Ugrás a tartalomhoz

Big Dane

Játékos
  • Hozzászólások

    20
  • Csatlakozott

  • Utoljára aktív

Posztok, írta Big Dane

  1. Idézet Whitehawk felhasználótól.

    Már ne is haragudj de egy irl based rp-ről mit vársz? Más 10 év alatt nem ér el ennyit irl. Szerintem abba az egy két hónapban nem halnak bele. Emellett élvezhetetlen lenne ha szart se kéne csinálni hogy elérjek mindent 😄

     

    Barátom, nem csak ez a gond. A fától nem látod az erdőt. Nem az a gond, hogy te mit szeretnél, mert a szavaidból levettem, hogy itt játszol még talán. De még csak nem is az a lényeg, hogy a HCRP-s arcok mit akarnak. A szerver jelenleg elért egy olyan válaszúthoz, ahol dönteni kell és jól cselekedni.

    Ami itt most fontos lenne az az, hogy a régi OctansV gamereket visszahúzni valahogyan, ezen felül pedig még olyan emberek figyelmét felkelteni akik még nem játszottak. Kiépíteni újra a playerbázist. Írhatod, hogy ez így jó. De nem jó, ezt még a vak is látja, hogy valami nincs rendben. Írtál két playert, nem tudom kik ezek, nem találkoztam velük még, de nem is láttam őket online.

    Írtad, hogy nem költöttél még pénzt. Ez szép és jó, de ettől függetlenül a szervernek kellenek PP-s emberek is, mert ebből tartja fent magát a történet. Aki meg gazdagRP-zni akar, az azt is fogja csinálni, csak nem 15-20-as szerveren. Egyébként az is RP, nem kell semmit elítélni, csak akkor gond ez ha szerver többsége csap át ebbe.

    Lényegtelen mit írok, változás kell. Mindenki írt jó ötleteket, de az, hogy ennyire elérhetetlenek a dolgok egy kezdőnek az gond.

     

    • Tetszik 2
    • Köszönöm 1
  2. Idézet MandMs felhasználótól.

    Egyet tudok érteni, hogy előfordul/előfordult olyan biznisz ami mutogatásból létezik és nem túl aktív. Viszont a példa amit felhozol nem a legjobb. Ha napra kész az információ amivel rendelkezem, az a biznisz egy olyan személyé aki mellette több más dologgal is foglalkozik a szerveren, ami rpt teremt a közösségnek. Ebből adódik, hogy néha előfordul, hogy egyik másik tevékenységre kevesebb ideje juthat. Nem ő az egyetlen személy szerencsére aki több helyen, vagy egy helyen több módon is szerepjátékot teremt. Nyilván tudni kell megtalálni az egyensúlyt a tevékenységek között. A múltban egyébként elég sok repülés volt náluk. Lehetséges, hogy pont egy rosszabb időszakban fogtad ki a dolgokat.

    Valószínűleg ha probléma lesz a biznisz aktivitásával a menedzsment ezen területért felelős személyei ki fognak találni valami megoldást.

    Igen, tudom, hogy ki ő. Nem is lenne ezzel gond egyébként, mert a játékos személyével nekem egyáltalán nincs is problémám. De hogyha van valami a tulajdonomban és nincs időm csinálni, akkor keresek segítséget vagy ha kicsit  értelmes személy ajánlja fel a segítségét, akkor elfogadom.

    Tisztelem, becsülöm az olyan játékosokat akik szeretnének tenni és tesznek is a közösségért. Ennek ellenére itt is hasonló a szituáció, mint bárhol máshol, amit nem tud levetkőzni a magyar RP community. Természetesen itt is tisztelet a kivételnek. Ez pedig: Mindenből kell a legjobb, a legmenőbb, a legdrágább. Ha megvan, akkor legyen kettő belőle. Ha az is megvan, mindenből legyen több, jobb, ameddig a rendszer ezt lehetővé teszi.

    Igazából nekik is csak annyit üzenek, hogy ha valaki RP-zni akar veletek, akkor legalább ne ignoráljátok. Ha már nekik úgy sem lesz lehetőségük hasonlót üzemeltetni.

    • Tetszik 1
  3. Idézet TiiS felhasználótól.

    Tiszteletem. 

    Szeretném meg vitatni a jelenlegi biznisz pályázás lehetőséget. A jelenlegi bizniszek nem üzemelnek nem teremtenek értéket ezért jó lenne ha újabb lehetőséget biztosítanának a játékosok számára annak érdekében, hogy aktívabb közösség lehessen a szerveren. 

     

    Köszönöm. 

    Igazat adok Tiisnek feldobott témával kapcsolatban. Természetesen tisztelet a kivételnek is, van pár. Még mielőtt bárki magára venné, ez a komment nem mindenkinek szólt csak azoknak akik heti 2*2 órát (vagy annyit sem) feljönnek afkolni és kinyitni a bizniszt. Nem a heti 2*2 órával van bajom, hanem azzal, hogy sok üzletnek nincs semmi interakciója, nem nyújt semmit ez idő alatt.

    Személyes példát is tudok mondani sajnos. Körülbelül 1 hónapja próbálgatom a szervert. Mint kiderült van is olyan biznisz ahol repüléssel foglalkoznak. Írtam SMS-t 1 hónapja, hogy jelentkeznék munkára, interjú, hasonlók. Semmi válasz, de médiában volt repülős élménykép 1-2 hete. Most nem tudom, hogy flexnek van-e neki a biznisz vagy, hogy egyáltalán még elő cég-e a dolog, passz.

