Ugrás a tartalomhoz

Palomino Side 華青


drjuan

Ajánlott témák


Palomino Side 華青

Egy Los Santos székhelyű, kínai-amerikai utcai banda és bűnszervezet. Mozgásterük főleg a Korean Pláza, a Lindsay Circus és a Palomino Avenue utcáin van, nevüket is innen kapták. Pár éve kezdtek el a Wah Ching alatt tevékenykedni, főleg autólopásokkal, betörésekkel, és kábítószerkereskedelemmel foglalkoznak. 
Alapvetően a szervezet nem viselkedik agresszíven, területük megvédésére irányuló mozgásaik viszont veszélyesek. Két éve kénytelenek voltak felgyújtani egy Koreantownban található éttermet, miután a tulajdonos nem volt hajlandó tovább fizetni a védelmipénzt. 
A rendőrség több alkalommal is fellépett már ellenük, egyes tagok koruk ellenére már átestek az első letartóztatásukon is. 
 

A Wah Ching (華青) jelentése.

Hongkongból származik, de kiterjedt tevékenységet folytat Ázsia más területein, valamint Kaliforniában (USA). Nagyobb részt kínai bevándorlók alkotják, de megtalálhatóak köztük vietnámi vagy kambodzsai is. A Wah Ching kiemelt szerepet tölt be a kábítószer-kereskedelemben, a prostitúcióban, a zsarolásokban, és az illegális szerencsejátékokban. Ezek mellett gyakran foglalkoznak még, csalásokkal és hamisításokkal. 
Erőszakos besorolásba tartoznak, gyakran csapnak össze más rivális bandákkal. Mint például a tajvani triádokkal, vagy más  egyéb kínai bűnöző szervezetekkel. Nem riadnak meg a fegyverhasználattól, nézeteltéréseik alkalmával erőszeretettel használják lőfegyvereiket, és késeiket.  

A Wah Ching tagjai szervezett és hierarchikus struktúrában működnek, hűségesek a szervezetükhöz, és elkötelezik magukat mellettük. Gyakran próbálja befolyásolni a kínai-amerikai közösségeket, helyi vállalkozásokat, és politikai szervezeteket. Ezzel is növelve a saját hatalmukat, valamint befolyásukat a környéken. A szervezet kulturális, és etnikai közösség is a tagjai számára. Jellemzően szoros kapcsolatot ápolnak egymással, erős köteléket alkotva a közös értékek és tapasztalatok mentén. 


Történelme az 1960-as években kezdődött, az Egyesült Államokban. Kantoni kínai dialektusban "család" vagy a "testvér" jelentését hordozza. A Wah Chingnek tömérdek mennyiségű jelképe és szimbóluma van. Legismertebb talán ezek közül a sárkány, a kínai írásjelek és a különböző kombinációi a betűknek. 
Jórészben kínai-amerikai fiatal férfiak közül rekruálja tagjait, marginalizált közösségekből vagy olyan környékekről amik jelentős részben szegényebb osztályban helyezkednek el. Elkötelezettségüket, és hűségüket bizonyítaniuk kell minden esetben. 

Végül fontos tudni a Wah Chingről, hogy egyfajta kulturális és társadalmi hatása van. Erős kulturális identitásuk van, és néha az ilyen szervezetek a közösség védelmezőjeként vannak tekintve.

Szerkesztve drjuan által
  • Tetszik 14
  • Köszönöm 1
  • Imádom 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

  • 3 héttel később...
  • Lejó lezárta ezt témát
Vendég
A téma le van zárva, így nem szólhatsz hozzá!
×
×
  • Új létrehozása...