Ugrás a tartalomhoz

Habibi

Játékos
  • Hozzászólások

    19
  • Csatlakozott

  • Utoljára aktív

  • Nyert napok száma

    1

Posztok, írta Habibi

  1. image.png SZERVERREL KAPCSOLATOS ÖTLET


    Ötlet megnevezése: Pet rendszer

    Discord név: -

    Ötlet kifejtése: Ez sem lesz egy spanyol viasz. Az alap GTA-ban, pontosabban Single Playerben megtalálható pár házikedvenc, több variánssal ráadásul. Ezeket kellene implementálni a szerverre mint petek, amiket le tudunk hívni és egy bizonyos formában interaktálni tudunk velük. Nem kell hatalmas listára gondolni. Kövess, Marad, Fekszik, és egy ilyen Passzív állapot amikor elsétálgathatna, de nyilván nem túl messze a gazdájától. Ez már kezdésnek bőven elég lenne. 

    Miért gondolod, hogy indokolt a bekerülése?: Szinesebbé tudna tenni több szituációt is, illetve nem elrugaszkodott dolog az, hogy az ember valamiféle házikedvencet tart otthon.

    Csatolmány(ok): -

    • Tetszik 3
    • Köszönöm 1
    • Imádom 3
  2. Sokkal egyszerűbb lenne a /outfit. Nem kellene állandóan az embernek a ruha itemek között keresgélni.. plusz gyorsabb öltözék váltást tenne lehetővé, több variációt is esetleg.
    Egyébként ezen kívül is rengeteg dolgot lehetne rajta változtatni mint pl megszüntetni ezt a borzalmas fish-eye effektet amikor ruhát választunk. Meg ez a T póz se a legjobb.. 

    • Tetszik 1
    • Köszönöm 1
  3. image.png SZERVERREL KAPCSOLATOS ÖTLET


    Ötlet megnevezése: Harmadik szülő

    Discord név: -

    Ötlet kifejtése: Nem mondok semmi újat azoknak, akik kicsit jobban benne vannak a karakterszerkesztés mélységeiben, vagy akik már legalább egy karaktert létrehoztak GTA World-on. Lehetőség van a karaktereinket méginkább egyedivé tenni egy "harmadik szülő" használatával. A rendszer nem igényel hatalmas gépészkedést, már az alap legenerált karakter .xml-jeitekben is ott van a kód és akár a single player is tudja ezt kezelni, csakhogy jelenleg mivel ezen a szerveren még nem lehet ezt módosítani, ezért 0 értékekkel szerepel ez a letöltött .xml-ben.

    Miért gondolod, hogy indokolt a bekerülése?: Egyedibb arcokat lehetne készíteni, szebben kinéző karaktereket. Ez csakis és kizárólagosan esztétikai dolog viszont semmi negatívummal nem járna ilyen formában kedveskedni a playereknek akik láthatóan nem bánják ha egyedibb lehet a karakterük.

    Csatolmány(ok): -

    • Tetszik 5
    • Imádom 3
  4. Bárhogy is nézem, én nem tudom elképzelni azt a helyzetet, hogy meredeken immerzió romboló lenne, ha netalántán valaki leparkol a kocsijával valahova és abból kihallatszik a zene. Nyilván nem kell hogy a hatalmas áthallása legyen ennek, be kell szépen lőni neki egy megfelelő távot. Illetve ahogy krekor mondta, ennek azért elébe lehet menni, ki kell gyomlálni ezeket a mulatósokat stb.
    Ha meg valakinek nem tetszik, hogy a szomszédos járműben nyekereg a Travis Scott, akkor természtesen karakteréhez hűen cselekedve, IC elintézi. 

  5. Ha a holttest hátrahagyna egy személyi igazolványát, miután valahogy a karakter meghalt, abban az esetben nagyon furán adná ki magát, hogy a késöbb feléledt karakter halálát nyomozzák a rendőrök. Ha pedig ez egy teljesen randomizált személyi lenne, azt akár RP-vel is meglehet oldani, de ne vedd úgy, hogy a scriptes megoldás ellen érvelek.

