Ugrás a tartalomhoz

Palomino Side 華青


Ajánlott témák


Palomino Side 華青

Egy Los Santos székhelyű, kínai-amerikai utcai banda és bűnszervezet. Mozgásterük főleg a Korean Pláza, a Lindsay Circus és a Palomino Avenue utcáin van, nevüket is innen kapták. Pár éve kezdtek el a Wah Ching alatt tevékenykedni, főleg autólopásokkal, betörésekkel, és kábítószerkereskedelemmel foglalkoznak. 
Alapvetően a szervezet nem viselkedik agresszíven, területük megvédésére irányuló mozgásaik viszont veszélyesek. Két éve kénytelenek voltak felgyújtani egy Koreantownban található éttermet, miután a tulajdonos nem volt hajlandó tovább fizetni a védelmipénzt. 
A rendőrség több alkalommal is fellépett már ellenük, egyes tagok koruk ellenére már átestek az első letartóztatásukon is. 
 

A Wah Ching (華青) jelentése.

Hongkongból származik, de kiterjedt tevékenységet folytat Ázsia más területein, valamint Kaliforniában (USA). Nagyobb részt kínai bevándorlók alkotják, de megtalálhatóak köztük vietnámi vagy kambodzsai is. A Wah Ching kiemelt szerepet tölt be a kábítószer-kereskedelemben, a prostitúcióban, a zsarolásokban, és az illegális szerencsejátékokban. Ezek mellett gyakran foglalkoznak még, csalásokkal és hamisításokkal. 
Erőszakos besorolásba tartoznak, gyakran csapnak össze más rivális bandákkal. Mint például a tajvani triádokkal, vagy más  egyéb kínai bűnöző szervezetekkel. Nem riadnak meg a fegyverhasználattól, nézeteltéréseik alkalmával erőszeretettel használják lőfegyvereiket, és késeiket.  

A Wah Ching tagjai szervezett és hierarchikus struktúrában működnek, hűségesek a szervezetükhöz, és elkötelezik magukat mellettük. Gyakran próbálja befolyásolni a kínai-amerikai közösségeket, helyi vállalkozásokat, és politikai szervezeteket. Ezzel is növelve a saját hatalmukat, valamint befolyásukat a környéken. A szervezet kulturális, és etnikai közösség is a tagjai számára. Jellemzően szoros kapcsolatot ápolnak egymással, erős köteléket alkotva a közös értékek és tapasztalatok mentén. 


Történelme az 1960-as években kezdődött, az Egyesült Államokban. Kantoni kínai dialektusban "család" vagy a "testvér" jelentését hordozza. A Wah Chingnek tömérdek mennyiségű jelképe és szimbóluma van. Legismertebb talán ezek közül a sárkány, a kínai írásjelek és a különböző kombinációi a betűknek. 
Jórészben kínai-amerikai fiatal férfiak közül rekruálja tagjait, marginalizált közösségekből vagy olyan környékekről amik jelentős részben szegényebb osztályban helyezkednek el. Elkötelezettségüket, és hűségüket bizonyítaniuk kell minden esetben. 

Végül fontos tudni a Wah Chingről, hogy egyfajta kulturális és társadalmi hatása van. Erős kulturális identitásuk van, és néha az ilyen szervezetek a közösség védelmezőjeként vannak tekintve.

Szerkesztve drjuan által
  • Tetszik 14
  • Köszönöm 1
  • Imádom 3
Link to comment
Megosztás egy közösségi oldalon

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy válaszolhass

Csak felhasználóként kommentelhetsz.

Regisztrálj

Légy közösségünk tagja még ma! Csak fél perc.

Regisztrálok

Jelentkezz be

Már van felhasználód? Lépj be!

Bejelentkezek
×
×
  • Új létrehozása...