    Általánosságban: Ha közösségi értéket nem teremt és csak egy ember szórakoztatására van fenntartva, azt szerintem Online-ban is meg lehet oldani, nem kell hozzá RP szerver. Konklúzió, vagy ne legyen (és adjunk helyet más ötleteknek), vagy legyen újra megpályáztatva.

    Viszont ha a tulaja aktív, RP-re képes, az tisztán látható. (A kivételek!)

    Nekem ez a véleményem és igen Tiis, jogos részedre a 2 pont.

    • Tetszik 1
  4. Idézet Rozsda felhasználótól.

    Pontosan az itt játszott idő és történések alapján írom azt, amit arról, hogy motiválta az embereket egy minimálisan az RP-re a rendvédelemmel az, hogy amiatt akár kevesebb jail időt kaphat, mint az aki jön, "jólvan csukjál le köcsög". Előbbi a rendvédelmi oldalon játszóknak is sokkal élvezetesebb, mert nem csak arról szól a játékuk, hogy üldöznek és jail-eznek, mert nekik sem ez a céljuk, bármilyen meglepően hangzik ez a játékosok számára.

    Ha valakinek ilyen a karaktere, az ezt fogja hozni. Értem amit átszeretnél adni ettől függetlenül, ami tulajdonképpen az, hogy mindenki nem csinálhatja ezt. Ezzel egyet is értek, akinek a karaktere nem ilyen, az nem adhatja be ezt egy tárgyaláson/kihallgatáson/rabosításon…stb. A “fear RP” kötelező kell, hogy legyen egy olyan játszott karakternél, ahol ez nincs feltüntetve, hogy “ilyen” tulajdonságokkal rendelkezik, még akkor is ha nem fegyverrel fenyegetik meg, hanem börtönnel. Aki nem így tesz az egyértelmű indok egy szankcióhoz.

    Viszont szerintem ettől függetlenül ugyanazt tudom mondani, várjuk ki a végét. Rettentő korai kongatni még a vészharangokat, egy alig 12 órája bekerült update miatt.

  5. Én teljesen megértem a változtatást, szerintem nincs ezzel akkora probléma, mint amit ti ketten adtok neki. Ami pedig a szerveren van jelenleg az olyan messze áll a Cops ‘n Robbers-től, mint Makó, Jeruzsálemtől.

    Ha egyáltalán játszotok még a szerveren, akkor várjátok meg mi lesz a vége, mert egyelőre csak spekuláltok és feltételeztek dolgokat, továbbá minősítetek más playereket. Ha nem válik be a mai módosítás, akkor úgyis vissza lesz minden rakva a korábbi állapotra.

    Ez egy játék, amit mindenki élvezni szeretne. A börtön addig pedig elég súlyos szankció amíg nincs összesen 300 aktív player, hogy lehessen börtön RP-zni.

    • Tetszik 1
    • Köszönöm 1
  6. Idézet krekor felhasználótól.

    Van amivel nem lehet egyetérteni és van amivel igen. Ezek közé tartozik a Te hozzászólásod is. Szerencsére nem szült válaszreakciót a címzett. És a leírt észrevételeit figyelembe véve és az ahhoz fűzött fűszeres reakciók után nem is fog. 

    Őszintén én magam megint úgy érzem a szerver statisztikájára rápillantva az előttem feltűnő látkép hasonlít egy US western úton haladó furgonéra a naplementében. Magamat is belevéve habár igaz, +1 játékos a létszámban, ha felmennék de semmi kedvem. Sokak így vannak, mert egy idő után belefáradnak abba, hogy egymással tudnak csak is kizárólag szituációt kialakítani vagy nagyon erősen kell keresni azt a kis pillanatot, amíg interakcióba léphető játékossal. 

    Oké van Shift rendszer és számos frakció ahova lehet csatlakozni. Jelenleg mind a kettő életképtelen az interakciók hiánya miatt. Shiftben nem fogok magamnak RPzni vagy addig ott unatkozni, amíg valaki be nem toppan például egy hamburgerre. A frakciók egy része pedig függ a játékosok és annak számától. 

    Nagyon erősen megoldást kell arra találni, hogy mivel lehetne még jobban lefoglalni a játékosokat. Az sem érdekel ha végül a project elmozdul egy GF típusú project irányába, de nem kellene megvárni az újabb ördögszekér megérkezését.

    Igazából ez a helyzet.

    Még elvagyunk, élvezzük, kitartunk. A core ami összetartja a jelenlegi community-t, engem pedig az tart itt amilyen utat választottam a karakternek. Ha más irányba viszem el, akkor nem kizárt, hogy kénytelen lettem volna feladni határos időn belül.

    De ez nem lesz örökké. Mostanság vannak fent azok a konkrét emberek, akik ténylegesen a magját adják vagy fogják majd adni a szervernek, ez az a 30-50 ember. Sajnos ha így folytatódik, szépen, lassan egyenként le fog morzsolódni a mag is.

    De még mielőtt temetnénk a helyzetet, én azért valamilyen szinten derűlátó vagyok. Meglepő számomra az, hogy ennyi emberrel is sokkal RP képesebb a brigád és mindenki keresi a szituációkat. 

    Amit Kreki említett, az kell. Kell “content”-et gyártani a jelenlegi aktív base-nek és ezen felül jutalmazni őket kitartásukért, RP minőségük színvonaláért. Mert ha lesz +100-200 player majd az 1.2 release után, akkor is mi leszünk azok akik maradnak majd, ha egy felfutás után megint a gödörben leszünk.

    • Tetszik 3
    • Köszönöm 1
×
×
  • Új létrehozása...