  6. image.png SZERVERREL KAPCSOLATOS ÖTLET


    Ötlet megnevezése: Implementálni egy olyan szűrőt, ami figyelmeztet arra, ha valamit helytelenűl írtál le. 

    Discord név: -

    Ötlet kifejtése: Semmi extrára nem kell gondolni, nem auto correct-re kell ilyenkor asszociálni, mint amik az okostelefonokon annyira használtak. Egyszerűen miközben gépelsz, a cset automatikusan húzza alá pirossal azt a szót, ami nyelvtanilag helytelen.

    Miért gondolod, hogy indokolt a bekerülése?: Személyesen is ismerek olyan játékost, akinek aggályai vannak afelől, hogy egy-egy szót vagy kifejezést helyesen írt-e le. Emiatt az rp-je lassabb, ami alapvetően nem mindenkinek okoz problémát, de ha van rá mód, hogy egy nagyon egyszerű módon felpörgessük a csetet roleplay közben, akkor úgy hiszem, hogy érdemes egy próbát tenni vele. Mindemellett mindannyian találkoztunk olyan játékosokkal akik szeretnek ércelődni mások nyelvtani helyességén. Ezek a találkozások sem nagy mosollyal szoktak záródni úgy hiszem. Ezeket mind nagyon egyszerűen meg lehet előzni. Ezen felül pedig, mivel nem elhanyagolható százalékban vannak fiatalkorú játékosok a szerveren (legalábbis feltételezem, hogy vannak) és ők már inkább egy digitális világbaszülettek, mint a huszon pár éves játékosok, nem feltétlen volt rájuk erőszakolva a helyesírás, mivel egy ilyen szűrő már majdnem mindenhol elérhető az interneten.

    Volt szerencsém beszélni erről másokkal, így had említsek meg egy kontra érvet. Elképzelhető, hogy lesznek akik úgy vélekednek, hogy ez a nyelvtani szűrő hiánya ez egy szűrő önmagában a "kevésbé érett / értelmes" játékosok ellen. Hogy biztosan tudd, kivel állsz szemben. Elfogadom az érvet, de mindenki tanítható és mindenki tud fejlődni. Emellett ez egy roppant negatív osztályzás bárki számára is, ami megbélyegezheti a játéktérben. Itt peak time 150 játékossal kell gazdálkodni, szóval érdemes a lehető legjobbat kihozni a meglévő állományból. 


    Csatolmány(ok): image_2024-04-18_153335112.png.0a61ed39d28cb491474f86b33570ac3e.png

    • Tetszik 2
  7. Alapvetően az ötlet jó, máshol tökéletesen megvalósították már, szóval nem lehetetlen. A " játékos anim pozícionálásban van, a neve mellett jelenjen meg egy jelecske vagy animpoz felirat zárójelben" rész szerintem abszolút fölösleges. Ne terheljük a szemünket még ezzel is ha esetleg az átlag játékos bemegy egy szórakozóhelyre és minden második embernél még ezt is feltünteti a szerver a neve felett.. legalábbis szerintem ez a rész semmi pozitívval nem tudna szolgálni. 

    • Tetszik 1
  8. Az ötlet jó, legyen hasonló mint world-on. Az számítson mennyi időt töltesz és szerepjátékot folytatsz-e ne az hogy x alkalommal nyomj egy E betűt egy blip-be állva.
    Így az emberek nem csak beszaladnak, lenyomják a kötelezőt és ahogy kapják a skill pontot már szaladnak is el. Emellett ezt nem lehet máshogy leosztani, valóban a karakter fizikai erejét legyen hivatott buffolni de ne szemforgatóan sokkal.
    Egyébként csak az oldalvonalról annyit, hogy ez nem a játékosnak hivatott előnyt adni, hanem a karakternek. Lehet itt érvelni azzal, hogy lehet valaki nagyon erős, a megfelelő technikával a valóságban legyőzhető. Nem tudok arról, hogy lennének különbiző harcstílusok a gta 5 világában, így csak abból tudunk főzni amink van. Ezen felül pedig mindenki a karakteréhez hűen igazítsa hogy egy harcba belemegy-e egyáltalán.
    Én támogatom. 

