Ugrás a tartalomhoz

The Northeast Legacy - Segédlet + Hogyan közelíts?


Ajánlott témák

sorkoz.png
The Northeast Legacy

Segédlet a karaktered kialakításához

Név

Kulcsfontosságú, hogy jó nevet válassz. De honnan is tudhatod, hogy mitől lesz egy név jó, vagy épp az ellenkezője? Mindenekelőtt válassz ki magadnak egy olyan keresztnevet, amely tipikusnak számított abban az időben amikor a karaktered született, amit egy ír eredetű családnév kísérjen (különleges esetben ez eltérhet, de erre megfelelő magyarázat szükséges). Fontos szem előtt tartani azonban a családneveknél, hogy semmiképp se legyen összeegyeztethető valamilyen híres, vagy bűnözéssel összekapcsolható személy vezetéknevével. Ha nem vagy benne biztos, hogy megfelel a vezetéknév ennek a kritériumnak, bátran keress rá az internet segítségével.  Ha semmi ötleted nincs nevek terén, segítségedre lehetnek különféle fantasy name generatorok, vagy akármilyen hasonló jellegű oldalak.

Életkor

Vedd figyelembe, hogy karaktered újonnan fog Los Santos nem épp legálisnak mondható mély vizébe csobbanni, ezért az a legjobb, ha viszonylag fiatal, 23-30 éves karakter bőrébe bújsz bele.  Természetesen karaktered lehet idősebb, viszont azt is tudnod kell, hogy nem feltétlen jár előnnyel, ha idősebb karaktert választasz magadnak. Mindenképp gondold át azt is, hogy milyen pozíciót, milyen szerepet fogsz betölteni a frakción belül. Magától értetődő, hogyha magasabb pozíciót szeretnél kapni, ideálisabb egy idősebb karakter.

Háttér

Mielőtt belecsöppennél a szerepjáték ezen fajtájába, mindenképp javasoljuk, hogy reális keretek között alkoss egy megalapozott háttérttörténetet a karakterednek. Nem feltétlen kell hosszú karaktersztorit írnod, ez csak abban segít, hogy könnyebben ráérezz. Fontos kiderülnie annak is, hogy mi vette rá a karaktert, hogy bűnszervezésbe kezdjen. Mindenképp jelenjen meg valamilyen negatív érték is a karakter mindennapjaiban, és más elemekkel is ruházd fel, ami meghatározza a múltját.
Pl.: bosszúvágy, családi problémák, vagy csak szimplán a megélhetéssel való folytonos küzdelem stb.

Személyiség

Attól függetlenül, hogy karaktered szervezett bűnözésben vesz részt, mindenképp tartsd szem előtt, hogy mégiscsak egy ember. És igen, ez azt jelenti, hogy az ilyen körökben mozgó embereknek is van, sőt idővel kialakulnak még újabb negatív szokásaik, hibáik, gyengeségeik is.

Megjelenés

Napjainkban a bűnszervezetek tagjai (néhány kivételt leszámítva) teljesen úgy öltöznek, mint a civilek. Használd szabadon a kreativitásod, de vedd figyelembe, hogy számukra utolsó, hogy magukra vonják a figyelmet különböző márkás ruhákkal. Egy írről nagy valószínűséggel legtöbbünknek egy vörös hajú, vörös szakállú, fehér bőrű, zöldbe öltözött ember képe jelenik meg. Ezt igyekezzünk elengedni, hiszen 2024-et írunk, és Amerikában vagyunk.
Ami pedig a járműveket illeti, mindenképp olyat válassz, ami átlagos, és nem túl figyelemfelkeltő. Mivel még egy kicsinek mondható bűnszervezet vagyunk, egyértelműen következik, hogy a szupersport- és luxusautókat karaktereink nem engedhetnek meg maguknak.

 

Hogyan közelíts?

Ha sikerült megalkotni a karaktered, és már érted a szervezett bűnözés alapjait, itt az ideje, hogy megpróbálj beilleszkedni a szervezetbe. Erre több lehetőséged is van, ezek közül mutatunk be párat.

Munkavállalás/pénzkeresés: talán ez a legmegfelelőbb módja, hogy közeledj a bűnszervezet felé, és megmutasd, hogy önállóan is képes vagy pénzforráshoz jutni. Erre számos módszer van, itt is csak a kreativitásodon múlik minden, de ügyelj rá, hogy reális keretek között valósítsd meg ezeket. Ha más ötleted nincs, csatlakozhatsz egy olyan cégbe alkalmazottként, ahol jelentős befolyása van a szervezetnek, ezáltal is felfigyelhetnek rád.

Ismerkedés, kapcsolatszerzés: a szervezettel való megismerkedésnek talán ez a legegyszerűbb, ugyanakkor legkevésbé hatékonyabb módja. Látogass el olyan helyekre, ahol találkozhatsz a szervezet tagjaival, próbálj ismerkedni, barátkozni velük. Akár azt is elárulhatod számukra, hogy nem áll jól a szénád, munka után kutatsz. Figyelj rá, hogy ne azonnal akarj az illegális életbe keveredni. Ha valaki látja benned a potenciált, akkor rádbíz majd kisebb feladatokat. A lényeg, hogy kicsiben kezdd el, idővel úgyis kapni fogsz nehezebb megbízásokat, ha a szervezet belső köre is megfelelőnek ítél téged a feladathoz.

Bekerülhetsz továbbá előzetes OOC megbeszélés alapján is. Ilyen esetben egy előzetes Discordon történő megbeszélés által hozunk létre egy közös RP szálat az elképzelt karakterednek megfelelően.
 

Ha bármi egyéb kérdés maradt benned a frakcióval kapcsolatban, ne habozz felkeresni minket Discordon, szívesen válaszolunk kérdéseidre!

Szerkesztve Shamiello által
  • Tetszik 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • Morcsog lezárta és megnyitotta ezt a témát

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy válaszolhass

Csak felhasználóként kommentelhetsz.

Regisztrálj

Légy közösségünk tagja még ma! Csak fél perc.

Regisztrálok

Jelentkezz be

Már van felhasználód? Lépj be!

Bejelentkezek
×
×
  • Új létrehozása...