvezne neked, amiért tudod valakinek a nevét, aki bemutatkozott neked.

    A KARAKTEREM NAPI ÉLETÉBEN lévő emberekről van szó, nem az ÉN, MINT EMBER napi életében lévő emberekről. Mert ha én csak hétvégente játszom, ezért nem találkozom IC emberekkel, a karakterem emlékében élénkebben megmaradnak azok akikkel előtte találkozott. Legalábbis ez lenne a normális felfogás, a player központú felfogás, mivel ez egy játék. 

    Amit még nem is említettem az az, hogy mivel több karaktered is lehet, így biztos "észben tarthatnád" kit ismersz melyikkel. Mert még mindig emberek játszanak, akik nem feltétlen emlékeznek és hibáznak, nem lehet mindenki tökéletes.

  17. Miért ne lehetne azt RPzni emellett, hogy elfelejtetted? De sok olyan szituáció van, ahol pont, hogy színesíthet az, hogy emlékszel rá. Az, hogy valaki SAMP óta rpzik, nem segít a memóriáján és azon, hogy mellette x más dologgal foglalkozik, ésvagy 5 másik játékkal játszik és hetente pár órára fellép, de nem fogja észben tartani az emberek nevét. Épp ezt adja hozzá, hogy neked nem kell itt élned az életed és emlékezned mindenkire. Mitől jobb, ha ki"mg"zed az igazi nevét valakinek, mert rémlik, hogy tudod, csak nem jutna eszedbe ha nincs felette. Így legalább megvan a lehetősége a néhai playernek, hogy számon tartsa kit milyen néven ismer a karaktere, akik a napi élete részei akár. Ha régnemlátott emberről van szó, ugyanúgy beverhetsz egy /dt-t hogy eszedbejut vagy sem, ezzel is színesítve az RPt. Tudtommal itt pont olyan közösség van, ahol ezzel színesíteni lehetne, mintsem fordítva. 

  18. Idézet PeteRRR felhasználótól.

    Hogy jött ide, hogy hány éve rpzel? A mostani dolgokra kell emlékezned amik most történtek, vagy nemrégiben nem a tíz évvel ezelőtti történésekre/nevekre, negatívuma pedig nincs csak alapvetően nincs miért bent legyen, feleslegesnek találom

    Onnan, hogy neked az egyetlen érved, hogy TE bandarpzel és NEKED nem okoz gondot 10+ ember nevének, álnevének, becenevének észbentartása és látszólag azt hiszed most jöttem le a falvédőről. Nekem az az érvem, hogy a karakteremnek lehet jobb az emlékezőképessége, mint nekem. 

  19. Idézet PeteRRR felhasználótól.

    Eddig soha nem történt olyan, hogy szükségem lett volna ilyen bandarpben, mindenkinek a nevét megtudtam jegyezni

    Több, mint tíz éve RPzek, sajnos nem lehet mindenki olyan tökéletes memóriával megáldva, mint te. Itt arról van szó, hogy a karaktered mire emlékezhet és nem arról, hogy te. De negatívumot még mindig nem írtál a megvalósulásával szemben.

×
×
  • Új létrehozása...