Ugrás a tartalomhoz

Telek

Játékos
 • Hozzászólások

  7
 • Csatlakozott

 • Utoljára aktív

1 követő

Utolsó profil megtekintők

94 profil megtekintés

Telek Eredményei

6

Közösségi hírnév

 1. Telek

  Graffiti

  Az első kommentemet azzal kezdtem, hogy ha az adminok által visszakövethető, hogy ki készítette a konkrét graffitit, akkor a szabályzat alapján büntethető (a graffiti pedig természetesen eltávolítható). Ha pontosan meg van határozva, hogy mi megengedett, nem hiszem, hogy ebből probléma alakulna ki.
 2. Egy kis önreklám: Próbálkoztam már máshol vele (ott sajnos nem volt lehetőségem tökéletesíteni rajta, de) ha adottak a lehetőségek, akkor nagyon szívesen belefognék valami ilyesmik gyártásába a szerveren (remélem még véletlenül sem veszi senki szerverhirdetésnek, hiszen ennek nem az a célja éppen csak kipróbáltam, hogy mik a lehetőségeim a Rockstar Editorban):
 3. Telek

  Graffiti

  A graffitinek nem feltételen a művészeti érték átadása a célja. Nem egészen értem, hogy miért tartotok attól, hogy lesznek kevésbé igényes tag-ek is. Ez vele jár. Én tönnybire ilyenekre számítanék: Nonfiguratív, olvashatatlan signó, ami a készítője számára jelentéssel bír, de lehet, hogy rajta kívül senki nem érti. Persze vannak igényes alkotások is. De nem hiszem hogy túl kellene idealizálni a környezetet és kizárólag egy stílusra korlátozni ennek a lehetőségét. Persze lehet, hogy az én liberális gondolkodásmódom túl megengedő.
 4. Az animok kapcsán én mindent támogatok. Szerintem az a jó, ha az ember minél szabadabban ki tudja fejezni a karaktere érzéseit, cselekedeteit. Ha pedig van lehetőség, hogy ezt animációkkal grafikusan is megjelenítsük, akkor érdemes kihasználni a lehetőségeket. Hiába text alapú szerver és minden le is lehet írni, akár fórumon is le lehet játszani jeleneteket, mégis egy grafikai világban játszuk le az RP-t. Ez pedig adja magát, hogy akkor amellett/esetekben akár helyett, hogy leírjuk mit csinál a karakterünk, meg is mutathatjuk az animációk segítségével. Viszont minél több animáció elérhető, annál nagyobb szükség van a rendszerezésükre és a felhasználóbarát menü rendszerre. Mert az nem járja, hogy több száz animáció parancsainak sorából mazsolázza ki az ember amire éppen szüksége van. Több féle menüt is ki lehet találni hozzá. Lehet használni egy alap GTA-s menüt. Vagy még mindig maradva a GTA design-nél egy kör menü ikonokkal, mint a fegyverek és a zene csatorna váltás (nekem személy szerint ez jobban bejön). De lehet valami egészen egyedi is. A lényeg, hogy intuitív legyen. qrm1hAJ - Imgur.mp4
 5. Telek

  Graffiti

  Szerintem, ha adminok számára visszakövethető, hogy ki készítette, és van egy egyértelmű szabályrendszere, akkor nincs azzal gond, hogy bárki számára elérhető. Ha máshogyan nem is, egy /placedo rendszerrel mindenképpen megoldható lenne: erről írt @Fierre is (igaz, hogy ő ezt /createscene-nek nevezte de tulajdonképpen mindegy hogyan nevezzük, a funkcionalitása a lényeg): Szerintem is nagyban növelné a szerver egyediségét, a élővé tenné a városképet és még RP-k is kialakulhatnak belőle. Még királyabb lenne, ha akár járművekre is lehetne fújni. Valamilyen módon viszont meg kellene oldani, hogy le lehessen tisztítani a felületeket.
 6. Nagyon szuper dolgokat lehet készíteni vele, úgyhogy mindenképpen jó lenne. Annyit kell hozzá megoldani, hogy a szerveren használt modokat lehessen telepíteni az alap játékba is, hogy azok láthatóak legyenek.
 7. Én láttam már ehhez hasonló rendszer MTA szerveren. Ott konkrétan tönkretette az illegált, hogy semmit nem kellett csinálniuk, csak Darkwebre írni és 0 a lebukás kockázata. Szóval ilyen formában nem tartom jó ötletnek. Azonban az egy téves eszme, hogy a rendvédelem nem fér hozzá. Valóban lenyomozhatatlan, de gyakorlatilag bárki hozzáfér a Darkwebhez. Ha ott valaki olyan információt oszt meg, ami alapján be lehet azonosítani, akkor bizony könnyedén le is bukhat. A közelmúltból egy remek példa: Az akcióban több száz bűnözőt fogtak el. Szóval, ha lesz is ilyen, azt úgy kell megcsinálni, hogy a rendvédelemnek (nyilván komoly munka árán) lehetősége legyen belelátni ebbe is. Hiszen ahogy a fizikai záraknál, úgy a tech világában is igaz, hogy nem létezik feltörhetetlen rendszer. Csak erőforrás és idő kérdése, vagy szerencsével egy szivárogtatóé.
×
×
 • Új létrehozása...