Ugrás a tartalomhoz

The Northeast Legacy - OOC háttér


Ajánlott témák

sorkoz.png
The Northeast Legacy

OOC Tartalom

 

A találgatások valójában nem is állnak messze a valóságtól. A The Northeast Crime Syndicate végleg feloszlott, és akik tehették vidéki városokba költöztek, ahol békében családot alapítottak, míg mások a bűn útján maradva többek között Los Santos felé vették az irányt. A csökkent létszámú, nagyrészt fiatal bűnözőkből álló csoportot ekkor még közel sem lehetett bűnszervezetnek nevezni. A csoport tagjai közösen megválasztották vezetőjüknek az ekkor még 27 éves Conor Farrell-t. Az első néhány év csupán a kapcsolatépítéssel és az önfenntartással telt a banda számára, a mindennapi bevételüket kisebb-nagyobb drogüzletek, tolvajlások tették ki. Mindössze 7 év leforgása alatt lényeges fejlődésen ment keresztül a banda: 2015 végére sikeresen kialakították saját területi egységüket Vinewood nyugati részén, a drogüzleteik pedig virágoztak. Olyannyira jelentős volt a változás, hogy ezzel felhívták magukra többek közt egy Rockford Hills-i férfi figyelmét is. Ez pedig nem volt más, mint egy sikeres üzletember, akinek szüksége volt valakikre, akik megvédik őt, valamint a bizniszeit, mivel az elmúlt időszakban többször is megpróbálták kirabolni. 
Ekkor jött a képbe Conor, egy feltörekvő banda vezetője, aki pont kapóra jött az üzletember számára. A bőkezű fizetségért cserébe pedig természetesen elvállalták a feladatot, hiszen a terjeszkedéshez minden anyagi forrásra szükségük volt.

A kialakulóban lévő bűnszervezet azonban nem csak az utca emberének figyelmét vonta magára. Amikor 2019-ben a rendőrség is tudomást szerzett a Vinewoodban folyó kábítószerterjesztésről, azonnal lecsaptak az egyik dílerre, Conor öccsére, Aidan Farrell-re. Mivel Aidan-nál nem volt nagy mennyiség, így tudták, hogy legrosszabb esetben is csak néhány évet kaphat, amiből jó magaviselettel hamarabb is szabadul majd. Csakhogy nem minden a terv szerint alakult…
Pár hónappal a börtönbe érkezése után Aidan összetűzésbe keveredett a börtön udvarán, ami végül verekedésbe torkollott. A balhénak az ottani őrök vetettek véget, de ekkor már késő volt. Az ott összegyűlt tömeg közepén egyetlen srác maradt, méghozzá nem is akárhogy: eszméletlenül hevert a földön, testét vágások és más súlyos sebek borították. Életveszélyes állapotban siettek vele az orvoshoz, de hiába. 2020. 03. 19-én Aidan Farrell belehalt sérüléseibe.

Mikor Conor tudomására jutott testvére halála, hirtelen úgy érezte minden megállt körülötte. A valóság csak akkor tudatosult benne igazán, amikor másnap a börtönhöz érkezve két ismerős arccal találta szemben magát, akik megerősítették Aidan halálhírét. Az ismerős arcok pedig Conor jobbkeze, az ír származású Colin Madden, és Damien Wolfe voltak, akik mindent elárultak Conornak öccse halálának körülményeiről: egy szintén Vinewood környékén tevékenykedő, rivális banda tagjai ismerték fel Aidant, ebből indult ki a dulakodás. Hosszas szóváltás, és a tagok pontos leírása után máris világossá vált Conor számára, hogy kikkel is állnak szemben. A szóban forgó banda tagjai ellen vállaltak védelmet még hónapokkal ezelőtt a Flores cégcsoportnál.
A beszélgetésük során az is kiderült, hogy mindezt honnan tudják a fiúk. Damien, Conor csoportjához hasonlóan elhagyta Boston városát, csak még az ír háború kitörése előtt. Los Santosba költözött, ahol rövid kábítószerterjesztői pályafutása során lekapcsolták a rendőrök és hűvősre rakták jó pár évre. A börtön fogságából Aidan halálának másnapján szabadult. Colin ment érte, ekkor találkoztak össze Connorral. A párbeszéd után első dolguk volt felkeresni “támogatójukat”, akivel közösen megfogadták, hogy bosszút állnak Aidan haláláért. A kanadai üzletember persze tartott attól, hogy neki is hasonló sorsa lesz, mint Conor öccsének, így megígérte, hogy minden anyagi támogatást megad számukra.
A pénzügyi segítséggel és a kibővült vezetőséggel nem csak egy újabb összetűzés, hanem egy komplett bűnszervezet kiépítése vette kezdetét. Conor, Colin és Damien felhasználta az üzletember által kínált erőforrásokat és kapcsolatokat, így néhány hónapon belül erőfölénybe kerültek a riválisaikkal szemben. Az ellenséges banda tagjai, köztük a vezető is meghalt a konfliktus során, de voltak, akik inkább feladták magukat a rendőrségen, hogy biztonságába jussanak.

A következő időszakban a csoport a Vinewood utcáin való terjeszkedés mellett a városi bűnözési hálózatban is napról-napra fokozatosan növekedett, így végül egy fejlettnek mondható bűnszervezetté nőtte ki magát. Az így megalakuló The Northeast Legacy - mely a régi bostoni bűnszervezetről kapta nevét - hamar meghatározó erővé vált a város északi részén.
A névadóhoz képest a tevékenységi körük pedig kibővült: a kábítószerkereskedelem, zsarolás és fegyveres rablás mellett belekezdtek a járműlopásba, pontosabban azok alkatrészeinek illegális értékesítésébe, valamint a szeszcsempészetbe, melyet Colin írországi kapcsolatai tettek lehetővé. Helyet kapott a palettán még az illegális szerencsejátékok szervezése, és a sporteseményeken, versenyeken való fogadások bundázása is.

A 2024-es év elejére a The Northeast Legacy megszilárdította, sőt kiterjesztette saját területi egységét Vinewood nyugati részén, és maga alá utasított valamennyi éppen kialakuló bandát a környéken. Azok, akik korábban az egykori banda tagjai ellen szegültek, most félelemmel állnak a bűnszervezet előtt.

Szerkesztve Shamiello által
  • Tetszik 2
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Morcsog lezárta és megnyitotta ezt a témát

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy válaszolhass

Csak felhasználóként kommentelhetsz.

Regisztrálj

Légy közösségünk tagja még ma! Csak fél perc.

Regisztrálok

Jelentkezz be

Már van felhasználód? Lépj be!

Bejelentkezek
×
×
  • Új létrehozása...