    • Tetszik 2
  9. nojel-el értek egyet. A reconolás lekövethetetlen, nem kézzelfogható. Mint a szó, elszáll. Ezeket a jutalmazásokat kézzelfogható, visszavezethető, behatározható alapokon kell kezelni. Mindig vannak ellentétek, és hiányos ismerettel rendelkező emberek. Akárki akármit mond, attól még hogy valaki adminisztátori szerepet tölt be egy szerveren, az nem azt jelenti, hogy enki a tudása magasabb pl egy mexikói bűnszervezet működésében/strukturájában, mint annak aki jobb esetben órákat áldozott rá, hogy a jéghegy csúcsát megismerje és esetleg a karakteralakítása miatt sűrűn szembekerül a témával hogy magát is fejlessze vele. Ha ennek az ismeretnek nincs birtokában az admin egy adott szituban, akár negatív akár pozitív irányba, de fars értékelést ad majd.
    Plusz (bár tudom hogy itt nem lenne gond, hiszen ez egy tökéletes utópia) így, hogy pusztán egy pillanatnyi szituációt értékelünk, lenyomozhatatlan ki és miért adott annyi pontot amennyit adott. 

    A karakterlapos értékelés jó, lekövethető hogy ki mit csinált. Persze ez csak akkor ha IG készült képekkel, logokkal lehet backelni. Ezeket nem hiszem hogy szerkesztetlenűl lehetne csupán elfogadni. A meghatalmazott adminisztrátorok hozzáférhetnel a szerver által generált loghoz ahonnan vissza szűrhetik, hogy valós-e az amiből egy-egy élménykép elkészült amennyiben erre szükség van.
    RP SHOP helyett egy néhány főből álló roleplay minőség ellenőrzési osztály kellene, ahol megigényelhető lenne x dolog úgy, hogy a karaktered megfelelő developmenten ment keresztül és az adott tételhez eleget téve ment végig egy ösvényen, ami ide vezethetett. Nem arra gondolok, hogy megírja valaki, hogy a karaktere nyert a lottón és kapja a cash-t. Nyilván logikus keretek között kell mindent elképzelni. Ezt minél szigorúbbra kell készíteni, hogy ne legyen az, hogy napi 30 igényt kelljen tüzetesen megvizsgálni.

    Pl: Adott karakter fiatal, szüleivel él, valós és stabil állása van, amiről heteken/hónapokon keresztűl vezetett karakterlap is árulkodik. Nincsenek magas kiadásai, nem szórja a pénzt hogy vegyen 5 autót amit aztán fent is kell tartani. Esetleg még mellékseben is próbál pénzt generálni, ilyen-olyan megoldásokkal. Pályázhat egy kis/közepes lakást a munkályához mérten. Természetesen ezzel a játékos nem szerzett semmi előnyt azokkal szemben akik az idejüket nem a karakterük fejlesztésére, hanem a pénz farmolására fordítják, mivel ezidő alatt, bár nincs infónk a kereseti lehetőségekről, biztos vagyok benne, hogy farmolással is elérhető egy hasonló ingatlan. 

    • Tetszik 1
  10. Azért van ennek egy kontrája is. 
    Worldon megtudták lépni azt, hogy szűrik a játékosokat ezáltal egy sokkal RP orientáltabb réteg téved fel a szerverre, akik többségben nem maguknak hanem a karakterüknek vesznek kocsit/járművet ezáltal karakterhű vagyonuk van. Magyar viszonylatban az emberek inkább maguknak, mintsem a karakternek építenek egzisztenciát és ez egyfajta gta online szintű cirkuszhoz vezethet, de lehet hogy csak kicsit előítéletes vagyok.
    Ezzel nem az ötleted ellen akarok menni, csak rá szerettem volna világítani az érem másik oldalára is. Egyetértek azzal amit írtál. 

    • Tetszik 11
×
×
  • Új létrehozása...